John F Kennedyn salamurha

Vaihtoehdot ratkaistuina pidettyihin rikoksiin ja onnettomuuksiin, salaliittoteoriat
Tottijärven Tolppa
Posts: 224
Joined: Thu Nov 17, 2011 2:26 pm
Location: Pirkanmaa

John F Kennedyn salamurha

Post by Tottijärven Tolppa »

Kirjoittaja Jebala » Su Maalis 07, 2010 10:42 pm

Yhdysvaltain presidenttiä John F. Kennedyä ammuttiin kuolettavasti Dallasissa, Texasissa Dealey Plazalla 22. marraskuuta 1963 n. 12.30 paikallista aikaa.....mutta kuka tai ketkä ampuivat?


Kenellepä aihe ei olisi tuttu, joillekin tutumpi kuin toisille.
Mystinen joka tapauksessa.


( Teen tähän ajan kanssa " aavistuksen laajemman " alustuksen. )
--------------------------------------------------------------------------------

Kirjoittaja hessu52 » Ma Maalis 08, 2010 6:58 pm

En usko, että ampujia oli yksi, sillä "sellaisella kiväärin sohlolla, ei olisi osannut ladon seinään, vaikka olisi seissyt ladossa sisällä!"

Kait se Warrenin komissio olisi pian saanut Kennedystä itsemurhan tekijän, kunhan olisivat enemmän asiaa tutkailleet, koska, eikö se kuvernööriä haavoittanut luotikin kääntyillyt 90 ympyräasteen kulmia ja välillä lävistänyt rannetta, kimmotakseen reisiluuhun, josta taasen solisluuhun jne...

Tuo nyt hieman karrikoiden, eikä siihen tarvitse tosissaan tarttua, mutta tutkinta vetää vertaa tälle eräälle surullisenkuuluisalle kotimaiselle murhenäytelmälle, sillä kummassakaan ei ole oikea syyllinen vielä löytynyt ja tuskin löytynee!
--------------------------------------------------------------------------------

Sanokaa mitä sanotte, mutta salaliitto se oli...
Kirjoittaja Roger Banni-Ster » Ma Maalis 08, 2010 8:36 pm

Olen kyllä nähnyt sellaisen dokumentin Discovery-kanavalla, jossa "taikaluodin" lentorata selvitettiin ilman kommervenkkejä.
MUTTA silti uskon salaliittoon 100% suuremmalla todennäköisyydellä kuin yksittäiseen ampujaan, joka olisi ollut L.H. Oswald, jonka käsistä ei edes löytynyt ruutijäämiä, eli tämäkin tukee ampumattomuutta.
--------------------------------------------------------------------------------

Re: Sanokaa mitä sanotte, mutta salaliitto se oli...
Kirjoittaja Maza » Pe Maalis 12, 2010 7:37 pm

Roger Banni-Ster kirjoitti:
Olen kyllä nähnyt sellaisen dokumentin Discovery-kanavalla, jossa "taikaluodin" lentorata selvitettiin ilman kommervenkkejä.
MUTTA silti uskon salaliittoon 100% suuremmalla todennäköisyydellä kuin yksittäiseen ampujaan, joka olisi ollut L.H. Oswald, jonka käsistä ei edes löytynyt ruutijäämiä, eli tämäkin tukee ampumattomuutta.

Lee Harveyn veli pitää häntä syyllisenä.
--------------------------------------------------------------------------------

Kirjoittaja Seneca » Pe Heinä 09, 2010 6:21 pm

Jo kauan sitten minä tutustuin tähän tapaukseen. Luin mm. siitä kirjoitettuja kirjoja. Tulin silloin vakuuttuneeksi, että se oli salaliitto, jossa itse tapahtumat oli erittäin huolellisesti suunniteltu. Oswald oli mukana jonkinlaisessa roolissa, ehkä oli tarkotus tehdä hänestä se "syntipukki" niinkuin tehtiinkin. Kyllä uskon myös Oswaldin olleen mukana tuossa, mutta vain yksi pieni osanen tuota salaliittoa. Päätekijät olivat muualla.

Kun Oswald jäi kiinni, oli hänet pakko ampua, ennenkuin hän olisi avannut sanaisen arkkunsa. Ruby oli hänkin vain pelinappula, jota suuremmat tekijät pompottivat. Myös Ruby kuoli pian tuon jälkeen, niinkuin moni muukin, joklla saattoi olla "vaarallista tietoa".

Viralliset komiteat kyllä tiesivät totuuden, mutta oli viisaampaa (heidän mielestään) tehdä Oswaldista syntipukki, kuin kertoa karmea totuus teon takana olevista tahoista. Käytännön toteutuksessa oli mukana myös mafia, mutta sekin oli vain pelinappula, jota käytettiin. Näin kerrottiin eräässä kirjassa, joka käsitteli asiaa. Enää en muista kirjan nimeä.

Jäin siihen uskoon, että siinä kirjassa kirjoittaja oli aivan oikeilla jäljillä.

Kyllä myös Oswald oli syyllistynyt asiaan jonkin tasoisesti. Kyllä tämä herra Oswald on ollut ilmeisesti erinomainen tarkka-ampuja, eikä se kiväärikään aivan kelvoton ole ollut. Tappavat luodit lienee kuitenkin ammuttu edestäpäin, eikä sieltä takaa, jossa mm. Oswald oli. Kaikki viittaa siihen, että teko oli erittäin huolellisesti ja tarkasti suunniteltu etukäteen. Sellainen suunnitelma menee Oswaldin kykyjen ulkopuolelle - ei hän sellaiseen kykene. Tekijät ovat olleet alallaan huippuammattilaisia, mutta hekin olivat vain juoksupoikia. Varsinaiset syylliset olivat taustalla - he vain maksoivat koko lystin. Ne tahot olivat niin vaikutusvaltaisia, että sitä ei voitu paljastaa. Kyllä ne komiteat tiesivät totuuden, näin uskon ...

