Aleksei Navalnyi

Rikosten koko muu kirjo henkirikosten lisäksi ajanjaksosta riippumatta
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Aleksei Navalnyi

Post by -Uta- »

Aleksei Anatoljevitš Navalnyi ( s. 4. kesäkuuta 1976 )
on venäläinen oppositiojohtaja, yhteiskunnallinen aktivisti ja bloginpitäjä. Koulutukseltaan hän on juristi.
Navalnyi on luonnehtinut itseään kansallismieliseksi demokraatiksi.

Rikossyytteitä
Navalnyi tuomittiin heinäkuussa 2013 viiden vuoden vankeuteen kavalluksesta. Syytteen mukaan hän kavalsi 400 000 euroa kirovilaiselta metsäyhtiöltä. Tuomiota arvostelivat poliittiseksi ihmisoikeusjärjestöt, Britannia, Saksa, EU ja Yhdysvallat. Navalnyi ehti kärsiä tuomiotaan vain päivän ennen kuin hänet vapautettiin ehdonalaiseen. Vuonna 2014 Navalnyi joutui jälleen oikeuteen syytettynä petoksesta, ja hänet tuomittiin kolmen ja puolen vuoden ehdolliseen vankeuteen. Navalnyin veli Oleg Navalnyi tuomittiin samassa oikeudenkäynnissä ehdottomaan vankeuteen. Kun Navalnyi palasi Saksasta tammikuussa 2021, poliisi pidätti hänet. Navalnyi joutui oikeuteen ehdonalaisen tuomionsa ehtojen rikkomisesta. Lisäksi viranomaiset avasivat Navalnyita vastaan kaksi uutta rikostutkintaa.

Myrkytys elokuussa 2020
Navalnyi myrkytettiin 20. elokuuta 2020 novitšok-hermomyrkyllä. Hän tuli huonovointiseksi ja alkoi huutaa tuskissaan lentokoneessa, joka oli matkalla Tomskista Moskovaan. Kone teki hätälaskun Omskiin. Navalnyi vietiin venäläissairaalaan, jossa häntä pidettiin koomassa. Sairaalan lääkärien mukaan myrkytyksestä ei löytynyt todisteita, vaan Navalnyin diagnoosi olisi aineenvaihdunnallinen sairaus, jonka laukaisevana tekijänä olisi ollut matala verensokeri. Navalnyi kuitenkin sai Omskin sairaalassa atropiinia, jota annetaan muun muassa hermomyrkyn aiheuttamaan myrkytykseen, muttei matalaan verensokeriin. Brittiläisessä The Sunday Timesin artikkelissa väitettiin, että Navalnyin myrkyttäjät yrittivät myrkyttää tämän toistamiseen sairaalassa Venäjällä. Tämäkin epäilty myrkytys saattoi epäonnistua Navalnyille aiemmin ambulanssissa annetun atropiinin takia.

Eri tahoilta tulleiden toivomusten ja Navalnyin omaisten pyynnön ansiosta Navalnyi kuljetettiin 21.8.2020 hoitoon Saksaan. Häntä hoidettiin Charitén yliopistollisessa sairaalassa Berliinissä. Navalnyi pääsi sairaalasta 22.9.2020 ja hänen odotettiin toipuvan hyvin.

Takaisin Venäjälle
Aleksei Navalnyi palasi Venäjälle 17. tammikuuta 2021. Häntä kuljettaneen lentokoneen oli määrä saapua Moskovan Vnukovon lentoasemalle, mutta se käännytettiin Sheremetjevon kentälle. Sinne saavuttuaan Navalnyi pidätettiin passintarkastuksessa.

Venäjän vankilavirasto ilmoitti, että Navalnyi on pidätetty syytettynä ehdollisen tuomion välttelystä vuoden 2014 petosjutussa. Navalnyi kuvaa sitä poliittiseksi kyhäelmäksi. Myös Euroopan ihmisoikeustuomioistuin asettui Navalnyin kannalle päätöksessään vuonna 2017.

