Tampere - 48v nainen kadonnut 15.2.2023

Poliisin etsimät kadonneet henkilöt
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Tampere - 48v nainen kadonnut 15.2.2023

Post by -Uta- »

Poliisi kaipaa havaintoja keskiviikkoiltana Tampereen keskusta-alueelta kadonneesta naisesta.
https://poliisi.fi/-/poliisi-kaipaa-hav ... a-naisesta
Julkaisuajankohta 16.2.2023 2.58
UUTINEN


Nainen on iältään 48v. ja hänellä on yllään valkoinen polviin asti ulottuva toppatakki, vihreä pipo ja todennäköisesti jaloissaan paljasjalkakengät.

Nainen on n.165cm pitkä ja normaalivartaloinen. Poliisi pyytää ilmoittamaan kaikki havainnot kadonneesta hätänumeroon 112.

Image
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Tampere - 48v nainen kadonnut 15.2.2023

Post by härkä »

Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Tampere - 48v nainen kadonnut 15.2.2023

Post by härkä »

https://www.aamulehti.fi/tampere/art-2000009400964.html
Uutta tietoa: Tampereen keskustasta kadonnut nainen oli juuri saapunut kaupunkiin – On syytä olla huolissaan, poliisi sanoo

Asiassa ei epäillä rikosta, eikä nainen ole vaaraksi muille.
Poliisi etsii edelleen Tampereen keskusta-alueelta kadonnutta, 48-vuotiasta naista.

Rikoskomisario Antti Uusipaikka Sisä-Suomen poliisista kertoo, että kadonnut nainen ei ole suomalainen. Nainen oli tullut Tampereelle hetkeä ennen katoamista. Nainen katosi 15. helmikuuta. Poliisi tiedotti katoamisesta 16. helmikuuta yöllä kello 2.58. ”Hän oli tullut vierailemaan tänne, mutta poistui tuttavansa luota keskusta-alueella.”
Uusipaikan mukaan poliisilla on perusteltu syy olla huolissaan naisen terveydentilasta. Uusipaikka ei kerro, mistä maasta nainen on kotoisin, mutta kertoo hänen tulleen Euroopasta. Asiassa ei epäillä rikosta. ”Kaupunki on outo, eikä hän puhu tai kommunikoi suomenkielellä. Nainen ei ole vaaraksi muille.”

Poliisi on saanut joitain vihjeitä katoamisesta, mutta toistaiseksi vihjeitä ei ole pystytty vahvistamaan. Poliisi pyytää edelleen ilmoittamaan kaikki havainnot kadonneesta hätänumeroon 112.
Naisella on yllään valkoinen polviin asti ulottuva toppatakki, vihreä pipo ja todennäköisesti jaloissaan paljasjalkakengät.


Olisiko pyrkinyt pois Tampereelta ? Ja katosiko yöllä ?
-Uta-:n laittamassa kuvassa taitaa olla ne paljasjalkapopot jaloissa.
Kuva kuitenkin vaikuttaa Suomessa otetulta, joten onko ollut myös toisaalla maassamme ?
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
Queen
Posts: 2736
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Re: Tampere - 48v nainen kadonnut 15.2.2023

Post by Queen »

Nyt on tosi puutteellinen tämä uutisointi.
Naisesta kerrotaan, että hän oli tullut Tampereelle hetkeä ennen katoamista.
Mistä oli tullut? Oliko hänen tarkoitus palata sinne, mistä oli tullut? Oliko tarkoitus jäädä Tampereelle, jos, niin minne sinne? Oliko hänellä muita tuttavia Tampereella kuin tämä, jonka luona oli vieraillut?
Oliko hänellä rahaa ja millä kulkuneuvolla oli tarkoitus mennä sinne, minne nyt sitten ikinä menossa olikaan?
Tieto auttaisi ihmisiä olemaan hereillä myös muiden paikkakuntien suhteen. Taksit? Bussit? Junat?
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Tampere - 48v nainen kadonnut 15.2.2023

Post by härkä »

https://www.is.fi/tampereen-seutu/art-2 ... 02526.html
Viikon Suomessa ollut nainen katosi oudosti Tampereella

Poliisilla on perusteltu syy uskoa, että naisen henki ja terveys on vaarassa.
Sisä-Suomen poliisi kaipaa havaintoja ja vihjeitä 48-vuotiaasta naisesta, joka katosi keskiviikkoiltana Tampereen ydinkeskustasta. Euroopasta kotoisin oleva nainen oli tullut Suomeen viikkoa aiemmin ja ollut tuon ajan tuttavansa luona Tampereella.
– Hän ei ole asunut Suomessa, eikä ole aikaisemmin täällä käynyt. Hän ei puhu suomen kieltä, eikä tietääkseni englantiakaan, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Antti Uusipaikka Sisä-Suomen poliisista.