Lisätään tuohon edelliseen, että kyseisen kirjan mukaan teon takana olivat mm. suuret öljy-yhtiöt, mafia ja poliittisen elämän vaikuttajia. Nämä olivat pitäneet mm. salaisia kokouksia. Joku kuubalainen oli jo ennakkoon kertonut, että Kennedy tullaan ampumaan. Ennakkotieto oli jo sielläkin. Tämä tieto on TV-ohjelmasta, joka äskettäin esitettiin.

Totuus Kennedyn murhasta on liian karmaiseva ja vaarallinen koko kansakunnalle.
--------------------------------------------------------------------------------

Kirjoittaja Urho » Ke Syys 01, 2010 4:31 pm

Seneca kirjoitti:
kirjan mukaan teon takana olivat mm. suuret öljy-yhtiöt, mafia ja poliittisen elämän vaikuttajia. Nämä olivat pitäneet mm. salaisia kokouksia. Joku kuubalainen oli jo ennakkoon kertonut, että Kennedy tullaan ampumaan.
Nämä on kyllä ihan älyttömän hauskoja ilmaan ampumisia. Eräs suomalainen eli minä on muuten varoittanut Obaman salamurhasta. Jos se siis tapetaan, jää salaliittoteoreetikkojen käyttövoimaksi salaperäinen "suomalainen linja" varoituksineen. Öljy-yhtiöt, mafia ja poliitikot, voi miten ihanaa kuinka eri intressipiirit löytävät toisensa, ja miten hienosti osaavat vaieta vuosikymmeniä.

Vakavasti suhtautuen totean, että kyllähän Oswald jota kuinkin 100% varmuudella oli ampuja. On olemassa selkeät todisteet siitä, että teki työmatkansa jokin pitkulainen esine kainalossaan, jne. Ei muuten tyytynyt pelkästään pressan ampumiseen, vaan ampuipa vielä sen jeparinkin samana päivänä. Aikamoinen sattuma, jos pressan murhaajaksi lavastettu kaveri ylittääkin ihan sattumoisin saman päivän aikana kynnyksen ryhtyä tappajaksi.

Mutta kyllähän juttuun voi salaliittokin liittyä. Sen puolesta puhuu selkeästi se, että Oswald oli nuoren elämänsä aikan seilannut melkoisesti idän ja lännen välillä, ja että hänet ammuttiin poliisin suojissa. Jotenkin se Jack Ruby on ihmeellinen jokerikortti tässä palapelissä. Myös se turvamiesten viime hetken poistaminen auton liepeiltä on erittäin epäilyttävä.

Sen sijaan viittaisin kintaalla näille ampumisesta ja ampumissuunnista vouhkaaville. Jos kerran jätkä ammuttiin siten, että teko piti lavastaa takaa päin työpaikaltaan ampuneen Oswaldin yksittäiseksi teoksi, niin minkä ihmeen takia pistettiin muita ampumaan edestä päin? Ja usealla aseella ampumisen haitta olisi ollut sekin, että yksikin löytynyt luoti olisi paljastanut aseita olleen kaksi. - Toki tällainen argumentointi valuu hukkaan kuin vesi hanhen selästä. Salaliittoteoreetikko vetoaa aina siihen, että, joo, joo, kyllähän saattoi löytyä kahden kiväärin luodit, mutta salaliitto pimitti tiedon. Niillähän oli tietysti kaikki ketjun osaset halussa laboratorioita myöten. Sekin tietysti teoriassa mahdollista, mutta miten ihmeessä sellainen pysyisi 50 vuotta salassa?
--------------------------------------------------------------------------------

Re: John F. Kennedyn salamurha.
Kirjoittaja sonni » La Marras 19, 2011 9:57 am

Tapaus nousikin jo aiemmin viikolla esiin kyssäriketjussa. Sattumaa vai ei
Joka tapauksessa.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201111 ... 2_ul.shtml

JFK:n salaliittoteorioille piste - Oswald toimi yksin

Lauantai 19.11.2011 klo 04.32
John F Kennedyn kuolemasta tulee pian kuluneeksi 48 vuotta. Tutkijat uskovat tehneensä läpimurron pitkäaikaisessa mysteerissä, kertoo Daily Mail


Kennedyn salamurhasta lähtien on arvuuteltu, toimiko Lee Harvey Oswald yksin, vai osallistuiko salamurhaan muitakin.

Uusimpien tutkimusten valossa arvailut voidaan lopettaa. Joukko historioitsijoita sekä eläkkeellä olevia salaisen palvelun agentteja ovat nimittäin tulleet siihen johtopäätökseen, että Oswald toimi yksin. Hänen siis uskotaan ampuneen kaikki kolme laukausta.

Ryhmä on tutkinut lukuisan määrän valokuvia ja siirtänyt ne digitaaliseen mutoon. Näin he ovat päässeet analysoimaan kuvia entistä tarkemmin. Täyden raportin tutkijat julkaisevat sunnuntaina.

Kennedyn salamurhaan on epäilty osallistuneen joukko merkittäviä tahoja kuten muun muassa KGB, FBI tai varapresidentti Lyndon B. Johnson.

IL

Täydellinen raportti ao. tutkimuksesta julkaistaan siis huomenna sunnuntaina.
User avatar
Uutisvastaava
Posts: 234
Joined: Wed Dec 14, 2011 1:03 pm

Re: John F Kennedyn salamurha

Post by Uutisvastaava »

JFK:n rakastajatar julkaisi muistelmansa
Maanantai 6.2.2012 klo 12.09

Yhdysvaltojen presidentin salarakas kertoo menettäneensä neitsyytensä Valkoisessa talossa.
Image
John F. Kennedy poseerasi yhdessä vaimonsa kanssa vuoden 1960 presidentinvaaleissa. (ZUMA WIRE)

Nykyisin 69-vuotias Mimi Alford sai 19-vuotiaana teinityttönä unelmatyöpaikan Valkoisen talon lehdistöavustajana vuonna 1962. Vain muutama päivä töiden aloittamisesta hän sai kutsun presidentti John F. Kennedyn isännöimiin juhliin. Presidentti iski silmänsä nuoreen harjoittelijatyttöön. Illan aikana Kennedy vei uuden ihastuksensa yksityiselle tutustumiskierrokselle Valkoisen talon sisälle.

