HKI Ullanlinna - Henkirikos 16.12.2022

Ratkaisemattomat henkirikokset vuodesta 2010 alkaen
Forum rules
Uusien ketjujen nimissä tulisi mainita vähintäänkin tapahtumapaikka ja vuosi.
monoliitti
Posts: 1372
Joined: Tue May 30, 2017 5:04 pm

Ruumiin kuljetus

Post by monoliitti »

Seuraavien vuosikymmenten katoamis mysteeri keskeytyi.
https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000009274168.html
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

HKI Ullanlinna - Henkirikos 16.12.2022

Post by -Uta- »

Poliisi tutkii epäiltyä henkirikosta Ullanlinnassa
https://poliisi.fi/-/poliisi-tutkii-epa ... anlinnassa
Julkaisuajankohta 17.12.2022 16.15
UUTINEN


Poliisille tehtiin perjantaina 16.12. ilmoitus kadonneesta henkilöstä. Ilmoituksen mukaan Ullanlinnassa asuva vuonna 1975 syntynyt nainen ei ollut palannut kotiinsa työpäivän jälkeen. Kadonneen läheiset ja poliisi yrittivät etsiä naista perjantai-illan aikana.

Lauantaiaamuna kadonneeksi ilmoitettu nainen löytyi surmattuna. Nainen löydettiin, kun hänen ruumistaan oltiin siirtämässä autoon. Ruumiin löytymisen yhteydessä poliisi otti kiinni vuonna 1974 syntyneen aviopuolison.

– Epäilty henkirikos on tämänhetkisten tietojen perusteella tapahtunut uhrin ja tämän aviomiehen asunnossa. Tapahtumien selvittäminen on vasta alkuvaiheessaan, ja tarkemmat tiedot tapahtumista tulevat selviämään esitutkinnan myötä. Poliisilla ei ole tällä hetkellä tietoa esimerkiksi motiivista, tai muista rikosepäilyyn liittyvistä yksityiskohdista. Rikoksen tekotavasta tai muista yksityiskohdista ei esitutkinnan alkuvaiheessa voida julkisuuteen kertoa ilman, että se vaarantaisi esitutkintaa, kertoo rikostarkastaja Jari Koski.

Poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa tekemällä taktista ja teknistä tutkintaa. Epäillystä henkirikoksesta tiedotetaan tarpeen mukaan lisää tutkinnan edetessä.

Päivitys 17.12. kello 16.23. Päivitetty Varhain lauantaiaamuna muotoon lauantaiaamuna.
User avatar
skoune
Posts: 1145
Joined: Sun Jul 08, 2012 9:34 am

Re: HKI Ullanlinna - Henkirikos 16.12.2022

Post by skoune »

-Uta- wrote: Sun Dec 18, 2022 6:29 am
Päivitys 17.12. kello 16.23. Päivitetty Varhain lauantaiaamuna muotoon lauantaiaamuna.
Viimeisten tietojen mukaan katoamisilmoitus olisi tehty jo torstaina.
monoliitti
Posts: 1372
Joined: Tue May 30, 2017 5:04 pm

Re: HKI Ullanlinna - Henkirikos 16.12.2022

Post by monoliitti »

Surmaamis agression haihduttua olisi miehen odottanut ymmärtävän ,ettei paljastumista voi estää . Vaikka ruumiin kätkö olisi onnistunut ja arvovaltainen asema sekä lääkärin hioutunut asiakas subliikki olisivatkin häntä auttaneet. Asunnosta ja autosta olisi todettu ruumisnesteitä ,uhrin puhelimen linkitykset ,vastaamattomuudet ja sammuminen olisi selvitetty. Mies ei olisi pystynyt esittämään ristiriidatonta selostusta toimistaan surma aikoina. Uhri ehkä puhunut puhelimessa ennen surmaansa.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: HKI Ullanlinna - Henkirikos 16.12.2022

Post by -Uta- »

Väkivaltaa tutkinutta psykiatria epäillään vaimonsa surmasta Ullanlinnassa – avio­liittoa kesti vain reilu vuosi
Henkirikoksesta epäilty mies on tutkinut väkivaltarikollisuutta.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009274758.html
Kia Kilpeläinen
12:12


ULLANLINNASSA vaimonsa surmasta epäilty vuonna 1974 syntynyt mies on koulutukseltaan psykiatrian erikoislääkäri ja lääketieteen tohtori.

