Oulu - Epäilty henkirikos Hiirosessa, marrask.2022

Ratkaisemattomat henkirikokset vuodesta 2010 alkaen
Forum rules
Uusien ketjujen nimissä tulisi mainita vähintäänkin tapahtumapaikka ja vuosi.
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Oulu - Epäilty henkirikos Hiirosessa, marrask.2022

Post by -Uta- »

Poliisi tutkii epäiltyä henkirikosta Oulun Hiirosessa
https://poliisi.fi/-/poliisi-tutkii-epa ... hiirosessa
Julkaisuajankohta 22.11.2022 10.17
UUTINEN


Yksityisasunnosta löytynyt ruumis aiheutti Oulun Hiirosessa tutkinnallisen poliisitehtävän, josta ei aiheutunut vaaraa sivullisille.

Oulun Hiirosessa sijaitsevasta yksityisasunnosta löytyi ruumis maanantaina 21. marraskuuta 2022.
Siitä ilmoitettiin poliisille, ja ilmoitus aiheutti poliisitehtävän. Tapahtumapaikan olosuhteiden perusteella poliisi epäilee, että kuolemaan liittyy rikos. Poliisi tutkii tapausta tällä hetkellä tappona. Vainajan kuolinsyytä tullaan selvittämään oikeuslääketieteellisellä tutkimuksella.

Myös media uutisoi poliisitehtävästä. Kyseessä oli tutkinnallinen tehtävä, josta ei aiheutunut vaaraa sivullisille.

Tutkinnan keskeneräisyydestä johtuen poliisi ei tässä vaiheessa tiedota tapahtumista enempää. Se tiedottaa asiasta lisää, kun tiedotus on tutkinnan kannalta mahdollista.
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Oulu - Epäilty henkirikos Hiirosessa, marrask.2022

Post by härkä »

https://www.is.fi/oulun-seutu/art-2000009227634.html
Noin 20-vuotiaan naisen ruumis löytyi asunnosta – poliisi epäilee useita rikoksia
Yksi mies on vangittu epäiltynä Oulun Hiirosen henkirikoksesta. Uhri on noin 20-vuotias nainen.


Oulun käräjäoikeus on vanginnut oululaisen miehen, jota poliisi epäilee Hiirosen henkirikoksesta. Hiirosessa sijaitsevasta yksityisasunnosta löytyi ruumis viime maanantaina.

Vainaja on noin 20-vuotias oululainen nainen, poliisi kertoo tiedotteessaan. Poliisi epäilee, että nainen kuoli henkirikoksen uhrina.
Oululainen mies vangittiin todennäköisin syin epäiltynä taposta, törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä vapaudenriistosta.
Tutkinnassa on siis kokonaisuus, jossa epäillään useita rikoksia. Poliisi ei tutkinnallisista syistä kommentoi rikoksesta epäiltyjen henkilöiden määrää, eikä tekoon liittyviä olosuhteita.
Poliisi jatkaa asian tutkintaa kuulusteluilla ja teknisellä tutkinnalla.

IS uutisoi maanantaina Metsäkuninkaantiellä käynnissä olleesta poliisioperaatiosta, jossa oli paikalla poliisipartioita ja tutkintaryhmä. Poliisi oli saanut ilmoituksen löydetystä ruumiista.
Poliisin operaatio herätti tuolloin huomiota alueella. Poliisin mukaan tutkinnallisesta tehtävästä ei aiheutunut vaaraa sivullisille.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Oulu - Epäilty henkirikos Hiirosessa, marrask.2022

Post by härkä »

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/b78a ... 6b83321342
Nainen ja mies vangittu poikkeuksellisesta henkirikoksesta – epäily: pitivät uhria vankinaan viikon
Poliisi tutkii tapausta tappona, törkeänä vapaudenriistona ja törkeänä pahoinpitelynä.
Käräjäoikeus on vanginnut miehen ja naisen epäiltynä henkirikoksesta.Käräjäoikeus on vanginnut miehen ja naisen epäiltynä henkirikoksesta.

Oulun Hiirosessa tapahtui viime viikolla epäilty henkirikos, jonka uhrina kuoli noin 20-vuotias nainen. Poliisi epäilee, että häntä pidettiin vankina viikon ajan ennen kuolemaa.
Oulun käräjäoikeus vangitsi perjantaina tekoon liittyen noin 40-vuotiaan miehen todennäköisin syin taposta, törkeästä vapaudenriistosta ja törkeästä pahoinpitelystä epäiltynä. Maanantaina oikeus vangitsi vielä noin 40-vuotiaan naisen samoin rikosnimikkein.

Oikeuden asiakirjoista selviää, että koko rikosvyyhti alkoi poliisin epäilyn mukaan maanantaina 14. marraskuuta ja päättyi viikkoa myöhemmin 21. marraskuuta. Poliisi sai tuolloin ilmoituksen Oulun Hiirosessa sijaitsevasta yksityisasunnosta olevasta ruumiista.
Tapahtumapaikan olosuhteiden perusteella poliisi epäilee, että kuolemaan liittyy rikos.
Iltalehti tavoitti tapauksen tutkinnanjohtajan, joka ei kuitenkaan tutkinnallisista syistä kommentoinut asiaa.
Syytteen nostamisen määräpäiväksi oikeus määräsi huhtikuun lopun 2023.

