USA - Siepattu miljardöörin perillinen löytyi kuolleena

Suomen alueen ulkopuolella tapahtuneet henkirikokset
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

USA - Siepattu miljardöörin perillinen löytyi kuolleena

Post by -Uta- »

Kesken aamulenkin siepattu miljardöörin perillinen löytyi kuolleena
Tennesseen poliisi löysi kateissa olleen Eliza Fletcherin ruumiin maanantaina.
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009052789.html
Heidi Vaalisto
6.9. 22:11


Image
34-vuotias Eliza Fletcher oli tavallisella aamulenkillä, kun hänet pakotettiin väkivaltaisesti tuntemattomaan ajoneuvoon.
KUVA: TENNESSEE BUREAU OF INVESTIGATION


YHDYSVALLOISSA otsikoihin noussut kateissa olleen miljardöörin perillisen kohtalo on ratkennut. Memphisin poliisi kertoi maanantaina löytäneensä iltapäivällä ruumiin, mutta ei paljastanut vielä tämän henkilöllisyyttä. Tänään tiistaina poliisi sen sijaan tiedotti, että tyhjillään olleesta paritalosta löydetty vainaja on kateissa ollut Eliza Fletcher.

34-vuotias Fletcher katosi Memphisissä Tennesseen osavaltiossa viime viikolla. Viimeiset näköhavainnot hänestä olivat perjantailta.

Kahden lapsen äiti oli aamulenkillä, kun hänet pakotettiin väkivallalla uhaten tuntemattomaan ajoneuvoon lähellä yliopiston kampusta.

Fletcherin aviomies ilmoitti vaimonsa katoamisesta poliisille vielä samana aamuna, kun vaimo ei palannut lenkiltä kotiin.

Fletcher oli ammatiltaan opettaja. Hän oli myös edesmenneen miljardöörin Joseph ”Joe” Orgill III:n lapsenlapsi. Fletcherin isoisä kuului Orgill-nimisen rautatavarajakelijan johtoon.

Tapauksesta uutisoivan BBC:n mukaan Fletcherin sieppauksesta ja taposta syytetään 38-vuotiasta miestä.

Mies pidätettiin lauantaina. Hänet yhdistettiin DNA-testin avulla sandaaleihin, jotka löytyivät lähellä paikkaa, jossa Fletcher viimeksi nähtiin.

Mies on BBC:n mukaan istunut aiemmin lähes 20 vuoden vankeustuomion sieppauksesta ja oli vapautunut vankeudesta vuonna 2020.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: USA - Siepattu miljardöörin perillinen löytyi kuolleena

Post by -Uta- »

Poliisi vaikenee Eliza Fletcherin surman mahdollisesta motiivista, perijättären omaiset julkaisivat lausunnon
Eliza Fletcherin juoksushortsit löytyivät roskapussista.
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009055220.html
Heidi Vaalisto
2:45


MEMPHISISSÄ surmatun perijättären Eliza Fletcherin taposta epäilty 38-vuotias mies tuli keskiviikkona tuomarin eteen kuulemaan saamiaan syytteitä. Miestä syytetään törkeästä kidnappauksesta, todisteiden väärentämisestä, identiteettivarkaudesta ja rahan anastamisesta.

Lastentarhan opettaja ja kahden lapsen äiti 34-vuotias Eliza Fletcher siepattiin varhain perjantaina aamulenkillä. Valvontakameroiden videokuvista saattoi nähdä, miten uhkaavasti käyttäytyvät mies pakottaa naisen mustaan citymaasturiin. Sieppauspaikalta löytyi naisen puhelin ja sen läheltä sandaalit, josta tutkijat onnistuivat saamaan DNA-näytteen ja pääsivät epäillyn miehen jäljille.

Sunnuntaina Memphisin poliisi kertoi löytäneensä tunnistamattoman ruumiin jäänteet. Ruumis määriteltiin myöhemmin perjantaina kadonneen Fletcherin ruumiiksi.

Viranomaisten mukaan perijättären kuolema oli väkivaltainen.

Heidän mukaansa on liian aikaista määrittää Fletcherin tarkka kuolinpaikka ja kuolintapa. He eivät kerro myöskään mahdollisesta motiivista.

– Ei ole mitään syytä uskoa, että tämä oli mikään muu kuin vieraan ihmisen yksittäinen hyökkäys, piirikunnan syyttäjä Steve Mulroy sanoi lehdistölle oikeuden istunnon jälkeen.

Eliza Fletcherin ruumis löytyi tyhjästä paritalosta. Paikka on reilun kymmenen kilometrin päässä sieppauspaikasta.

Tunti ruumiin löytymisen jälkeen murhantutkijat löysivät lähistöltä roskapussin, jossa olivat samanlaiset juoksushortsit, jotka Flecherillä oli sieppaushetkellä.

Eliza Fletcherin perhe julkaisi ruumiin löydyttyä lausunnon, jossa he pyytävät saavansa surra rauhassa läheisen kuolemaa.

– Olemme särkyneitä ja järkyttyneitä tästä järjettömästä menetyksestä. Liza oli suuri ilo niin monille.

Fletcher oli edesmenneen miljardöörin Joseph ”Joe” Orgill III:n lapsenlapsi. Fletcherin isoisä kuului Orgill-nimisen rautatavarajakelijan johtoon.
Post Reply