Mies työskentelee suuressa terveyspalveluja tarjoavassa yrityksessä, jossa hän on LinkedIn-profiilinsa mukaan ollut töissä jo useita vuosia. Lisäksi hänellä on oma yritys, jonka toimialaksi on ilmoitettu lääkäriasemat ja erikoislääkäripalvelut. Kaupparekisteriin ilmoitettujen tietojen mukaan mies omistaa yrityksen ja on sen hallituksen ainoa varsinainen jäsen.

Henkirikoksesta epäilty on myös tutkinut väkivaltarikollisuutta. Hänen tutkimuksensa käsitteli uusintaväkivallan riskitekijöitä väkivaltarikollisaineistossa.

Mies ilmoittaa työpaikkansa sivuilla olevansa myös oikeuspsykiatrian asiantuntija.

IS:n tietojen mukaan miehellä ei ole rikostaustaa ainakaan viimeisen kymmenen vuoden ajalta.

IS haastatteli helsinkiläistä miestä, joka oli käynyt epäillyn etävastaanotolla työuupumukseen liittyen viime keväänä.

– Hän vaikutti sellaiselta rennolta ja jopa hyväntuuliselta, mies kertoo.

Mies kuvailee, että lääkäristä jäi ammattitaitoinen kuva. Tapaaminen oli "jopa yllättävän miellyttävä", miehelle oli helppo jutella.

Helsinkiläismies järkyttyi, kun selvisi, että häntä hoitanutta lääkäriä epäillään vaimonsa surmaamisesta.

– Kun sain tietää, että häntä epäillään, niin olin kyllä ihan hämilläni. Jotenkin en voi uskoa, että sama kaveri, jonka vastaanotolla kävin, kykenisi tällaiseen.

Miehen aviovaimo eli henkirikoksen uhri on syntynyt vuonna 1975. Hän työskenteli rahoitusalalla toimivassa yrityksessä.

Nainen ilmoitettiin poliisin mukaan perjantaina kadonneeksi. Katoamisilmoituksessa kerrottiin, että nainen ei ole tullut perjantaina töistä kotiin.

Image
Epäilty henkirikos tapahtui Helsingin arvoalueella Ullanlinnassa. KUVA: IS

RIKOSTARKASTAJA Jari Koski Helsingin poliisista sanoo, että myöhemmin tutkinnassa kuitenkin ilmeni, ettei nainen ole edes mennyt töihin perjantaiaamuna. Naisen tarkka kuolinaika ei kuitenkaan vielä ole tiedossa. Poliisi ei kerro, kuka katoamisilmoituksen teki.

IS:n tietojen mukaan uhri ja epäilty olivat olleet naimisissa noin puolitoista vuotta.

Pari asui yhdessä Ullanlinnassa sijaitsevassa kerrostaloasunnossa, jossa poliisi epäilee henkirikoksen tapahtuneen.

Ulkopuolinen, joka oli tiennyt naisen katoamisesta, oli havainnut naisen aviomiehen touhuavan jotakin epäilyttävää ja ilmoittanut asiasta poliisille.

EPÄILTY otettiin kiinni, kun tämä oli siirtämässä kääreisiin piilotettua ruumista autoon. Kosken mukaan epäilty ei ollut ehtinyt siirtää ruumista vielä autoon, vaan hänet otettiin kiinni ennen sitä.

Teosta epäillyn puolison aikomuksena oli poliisin epäilyn mukaan tarkoitus kuljettaa ruumis jonnekin muualle. IS:n haastattelema naapuri kertoi havainneensa auton vieressä pulkan ja säkin. Myös HS:n haastattelema naapuri oli havainnut, että epäilty oli yrittänyt lastata porttikongissa citymaasturiinsa jotain, joka näytti jätesäkissä olevalta matolta.

Koski ei halua tarkentaa, millä tavalla ruumis oli kääritty tai siihen, millaisia vammoja uhrilla on ollut.

Kosken mukaan poliisi selvittää nyt, kirjataanko tutkintanimikkeeksi tappo vai murha. Koski sanoo, että poliisilla ei ole vielä tarpeeksi tietoa siitä, täyttyvätkö teossa jotkin murhan kvalifiointiperusteet. Tekoa tutkitaan murhana esimerkiksi silloin, jos tutkinnassa ilmenee, että rikoksesta epäilty on tehnyt teon vakaasti harkiten eli suunnitellut sitä ennalta.