Navalnyin välitöntä vapauttamista vaativat muun muassa Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel ja Puolan pääministeri Mateusz Morawiecki.

Navalnyi tuomittiin 2. helmikuuta 2021 3,5 vuodeksi vankeuteen ehdonalaisrikkomuksesta. Oikeuden mukaan tuomiosta vähennetään se aika, jonka Navalnyi on viettänyt kotiarestissa. Hän valittaa tuomiosta.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Aleksei_Navalnyi

---

Image

Image

Image
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Aleksei Navalnyi

Post by -Uta- »

Venäjän viranomaiset: Navalnyi viety rangaistussiirtolaan
Rikosseuraamuslaitos ei paljasta vankilalaitoksen nimeä
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/7a2 ... 1f2bd46843
perjantai 26.02.2021 klo 14:50

Venäjän rikosseuraamuslaitos FSIN:n johtaja vahvistaa, että oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi on siirretty rangaistussiirtolaan. – Hänet on siirretty sinne, missä hänen oikeuden päätöksen mukaisesti pitäisi olla, FSIN:n johtaja Aleksandr Kalashnikov sanoi perjantaina Ria Novostin mukaan.

Navalnyi tuomittiin helmikuun alussa vankeuteen aiemmin saamansa ehdollisen vankeusrangaistuksen ehtojen rikkomisesta. Venäjän viranomaisten mukaan hänen olisi pitänyt ilmoittautua rikosseuraamusviranomaisille Moskovassa syksyllä. Navalnyi oli tuolloin Saksassa toipumassa häneen kohdistuneesta hermomyrkkyiskusta, jonka takana on Bellingcatin ja kansainvälisten medioiden selvityksen mukaan Venäjän turvallisuuspalvelu.

Kalashnikov ei paljastanut, mihin rangaistussiirtolaan Navalnyi on viety. – Voin taata, että hänen hengelleen tai terveydelleen ei koidu vaaraa, hän sanoi.

Viime viikolla Euroopan ihmisoikeustuomioistuin vaati Navalnyin vapauttamista. Sen mukaan Navalnyin henki on vankilassa vaarassa. Navalnyin juristi Vadim Kobzev sanoi uutistoimisto AFP:lle perjantaina, ettei hän tiedä, missä Navalnyi on.

Navalnyi on määrätty suorittamaan vankeusrangaistusta kahden vuoden ja kuuden kuukauden ajan.


MARIKKI NYKÄNEN /IL
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Aleksei Navalnyi

Post by -Uta- »

Entiset vangit kertovat: Tällainen on pahamaineinen Pokrovin vankila, jonne Navalnyi vietiin. Navalnyin tiimin mukaan vangit eivät saa puhua toisilleen lainkaan, ja vankilassa käytetään myös fyysistä kuritusta.
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/bbd ... 30f6aeeec0
Tänään klo 19:25

Image
Navalnyi on mediatietojen mukaan viety vankilaan numero 2 Pokrovin kaupungissa. KUVAKAAPPAUS REUTERS

Venäjän mediassa esitettyjen tietojen mukaan hermomyrkkyiskun kohteeksi joutunut oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi on viety Pokrovin kaupungin alueella Moskovan läheisyydessä sijaitsevaan vankilaan. Asiasta kertovat esimerkiksi Venäjän valtiolliset uutistoimistot Tass ja Ria nimettömiin lähteisiin vedoten. Navalnyin perheelle ei hänen tiiminsä maanantaina julkaiseman videon mukaan kuitenkaan ole kerrottu, minne hänet on viety.

Pokrov on vajaan 20 000 asukkaan pikkukaupunki Vladimirin alueella noin sadan kilometrin päässä Moskovasta itään. Vankilan tarkka nimi on rangaistussiirtola No. 2. Navalnyi tulee viettämään siellä seuraavat kaksi ja puoli vuotta. Sen jälkeen kun tieto Navalnyin olinpaikasta tuli ilmi, entiset vangit ovat kertoneet kokemuksistaan kyseisessä vankilassa. Navalnyin tiimin mukaan vankilassa harjoitetaan nöyryyttämistä, psykologista painostusta ja uhkailua.