Muistelmateoksen mukaan kierros päättyi lopulta presidentin puolison, Jacqueline Kennedyn, makuuhuoneeseen, jonka sängyllä Mimi Alford menetti neitsyytensä presidentille. Kirjassaan Alford kertoo salasuhteen jatkuneen yhteensä puolitoista vuotta, JFK:n salamurhaan saakka. Alford sanoo suhteensa aikana aina puhutelleensa esimiestään aina "herra presidentiksi", eikä koskaan etunimeltä.

Muistelmateoksessaan Alford kuvailee myös presidentin ajatuksia Kuuban ohjuskriisin keskeltä ja myös sitä, kuinka JFK suri julkisuudelta salaa oman Patrick-poikansa kuolemaa.

New York Post -lehti julkaisi ennakkoon otteita keskiviikkona myyntiin tulevasta muistelmateoksesta "Once upon a Secret: My Affair with President John F. Kennedy and Its Aftermath".
IL
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201202 ... 4_ul.shtml
"On täysin luonnollista, että näinkin moniulotteinen ja monimutkainen todellisuus ennemmin tai myöhemmin vastaa täydellisesti sepitettyä vastinettaan."
User avatar
Queen
Posts: 2736
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Re: John F Kennedyn salamurha

Post by Queen »

John Fitzgerald Kennedy (Jack Kennedy), JFK

s.29.5.1917 Brookline, Massachusetts, Yhdysvallat
k.22.11.1963 Dallas, Texas, Yhdysvallat
John Kennedy oli Yhdysvaltain 35.presidentti vuosina 1961-1963
JFK oli Joseph P.Kennedyn ja Rose Kennedyn poika. Kennedyt olivat 1900-luvun alun suurimpia mahtiperheitä. Vanhemmat olivat irlantilaista alkuperää.
John Kennedyllä todettiin jo teini-ikäisenä osteoporoottinen selkävika, joka ei koskaan parantunut.Hänellä oli myös Addisonin tauti. Näiden sairauksien vuoksi hänellä oli uransa loppuvaiheessa vahva lääkitys.
Kennedy valmistui Harvardin yliopistosta. Toisessa maailmansodassa hän palveli Tyynenmeren laivastossa syyskuusta 1941 kevääseen 1945.
Kennedy valittiin Yhdysvaltain kongressiin edustajainhuoneeseen Massachusettsista sodan jälkeen ja hän oli sen jäsen 1947–1953. Tämän jälkeen hän pääsi kongressin ylähuoneeseen eli senaattiin, jossa palveli 1953–1960.

Avioliitto
JFK meni naimisiin Jacqueline Bouvier Leen kanssa. He saivat neljä lasta, joista vanhin tytär Arabella kuoli kohtuun. Seuraavana syntyi Caroline ja hänen jälkeensä John. Pariskunnalle syntyi vielä keskoslapsi Patrick, joka kuoli pari päivää syntymänsä jälkeen. John junior kuoli v. 1999.

JFK:lla kerrottiin olleen avioliiton aikaisia naissuhteita runsaasti. Suurin kohu syntyi väitetystä suhteesta Marilyn Monroeen.
Kennedy voitti presidentin vaaleissa 1960 vastaehdokkaan varapresidentti Richard Nixonin erittäin niukasti. Kennedy oli nuorin virkaan vaaleilla valittu presidentti sekä ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa katolinen presidentti. John F. Kennedy on haudattu Arlingtonin sotilashautausmaalle. Hänen viereensä on haudattu veljet senaattori Robert F. Kennedy ja Edward "Ted" Kennedy.

Warrenin komissio

Kennedyn murhaa tutki 10 kk:n ajan Warrenin komissio.
Presidentti Lyndon B. Johnsson nimitti komission 29.11.1963.
Komitean johtoon asettui korkeimman oikeuden puheenjohtaja Earl Warren. Komitean loppuraportin oikeellisuudesta on kiistelty näihin päiviin saakka. On väitetty, että komitean jäsenet olivat puolueellisia, koska mukana oli Kennedyn erottamia tai häneen muuten huonoissa väleissä olleita henkilöitä.
Warrenin komission raportin mukaan murhasta vastasi Lee Harvey Oswald, joka oli toiminut yksin ja ampui kuolettavat kiväärinlaukaukset työpaikaltaan Texasin koulukirjavarastosta.

Epäilyksiä Warrenin komission "yhden ampujan" teoriaa kohtaan on herättänyt muun muassa se, että Oswaldin käyttämä ase oli postimyynnistä ostettu Mannlicher-Carcano-kivääri. Mannlicher-Carcano-kivääri oli kuitenkin yhtä hyvä kuin Yhdysvaltain armeijan tuolloin käyttämä M-14-kivääri. Warrenin komission mukaan Oswald saattoi ampua sillä alle viidessä sekunnissa kolme tähdättyä laukausta liikkuvaan maaliin.

House Select Committee on Assassinations (HSCA)

House Select Committee on Assassinations oli Yhdysvaltain edustajainhuoneen salamurhakomitea, joka tutki vuosina 1976-79 sekä Kennedyn että Martin Luther Kingin salamurhia. Komitea päätyi siihen, että salamurhien takana oli todennäköisesti salaliitto. Komission tulos julkistettiin 31.12.1978, mutta tutkimusaineisto on salainen aina vuoteen 2029 saakka.
Kennedyn murhaa koskevissa tutkimuksissa todettiin, että ampujia oli suurella todennäköisyydellä kaksi. Yhdysvaltain kansallisen tiedeakatemian v. 1982 julkaiseman raportin mukaan HSCA:n akustiikkaan liittyvä johtopäätös on täysin virheellinen, eikä akustinen aineisto raportin mukaan tue oletusta toisen ampujan olemassaolosta.