Kosken mukaan epäiltyä ei ollut sunnuntaiaamuna vielä ehditty kuulustella.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: HKI Ullanlinna - Henkirikos 16.12.2022

Post by -Uta- »

Ullanlinnan henkirikoksesta epäilty vangittiin
https://poliisi.fi/-/ullanlinnan-henkir ... vangittiin
Julkaisuajankohta 20.12.2022 16.11
UUTINEN


Helsingin käräjäoikeus vangitsi tiistaina 20. joulukuuta iltapäivällä miehen, jota epäillään aviopuolisonsa henkirikoksesta. Mies vangittiin todennäköisin syin taposta epäiltynä.

Asian esitutkinta jatkuu, ja poliisi pyrkii edelleen selvittämään tapauksen yksityiskohtia. Poliisi ei ole vielä kuullut epäiltyä.

Tapauksen saama julkisuus on ollut tähän mennessä huomattavaa. Poliisi joutuu keskittymään rikoksen selvittämiseen liittyviin toimenpiteisiin, minkä takia tapauksesta tiedotetaan seuraavan kerran aikaisintaan tiistaina 27. joulukuuta.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: HKI Ullanlinna - Henkirikos 16.12.2022

Post by -Uta- »

Terveystalo katkaisi sopimuksen Ullanlinnan surmasta epäillyn psykiatrin kanssa – työyhteisö järkyttyi tapauksesta
Tapaus on järkyttänyt Terveystalon henkilökuntaa, jolle on tarjottu kriisiapua. Terveystalo tarjoaa tukea psykiatrin potilaille.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/818c ... ac9b464187
Heini Kilpamäki
Eilen klo 16:22


Helsingin käräjäoikeus vangitsi Roope Bob Tikkasen epäiltynä vaimonsa surmaamisesta Ullanlinnassa.
Oikeus vangitsi miehen taposta todennäköisin syin epäiltynä.

Tikkasen viimeisin työnantaja, Terveystalo, on nyt päättänyt sopimuksen epäillyn ja hänen yrityksensä kanssa, tiedotteesta käy ilmi.

– Kyseisellä lääkärillä ei ole ollut vastaanottoja Terveystalossa useaan kuukauteen, tiedotteessa sanotaan.

Järkyttänyt työyhteisöä ja potilaita
Tiedotteen mukaan tapaus on järkyttänyt Terveystalossa erityisesti epäillyn lääkärin lähityöyhteisöjä. Työyhteisölle tarjotaan pikaisesti kriisiapua. – Huolehdimme myös tarvittavasta tuesta epäillyn lääkärin Terveystalossa hoitamille asiakkaille. Terveystalo ottaa osaa uhrin omaisten ja läheisten suureen suruun.

Iltalehti julkaisee epäillyn nimen poikkeuksellisesti jo esitutkintavaiheessa, koska epäilty on työskennellyt yhteiskunnallisesti merkittävässä ammatissa ja hoitanut potilaita, joiden kannalta heitä hoitaneen psykiatrin rikosepäilyllä on suuri merkitys. Terveystalon tiedotteessa häntä ei mainittu nimeltä.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: HKI Ullanlinna - Henkirikos 16.12.2022

Post by -Uta- »

Uutta tietoa Ullanlinnan mattosurmasta: Tekoaika tarkentui, poliisi on kuullut epäiltyä psykiatria
Poliisi tarkentaa epäillyn rikoksen tekoaikaa. Psykiatrina työskennellyt mies on ainoa epäilty.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/c175 ... e4f80ede49
Eilen klo 12:58

Image

Helsingin poliisi on vahvistanut uusia tietoja Ullanlinnassa ennen joulua tapahtuneesta henkirikoksesta. Psykiatrina työskennelleen Roope Bob Tikkasen epäillään tappaneen oman vaimonsa.

– Esitutkinnassa alustavana rikosnimikkeenä on tappo, ja käräjäoikeuden vangitsema mies on ainoa, jota tästä rikoksesta epäillään. Poliisi on kuullut epäiltyä. Kysymykset rikoksen motiivista tai muista yksityiskohdista selvitetään esitutkinnan aikana, kommentoi tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Jari Koski, tiedotteessa.