Iltalehden tietojen mukaan nyt vangitulla kaksikolla ei ole merkittävää rikostaustaa, mutta oikeussalit ovat tulleet molemmille tutuiksi. Vangitulla miehellä on tällä hetkellä vireillä yksi huumausainerikosepäily ja naisella näpistysasia.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Oulu - Epäilty henkirikos Hiirosessa, marrask.2022

Post by -Uta- »

Poliisilla on useita epäiltyjä Hiirosen henkirikokseen liittyvässä kokonaisuudessa
https://poliisi.fi/-/poliisilla-on-usei ... aisuudessa
Julkaisuajankohta 2.12.2022 15.44
UUTINEN


Oulun käräjäoikeus on vanginnut yhteensä seitsemän henkilöä epäiltynä kokonaisuuteen liittyvistä rikoksista.

Poliisi on jatkanut tiiviisti Oulussa Hiirosen kaupunginosassa tapahtuneen henkirikoksen tutkintaa. Esitutkinnassa on selvinnyt, että tekokokonaisuuteen liittyy kaksi eri tapahtumaa, jotka ajoittuvat useamman päivän aikavälille. Tutkintakokonaisuuteen liittyen Oulun käräjäoikeus on vanginnut seitsemän henkilöä.

Nyt vangittuina olevia henkilöitä epäillään useista rikoksista, nimikkeinä ovat muun muassa tappo, törkeä pahoinpitely ja törkeä vapaudenriisto. Osaa vangituista epäillään osallisuudesta itse henkirikokseen ja osaa muista rikoksista, jotka ovat tulleet ilmi henkirikostutkinnan aikana.

– Rikokset ovat kohdistuneet samaan asianomistajaan eli kuolleena löytyneeseen nuoreen naiseen, kertoo rikosylikomisario Janne Koskela.

Rikoksista epäillyt ja uhri ovat jollakin tasolla tunteneet toisensa entuudestaan. Rikosten motiivi on yhä selvittelyssä.

Esitutkinnassa poliisi selvittää tarkasti tapahtumien kulun sekä epäiltyjen osallisuudet tekoihin. Poliisi on kuulustellut useita henkilöitä kokonaisuuteen liittyen ja tehnyt teknistä tutkintaa tapahtumapaikoilla.

Esitutkinta on edelleen akuutissa vaiheessa, joten poliisi ei tässä vaiheessa tiedota asiasta enempää.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Oulu - Epäilty henkirikos Hiirosessa, marrask.2022

Post by -Uta- »

Hiirosen henkirikostutkinta on muuttunut murhatutkinnaksi
https://poliisi.fi/-/hiirosen-henkiriko ... utkinnaksi
Julkaisuajankohta 19.12.2022 15.31
UUTINEN


Poliisi epäilee, että nuoreen naiseen kohdistettiin väkivaltaa kahdessa eri asunnossa Oulussa. Poliisi selvittää rikosten tarkkaa tekoaikaa.

Poliisi on aiemmin tiedottanut tutkivansa tappona henkirikosta, joka tuli ilmi Oulun Hiirosessa 21. marraskuuta 2022. Esitutkinnassa ilmi tulleiden seikkojen vuoksi se jatkaa henkirikoksen tutkimista murhana. Poliisi epäilee, että henkirikos tehtiin erityisen raa’alla ja julmalla tavalla.

Tutkintakokonaisuuteen liittyen Oulun käräjäoikeus on vanginnut seitsemän henkilöä. Poliisi epäilee nyt vangittuina olevia henkilöjä useista rikoksista: rikosnimikkeinä ovat muun muassa murha, törkeä pahoinpitely ja törkeä vapaudenriisto. Poliisi epäilee osaa vangituista osallisuudesta itse henkirikokseen ja osaa muista rikoksista, jotka ovat tulleet ilmi henkirikostutkinnan aikana. Rikokset ovat kohdistuneet samaan asianomistajaan eli kuolleena löytyneeseen nuoreen naiseen.

Uhriin kohdistui väkivaltaa kahdessa eri asunnossa
Esitutkinnan tämän hetkisen tilan perusteella poliisi epäilee, että ennen henkirikosta uhria oli pidetty Oulussa sijaitsevassa yksityisasunnossa, jossa häneen oli kohdistettu erilaista väkivaltaa, hänen omaisuuttaan anastettu ja hänen vapautensa riistetty. Poliisi tutkii näitä tapahtumia epäiltynä törkeänä ryöstönä ja törkeänä vapaudenriistona.