Matkan tarkoitus

Presidentti Kennedyn matka katsottiin välttämättömäksi, koska riitaisuudet repivät Texasin osavaltion demokraattista puoluetta. Kuvernööri John Connally ja senaattori Ralph Yarborough olivat pahasti riitaantuneet keskenään. Elleivät he tekisi näyttävää sovintoa, ei seuraavissa syksyn vaaleissa ollut juurikaan mahdollisuuksia. 25 valitsijamiestä oli häviämässä, joten sekä Kennedy että Johnson olivat lähdössä Texasin suuntaan panemaan asioita kuntoon. Poikkeuksellista oli, että rouva Kennedy oli lähdössä mukaan tukemaan miestään.

Vastuu

Juridisesti valtionvarainministeri Douglas Dillon oli vastuussa John F. Kennedyn henkeä vastaan suunnatun uhan torjumisesta.

Presidentin auto

Kennedyn auto, erikoistilauksesta rakennettu Lincoln, oli toimitettu valkoiselle talolle 14.6.1961. Se oli varustettu kojelaudasta ohjattavilla ulos työntyvillä hydraulisilla sivuportailla, joiden tarkoitus oli toimia astinlautoina. Näiden sivuportaiden katsottiin olevan hengenvaaralliset sivullisten katsojien suhteen, eikä niitä käytetty.

Presidentin autonkuljettaja

Autonkuljettajana toimi Bill Greer, 54 v. Hänen vieressään istui Roy Kellerman, 48 v.
Salaisen palvelun traditio määräsi, että lähinnä Kennedyä olevat paikat kuuluivat vanhimmille miehille. Greer oli syntyjään irlantilainen.

Autosaattueen reitti

Presidentin oli tarkoitus pitää puhe sekä lounastaa. Tähän tarkoitukseen tarvittiin sopiva sali.
Jerry Bruno, demokraattinen kansalliskomitean tunnustelija, ehdotti Sheraton-Dallas-hotellin suurta juhlasalia, mutta ko. sali oli varattu, eikä johto halunnut peruuttaa varausta.
Toinen mahdollisuus olisi ollut Dallasin Memorial Auditorium, mutta sen katsottiin olevan liian suuri, jolloin häiriötekijöitäkin olisi mahdollisesti enemmän.
Jäljelle jäivät Naisten talo, Market Hall ja Trade Mart. Market Hall oli tosin varattu, mutta varaus olisi ollut mahdollista perua. Bruno kannatti näistä vaihtoehdoista Naisten taloa. Jos tämä olisi tullut valituksi, ei presidentin ajoreitti olisi kulkenut kirjavaraston kautta.
Isännät olivat kuitenkin pettyneitä vaatimattomaan Naisten taloon ja lopulta tilaksi valittiinkin Trade Mart. Lopullinen valinta-asia tehtiin valkoisessa talossa 14.11. kuvernööri O'Donnellin toimesta.

18.11. salaisen palvelun mies Lawson ajoi reitin Dallasin poliisipäällikkö Jesse Curryn ja paikallisen salaisen palvelun toimistopäällikkö Forrest V Sorrelsin kanssa. Miehet totesivat, että reitti olisi mahdotonta tehdä täysin turvalliseksi. Reitin varrella oli mm. noin 20 000 ikkunaa. Koska näitä kaikkia ei ollut mahdollisuus tarkistaa ja "tehdä vaarattomiksi", koko asia jätettiin siihen. Samoin kävi koulukirjavaraston, jonka miehet myös havainnoivat.

Jälkeenpäin todettiin, että Texasin koulukirjavarasto Houston Streetin ja Elm Streetin kulma oli vaarallisin väijytyspaikka koko reitin varrella, koska reitti kääntyi ensin suuntaan ja sitten toiseen aivan ikkunoiden alla.

Tapahtumien kulku

22.11.1963 Presidentti John F. Kennedy, hänen vaimonsa Jacquelin, Teksasin kuvernööri John Connollya ja hänen Nelly-vaimonsa tulivat Lincoln-avoautolla klo 12.30 Dealeyn aukiolle. Kadun varrella oli runsaasti katsojia.
Yllättäen seuruetta kohden ammuttiin. Tulitusta kesti noin 9 sekunnin ajan.
Laukausten määrästä on eri lähteissä spekuloitu. Virallisesti Oswaldin kerrottiin ampuneen kolme laukausta.

Kuitenkin esim. Timo T.A. Mikkonen kirjoitti blogissaan seuraavasti (lyhennetty):
"Laukauksia ammuttiin 11.
Ensimmäinen laukaus osui katuun auton eteen.
Toinen laukaus osui presidenttiä kaulaan.
Kolmas laukaus lävisti Connollyn rinnan.
Neljäs laukaus osui presidenttiä selkään.
Viides laukaus osui presidentin ohimoon, jolloin hänen vartalonsa paiskautui rajusti vaimon suuntaan.
Kuudes laukaus lävisti Connollyn oikean ranteen ja päätyi vasempaan reiteen.
Seitsemäs laukaus osui ensin katuun, mistä sinkosi katsoja James Tagueta poskeen.
Kahdeksas laukaus osui presidentin auton vasemmalle puolelle nurmikkoon lähelle sadevesikaivoa.
Yhdeksäs luoti jätti jäljen Elm-kadun jalkakäytävään kulkueen oikealle puolelle.
Kymmenes luoti osui avoauton tuulilasin kehikkoon.
Yhdestoista luoti lävisti Stemmonsin moottoritien viitan
."

