Iäkäs nainen surma Mikkeli keskusta 29.12.21

Ratkaisemattomat henkirikokset vuodesta 2010 alkaen
Forum rules
Uusien ketjujen nimissä tulisi mainita vähintäänkin tapahtumapaikka ja vuosi.
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Iäkäs nainen surma Mikkeli keskusta 29.12.21

Post by härkä »

https://www.lansi-savo.fi/paikalliset/4424281
Iäkäs nainen löytyi kuolleena yksityisasunnosta Mikkelissä – Poliisi pidätti noin 20-vuotiaan miehen epäiltynä taposta

Poliisi on pidättänyt nuoren miehen epäiltynä iäkkään naisen taposta Mikkelissä. Rikoskomisario Timo Häkkinen Itä-Suomen poliisista kertoo, että poliisi sai ilmoituksen vainajasta yksityisasunnossa Mikkelin keskustassa keskiviikkona.
Poliisin tarkistaessa asuntoa ilmeni, että vainajaan on kohdistettu fyysistä ja muutakin väkivaltaa. Poliisi käynnisti välittömästi henkirikostutkinnan.

Muutamia tunteja poliisille tehdyn ilmoituksen jälkeen poliisi otti kiinni kaksi noin 20-vuotiasta miestä toisessa mikkeliläisessä yksityisasunnossa asian selvittämiseksi.
Toinen miehistä vapautettiin kuulustelun jälkeen, mutta toinen on pidätetty epäiltynä taposta ja häntä vaaditaan asiassa vangittavaksi perjantaina.

Häkkinen kertoo, että poliisin käsityksen mukaan epäilty ja uhri eivät tunteneet toisiaan. Häkkinen ei vielä osaa sanoa, oliko epäilty päihteiden vaikutuksen alaisena.
Tämän hetkisen käsityksen mukaan epäilty ja uhri olivat kahdestaan asunnossa henkirikoksen aikaan. Asia paljastui, kun ilmoittaja meni käymään iäkkään naisen luona, ja löysi hänet kuolleena.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Iäkäs nainen surma Mikkeli keskusta 29.12.21

Post by härkä »

https://www.lansi-savo.fi/paikalliset/4425335
Iäkkään naisen taposta Mikkelissä epäilty nuori mies vangittiin uudenvuodenaattona – Motiivi vielä täysin epäselvä, epäilty ja uhri eivät tunteneet toisiaan lainkaan
Veriteko tapahtui keskiviikkona Mikkelin keskustassa yksityisasunnossa.

Iäkkään naisen taposta epäillyn nuoren miehen vangitsemisoikeudenkäynti käytiin uudenvuodenaattona Mikkelissä. Rikoskomisario Timo Häkkinen Itä-Suomen poliisista kertoo, että epäilty määrättiin vangittavaksi todennäköisin syin epäiltynä. Hän on noin 20-vuotias mies.

Veriteon juurisyy on Häkkiselle tutkinnan tässä vaiheessa vielä epäselvä.
– En kyllä pysty sanomaan motiivista yhtään mitään. Epäillyn lausunnoista ei ole saatu sellaista kertomaa, mistä motiivia pystyisi pohtimaan, toteaa Häkkinen.
Poliisi sai ilmoituksen vainajasta Mikkelin keskustassa sijaitsevassa yksityisasunnossa keskiviikkona. Henkirikostutkinta käynnistettiin välittömästi.
Häkkinen ei toistaiseksi ota kantaa siihen, millä välineellä epäilty rikos tehtiin. Ampuma-aseesta ei kuitenkaan ole kysymys.

Epäilty ja uhri ventovieraita toisilleen
Rikoskomisario Häkkinen kertoo, että asunnosta on saatettu mahdollisesti varastaa jotain pientä.
– Varkautta ei kuitenkaan voi pitää tämän [tapon] syynä, mutta on mahdollista, että sieltä on jotain pientä otettu, Häkkinen sanoo.
Tekijän mahdollisesta päihtymyksestä Häkkisellä ei ole vielä varmaa tietoa kerrottavanaan.
Rikoksen selvittämistä mutkistaa se, että rikoksesta epäilty ja rikoksen uhri eivät tiettävästi tunteneet toisiaan lainkaan.
– Poliisin käsitys on, että heidän [tekijän ja uhrin] välillä ei ole ollut entuudestaan mitään yhteyttä, Häkkinen kertoo.

