Kanada - Sarjapuukottajat tappaneet ja haavoittaneet useita ihmisiä

Suomen alueen ulkopuolella tapahtuneet henkirikokset
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Kanada - Sarjapuukottajat tappaneet ja haavoittaneet useita ihmisiä

Post by -Uta- »

Kanadassa jahdataan kahta miestä, joiden epäillään puukottaneen kymmenen ihmistä kuoliaaksi
Epäillyt olivat ilmeisesti valinneet osan hyökkäyksen kohteista tarkoituksellisesti. Osa uhreista oli valikoitunut puolestaan sattumanvaraisesti.
https://yle.fi/uutiset/3-12608601
INKA HAUKKA
5.9. 1:37 • Päivitetty 5.9. 8:50


Kanadan poliisi jahtaa kahta miestä, joiden epäillään puukottaneen kuoliaaksi ainakin kymmenen ihmistä Saskatchewanin provinssissa. Lisäksi ainakin 15 ihmistä on haavoittunut. Hyökkäykset tapahtuivat syrjäisellä alueella, missä asuu Kanadan alkuperäisväestöä.

Poliisi kertoi tiedotustilaisuudessa, että puukotuksia on tehty yhteensä 13 paikassa Saskatchewanin James Smith Cree Nationissa ja Weldonissa.

Poliisin mukaan epäillyt olivat ilmeisesti valinneet osan hyökkäyksen kohteista tarkoituksellisesti. Osa uhreista oli valikoitunut puolestaan sattumanvaraisesti.

Poliisi on julkaissut Twitterissä kuvan epäillyistä.

Saskatchewaniin annettiin paikallista aikaa aamulla hälytys vaarallisesta henkilöstä, kun poliisi alkoi saada ilmoituksia puukotuksista eri paikoista.

Verityön motiivi ei ole tiedossa.

Epäillyn kaksikon uskotaan olevan liikkeellä mustalla Nissan Roguella, mutta poliisin mukaan he ovat saattaneet vaihtaa jo autoaan.

Poliisi kehottaa ihmisiä äärimmäiseen varovaisuuteen koko provinssissa, mutta erityisesti Reginan kaupungissa, missä kaksikko on havaittu viimeksi. Regina on Saskatchewanin provinssin pääkaupunki.

Myöhemmin varoitusta ja etsintää laajennettiin myös Manitoban ja Albertan provinsseihin.

LÄHTEET: REUTERS, AFP, STT
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Kanada - Sarjapuukottajat tappaneet ja haavoittaneet useita ihmisiä

Post by -Uta- »

Sarjapuukottajat yhä pakosalla Kanadassa – 10 ihmistä kuoli, 15 haavoittui
Poliisi on vaitonainen rikoksien yksityiskohdista tai mahdollisesta motiivista.
Sarjapuukottajia etsitään lähes puolen Euroopan kokoiselta alueelta.
https://yle.fi/uutiset/3-12610313
STT
5.9. 20:42 • Päivitetty 5.9. 20:48


Image
Rikospaikkatutkijat tutkivat maata Saskatchewanin preeriamaakunnassa Kanadassa sunnuntaina 4. syyskuuta. Kuva: Heywood Yu / AP

Kanadan poliisi jatkoi maanantaina illalla kymmenen ihmisen tappamisesta epäiltyjen kahden sarjapuukottajan etsintöjä Saskatchewanin preeriamaakunnassa. James SmithCree Nationin alkuperäiskansojen yhteisössä ja Weldonin kaupungissa tapahtuneissa veriteoissa haavoittui lisäksi 15 ihmistä.

Maakunnan pääkaupungin Reginan poliisipäällikön Evan Brayn mukaan epäillyt saattoivat edelleen piileskellä kaupungissa, missä heistä oli vahvistamattomia silminnäkijähavaintoja sunnuntailta.

Poliisi ei maanantaina kertonut rikosten yksityiskohtia, mutta julkaisi epäiltyjen nimet ja kuvat. Rikosten motiivista ei myöskään haluttu esittää olettamuksia. Rikospaikkoja on yhteensä 13.

Poliisin mukaan osa uhreista oli epäiltyjen valitsemia ja osaan hyökkäys kohdistui sattumanvaraisesti.