Vincent Bugliosin kirjassa Reclaiming History sanotaan seuraavasti:

"Oswald ampui kolme laukausta, joista ensimmäinen meni ohi (s. 467-472), toinen, kiistanalainen "taikaluoti" lävisti presidentin kurkun ja osui sen jälkeen kuvernööri Connallyyn (s. 472-482) sekä kolmas, joka lävisti presidentin pään. Osuma näkyy kuuluisan Zapruderin kaitafilmin ruudussa 313. Valitettavasti filmissä ei ole ääntä, joten kahden muun laukauksen tarkat ajankohdat ja tulosuunnat ovat johtaneet loputtomiin spekulaatioihin ja salaliittoteorioihin. 9/11-iskuista on paljon enemmän videomateriaalia, mutta materiaalin paljous tuntuu sekin vain lisäävän eri tulkintojen määrää."

Presidentin päähän osunut luoti oli niin tuhoisa, että hänen päänsä suorastaan räjähti. Hänen kallostaan lensi yksi kappale nurmikolle taaksepäin autosta ja toinen lennähti auton perän päälle, josta rouva Kennedy onnistui ottamaan sen talteen. Presidentin autosaattue lähti paikalta Parklandin sairaalaan, jossa Kennedyn todettiin kuolleen.

Tätä taikaluotia on pidetty salaliittoteorioiden "tukirankana". Väitteiden mukaan luoti ei ole voinut mennä ensin Kennedyn niskan läpi ja sitten samassa autossa istuneen Connallyn selän oikealle puolelle. Connally ja Kennedy eivät kuitenkaan istuneet tarkasti peräkkäin autossa, vaan Connally sijoittui todellisuudessa hieman Kennedystä vasemmalle.

Presidentti Kennedy julistettiin kuolleeksi Parklandin sairaalassa kello 13.00. Hänet julisti kuolleeksi hänen oma henkilääkärinsä Georg Burkely, joka sanoi ettei presidentin pelastamiseksi ollut tehtävissä mitään. Tosin pastori Oscar L. Huber joka oli tullut antamaan presidentille viimeistä voitelua, sanoi että tämä oli jo kuollut kun hänet tuotiin sairaalaan.
Valkoisen talon edustaja lehdistösihteeri Malcom Kilduff antoi virallisen ilmoituksen presidentin kuolemasta kello 13.33. Varapresidentti Lyndon B. Johnson vannoi virkavalansa Yhdysvaltain 36. Presidenttinä 14.38, vain kaksi tuntia ammuttujen laukauksien jälkeen. Presidentin ruumis siirrettiin kiireesti, vastoin osavaltion lakia arkkuun ja vietiin Air Force One:iin jo 14.00, ennen kuin Dallasin vastaava ruumiinavauslääkäri Earl Rose ehti tukia presidentin ruumista.

Varoitukset ja viholliset

Presidentti Kennedy sai useita varoituksia Texasin suhteen. Tällaisen varoituksen antoi mm. Arkansasia edustava senaattori J. William Fulbright, Texasin naapurivaltiosta oleva liberaali. Häntä itseään vastaan oli hyökännyt lehti News. Kaupungin historian poliittisten väkivaltaisuuksien vuoksi hän ei luottanut siihen lainkaan. Hän itse oli kieltäytynyt useita kertoja vierailemasta siellä.

Ted Dealey

News oli osavaltion vanhin liikeyritys, perustettu v. 1842. Sen julkaisijana ja johtokunnan puheenjohtajana oli E.M."Ted" Dealey. Hän kertoi mielipiteensä presidentti Kennedystä lehtensä palstoilla ja se mielipide oli ankara ja syyttävä. Hän myös kertoi mielipiteensä Valkoisessa talossa, kun sanomalehtien julkaisijat oli kutsuttu sinne koolle. Hän halveksi presidenttiä ja solvasi tätä avoimesti. Hänen isänsä perustama News'in rakennus oli nähtävissä kirjavaraston ikkunasta.

Dallasin kaduille ilmestyi viisituhatta lentolehtistä ennen presidentin kiertoajelua. Niissä oli kuva hänestä ja etsintäkuulutuksen omaisesti kirjoitettu, että henkilö olisi etsintäkuulutettu petoksesta (mm. Kuuban pettämisestä, rotumellakoiden rohkaisemisesta jne.)

Suojelu

Yhdeksän Valkoisen talon osaston agenttia lähti tapahtumia edeltävänä iltana kaupungille. Yksi heistä viipyi jopa aamuviiteen kaupungin humussa. Hänen seuraansa varhaisten aamutuntien aikana kuului neljä agenttia, jotka ajoivat Dallasissa presidenttiä seuraavassa autossa ja joiden valppaus oli erittäin tärkeätä presidentin turvallisuutta ajatellen. Heidän seuraansa liittyi eri aikoina kolme agenttia, jotka olivat työvuorossa klo 24-08. Heidän olisi virallisen kaavan mukaan tullut päivystää presidentin makuuhuoneen ovella. Tosin, filmiltä on voitu osoittaa, ettei tällä kaupunkikierroksella ole ollut merkitystä presidentin surman suhteen. Miehet ovat hoitaneet heille annetun työn.

Musta salkku

Gearhart eli Shadow oli saanut ikävimmän tehtävän presidentin seurueessa. Hänestä ei käytetty oikeaa nimeä. Hän oli mies, joka kantoi mustaa salkkua eli salkkumies. Salkku oli 13 kg:n painoinen metallilaatikko. Sen sisällä oli useita koteloita vahasinetteineen ja näissä oli esikuntapäällikön nimikirjoitus. yhden sisällä oli olivat salaiset numerot, joilla presidentti sai aikaan nopean kuuman linjan Englannin pääministerin ja Ranskan presidentin kanssa neljän minuutin valmisteluajalla. Toisessa olivat koodit, joilla voitaisiin aloittaa ydinsota.

Tätä salkkua kantavaa miestä kohdeltiin matkoilla kuin hylkiötä. Hänen ainoa tehtävänsä oli kantaa salkkua ja muistaa elintärkeä numeroyhdistelmä, siltä varalta, että adjutantti unohtaisi sen.