Poliisi tulee Häkkisen mukaan kuulemaan epäiltyä vielä paljon, minkä vuoksi kaikista yksityiskohdista ei voi vielä tutkinnan tässä vaiheessa kertoa.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Iäkäs nainen surma Mikkeli keskusta 29.12.21

Post by härkä »

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008517522.html
Iäkäs nainen joutui henki­rikoksen uhriksi kotonaan Mikkelissä – tapauksessa erikoisia piirteitä
Poliisin mukaan iäkäs naisuhri ja hänen tapostaan epäilty parikymppinen mies eivät tunteneet toisiaan entuudestaan.


ITÄ-SUOMEN poliisi uskoo, että iäkäs nainen valikoitui täysin sattumalta noin parikymppisen miehen uhriksi Mikkelissä. Yli 80-vuotias nainen löydettiin kuolleena kotoaan keskiviikkona 29. joulukuuta viime vuonna. Nainen oli kuollut jo useita päiviä aiemmin.
Henkirikos on laadultaan hyvin erikoinen. Sen erikoispiirteistä kertoi ensimmäisenä MTV Uutiset.

– Meidän tämän hetkisen käsityksen mukaan nainen ei tuntenut millään lailla teosta epäiltyä miestä. Miehellä ei ole mitään sidettä naiseen. Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että nainen valikoitui täysin sattumalta miehen uhriksi, rikoskomisario Timo Häkkinen Itä-Suomen poliisista kertoo.
Miehellä ei ole myöskään mitään rikollista entisyyttä.
– Hän ei ole poliisin tuttu millään tavalla, Häkkinen kommentoi.

POLIISI onnistui saamaan miehen kiinni jo muutaman tunnin kuluttua naisen löytymisestä.

– Se on aika huikea suoritus meidän kenttäpartiolta, tutkinnalta ja tekniikan väeltä. Täytyy antaa tunnustusta hyvästä työstä. Jokaista tarvittiin, että tämä meni maaliin näin nopeasti. Tarkemmin en halua avata, miten epäillyn jäljille päästiin.
Myös toista miestä kuulusteltiin teon johdosta, mutta hänet laskettiin vapaaksi. Parikymppinen mies vangittiin taposta epäiltynä viime viikon perjantaina.
– Hän on ollut kuulusteluissa yhteistyökykyinen. Hän kertoo paljon muusta, mutta ei tästä teosta, Häkkinen kommentoi.

TEON motiivi on täysi mysteeri.

– Mikään ei viittaa siihen, että asunnosta olisi anastettu jotakin. Aina on mahdollista, että taskun pohjalle on otettu jotain, mutta mitään ei ole tällä hetkellä meidän tietojemme mukaan kadoksissa.
Iäkäs nainen asui kerrostaloasunnossaan yksin.
– Meillä on tiedossa aikahaarukka, jolloin uskomme henkirikoksen tapahtuneen. Se varmistuu vielä oikeuslääketieteellisissä tutkimuksissa. Olemme puhuttaneet kerrostalon muut asukkaat ja olemme saaneet hyviä kertomuksia, joita käytämme tutkinnassa hyväksi. Teko on järkyttänyt syvästi muita kerrostalon asukkaita ja tietysti naisen omaisia, kun pitkä elämä päättyi tällä tavalla, Häkkinen kertoi.

NAISEN järkyttävä kohtalo paljastui omaisen huolestuessa, kun naiseen ei saatu yhteyttä.
Teossa on mahdollisesti käytetty myös teräasetta fyysisen väkivallan lisäksi. Tämäkin tarkentuu oikeuslääketieteellisissä tutkimuksissa.
Kerrostalon alaovet ovat Häkkisen mukaan lukittuna yötä päivää. Poliisi ei kerro, onko epäilty pyrkinyt muihin asuntoihin. Se ei vielä myöskään kerro, miten epäilty on päässyt naisen asuntoon.
– Mitään viitteitä huumeiden käytöstä ei ole. Me emme vielä tiedä, miksi näin kävi, Häkkinen kertoi.

On mahdollista, että epäillylle tehdään mielentilatutkimus jo esitutkinnan aikana.