Poliisin mukaan katoamishetkeen liittyy sellaisia piirteitä, että on syytä olla huolissaan naisen hengen ja terveyden puolesta. Poliisi toivookin, että ihmiset ottaisivat pienellä kynnyksellä yhteyttä hätänumeroon 112, jos he tekevät havaintoja tuntomerkkeihin sopivasta naisesta: hänellä on yllään valkoinen polviin asti ulottuva toppatakki, vihreä pipo ja todennäköisesti jaloissaan paljasjalkakengät.

Sisä-Suomen poliisi tiedotti katoamisesta torstain vastaisena yönä kello 2.58. Uusipaikan mukaan nainen katosi tuttavan luota edellisenä iltana noin kello 21.
– Naisesta on tehty havaintoja, mutta ne ovat olleet vanhoja. Jos tulee tuoreita havaintoja, niistä kannattaa soittaa pienellä kynnyksellä hätäkeskukseen, Uusipaikka sanoo.

Nainen on kotoisin Euroopasta, mutta poliisi ei kerro sen tarkemmin henkilön kotimaasta. Tapauksesta ensimmäisenä uutisoineen Aamulehden mukaan katoamiseen ei epäillä liittyvän rikosta. Nainen ei ole vaaraksi muille.


Uutisessa hieman tarkennuksia.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Tampere - 48v nainen kadonnut 15.2.2023

Post by härkä »

https://www.aamulehti.fi/kotimaa/art-2000009402928.html
Uutta tietoa: Tampereen keskustasta kadonneen naisen laukku löydettiin Kemijärveltä

Poliisin mukaan on mahdollista, että nainen on lähtenyt Tampereelta jo katoamispäivän iltana tai viimeistään aamulla junalla Lappiin.
Tampereelta keskiviikkona 15. helmikuuta kadonnut ulkomaalainen nainen on havaittu lauantaiaamuna kello 11 aikaan Kemijärvellä. Kemijärven poliisi etsii naista parhaillaan aktiivisesti, kertoo rikoskomisario Antti Uusipaikka.
”Löydettiin hänen jäljiltään Kemijärven keskustasta tällainen kantamus, laukku, jossa oli hänelle kuuluvaa omaisuutta”, Uusipaikka sanoo.

Ensimmäinen havainto 48-vuotiaasta naisesta valkoisessa takissa ja vihreässä pipossa tehtiin Kemijärvellä jo torstaina. Poliisin tietojen mukaan nainen liikkuu yksin. Uusipaikan mukaan naisella on tiettävästi yhä samat vaatteet yllään. On mahdollista, että nainen on lähtenyt junalla Tampereelta jo katoamispäivän iltana tai viimeistään aamulla.

Uusipaikan mukaan poliisilla on syytä olla huolissaan kadonneen naisen voinnista ja terveydestä. Nainen ei ole Suomessa asuva, vaan hän on Suomessa vain käymässä. Poliisille naisesta ilmoitti tuttava, jonka luona nainen oli ollut viikon verran. Nainen on tullut Suomeen Euroopasta, eikä puhu Suomen kieltä.
”Katoamishetkellä tilanne on ollut sellainen, että on syytä olla huolissaan hänen terveydestään. Siksi poliisi yrittää selvittää olinpaikkaa”, Uusipaikka sanoo.

Uusipaikka toivoo, että jos Kemijärven suunnalla asuvat tai lomaa viettävät havaitsevat tuntomerkkejä vastaavan naisen, he soittaisivat havainnoistaan hätänumeroon.
Asiassa ei epäillä rikosta.


Hyvin lähellä Kemijärven raut.asemaa on vettä. Onko sitten sulia kohti, en tiedä.
Jostain majoituspaikasta olisi jo löydetty. Hotellit ja vastaavat.
Olisiko matkannut ihan umpimähkään sinne ?

https://www.google.com/maps/place/Maiju ... F1pyqgzwk1
Linkissä raut.tie.as ja Maijun Pub, jossa nainen on sometietojen mukaan käynyt.
On jonkin verran matkaa.
Tavaroita löytynyt jostain ulkosalta ilmeisesti.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
monoliitti
Posts: 1372
Joined: Tue May 30, 2017 5:04 pm

Re: Tampere - 48v nainen kadonnut 15.2.2023

Post by monoliitti »

Kyllä tämä viittaa "Oriveden Metsätytön" tapaukseen. Ilmeisen tasapainoton henkilö voinut alitajuisesti hakea lopullista ratkaisua "jumalan selän takaa". Kemijärvihän on päätepysäkki.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Tampere - 48v nainen kadonnut 15.2.2023

Post by -Uta- »

Eurooppa
https://fi.wikipedia.org/wiki/Eurooppa

Image
Euroopan topografinen kartta.

Pinnanmuodot
Eurooppa on oikeastaan vain ryhmä Euraasian läntisiä niemimaita, joita ovat Itämeren erottamat Fennoskandia ja Keski-Eurooppa sekä jälkimmäisestä pohjoiseen erkanevat Bretagnen niemimaa ja Jyllannin niemimaa sekä etelään Välimereen erkanevat Iberian niemimaa, Apenniinien niemimaa ja Balkan. Venäjän suuntaan niemimaa levenee, kunnes se kohtaa Aasian rajan Uralvuorilla. Idässä Eurooppaa rajaa myös Kaspianmeri. Lännessä Eurooppaa rajaa Atlantin valtameri, etelässä Välimeri, Mustameri ja Kaukasuksen vuoristo.