Lee Harvey Oswald

Oswald oli yhdysvaltalainen entinen merijalkaväen sotilas, joka virallisten selvitysten mukaan oli syyllinen JFK:n sekä dallasilaisen poliisin J.D.Tippitin murhaan.
Oswald itse kiisti syyllisyytensä murhiin ja sanoi joutuneensa syntipukiksi, koska oli asunut Neuvostoliitossa. Oswald vietti muutamia vuosia Neuvostoliitossa ennen Kennedyn murhaa, mutta palasi takaisin koska "maa ei vastannut odotuksia".
Texasin koulukirjavarasto oli Oswaldin työpaikka.
Oswald otettiin ko. työpaikkaan 15.10.1963. Hänen tuntipalkkansa oli 1,25 dollaria. Oswaldin vaimo synnytti parin toisen tyttären muutaman päivän kuluttua siitä, kun Oswald sai työpaikkansa. Pari oli eronnut ja Oswaldin vaimo asui toisen naisen kanssa.
Aiemmin Oswald oli yrittänyt tehdä työtä mm. kahvinkäsittelykoneiden rasvaajana, muttei onnistunut siinä.

Kennedyn murhaa edeltävänä päivänä Oswald oli matkustanut tuttavansa autossa Dallasista Irvingin esikaupunkiin. Hetkeä aikaisemmin hän oli lukenut iltapäivälehdestä Time Heraldista, että presidentin autosaattueen reitti kulki varaston ohi. Hän kertoi kyydin tarjonneelle Frazierille menevänsä hakemaan verhotankoja asuntoonsa vaimonsa luota.
Hänen vaimonsa oli lyöttäytynyt yhteen toisen naisen, Ruthin, kanssa.

Julkisuudessa on väitetty, ettei Oswald olisi voinut osua liikkuvaan autosaattueeseen, koska oli niin huono ampuja. Oswald oli kuitenkin armeijan ampumakokeessa 21.12.1956 saanut 212 pistettä, mikä tulos oikeutti tarkka-ampujaluokkaan alarajan ollessa 210 pistettä. Oswald oli erityisen hyvä pika-ammunnassa. Presidentin murhatilanne oli juuri tällainen. Erityisen hyvin mies ei kuitenkaan ampunut, koska vain yksi luoti osui uhrin päähän.
Oswaldin ase oli italialainen Mannlicher-Carcano M91/38 -kivääri. Ampumapaikka oli koulukirjavaraston kuudennen kerroksen kaakonpuoleisimman kulmauksen ikkuna.

Dallasin poliisi teki vain runsas tunti presidentin salamurhan jälkeen Oswaldin pidätyksen. Lee Harvey Oswald pidätettiin Texas elokuvateatterista Dallasin keskustassa, johon Oswald oli mennyt lippua ostamatta ja herättänyt näin lipuntarkastajan huomion.
Pidätyksen syynä oli aluksi konstaapeli J.D. Tippitin murha. Tippit oli ammuttu kadulle vain hiukan aikaisemmin, kello 13.11 – 13.14.
Myöhemmin samana päivänä poliisi yhdisti Oswaldin myös Kennedyn murhaan. Dealey Plazan kirjastorakennuksesta oli löytynyt Oswaldin omistama edellä mainittu kivääri, sekä Oswaldin kämmenenjälki paikasta, josta kivääri oli löytynyt.
Oswald ehti olla Dallasin poliisin hoivissa vain kaksi päivää. Kun Oswaldia oltiin siirtämässä pois Dallasin poliisiasemalta dallasilainen yökerhonomistaja Jack Ruby ampui Lee Harvey Oswaldin suorassa tv-lähetyksessä 70 poliisin ollessa paikalla. Rubyn ampuma laukaus osui Oswaldia vatsaan. Oswald kuoli saamaansa vammaan myöhemmin samana yönä 25. Marraskuuta 1962 kello 1.07.


Jack Leon Ruby

Ruby kertoi saaneensa pakkomielteen murhata Oswald otettuaan Preludin-nimistä lääkettä ja luettuaan lehdestä, että Jacqueline Kennedy saattaa joutua palaamaan Dallasiin Oswaldin oikeudenkäyntiin. Ruby halusi kertomansa mukaan tappaa Oswaldin pelastaakseen Kennedyn lesken oikeudenkäynnin aiheuttamalta paineelta.
Ruby tuomittiin harkitusta murhasta kuolemaan 1964. Hänen asianajajansa saivat tuomion kumottua väittämällä, ettei hän saanut reilua oikeudenkäyntiä Dallasissa johtuen asian saamasta valtavasta julkisuudesta. Uusi oikeudenkäynti oli määrä pitää Wichita Fallsissa. Ennen uuden oikeudenkäynnin alkua Ruby sairastui keuhkokuumeeseen joutuen sairaalaan. Tällöin hänellä todettiin maksasyöpä, mikä oli levinnyt keuhkoihin ja aivoihin.
Ruby kuoli 6.1.1967.

Salaliittoteorioita

*Oswald ei toiminut yksin
*Oswald ei ollut lainkaan murhan takana
*Vaikutusvaltaiset yhdysvaltalaiset suunnittelivat ja toteuttivat murhan
-JFK:n kerrotaan olleen hyvin kiinnostunut mm. CIA:n toiminnasta, mm. sen piirissä tapahtuneista rikoksista.
-JFK halusi purkaa yksityisten pankkimiesten hallitseman FEDin eli keskuspankin yksityisomistuksen ja siirtää sen takaisin valtiovallan hallintaan.
-JFK oli rauhantahtoinen mm. Kuuban, Vietnamin ja Neuvostoliiton suhteen. Johnsson veikin Yhdysvallat täysimittaiseen Vietnamin sotaan jo v. 1964.
-Kennedy halusi rajoittaa rasististen ääriliikkeiden toimintaa samoin hän vastusti mafian ja muun järjestäytyneen rikollisuuden toimintaa. Mafian toimintaan ei USA:ssa kuitenkaan ole koskaan liitetty poliitikkojen murhaamisia.
-Murhan takana huhuttin olleen varapresidentti Lyndon B. Johnsonin, armeijan johdon, sotateollisuuden, FBI:n ja CIA:n.
*Murhaaja tuli Yhdysvaltain ulkopuolelta