Ko. kerrostalo on ilmeisesti aivan keskustan tuntumassa. Alaovet kiinni kokoajan.
Onkohan pimeän aikaan ollut vierailu ?
Mitään ei olisi viety, edes rahaa ainakaan suuremmin. ( Poistaisi jonkinlaisen kauppaväijynnän. )
Onko vaikutin ulkopuolinen, vai onko tekijän päässä viirannut ?
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
Queen
Posts: 2736
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Re: Iäkäs nainen surma Mikkeli keskusta 29.12.21

Post by Queen »

Tuossa ensimmäisessä uutisoinnissa pisti silmään, että uhriin on kohdistettu fyysistä ja muutakin väkivaltaa -sanonta. Mikä on muu kuin fyysinen väkivalta, no henkinen väkivalta. Mutta siis mistä se on päätelty? Onko naista jotenkin kidutettu?
Uhri ja tekijä olleet ventovieraita toisilleen eli ei siis edes naapureita, jolloin kyseessä voisi olla jonkinlainen valittaminen häiriöstä tms. Olisiko tekijä erehtynyt asunnosta/uhrista?
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Iäkäs nainen surma Mikkeli keskusta 29.12.21

Post by härkä »

Jos huhut mitä liikkuu ja joista Minfon puolellakin on kerrottu, on teko sattunut Mikonkadun varren asuin / liiketalon takapihan puolella
Ko talon alakerroksessa on muutama asunto katutasossa ja niillä on omat pikku pihatkin. ( Näkyy hieman huonosti linkissä )
Joku niistä voisi olla tekopaikka ja sisään olisikin menty asunnon terassin puolelta, suoraan takapihalta ?
Toki ko. asunto voisi olla kerroksissakin.
Tämä ei ole ehdoton totuus, ainoastaan huhuna kuultu.
https://www.google.com/maps/place/Mikon ... 27.2696673
Siinä on lähellä hotelli Scandic ( ent. Cumulus ), Carlssonin tavaratalo / K-Supermarket, Poliisiasema ja myös kär. oikeus.
Tuomiokirkkokin on käden ulottuvilla.

Mikä sitten olisi motiivi ?
Kaikenlaista käy mielessä, mutta olkoon nyt sanomatta. Naatitaan, naatitaan , ei laakasta. :mrgreen:
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Iäkäs nainen surma Mikkeli keskusta 29.12.21

Post by härkä »

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008521820.html
Image
Naisen järkyttävä kohtalo omassa kodissaan herättää huolta Mikkelissä – ”Olen alkanut kuunnella ääniä tarkemmin”
Yli 80-vuotiaan mikkeliläisnaisen menehtyminen henkirikoksen uhrina omassa kodissaan Mikkelin ydinkeskustassa Mikonkadulla mietityttää kerrostalon muita asukkaita.

Itä-Suomen poliisi on vanginnut taposta epäiltynä parikymppisen mikkeliläismiehen, jonka ei tiedetä tunteneen uhria entuudestaan.
– Vähän pelottaa kyllä. Etenkin, koska asun yksin. Olen alkanut kuunnella ääniä tarkemmin kuin ennen, uhrin kanssa samassa talossa asuva nuori nainen kommentoi Ilta-Sanomille.

Poliisin mukaan tutkinnassa on auttanut kerrostalon asukkaiden tiedot tapahtumasta. Uhri löydettiin kuolleena kotoaan 29. joulukuuta, mutta hän oli menehtynyt jo useita päiviä aiemmin. Ilta-Sanomien haastattelemista naapureista moni oli joulun ajan vuoksi poissa kotoa teon tapahtumahetkellä.
Naapurien kesken on kuitenkin vaihdettu tietoja siitä, mitä tapahtui.

– Minun kuulemani mukaan epäilty tekijä olisi hakannut ensin uhrin naapurin ovea. Kun tämä asukas katsoi ovisilmästä, hän näki sen kautta nuoren miehen puukko kädessä, eikä avannut ovea. Ilmeisesti epäilty siirtyi sitten toiselle ovelle ja uhri avasi sen, eräs talon asukkaista kertoi keskiviikkona Ilta-Sanomille.
Poliisi ei ole vahvistanut asukkaan kertomusta eikä ole ottanut kantaa siihen, pyrkikö epäilty muihin asuntoihin.
Mikkelin ydinkeskustassa sijaitseva kerrostalo on uudehko ja esteetön. Naapurin arvion mukaan siinä asuu paljon iäkkäitä ihmisiä. Henkirikoksen jälkeen keskustelua on herättänyt turvallisuus.