Luultavasti ihan turhaa pohdintaa, mutta... jos tämä Tampereella kadonnut nainen ei mennyt vahingossa väärään suuntaan menevään junaan, niin.... olisiko hänellä voinut olla ajatuksissa maan vaihto? Pakeneeko hän ehkä jotain?
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Tampere - 48v nainen kadonnut 15.2.2023

Post by härkä »

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009403523.html
Poliisi kaipaa yhä vihjeitä Tampereella oudosti kadonneesta naisesta – kohtaamiset Kemi­järvellä lisäsivät huolta

Viikon Suomessa oleskellut nainen matkasi Tampereelta pohjoiseen poliisin tietojen mukaan junalla. Lauantain havainnot Kemijärvellä lisäsivät poliisin huolta kadonneesta.

Tampereella keskiviikkoiltana kadonneesta ulkomaalaisesta naisesta tehtiin lauantaina luotettavia havaintoja Kemijärvellä. Poliisin mukaan nainen on siitä huolimatta yhä kadoksissa.
– Meillä katoaa niin paljon ihmisiä, että emme me ketään huvin vuoksi etsi. Havainnot hänestä eivät yhtään vähentäneet huolta, kommentoi tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Antti Uusipaikka Sisä-Suomen poliisista.

48-vuotias nainen katosi keskiviikkoiltana noin kello 21 tuttavansa luota Tampereen ydinkeskustasta. Hän oli tullut Suomeen noin viikkoa aiemmin. Euroopasta kotoisin oleva nainen ei puhu suomea, eikä ilmeisesti kovin hyvin englantiakaan.
Poliisi tiedotti katoamisesta ensimmäisen kerran kello 2.58 torstain vastaisena yönä. Uusipaikan mukaan naisen katoamishetkeen liittyi piirteitä, joiden perusteella poliisilla on perusteltu huoli naisen hengen ja terveyden olevan vaarassa.
– Meillä on eiliseltä silminnäkijähavaintoja hänen käytöksestään. Meillä ei ole tietoja, että hänen kanssaan olisi eilen juteltu, Uusipaikka sanoo.
Poliisi kaipaa edelleen yhteydenottoja hätänumeroon 112, jos naisesta tehdään havaintoja pohjoisessa tai etelässä.

– Kyllä kiskot tuovat takaisinkin, mutta oletusarvomme on, että hän on nyt pohjoisessa. Hän on ilmeisesti kulkenut sinne junalla, Uusipaikka kertoo.
Lauantaina naisen laukku löytyi aamupäivällä Kemijärven ydinkeskustasta.


Tuon mukaan nainen olisi yhä kadoksissa, vaikka somessa toisenlaistakin tietoa on ollut.

^^
Onhan tässä hieman samoja piirteitä kuin OV:ssä oli.
Tässä tosin tiedetään kadonneella olleen varmasti kontakti Suomeen.
OV:ssa ei edelleenkään voi olla varma kontaktista ja siinä on iso ero tapausten välillä.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Tampere - 48v nainen kadonnut 15.2.2023

Post by härkä »

https://www.aamulehti.fi/uutiset/art-2000009403627.html
Tampereen keskusta-alueelta kadonnut nainen on löytynyt

Nainen on löydetty fyysisesti hyväkuntoisena.
Tampereelta keskiviikkona 15. helmikuuta kadonnut ulkomaalainen nainen on löydetty lauantai-iltana Kemijärven keskustan läheisyydestä, Sisä-Suomen poliisi tiedottaa. Nainen on löydetty fyysisesti hyväkuntoisena.
Poliisi kiittää ihmisiä hyvistä ja runsaista havainnoista, jotka ovat olleet suuresti avuksi naisen tavoittamisessa.

Aamulehti uutisoi aiemmin, että ensimmäinen havainto 48-vuotiaasta naisesta valkoisessa takissa ja vihreässä pipossa tehtiin Kemijärvellä jo torstaina. Poliisin tietojen mukaan nainen liikkui yksin. Rikoskomisario Antti Uusipaikka arvioi tuolloin, että oli mahdollista, että nainen on lähtenyt junalla Tampereelta jo katoamispäivän iltana tai viimeistään aamulla.

Uusipaikka kertoi, että poliisilla oli syytä olla huolissaan kadonneen naisen voinnista ja terveydestä. Nainen ei ole Suomessa asuva, vaan hän on Suomessa vain käymässä. Poliisille naisesta ilmoitti tuttava, jonka luona nainen oli ollut viikon verran. Nainen on tullut Suomeen Euroopasta, eikä puhu suomen kieltä.


Kuitenkin löytynyt, vaikka tuo IS:n juttu kertoi aivan päinvastaista.
No, matkailu avartaa.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
Post Reply