Poliisi tarkentaa myös tiedotteessa, että rikoksen epäillään tapahtuneen aamuyöllä perjantaina 16. joulukuuta pariskunnan yhteisellä asunnolla aamuyöllä. Nainen ilmoitettiin myöhemmin samana päivänä kadonneeksi, kun hän ei ilmaantunut töihin.

Poliisi ja läheiset etsivät naista perjantain aikana tuloksetta. Perjantaina poliisi kävi myös uhrin ja tämän aviomiehen kotona, mutta naista ei löytynyt. Mies oli tuolloin paikalla.

Rikos paljastui vasta lauantaina 17. joulukuuta, kun rikoksesta epäilty Tikkanen oli siirtämässä mattoon ja mahdollisesti muihin kääröihin käärittyä ruumista autoon.

Käräjäoikeuden vangitsemistietojen perusteella poliisi epäili alusta alkaen, että rikos on tapahtunut aiemmin. Epäilty psykiatri vangittiin 20. joulukuuta todennäköisin syin taposta epäiltynä, joka oli julkisten diaaritietojen mukaan tapahtunut 15.-16. joulukuuta välisenä aikana. Nyt tuo aika on siis tarkentunut.

Iltalehti julkaisee epäillyn nimen poikkeuksellisesti jo esitutkintavaiheessa, koska epäilty on työskennellyt yhteiskunnallisesti merkittävässä ammatissa ja hoitanut potilaita, joiden kannalta heitä hoitaneen psykiatrin rikosepäilyllä on suuri merkitys.
monoliitti
Posts: 1372
Joined: Tue May 30, 2017 5:04 pm

Re: HKI Ullanlinna - Henkirikos 16.12.2022

Post by monoliitti »

Ilmeisesti ruumista on säilytetty asunnossa yli vuorokauden .Sitten valoisaan aikaan siirretty autoon paljastuen. Kerrostalosta ruumiin siirto autoon on kyllä riskialtista myös yöllä.
Murha infossa on valtava kirjoitusmassa koskien surmasta epäillyn motiivia. Elämäkertaa pöyhitään ja suomen ja ruotsinkielisten keskinäisiä kompleksejä pohditaan. Kuitenkin avio ja avo puolison surma on suomen yleisimpiä väkivaltarikoslajeja. Eiköhän myös psyykkiset motiivit ole pohjimmiltaan samankaltaisia.
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: HKI Ullanlinna - Henkirikos 16.12.2022

Post by härkä »

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/4628 ... bbc9fa7ff2
HBL: Psykiatri myöntää aiheuttaneensa vaimonsa kuoleman Ullanlinnassa – poliisi pohtii, onko syytä epäillä jopa murhaa
Ullanlinnassa joulukuussa tapahtuneen henkirikoksen epäilty on Hufvudstadsbladetin mukaan myöntänyt osallisuutensa vaimonsa kuolemaan.
Henkirikos tapahtui Helsingin arvoalueella.Henkirikos tapahtui Helsingin arvoalueella.

Ullanlinnassa Helsingissä tapahtui joulukuun 16. päivänä henkirikos. Psykiatrina työskennellyt Roope Tikkanen on vangittuna todennäköisin syin epäiltynä taposta. Poliisi otti miehen kiinni tämän siirtäessä ruumista autoon. Hufvudstadsbladet kertoo, että mies on myöntänyt aiheuttaneensa vaimonsa kuoleman.
Helsingin poliisin rikoskomisario Tommi Lehtonen kertoo HBL:lle, että tapausta on tähän saakka tutkittu tappona, mutta rikosnimikkeeksi saatetaan muuttaa murha. Kriteerinä on erityisen julma tai raaka tekotapa, tai teon on oltava suunniteltu.

– Ei ole ollenkaan poissuljettua, että luokittelu muuttuu murhaksi tulevaisuudessa. Tapauksessa on elementtejä, jotka viittaavat siihen, että luokittelu voi vaihtua. Keskustelemme jatkuvasti syyttäjän kanssa, Lehtonen kertoo HBL:lle.
Poliisin mukaan epäilty on ollut halukas puhumaan viranomaisten kanssa, eikä hän ole kiistänyt rikosta.
– Hän on myöntänyt aiheuttaneensa vaimonsa kuoleman ja poliisin tehtävä on tutkia tarkemmin olosuhteet ja syyt, jotka henkirikokseen johtivat, Lehtonen kertoo HBL:lle.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
Post Reply