Näiden tapahtumien jälkeen uhri oli viety toiseen yksityisasuntoon. Jossain vaiheessa uhriin kohdistunut väkivalta oli alkanut uudestaan ja hänen vapautensa oli riistetty uudestaan. Käytetty väkivalta oli johtanut uhrin kuolemaan. Poliisi tutkii tämän asunnon tapahtumia paitsi murhana, myös törkeänä pahoinpitelynä ja törkeänä vapaudenriistona.

Esitutkinnan perusteella rikokset ovat tapahtuneet joitain päiviä ennen uhrin löytymistä. Vapaudenriistojen osalta kyseessä on ennemmin vuorokauden kuin useiden vuorokausien pituinen aika. Poliisi selvittää edelleen rikosten tarkkaa tekoaikaa.

Esitutkinta on edelleen kesken
Esitutkinnan yhteydessä poliisi on kuullut lukuisia henkilöjä. Kuulustelujen ansiosta rikoskokonaisuuden tapahtumien kulku on tarkentunut.

Esitutkinta on edelleen kesken, joten poliisi ei kommentoi tarkemmin kuulustelujen sisältöä tai yksityiskohtia rikoskokonaisuudesta. Poliisilla on käsitys rikosten motiivista, mutta esitutkinnan turvaamiseen liittyvistä syistä se ei voi kommentoida motiivia tai teon taustoja enempää. Se antaa lisätietoja esitutkinnasta, kun uutta tiedotettavaa ilmenee ja se voidaan tehdä tutkintaa vaarantamatta.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Oulu - Epäilty henkirikos Hiirosessa, marrask.2022

Post by -Uta- »

Oulun Hiirosessa tehdyn henkirikoksen esitutkinta on edennyt
https://poliisi.fi/-/oulun-hiirosessa-t ... on-edennyt
Julkaisuajankohta 2.6.2023 15.21
UUTINEN


Poliisi epäilee neljää henkilöä Hiirosessa marraskuussa 2022 tehdystä henkirikoksesta. Epäillyt ovat vangittuna.

Oulun Hiirosen kaupunginosassa sijaitsevasta yksityisasunnosta löytyi ruumis 21. marraskuuta 2022. Poliisi on tutkinut tapausta murhana. Poliisi siirsi tapauksen esitutkinnan syyteharkintaan toukokuun loppupuolella mutta suorittaa edelleen esitutkinnallisia toimia. Sen vuoksi Oulun käräjäoikeus on myöntänyt syytteen nostamiselle määräajan pidennystä 31. elokuuta 2023 saakka.

Poliisi epäilee neljää henkilöä todennäköisin syin muun muassa murhasta. Kaikki epäillyt ovat vangittuna.

Poliisi ei tiedota asiasta tässä vaiheessa enempää.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Oulu - Epäilty henkirikos Hiirosessa, marrask.2022

Post by -Uta- »

Neljää henkilöä syytetään nuoren naisen murhasta Oulun Hiirosessa
Viime marraskuussa Oulun Hiirosessa ilmi tulleen henkirikoksen oikeudenkäynnin on määrä alkaa Oulun käräjäoikeudessa syyskuun puolivälissä.
https://yle.fi/a/74-20047939
ROOSA SARAJÄRVI
31.8. 15:21


Syyttäjä on nostanut murhasyytteen neljää henkilöä vastaan viime marraskuussa tapahtuneesta nuoren naisen henkirikoksesta. Neljän henkilön epäillään murhanneen nuoren naisen, joka löydettiin yksityisasunnosta Oulun Hiirosesta. Kaikki murhasta epäillyt ovat kiistäneet henkirikoksen.

Poliisi on aiemmin kertonut, että nuoreen naiseen on syytä epäillä kohdistuneen väkivaltaa kahdessa eri asunnossa.

Poliisi epäilee, että ennen henkirikosta uhria oli pidetty Oulussa sijaitsevassa yksityisasunnossa, jossa häneen oli kohdistettu erilaista väkivaltaa, hänen omaisuuttaan oltiin anastettu ja hänen vapautensa oli riistetty.

Näiden tapahtumien jälkeen uhri oli viety toiseen yksityisasuntoon. Poliisin mukaan siellä nuoreen naiseen kohdistunut vapauden riistäminen sekä väkivalta olisi alkanut uudestaan ja johtanut lopulta uhrin kuolemaan.

Poliisi on kertonut epäilevänsä, että henkirikos tehtiin erityisen raa'alla ja julmalla tavalla.

Murhasta syytettyjen henkilöiden lisäksi myös kolmea muuta ihmistä vastaan on nostettu syytteet törkeästä ryöstöstä ja törkeästä vapaudenriistosta. Kyse on samaan uhriin ennen henkirikosta kohdistetusta väkivaltaisesta velanperinnästä.

Lisäksi yhtä ihmistä syytetään murhaan liittyvästä rikoksentekijän suojelemisesta.

Asiassa on vangittuna neljä henkilöä.

Oikeudenkäynti on määrä alkaa Oulun käräjäoikeudessa syyskuun puolivälissä.
Post Reply