Viime kuussa tuomioistuin Moskovassa antoi 44-vuotiaalle Navalnyille vankilatuomion hänen aiemmin saamansa tuomion ehdollisuussääntöjen rikkomisesta. Venäläisviranomaisten mukaan Navalnyin olisi pitänyt ilmoittautua viranomaisille Moskovassa, kun hän oli toipumassa hermomyrkkyiskusta Saksassa. Bellingcatin ja muiden medioiden selvityksen mukaan hermomyrkkyiskun takana oli Venäjän turvallisuuspalvelu. Euroopan ihmisoikeustuomioistuin vaati Navalnyin vapauttamista. Yhdysvallat ja EU ovat asettaneet sanktioita Venäjän johtoon kuuluville tapauksen takia.

Vankeja lyödään, puhuminen kielletty, ulkomaailmaan ei yhteyttä
Navalnyin tiimin mukaan vankilaan saapumisrituaaliin kuuluu muun muassa, että vangit riisuutuvat alasti ja he joutuvat kyykkäämään muiden vankien ja vankilan johdon edessä. Lisäksi aloitusrituaaliin kuuluu, että vankeja lyödään.
– Olen kuullut monia tarinoita siitä, että tässä vankilassa he lyövät sinulta jalat alta. Fyysisistä pahoinpitelyä siellä on yhä, 1,5 vuotta vankilassa ollut Konstantin Kotov sanoo videolla. Oppositioaktivisti Kotov joutui vankilaan vuonna 2019 osallistuttuaan useasti luvattomiin mielenosoituksiin. Hän pääsi vapaaksi Pokrovin vankilasta joulukuussa 2020, kertoo Radio Free Europe.

Navalnyin tiimin mukaan vangit eristetään alkuun täydellisesti muusta maailmasta ja ilmeisesti muista vangeista. Muiden vankien kanssa puhuminen on kokonaan kielletty. Tämä siitä huolimatta, että vangit asuvat yhdessä samassa huoneessa kymmenien muiden vankien kanssa.

– Yritä olla täysin puhumatta vaikka kaksi päivää ja ymmärrät, miten vaikeaa se on. Ja kun sinut hiljennetään siellä kuukaudeksi tai kahdeksaksi kuukaudeksi, persoonasi alkaa väistämättä muuttua, Dmitrii Demuškin sanoo videolla. Ihminen on väistämättä eristetty, sillä vaikka ei itse noudattaisi tätä periaatetta, kaikki muut ympärillä ovat Demuškinin mukaan hiljaa. Kielletyn uusnatsiryhmän entinen johtaja Demuškin tuomittiin vankeuteen vuonna 2016 ekstremismistä. Hän pääsi vapaaksi toukokuussa 2019,

Viestejä voi vaihtaa ulkomaailman kanssa ainoastaan perinteisillä kirjeillä. Vaikka Moskova on ihan vieressä, kirjeellä voi mennä kuukausi saapuakseen perille. – Ymmärsin, että sitä viivästyttää sensuuri. Heillä saattaa kestää erittäin pitkään lukea kirje ja antaa se sinulle, Kotov sanoo. Kirjeiden kirjoittamiseen on varattu 30 minuuttia viikossa, ja vieressä istuu koko ajan vankilan virkailija. Jos hän ei pidä kirjeen sisällöstä, sen kirjoittaminen keskeytetään ja kirje lentää roskiin.

On mahdollista soittaa puhelimella. Siihen vaaditaan erityinen kortti. – Monet ihmiset odottavat tämän kortin saamista useiden kuukausien ajan. Sen takia monien sukulaiset eivät vielä kuukausienkaan jälkeen tiedä, missä heidän perheenjäsenensä suorittaa rangaistusta.