Asioiden selvittämiseksi oli myös virallisia yrityksiä, mm. New Orleansin piirisyyttäjä Jim Garrisonin yritys selvittää asioita oikeudessa. Hän on kirjoittanut tapauksesta kirjan: Avoin tapaus. Kirjassaan hän kirjoittaa, ettei voinut hyväksyä jättimäistä, äärimmäisen hyvin järjestäytynyttä tiedonvälityssalaliittoa. Garrisonin mukaan oli traagista todeta, että tiedonvälityksen valtavirta oli jollakin tavoin taivuteltu noudattamaan virallista tarinaa.
------
Tavallaanhan voi myös ajatella, tuntuiko myös Kennedyn läheisistä, että JFK oli kuollut turhaan, kun murhaaja olikin vain mitätön, yksityinen henkilö. Tämän ajatuksen rouva Kennedy toi esille heti miehensä surman jälkeen kuultuaan, että ampuja olikin yksityinen henkilö.

Lähteet:
Vincent Bugliosi: Reclaiming History, William Manchester: Presidentin kuolema 20.-25.marraskuuta 1963, Wikipedia, Wikipress.eu, Timo T.A Mikkosen blogi, erilaiset aiheesta kirjoitetut lehtileikkeet ja muut nettikirjoitukset
------
Edellä kirjoittamani on pitkällisen työn tulos ja monista eri lähteistä koottu, joten jätän mahdollisuuden sille, että korjattavaakin saattaa olla.
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: John F Kennedyn salamurha

Post by härkä »

Kiitoksia Queenille kattavasta raportista.
Nyt minäkin kiinnostuin aiheesta :mrgreen:
Toki olen tapausta aiemminkin pähkäillyt , koska olen tuon ajan elänyt ja kokenut.

Aloitetaan omalta osaltani aseella.
Sitä on käyttänyt Suomen armeijakin Talvisodassa :roll:
Tosin niitä ei varmaankaan ollut monia , koska muistan veteraanien jutuissa eninmäkseen vain ne " torrakat " , jota itsekin käytin armeija aikaan.
Tässä tietoa aseesta.
http://en.wikipedia.org/wiki/Carcano
Italialaiset ovat olleet hyviä asevalmistajia. Ja onhan Beretta maailman vanhin yrityskin. Kotipaikkana Torino.

Täältä niitä voipi ostaa.
http://www.eloranta.fi/16 , joskin alkuperän sanotaan olevan Itävalta.

Aiheesta on aineistoa vaikka millä mitalla.
Tässä eräs näkemys.
http://www.youtube.com/watch?v=QpAaNzYZ ... re=related
" Umbrella Man "

Tässä testausta.
http://www.youtube.com/watch?v=WovyEqfR8Hg

Tässä vielä linkkiä Itävaltaan.
http://www.mannlicher.at/
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
Queen
Posts: 2736
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Re: John F Kennedyn salamurha

Post by Queen »

No eipä kiittämistä! :D
Rouva Kennedy oli kertonut,että JFK ei olisi halunnut lähteä koko reissuun Texasiin. Jos ajattelee, että Oswald ei olisikaan tekijä, niin odottiko Kennedy, että jotain kamalaa tapahtuisi? Oliko hänellä aavistus, ettei siltä reissulta enää ehjänä palattaisi?
Nämä merkittävät miehet, kuten Palme ja Kennedy yms., tulevat näemmä tapetuiksi "tavisten" toimesta. Ainakin noin virallisesti. Tosin heidän kait se on helpointa lopulta tehdäkin?! Yksityinen hullu, kuten sanotaan.
User avatar
will
Posts: 2814
Joined: Tue Oct 11, 2011 11:47 am

Re: John F Kennedyn salamurha

Post by will »

Zapruderin filmin videohidastus presidentti Kennedyn pääosumasta: Luodissa oli riittävästi iskuvoimaa tullakseen ulos vastapuolelta ja liikuttaakseen päätä luodin tulosuuntaan, toisin kuin David Hollowayn .22 kaliiberin osumassa, josta foorumilla on äskettäin keskusteltu.

http://www.youtube.com/watch?v=E0tZFkVhN00

Filmin tie mediaan:

http://www.reuters.com/video/2013/11/19 ... oChannel=1
User avatar
Elizzza
Posts: 477
Joined: Tue Nov 20, 2012 8:18 pm

Re: John F Kennedyn salamurha

Post by Elizzza »

http://www.jfkassassinationgallery.com/ ... fullsize=1

Babushkaksi nimetty nainen/mies josta englanninkielisillä sivuilla.
Pidän mahdollisena että hän ampui tai oli valmiudessa ampua kameraan kätketyllä aseella.
User avatar
will
Posts: 2814
Joined: Tue Oct 11, 2011 11:47 am

Re: John F Kennedyn salamurha

Post by will »

Tapio Kuosman podkastissa käsitellään mm. John Kennedyn salamurhaa, joka kirjailijan mukaan merkitsi valtiokaapausta USA:n ulkopolitiikan muuttamiseksi.

http://areena.yle.fi/1-2057255

Tietoteoksia, joista yhdessä - Murhamysteerit (2006) - käsitellään Bodomjärven murhia 1960.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Tapio_Kuosma
User avatar
Vulvados
Posts: 1899
Joined: Tue Nov 29, 2011 11:07 am
Location: Vulvania

Re: John F Kennedyn salamurha

Post by Vulvados »

Nythän aihetta sivuava uusi leffa on tullut markkinoille. En ole vielä katsonut sitä, joten en osaa arvioida. Tunnetusti varsin kriittinen arvostelusivusto Film-o-holic näyttää tosin antavan sille aika korkeat pinnat: http://www.film-o-holic.com/arvostelut/jackie/

Salamurhista puheenollen pelkään hiukan, että uusiakin voidaan suunnitella vähän siellä ja täällä... :roll:

http://www.bizpacreview.com/2016/12/05/ ... day-420119
"Tekemätöntä ei saa tekemättömäksi." -- Matti Nykänen
User avatar
Queen
Posts: 2736
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Re: John F Kennedyn salamurha

Post by Queen »

Ritsikirjassa lupasin kirjoittaa näistä Jarl Sörensenin ajatuksista Kennedyn murhan suhteen. Tiedot ovat Suomen Rikoslehti 8/1998 -artikkelin mukaan kirjoitettu. Olen joutunut lyhentämään haastattelua aikatavalla, mutta keräilin nyt pääkohtia kuitenkin.
Sörensenin teoria tuntuu melkoisen mielikuvitukselliselta, mutta kukapa tietää. Joskus totuus on tarua ihmeellisempää.

