Page 1 of 1

Espanja - Aurinkorannikolta löytyi päätön naisen ruumis

Posted: Wed Jan 11, 2023 8:52 am
by -Uta-
Espanjan Aurinkorannikolta löytyi hirvittävällä tavalla silvottu naisen ruumis
Espanjan poliisi tutkii tapauksen liittymistä Espanjan rikollisiin ryhmiin.
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/381 ... 00859795c2
Heini Kilpamäki
Eilen klo 21:14


Rantaravintolan asiakkaat löysivät sunnuntaina Espanjan Aurinkorannikolta naisen ruumiin,
jolla ei ollut päätä, kertovat kansainväliset uutismediat El Confidental ja iNews.


– Kun näimme, että kyseessä oli oikea henkilö, järkytyimme, kertoi silminnäkijä El Confidentalille.

Kun poliisi nosti naisen ruumiin aallokosta, huomattiin, että se oli, paitsi päätön, myös kädetön.
Myös naisen vatsa oli leikattu auki.

Poliisin arvion mukaan ruumis oli ollut vedessä vain joitakin tunteja. Uhri oli ollut selvityksen mukaan kuolleena noin 24–36 tuntia.

Löytöpaikka sijaitsi Las Chapasin alueella Aurinkorannikolla, Marbellan ja Fuengirolan puolimatkassa. Alue on tuttu useille suomalaisturisteille. Fuengirola sijaitsee löytöpaikasta noin parinkymmenen kilometrin päässä.

Muita tapauksia
Rannasta löydetty ruumis ei ole ainoa laatuaan.

Espanjan poliisi on selvittänyt samantyylisiä murhatapauksia ennenkin ja uskoo, että tekotapa viittaa joko huume- tai ihmiskauppaa harjoittaviin rikollisryhmiin. Ryhmät ”tasaavat tilejä” brutaalilla tavalla toistensa kanssa.

Vuonna 2021 poliisi löysi noin 60-vuotiaan miehen päättömän ruumiin joenrannasta lähellä Molina de Casillasia. Huhtikuussa löydettiin päätön ja kädetön miehen ruumis Malagan lähellä sijaitsevalta pikkupaikkakunnalta Villanueva de Trabucosta.

Miehen sukupuolielimet oli myös leikattu irti, joten poliisi uskoo, että häntä kidutettiin ennen kuolemaansa.

Poliisi uskoo, että henkirikoksen uhrin pään ja käsien leikkaaminen irti ruumiista vaikeuttavat tarkoituksella henkilöllisyyden selvittämistä.

Hammaskartat ja sormenjäljet puuttuvat, mutta henkilöllisyyttä voidaan selvittää vaihtelevasti myös DNA:n avulla.

Re: Espanja - Aurinkorannikolta löytyi päätön naisen ruumis

Posted: Fri Jan 13, 2023 10:43 pm
by -Uta-
Espanjan Aurinkorannikolta löytyi hirvittävällä tavalla silvottu naisen ruumis – uhrin ex-kumppani tunnusti
45-vuotias mies on tunnustanut mestanneensa entisen kumppaninsa ja heittäneensä ruumiin mereen Espanjan aurinkorannikoilla.
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/381 ... 00859795c2
Tiistai 10.1.2023 klo 21:14 (muokattu tänään klo 8:26)

Image
Ranta Marbellassa. Kuvituskuva. MARIO GALATI / ALAMY STOCK PHOTO

Rantaravintolan asiakkaat löysivät sunnuntaina Espanjan Aurinkorannikolta naisen ruumiin, jolla ei ollut päätä, kertovat kansainväliset uutismediat El Confidental ja iNews.

Kun poliisi nosti naisen ruumiin aallokosta, huomattiin, että se oli, paitsi päätön, myös kädetön. Myös naisen vatsa oli leikattu auki.

Tekijä on ollut naisen entinen kumppani, uutisoi El Confidental. Naisen katoamisesta Marbellassa epäilty mies pidätettiin ja hän on tunnustanut, että katkaisi naisen pään ja heitti ruumiin mereen.

Tekijä oli 45-vuotias ja uhri 46-vuotias. Miehellä on Kolumbian kansalaisuus. He ehtivät seurustella viisi kuukautta, ja uhrin läheisten mukaan mies oli väkivaltainen.

Poliisin arvion mukaan ruumis oli ollut vedessä vain joitakin tunteja. Uhri oli ollut selvityksen mukaan kuolleena noin 24–36 tuntia.

Löytöpaikka sijaitsi Las Chapasin alueella Aurinkorannikolla, Marbellan ja Fuengirolan puolimatkassa. Alue on tuttu useille suomalaisturisteille. Fuengirola sijaitsee löytöpaikasta noin parinkymmenen kilometrin päässä.

Taustalla parisuhdeväkivaltaa
Poliisi etsi sunnuntaina Marbellassa kadonnutta naista, josta tehtiin katoamisilmoitus sunnuntaina. Muutama tunti ennen katoamisilmoitusta ohikulkijat löysivät Marbellan rannalta naisen silvotun ruumiin.

Poliisi pidätti kadonneeksi ilmoitetun naisen entisen kumppanin ja hänen ystävänsä, sillä naisen katoamiseen epäiltiin liittyvän parisuhdeväkivaltaa.

Naisen ystävä kertoi poliisille, että mies vei hänet ja uhrin pakettiautolla paikkaan, jossa murha tapahtui.

Myös uhrin perhe kertoi poliisille katoamisilmoituksen yhteydessä epäillystä parisuhdeväkivallasta. Lisäksi perhe oli saanut aiemmin uhkauksia samaiselta mieheltä.

Uhri ja tekijä olivat seurustelleet noin viisi kuukautta. Nainen päätti lopettaa suhteen marraskuun lopussa, jolloin ongelmat ja väkivaltaisuudet alkoivat. Nainen teki myöhemmin rikosilmoituksen parisuhdeväkivallasta.

Mies tunnusti tekonsa ennen oikeusistuntoa.

Espanjan poliisi on selvittänyt samantyylisiä murhatapauksia ennenkin ja epäili aikaisemmin, että tekotapa olisi voinut viitata myös joko huume- tai ihmiskauppaa harjoittaviin rikollisryhmiin. Pian ilmeni, että tällä kertaa tapaukseen ei kuitenkaan epäillä liittyvän järjestäytynyttä rikollisuutta.