Talon ulko-ovet ovat aina lukossa, mutta asukkaan kannoilla on mahdollista livahtaa sisään. Osasta asunnoista on käynti suoraan terasseille ja talon sisäpihalle. Sisäpiha on aidattu ja sinne johtaa lukittu portti, mutta aidan yli on mahdollista mennä. Ilta-Sanomien tietojen mukaan uhrin asunto oli sisäpihan puolella. Poliisi ei ole kertonut, miten epäilty pääsi naisen asuntoon.
Talon asukkaita on puhuttanut myös sisäänpääsy rakennuksen rappukäytävään autohallin luiskan kautta.

– Jos jää kyttäämään autohallin oven avautumista, sisältä on suora pääsy rappukäytävään, eräs naapuri kertoo.
Toinen epäilee, että seuraavaksi talossa pohditaan valvontakameroiden asentamista. Lähiympäristössä niitä jo on, sillä kerrostalon vieressä sijaitsee muun muassa hotelli, kauppakeskus ja paljon muita liiketiloja. Mikkelin poliisiasema on muutaman kymmenen metrin päässä.
Vaikka henkirikos on järkyttänyt uhrin naapureita, kaikki eivät pelkää.
– Ennen ulko-oven avaamista tulijan kanssa voi keskustella mikrofonin kautta ja asuntojen ovissakin on vielä ovisilmät, eräs naapuri perustelee.

Toinen naapuri palasi viikko sitten töistä kotiinsa niin, että poliisin toiminta tapahtumapaikalla oli vielä kesken. Hänen asuntonsa on aivan lähellä uhrin asuntoa.
– Alue oli eristetty ja poliiseja pihassa. Minua ei kuitenkaan pelota. Tapaus ei vaikuttanut kovin ammattimaiselta teolta.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
itäviitta
Posts: 579
Joined: Wed Dec 14, 2011 6:30 pm
Location: Vesistö

Re: Iäkäs nainen surma Mikkeli keskusta 29.12.21

Post by itäviitta »

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008540233.html
Omaisen järkyttävästä löydöstä alkoi rikos­tutkinta, josta poliisikin on ymmällään – tämä Mikkelin mystisestä vanhus­surmasta tiedetään nyt
Kaikki tyypilliset taustatekijät loistavat poissaolollaan henkirikoksessa, jossa noin 85-vuotias nainen surmattiin kotiinsa Mikkelin keskustassa.


MIKKELISSÄ tapahtui joulukuun loppupuolella henkirikos, jonka motiivi ja lähtöasetelma ovat edelleen hämärän peitossa poliisille.

Tutkintavankeudessa on kahden viikon ajan istunut 21-vuotias mies, jota epäillään noin 85-vuotiaan naisen taposta. Vanhus asui yksin kaupungin keskustassa sijaitsevassa uudehkossa kerrostalossa.
Tutkinta on jatkunut jo kolmatta viikkoa, mutta epäillyn ja uhrin välille ei edelleenkään ole löytynyt minkäänlaista yhdistävää tekijää. Iäkäs uhri näyttää valikoituneen nuoren miehen uhriksi täysin sattumalta.
– Meillä ei ole esitutkinnassa viitteitä, että he olisivat tunteneet, tavanneet tai millään tavalla linkittyneet toisiinsa ennalta, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Timo Häkkinen sanoo.

Tutkinnanjohtajan mukaan tapaus on herättänyt poliisien keskuudessa “ammatillista uteliaisuutta”. Tyypillisesti henkirikosten taustalla on osapuolten välinen aiempi tuttavuus ja esimerkiksi jonkinlainen konfliktitilanne tai kauna.
Nyt kaikki edellä mainittu loistaa poissaolollaan, ja nuori mies vaikenee sellissään.
– Asia on herättänyt paljon kysymyksiä. Päivittäin mietimme, kuinka tähän rikokseen on päädytty, Häkkinen sanoo.
Poikkeuksellinen teko lähti selviämään keskiviikkona 29. joulukuuta, kun uhrin omainen joutui kammottavaan tilanteeseen.