Jarl Sörensen on tutkinut paljon Kennedyn murhaa. Hän on ollut sitä mieltä, että Oswald ei ampunut Kennedyä, vaan paikalla oli laivaston tarkka-ampuja. Hän oli Grassy Knoll -mäellä.
Beverly June Megan Oliver (kaitafilmikameralla surman kuvannut) on nähnyt mäeltä poistuvan tutun miehen, Roscoe Whiten. White oli Dallasin poliisilaitoksen konstaapeli. Hän oli Oliverin kertoman mukaan poistunut vain minuutin päästä siitä, kun presidenttiä ammuttiin.
Whitella oli ollut vain osittain poliisin univormu (paita ja housut). Hänellä ei mm. ollut asuun kuuluvaa päähinettä, eikä Oliver nähnyt hänellä virka-asetta.
-White oli vain muodollisesti Dallasin poliisi, Sörensen kertoo.
-Mies oli merijalkaväessä kovan koulutuksen saanut I luokan tarkka-ampuja, jonka CIA oli palkannut surmaamaan Kennedyn.
CIA:n lisäksi myös ONI (Office of Naval Intelligence) eli Laivaston tiedustelupalvelu oli allekirjoittanut Whiten tehtävänannon.
Sörensen uskoo, että juuri White ampui ensimmäisen Kennedyyn osuneen luodin.
Beverly Oliver työskenteli yökerholaulajana Colony Clubilla ja hän oli hyvä ystävä Jack Rubyn kanssa. Sekä White ja toinen poliisi Paddy Dean viettivät usein aikaa tällä Clubilla. Whiten ja Deanin nähtiin kulkevan ampumisen jälkeen kirjavaraston suuntaan.
Sörensenin mukaan kaikki nämä miehet olivatkin salaliitossa Kennedyä vastaan: Ruby, White ja Dean.

Kennedyn ruumiinavaushan tehtiin Laivaston sairaalassa. Sörensen pitääkin tätä suorastaan Kennedyn ruumiin häpäisynä. Kennedyn aivotkin kun katosivat.
Yhdysvaltain laivasto liikkui tuohon aikaan paljon Vietnamin vesillä. Sörensen näkee tällä olleen yhteyden murhaan:
-Pidän kaukaisimpana salaliiton jäsenenä Yhdysvaltain silloista Saigonin suurlähettilästä Henry Cabot Lodgea.

Sörensen uskoo, että kuolettavan luodin presidentin päähän ampui kuitenkin autonkuljettaja, Salaisen palvelun agentti, William Greer, joka oli aikaisemmin ollut Lodgen alaisena. Edellisiltana Greer oli ollut viettämässä ravintolailtaa Fort Worthissa, samassa yökerhossa kuin Oliver.
-Greer juotettiin tukevasti humalaan, vaikka hänen seuraavana päivänä piti ajaa presidentin autoa.
-Hänen juomiaan terästettiin hallusinogeeneilla, joista CIA:lla oli tuolloin vankkaa tietoa, Sörensen kertoo.
-Greeria psyykattiin seuraavan päivän tappohommaan. Jos Kennedy ei kuolisi sala-ampujien ristituleen, Greerin tuli hoitaa teloitus.
-Kennedyä ammuttiin sekä Teksasin koulukirjavaraston 6. kerroksesta, että Grassy Knollilta ja myös DalTex Buildingista. Viimeisen kuolettavan laukauksen antoi kuitenkin Greer.

Sörensenin mukaan tärkein todiste on Abraham Zabruderin kaitafilmikameralla kuvaama otos. Siinä näkyy miten Greer ammunnan alkaessä käytännössä pysäyttää Lincolnin ja kääntyy sitten hetkeksi sivuttain katsoen taaksepäin kohti Kennedyä.
-Tuona kriittisenä hetkenä vasenkätinen Greer ampui Kennedyn povikotelostaan vetämällä aseella. Hänen vieressään istunut Secret Servicen pomo Roy Kellerman piti ampumisen ajan ohjauspyörästä kiinni.
Zabruderin filmillä Greerin pitämä ase ei näy, mutta laukauksen aiheuttama välähdys kuitenkin, Sörensen toteaa.
Laukaus siis ammuttiin edestäpäin. Periaatteessa se olisi voinut tulla myös rautatiesillalta, mutta olisi siinä tapauksessa rikkonut auton tuulilasin, jossa ei tulituksen jälkeen ollut kuin pieni naarmu.

Sörenseninkin mukaan kirjavaraston 6. kerroksestakin ammuttiin, mutta ampuja ei siis hänen mukaansa ollut Oswald, vaan ampujia oli kolme: Jack Ruby, Eladio del Valle Gutierrez alias Yito sekä Herminio Diaz Carcia.
DalTex Buildingin ampujat Sörensenin mielestä olivat Eugene Hale Brading ja Larry Florer.
Tämä kaksikko ehti poistua rakennuksesta, mutta poliisi pidätti heidät ulko-ovella. Florer näytteli juopunutta ja Brading antoi väärät henkilötiedot. Heidät päästettiin menemään.
Post Reply