Kouvola - Perheensisäinen henkirikos 30.07.2022

Ratkaisemattomat henkirikokset vuodesta 2010 alkaen
Forum rules
Uusien ketjujen nimissä tulisi mainita vähintäänkin tapahtumapaikka ja vuosi.
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Kouvola - Perheensisäinen henkirikos 30.07.2022

Post by -Uta- »

IS:n tiedot: Presidentin ansiomitalilla palkittu nainen surmattu Kouvolassa – aviomies vangittu
58-vuotias kiinteistöalalla työskentelevä mies otettiin kiinni tapahtumapaikalta.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008981736.html
9:16 | Päivitetty 13:45

KAAKKOIS-SUOMEN poliisin mukaan Kouvolassa on viime lauantaina 30. heinäkuuta tapahtunut yhden ihmisen kuolemaan johtanut perheensisäinen henkirikos.

Poliisi tutkii rikosta tappona. Teosta epäillään 58-vuotiasta miestä, joka otettiin kiinni tapahtumapaikalta.

IS:n tietojen mukaan uhri oli miehen vaimo. Pariskunta asuu omakotitalo-alueella Kouvolassa. IS:n selvityksen mukaan kiinteistöalalla työskentelevää miestä ei ole aiemmin tuomittu mistään rikoksista Suomessa.

Ravintola-alalla toiminut nainen oli taannoin palkittu presidentin myöntämällä Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitalilla. Asiasta kertoi ensin Iltalehti.

TUTKINNANJOHTAJA Anne Tuomisto on toistaiseksi niukkasanainen tapahtuneesta. Hän sanoo uhrin olevan täysi-ikäinen, mutta poliisi ei muuten kommentoi, mikä epäillyn suhde uhriin on.

Tutkinnanjohtaja pitää omana tietonaan myös sen, missä paikassa henkirikos on tapahtunut.

– Epäiltyä on alustavasti kuulusteltu.

Rikoksen esitutkinta on vielä alkuvaiheessa. Poliisi vetoaa tutkinnallisiin syihin ja sanoo, ettei tapauksen yksityiskohdista tässä vaiheessa tiedoteta tarkemmin.

– Kyse on arkaluonteisista rikoksista, ja siksi myös asianosaisten yksityisyydensuojan varmistamiseksi emme tiedota tapauksista enempää.

Kymenlaakson käräjäoikeus vangitsi epäillyn miehen maanantaina todennäköisin syin taposta epäiltynä.


Image
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Kouvola - Perheensisäinen henkirikos 30.07.2022

Post by -Uta- »

Kouvolassa tapahtuneen henkirikoksen tutkinta on edistynyt
https://poliisi.fi/-/kouvolassa-tapahtu ... -edistynyt
Julkaisuajankohta 22.8.2022 13.49
UUTINEN


Poliisin tutkinta 30.7.2022 Kouvolan Sippolassa tapahtuneen henkirikoksen osalta on edistynyt ja esitutkinnassa on muodostunut selkeä käsitys tapahtumien kulusta.

Keski-ikäisen miehen epäillään ampuneen keski-ikäistä naista ilmakiväärillä Sippolassa sijaitsevan kiinteistön pihalla. Nainen menehtyi saamiinsa vammoihin.

Rikosnimike on säilynyt tappona. Syytteennoston määräpäivä on 20.10.2022.

Poliisi ei tiedota asiasta enempää.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Kouvola - Perheensisäinen henkirikos 30.07.2022

Post by -Uta- »

Miestä syytetään vaimonsa tappamisesta Kouvolassa – ilmakiväärisurma oikeudessa
Iltalehden tietojen mukaan keski-ikäinen uhri oli palkittu työstään Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitalilla.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/be22 ... 3024112f27
Tänään klo 9:00

Nainen kuoli Kouvolassa heinäkuun 2022 lopulla. Poliisin kertoman mukaan hänet ammuttiin ilmakiväärillä Sippolan alueella sijaitsevan kiinteistön pihalla. Nainen kuoli ampumisessa saamiinsa vammoihin.

Poliisi on aiemmin kertonut, että kyseessä oli perheen sisäinen väkivallanteko. Iltalehden tietojen mukaan epäilty tekijä on keski-ikäinen mies ja uhri hänen vaimonsa.

Poliisi kertoi aiemmin elokuun lopulla, että viranomaisilla on selkeä käsitys tapahtumien kulusta. Asian käsittely alkaa tänään Kymenlaakson käräjäoikeudessa Kouvolassa, jossa ilmakivääriä käyttänyttä keski-ikäistä miestä syytetään taposta.

Iltalehden tietojen mukaan niin ikään keski-ikäinen uhri oli palkittu työstään Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitalilla. Epäilty on puolestaan hänen aviomiehensä.