VAINAJA löytyi, kun omainen lähti käymään uhrin asunnolla tarkistaakseen tilanteen. Hän oli tavoitellut vanhusta tuloksetta jo jonkin aikaa.
– Tyypillisestihän henkirikokset lähtevät selviämään juuri tällä tavalla. Omainen yrittää tavoitella, mutta ei saa yhteyttä, kyllästyy lopulta yrittämiseen ja lähtee itse paikalle katsomaan, tutkinnanjohtaja sanoo.
Poliisin mukaan asukas on todennäköisesti surmattu jo joitakin päiviä ennen löytymistään. Nainen oli joutunut fyysisen väkivallan uhriksi.
Tutkinnanjohtaja vahvistaa, että ampumisesta ei ole ollut kyse, mutta tutkinnallisista syistä hän ei vielä kommentoi tekotapaa tarkemmin.
– Fyysistä voimaa on käytetty ja todennäköisesti jotakin muuta, mahdollisesti esimerkiksi teräasetta. Vielä emme voi varmuudella sanoa, mistä on kyse. Oikeuslääkärin tutkimukset ovat vielä kesken.
Lakiteknisesti voidaan todeta, että tapon rikosnimike ei viittaa erityisen suunnitelmalliseen, raakaan tai julmaan tekotapaan.

HENKIRIKOSTUTKINTA käynnistettiin heti vainajan löytymispäivänä. Muutamia tunteja myöhemmin poliisi otti kiinni kaksi nuorta miestä. Vain toista heistä epäillään taposta, toinen vapautettiin kuulustelujen jälkeen.
Tutkinnanjohtajan mukaan poliisi pääsi epäillyn jäljille nopean tietojen yhdistelyn ansiosta.
– Käytimme apuna kaikkea mahdollista, jolla epäilty saatiin tähän tekoon liittymään. Voi sanoa, että hakkasimme kaikki koneita, yhdistelimme rikostutkinnan ja teknisen tutkinnan tietoja. Samaan aikaan kun kenttäpuoli teki omaa työtään.
Taposta epäilty vuonna 2000 syntynyt mies otettiin kiinni kotoaan. Hänet vangittiin kaksi päivää kiinnioton jälkeen Etelä-Savon käräjäoikeudessa.
Epäilty ei ole paikalliselle poliisillekaan entuudestaan tuttu hahmo. Ainakaan kotipaikkakuntansa käräjäoikeudessa hänellä ei ole aiempia rikostuomioita.

SURMA-ASUNNOSSA oli tutkinnanjohtajan mukaan sellaisia arvokkaita esineitä, joita epäilty olisi todennäköisesti kyennyt ottamaan mielin määrin mukaansa – jos hän olisi niin halunnut.
Toistaiseksi tutkinnassa ei kuitenkaan ole ilmennyt, että näin olisi käynyt. Henkirikoksen motiivi ei Häkkisen näkemyksen mukaan liity taloudelliseen hyötymiseen.

Epäiltyä on tähän mennessä kuulusteltu muutamia kertoja.
– Hän on ollut asiallinen ja yhteistyökykyinen, mutta ei kerro mitään tästä teosta. Emme ole saaneet tietoa siitä, mikä on hänen näkemyksensä näistä tapahtumista. Voi sanoa, että hän kiistää teon.
Poliisi on jo aiemmin kertonut IS:lle, ettei esimerkiksi päihteidenkäytöllä näytä olevan minkäänlaista osuutta asiaan.

RIKOKSEN tapahtumapaikka on uudehko kerrostalo, jonka sähkölukot ovat yötä päivää kiinni. Käytännössä epäilty ei siis ole voinut astella ulko-ovesta sisälle rappukäytävään, vaan hänen on täytynyt päästä sinne muin keinoin.
IS haastatteli surmatalon asukkaita viime viikolla. Naapurit olivat huolestuneita asumisrauhaa poikkeuksellisella tavalla järkyttäneestä tapahtumaketjusta ja talon turvallisuudesta.
Yksi asukkaista toi ilmi, että rappuun pääsee autohallin luiskan kautta, jos oven avautumista jää odottamaan auton ajaessa sisään.

