Nainen sitoi ja poltti miehen, Lieksa 2014

Rikosten koko muu kirjo henkirikosten lisäksi ajanjaksosta riippumatta
Post Reply
matlockb
Posts: 1701
Joined: Fri Apr 27, 2012 6:30 pm

Nainen sitoi ja poltti miehen, Lieksa 2014

Post by matlockb »

Itä-Suomen hovioikeus on kunnostautunut hieman viime aikoina:
Nainen sitoi ja sytytti miehen tuleen – 7 vuoden tuomio pysyi hovioikeudessa

Itä-Suomen hovioikeus on pitänyt ennallaan lieksalaisnaiselle käräjäoikeudessa viime kesänä annetun seitsemän vuoden vankeustuomion murhan yrityksestä ja tuhotyöstä. Lisäksi hänelle luettiin yli 100 000 euron korvausvaatimukset.

Image
Murhan yrityksestä ja tuhotyöstä tuomittu nainen oli päässyt muutamaa päivää aikasemmin ehdonalaiseen kärsittyään makasiinien polttamisesta saamansa tuomiota. Kuva: Poliisi

Itä Suomen hovioikeus on pitänyt ennallaan lieksalaisnaiselle käräjäoikeudessa viime kesänä annetun seitsemän vuoden vankeustuomion. Nainen sai tuomion murhan yrityksestä ja tuhotyöstä. Lisäksi hänelle luettiin yli 100 000 euron korvausvaatimukset.

Teot tapahtuivat vuosi sitten Lieksassa. Nainen oli päässyt ehdonalaiseen muutama päviä aikaisemmin, kun hän ajautui entisen seurustelukumppaninsa asunnolle. Sama seurustelukumppani oli tuomittu naiseen kohdistuneesta seksuaalirikoksesta pitkään vankeusrangaistukseen, jonka hän oli jo kärsinyt.

Viikonlopun aikana entisen seurustelukumppanin asunnossa oli nautittu alkoholia. Miehen nukkkuessa nainen oli ensi sitonut tämän jalat sähköjohdolla ja sen jälkeen sytyttänyt miehen peitteen palamaan.

Mies heräsi palovaroittimeen ja pääsi ulos asunnosta, joka tuhoutui palossa pahoin. Samassa, puurakenteisessa rivitalossa olleet naapuriasunnot kärsivät vesi- ja savuvahinkoja.

Poltti aseman makasiinit

Lieksalaisnainen oli vuonna 2013 oli tuomittu vankeuteen lokakuussa 2012 tapahtuneesta VR:n Joensuun asemamaksiinien tuhopoltosta ja Paiholan sairaalan tulipalosta. Hänen oli todettu toiminineen alentuneesti syyntakeisena. Makasiinin palosta koitui miljoonavahingot.

Hän oli päässyt ehdonalaiseen kärsittyään makasiinipalosta saamaansa tuomiota.

Matti Asikainen

Yle Pohjois-Karjala
http://yle.fi/uutiset/nainen_sitoi_ja_s ... f=leiki-uu
Post Reply