Käräjäoikeuden vangitsemistiedoista elokuun alusta selviää, että epäilty mies on 58-vuotias. Hänet vangittiin tuolloin todennäköisin syin epäiltynä taposta.

Iltalehti seuraa asian pääkäsittelyn alkamista paikan päältä oheisessa tekstiseurannassa. Istunto alkaa kello 9.30.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Kouvola - Perheensisäinen henkirikos 30.07.2022

Post by -Uta- »

Mies ampui vaimoaan päähän ilmakiväärillä Kouvolassa – oikeus tuomitsi yhdeksäksi vuodeksi vankeuteen
Mies ampui vaimoaan lähietäisyydeltä päähän riidan päätteeksi heidän mökillään. Mies tuomittiin taposta.
https://yle.fi/a/74-20004741
HELENA KORPELA
15.11. 15:05


Kymenlaakson käräjäoikeus on tuominnut taposta 58-vuotiaan miehen, joka ampui vaimoaan ilmakiväärillä päähän heinäkuussa Kouvolassa. Hänet tuomittiin taposta ja ampuma-aserikoksesta yhdeksän vuoden vankeuteen.

Oikeudelle mies kertoi ampuneensa vaimoaan lähietäisyydeltä riidan päätteeksi heidän mökillään. Nainen kuoli heti saamiinsa vammoihin.

Tapaus sattui Sippolassa pihamaalla 30. heinäkuuta. Mies oli teon jälkeen soittanut itse hätäkeskukseen ja kertonut ampumisesta.

Ilmakivääri oli miehen omistama. Mies oli myös pitänyt hallussaan laittomasti 7,65 kaliiberista pistooria ja 11 kappaletta siihen kuuluvia patruunoita. Ase ja patruunat on takavarikoitu ja hävitetty.

Mies kiisti tapon
Vaikka mies tunnusti aiheuttaneensa vaimonsa kuoleman, hän kiisti syyllistyneensä tappoon. Hän kertoi oikeudelle aikoneensa vain pelotella puolisoaan.

Käräjäoikeus kuitenkin katsoi, että miehen tarkoituksena oli tappaa uhrinsa.

Alun perin syyttäjä vaati miehelle ainakin kymmenen vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta taposta sekä menettämään valtiolle rikoksessa käyttämänsä ilmakiväärin.

Oikeus tuomitsi miehen taposta ja ampuma-aserikoksesta yhdeksäksi vuodeksi vankeuteen. Lisäksi hänet tuomittiin menettämään sotilasarvonsa.

Mies määrättiin pidettäväksi edelleen vangittuna. Tuomio ei ole lainvoimainen.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Kouvola - Perheensisäinen henkirikos 30.07.2022

Post by -Uta- »

Mies ampui vaimoaan päähän ilmakiväärillä Kouvolassa – hovioikeus piti vankeustuomion ennallaan
Itä-Suomen hovioikeus tuomitsi miehen yhdeksäksi vuodeksi vankeuteen.
https://yle.fi/a/74-20032356
HANNA HOTTOLA
17.5. 17:55


Itä-Suomen hovioikeus on pitänyt ennallaan taposta tuomitun 58-vuotiaan miehen tuomion. Hänet tuomittiin Kymenlaakson käräjäoikeudessa yhdeksäksi vuodeksi vankeuteen vaimonsa taposta ja ampuma-aserikoksesta.

Mies ampui vaimoaan ilmakiväärillä päähän viime vuoden heinäkuussa Kouvolassa. Oikeudelle mies on kertonut ampuneensa vaimoaan riidan päätteeksi heidän mökillään. Nainen kuoli heti saamiinsa vammoihin.

Mies valitti tuomiosta Itä-Suomen hovioikeuteen. Hän katsoi syyllistyneensä tapon sijasta törkeään pahoinpitelyyn ja törkeään kuolemantuottamukseen. Hän on kertonut oikeudelle aikoneensa vain pelotella puolisoaan. Hän ei myöskään pitänyt vaimon kuolemaa ilma-aseella ampumisen varsin todennäköisenä seurauksena.

Mies oli käyttänyt asetta useita kertoja aiemmin. Hovioikeus katsoi, että ilma-aseen teho on ollut miehen tiedossa. Hovioikeuden mukaan miehen on täytynyt pitää erittäin todennäköisenä, että hänen vaimonsa kuolee ampumisen seurauksena.

Tapaus sattui Sippolassa pihamaalla 30. heinäkuuta 2022. Mies oli teon jälkeen soittanut itse hätäkeskukseen ja kertonut ampumisesta.

Ilmakivääri oli miehen omistama. Mies oli myös pitänyt hallussaan laittomasti 7,65 kaliiberista pistoolia ja 11 kappaletta siihen kuuluvia patruunoita. Ase ja patruunat on takavarikoitu ja hävitetty.

Tuomio ei ole lainvoimainen.
Post Reply