– Minun kuulemani mukaan epäilty tekijä olisi hakannut ensin uhrin naapurin ovea. Kun tämä asukas katsoi ovisilmästä, hän näki sen kautta nuoren miehen puukko kädessä, eikä avannut ovea. Ilmeisesti epäilty siirtyi sitten toiselle ovelle ja uhri avasi sen, eräs talon asukkaista kertoi Ilta-Sanomille.
– Vähän pelottaa kyllä. Etenkin, koska asun yksin. Olen alkanut kuunnella ääniä tarkemmin kuin ennen, toinen naapuri kuvaili tuntojaan.
Kierrä minut rannan puolelta
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Iäkäs nainen surma Mikkeli keskusta 29.12.21

Post by härkä »

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009096158.html
Mikkelin vanhus­murhan syyte: Nuori mies tunkeutui tuntemattoman naisen kotiin pation kautta ja surmasi tämän

Mikkelin joulukuista vanhussurmaa käsitellään tänään Etelä-Savon käräjäoikeudessa. Uhrin omaiset löysivät vanhuksen kotoaan surmattuna.
Etelä-Savon käräjäoikeudessa on tiistaina aamulla luettu murhasyyte parikymppiselle miehelle. Häntä syytetään 85-vuotiaan naisen murhasta Mikkelissä.

Vanhus asui yksin kaupungin keskustassa sijaitsevassa uudehkossa kerrostalossa.
Henkirikosta voi luonnehtia poikkeukselliseksi, sillä poliisi ei missään vaiheessa tutkintaa löytänyt kytköstä syytetyn ja uhrin välillä.
Veriteon tutkinta käynnistyi keskiviikkona 29. joulukuuta, kun uhrin omaiset löysivät vanhuksen kotoaan surmattuna.

Syytteen mukaan uhriin oli kohdistettu väkivaltaa, joka on ollut ”pääosin luonteeltaan tylppää”, mutta osittain myös teräaseella tehtyä ja mahdollisesti myös muulla terävällä esineellä tehtyä. Vanhus kuoli lukuisiin eri vammoihin.
Haastehakemuksesta ilmenee, että mies oli tunkeutunut hänelle ennalta täysin tuntemattoman, hauraan vanhuksen asuntoon pation kautta.
Mies kiistää syytteen murhasta.

Uutinen päivittyy.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Iäkäs nainen surma Mikkeli keskusta 29.12.21

Post by härkä »

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/f249 ... 8e68c30f17
Naapurit kuulivat, kuinka 85-vuotias nainen surmattiin tapaninpäivänä – kukaan ei soittanut apua
Hauras nainen kuoli väkivallan seurauksena viime jouluna Mikkelissä.
Parikymppistä miestä syytetään 85-vuotiaan naisten murhasta Etelä-Savossa. Hamid Al-Sammarraee


85-vuotias nainen kuoli väkivallan seurauksena tapaninpäivänä Mikkelissä.
21-vuotista miestä syytetään murhasta.
Usea naapuri heräsi epäillyn henkirikoksen aikaan kovaan meteliin. Ruumis löydettiin kuitenkin päiviä myöhemmin.

Parikymppistä miestä syytetään Etelä-Savon käräjäoikeudessa iäkkään naisen murhasta. Syyttäjän mukaan mies ei tuntenut naista entuudestaan, vaan tunkeutui tämän kotiin keskellä yötä ja surmasi raa’alla ja julmalla tavalla.

Tämän jutun tiedot perustuvat poliisin esitutkintamateriaaliin ja syyttäjän haastehakemukseen. Oikeudenkäynti murhasta syytettyä miestä vastaan alkoi tiistaina. Tuomio annetaan myöhemmin.

Poliisin materiaali piirtää kuvan jouluisesta yöstä Mikkelissä, jossa mies poistuu bileistä, kävelee toistasataa metriä katua alaspäin ja käy surmaamassa puolustuskyvyttömän naisen.
Lue myösHyytävä syyte: Nuori mies murhasi hauraan vanhuksen jouluna

Vielä joulupäivänä läheiset olivat iäkkään naisen kanssa joululounaalla. Tapaninpäivänä häneen ei enää saatu yhteyttä. Lopulta pari päivää myöhemmin siskontytär lähti tarkastamaan naisen vointia.

Takapihan pation kautta sukulaiset pääsivät naisen asuntoon sisälle ja löysivät hänet kuolleena.
Kävi naapureiden ovilla
Poliisin esitutkintamateriaali

Moni iäkkään naisen naapuri kuuli kovaa meteliä tapaninpäivän vastaisena yönä ennen kello neljää. Kukaan ei tiettävästi soittanut apua.