Puolen Euroopan kokoinen etsintäalue
Saskatchewaniin annettiin paikallista aikaa sunnuntaina aamulla hälytys vaarallisesta henkilöstä, kun poliisi alkoi saada ilmoituksia puukotuksista eri paikoista. Ensimmäinen puhelu tuli puoli kuuden jälkeen aamulla paikallista aikaa eli iltapäivällä Suomen aikaa.

Kun epäillyistä saatiin mahdollinen näköhavainto Reginan kaupungissa yli 300 kilometrin päässä puukotuspaikoista, varoitusta ja etsintää laajennettiin myös Manitoban ja Albertan maakuntiin. Alue on laajuudeltaan lähes puolikkaan Euroopan kokoinen.

Poliisilla oli tarkastuspisteitä teiden varsilla eri puolilla etsintäaluetta, ja käytössä kerrottiin olevan kaikki mahdolliset poliisivoimat.

Kanadan pääministeri Justin Trudeau kutsui puukotuksia Twitterissä "karmiviksi ja sydäntäsärkeviksi". Veriteot kuuluvat Kanadan historian pahimpiin.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Kanada - Sarjapuukottajat tappaneet ja haavoittaneet useita ihmisiä

Post by -Uta- »

Image
The stabbings took place in multiple locations on the James Smith Cree Nation and in the village of Weldon, northeast of Saskatoon, police said

Image
The suspects have been identified as Damien Sanderson (left) and Myles Sanderson


Canadian police launch urgent hunt for two men suspected of stabbing 10 people dead and injuring another 15 in 'random' string of attacks on the James Smith Cree Nation in Saskatchewan :
https://www.dailymail.co.uk/news/articl ... bings.html
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Kanada - Sarjapuukottajat tappaneet ja haavoittaneet useita ihmisiä

Post by -Uta- »

Vielä paossa ollut Kanadan joukko­puukotuksista epäilty pidätettiin – kuoli itse aiheuttamiinsa vammoihin
30-vuotias mies pidätettiin keskiviikkona neljä päivää kestäneiden laajojen etsintöjen jälkeen.
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009055300.html
Otso Huttunen
1:35 | Päivitetty 4:29


KANADAN poliisi kertoo pidättäneensä vielä paossa olleen viikonloppuna tapahtuneen joukkopuukotuksen epäillyn tekijän, uutistoimisto Reuters raportoi. Kahdesta epäillystä toinen löydettiin maanantaina kuolleena.

30-vuotias mies pidätettiin keskiviikkona neljä päivää kestäneiden laajojen etsintöjen jälkeen. Pidätys tapahtui pian sen jälkeen, kun Kanadan liittovaltion poliisi RCMP antoi hätähälytyksen varastettua lava-autoa ajavasta nimeämättömästä henkilöstä, jonka uskottiin olevan aseistettu veitsellä.

– Tähän tutkimukseen liittyvää riskiä yleiselle turvallisuudelle ei ole enää olemassa, RCMP kertoi Reutersin mukaan.

Pari tuntia myöhemmin kanadalainen Global News uutisoi viitaten useisiin poliisilähteisiin, että epäilty on kuollut itse aiheuttamiinsa vammoihin. Lähteet eivät avanneet kuolemantapauksen yksityiskohtia.

Viranomaisten mukaan nyt pidätetty ja sittemmin kuollut mies ja kuolleena löytynyt toinen epäilty ovat veljeksiä. Poliisi on kertonut tutkivansa, tappoiko pidätetty sisarus kuolleena löydetyn veljensä.

Sunnuntaina kahdessa syrjäisessä yhteisössä Saskatchewanissa tehdyissä puukotuksissa kuoli yhteensä kymmenen ihmistä. Lisäksi 18 loukkaantui. Kyse on yhdestä Kanadan lähihistorian tappavimmista hyökkäyksistä.

Puukotukset tapahtuivat yhteensä 13 paikassa James Smith Cree Nationissa ja Weldonissa.

Viranomaiset uskovat, että osa uhreista oli epäiltyjen valitsemia ja osaan hyökkäys kohdistui sattumanvaraisesti. Viranomaiset eivät ole kertoneet iskujen motiivia.
Post Reply