Yksi heistä on uhrin naapuri, joka kertoo heränneensä jyskeeseen. Kello 4.10 hän näki ovisilmästä miehen, joka yritti päästä hänen asuntoonsa sisälle.

– Mies oli näyttänyt Anssi Kelalta, kertoo todistaja.

Todistaja muistelee huutaneensa miehelle "mitä sie halluut", jolloin mies siirtyi kauemmas ovesta. Hän näki miehen kädessä lyhyen teräaseen.

Toinen naapuri tuli kotiinsa 3.20 aikaan yöllä ja kuuli varttia myöhemmin meteliä. Todistajan mukaan mekkala kuulosti siltä, kuin tavaroita tippuisi lattialla tai kaapin ovia paiskottaisiin kiinni. Kun meteli lakkasi, kuuli hän omalta oveltaan koputusta. Oven takana hän näki nuorehkon miehen, jolla oli pitkät, ei ihan olkapäille ulottuvat ruskeat hiukset.

Kolmas asukas heräsi niin ikään ryminään kello 3.50. Meteli kesti kaikkineen noin 5–10 minuuttia.

Yksi talon asukkaista puolestaan löysi seuraavana aamuna ulko-oven läheisyydestä kaksi veistä. Hän otti ne käteensä ja vei kotiinsa. Pari päivää myöhemmin hänen vaimonsa heitti ne roskiin. Pari päivää myöhemmin uutinen taloyhtiössä tapahtuneesta kuolemasta saavutti todistajan, ja tämä soitti hätäkeskukseen. Poliisi kävi hakemassa veitset.

Todistaja, joka vietti alkuillan syytetyn kanssa, näki miehen myöhemmin aamuyöstä. Syytetty saapui jälleen asunnolle, jossa alkoholin juominen oli joulupäivän puolella aloitettu. Todistajan mukaan syytetyllä oli valkoinen helmikaulakoru käsissään.

Todistajan mukaan syytetty kertoi kavereilleen hengailleensa jonkun tytön kanssa ennen kotiin tuloaan.
Tunkeutui asuntoon
Hedelmäveitsi löytyi uhrin läheltä lattialta.Hedelmäveitsi löytyi uhrin läheltä lattialta.
Hedelmäveitsi löytyi uhrin läheltä lattialta. Poliisin esitutkintamateriaali

Viranomaisten mukaan vanhus kuoli silmittömän väkivallan seurauksena. Väkivalta tehtiin ainakin osittain teräaseella.

Surmaaja tuli asunnolle takapihan pation kautta. Uhri todennäköisesti avasi lukitun takaoven itse, jonka jälkeen mies tunkeutui asuntoon ja surmasi naisen.

Takaovensa lähistöltä asunnosta löydetyn naisen ympärillä oli runsaasti verta lattialla. Asunnon olohuoneen ikkunaan, seinään sekä keittiön kaapin oveen heitetty kananmuna. Jääkapista elintarvikkeita oli heitelty asunnon lattialle.

Syytetty oli heitellyt asunnossa muun muassa kananmunia ja jugurttipurkkeja lattioille, ikkunoihin ja seiniin.
Riehui juhlissa

Ennen veritekoa syytetyn epäillään aiheuttaneen vahinkoa lähellä olleessa kiinteistössä. Siellä oli järjestetty nuorison bileet, joihin syytetyt meni kavereidensa kanssa. Heitä ei oltu kutsuttu juhliin.

Esitutkinnan mukaan syytetty alkoi tuntemattomasta syystä rikkoa kiinteistön irtainta omaisuutta. Syytteen mukaan mies rikkoi huoneistossa ainakin astioita, maljakkoja, lyhtyjä, kattokruunun, ikkunan, kodinkoneita ja tauluja.
Iäkkään naisen kotia oli sotkettu muun muassa kananmunilla.Iäkkään naisen kotia oli sotkettu muun muassa kananmunilla.
Iäkkään naisen kotia oli sotkettu muun muassa kananmunilla. Poliisin esitutkintamateriaali

Todistajien mukaan mies uhkasi tappaa kaikki paikalla olleet.

Mies poistui paikalta kello 3.20. Hän tallentui hieman myöhemmin sekä naisen taloyhtiön valvontakameraan että seuraavassa kadunkulmauksessa olleen Mikkelin poliisiaseman valvontakameraan kello 4 aikaan.

– Minulla ei ole tästä mitään muistikuvaa, mutta tunnistan itseni tässä videossa olevana henkilönä, syytetty kertoo esitutkinnassa.

Esitutkinnassa syytetty kertoi juoneensa alkoholia kavereidensa kanssa 25.12.2021. Hän kertoo olleensa kiinteistössä, jossa oli bileet ja jonka irtaimiston hajottamisesta häntä syytetään. Sieltä mies kertoo lähteneensä sieltä yöllä kotiinsa, mutta ei muista matkasta juuri mitään.
Mies kiistää rikokset
Olohuoneen tv-tason vierestä lattialta löytyi veitsenkahva. Terä löytyi uhrin läheltä.Olohuoneen tv-tason vierestä lattialta löytyi veitsenkahva. Terä löytyi uhrin läheltä.
Olohuoneen tv-tason vierestä lattialta löytyi veitsenkahva. Terä löytyi uhrin läheltä. Poliisin esitutkintamateriaali

Epäilty henkirikos paljastui 29. joulukuuta. Epäilty otettiin kiinni samana iltana.

Esitutkinnasta ei selviä, miten poliisi osasi epäillä miestä veriteosta, mutta muun muassa hänen kädenjälkensä löytyi uhrin asunnolta. Uhrin verta löytyi taas syytetyn vaatteista.

Miehellä ei ole aiempaa merkittävää rikostaustaa. Hän kiistää murhan ja vahingonteon.

Esitutkinnassa ei pystytty selvittämään, miksi syytetty on ensin rikkonut juhlapaikan omaisuutta sekä mennyt sen jälkeen uhrin asunnolle ja surmannut tämän. Uhrin vammat ovat poliisin mukaan aiheutuneet tuntemattomalla tavalla.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Iäkäs nainen surma Mikkeli keskusta 29.12.21

Post by härkä »

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/8614 ... 07b71fb510

85-vuotias nainen kuoli kylmäverisen teon uhrina – asunnossa olleen miehen murhasyyte hylätty
Käräjäoikeus antoi tuomion Mikkelissä viime jouluna tapahtuneesta henkirikoksesta.Etelä-Savon käräjäoikeus hylkäsi murhasyytteen 21-vuotiasta miestä vastaan. Miestä syytettiin 85-vuotiaan naisen väkivaltaisesta surmaamisesta.
Järkyttävä veriteko tapahtui tapaninpäivän vastaisena yönä Mikkelissä vuonna 2021. Syyttäjän mukaan tekijä oli 21-vuotias mies, joka tunkeutui naisen asuntoon pation kautta. Nainen surmattiin voimakasta väkivaltaa käyttäen. Teossa käytettiin muun muassa teräasetta.
Syytetty mies ja iäkäs nainen eivät tunteneet toisiaan entuudestaan. Miehellä ei ollut muistikuvia tekoyöstä sen jälkeen, kun hän oli lähtenyt eräästä illanviettopaikasta pois.

Oikeuden mukaan miehen syyllisyyden puolesta puhuivat ainoastaan miehen jalkineiden jäljet naisen asunnolla sekä jalkineista ja farkuista löytyneet veritahrat. Tahrat olivat menehtyneen naisen verta.
Poliisin esitutkintamateriaali
Oikeuden mukaan verta oli sen verran vähän, ettei siitä voida päätellä miehen pahoinpidelleen iäkästä naista ja surmanneen tätä. Jäljet osoittavat vain, että mies oli asunnolla, jossa vanhus oli murhattu.
Käräjäoikeus katsoo, että miehen syyllisyydestä jää varteenotettava epäilys.

Sen sijaan oikeus tuomitsi miehen vahingonteosta, joka tapahtui ennen iäkkään naisen surmaamista. Mies oli viettämässä iltaa kiinteistöllä, jossa järjestettiin nuorten bileet. Mies rikkoi paikalla irtainta omaisuutta ennen kuin poistui paikalta.

Etelä-Savon käräjäoikeus tuomitsi 21-vuotiaan miehen vahingonteosta 60 päiväsakkoon. Se tekee miehen tuloilla 360 euroa.
Tuomio ei ole lainvoimainen.


Epäilys hyvinkin. :shock:
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
Post Reply