Vapaa-aikaa ei ole lähes ollenkaan, ja ihmiset on eristetty ulkomaailmasta täysin. Kotov on kommentoinut vankilaa myös uutistoimisto AFP:lle. – Tätä vankilaa pidetään esimerkillisenä, ja se onnistuu siinä kohtelemalla ihmisiä muina kuin ihmisinä, Kotov sanoo.

Ihmisoikeusjärjestö ONK:n jäsen Marina Litvinovitš sanoo AFP:lle, että Navalnyia odottaa simputus ja nöyryyttäminen. – Järjestelmän tarkoitus on murtaa hänet.


MARIKKI NYKÄNEN / IL
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Aleksei Navalnyi

Post by -Uta- »

Navalnyi katosi vankilasta – ”He eivät kertoneet, minne”
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/ba6 ... fb0b439f97
Eilen klo 14:25 (muokattu eilen klo 15:06)

Oppositiojohtaja on nyt saatettu siirtää pahamaineiselle Pokrovin vankileirille.
Venäläinen oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi on viety pois Koltšuginon tutkintavankilasta,
jossa hän on viettänyt viimeiset viikot. Asiasta kertoo Navalnyin tiimi Twitterissä.

Tiimin mukaan Navalnyin asianajajat ovat päivystäneet vankilalla aamusta asti, mutta heitä ei ole ”erinäisten tekosyiden” nojalla päästetty tapaamaan Navalnya.
– Vasta kello 14 heille kerrottiin, että Aleksei on lähtenyt, tviitissä kerrotaan.
– He eivät kertoneet, minne.

Venäjän rikosseuraamuslaitos FSIN ei kommentoi Navalnyin olinpaikkaa uutistoimisto Reutersille yksityisyydensuojaan vedoten. On mahdollista, että Navalnyi on nyt siirretty pahamaineiselle Pokrovin vankileirille, jolla hänen on määrä suorittaa saamansa kahden ja puolen vuoden tuomio ehdonalaissääntöjen rikkomisesta. Navalnyi ja hänen asianajajansa kertoivat viime viikolla, että oppositiopoliitikko suorittaa 15 päivän karanteenia Koltšuginossa ennen siirtoa Pokroviin.

– Hän on täydellisessä eristyksessä eikä saa vastaanottaa kirjeitä. Sellissä ei ole mitään muuta kuin televisio – ei jääkaappia, eikä edes vedenkeitintä, Navalnyin asianajaja Vadim Kobzev kuvaili. Reutersin mukaan Kobzev pääsi kuitenkin vierailemaan Navalnyin luona torstaina ja kertoo tämän olleen hyvässä kunnossa.

Navalnyin olinpaikka oli hetken aikaa mysteeri myös sen jälkeen, kun hänet oli siirretty pois Moskovasta häntä vastaan käytyjen oikeudenkäyntien jälkeen.

– FSIN salaa Aleksein olinpaikan sekä hänen perheeltään että asianajajiltaan. Viimeksi löysimme hänet itse Koltšuginon tutkintavankilasta. Nyt meidän täytyy ilmeisesti jälleen alkaa etsiä häntä kaikkialta, Navalnyin asianajaja Olga Mihailova kommentoi tuoretta katoamisuutista radiohaastattelussa.

Kriitikot pitävät Navalnyin saamaa vankeustuomiota alun alkaenkin poliittisena. Presidentti Vladimir Putinia ja muuta valtiojohtoa kritisoinut Navalnyi yritettiin myrkyttää viime elokuussa. Palattuaan tammikuussa Venäjälle sairaalahoidosta Saksasta Navalnyi on ollut ensin pidätettynä ja sitten vangittuna.

Useat länsimaat ovat vaatineet Navalnyin vapauttamista. Venäjä on kieltäytynyt tästä ja kiistänyt osallisuutensa myrkytystapaukseen.

JOONAS LEHTONEN /IL
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Aleksei Navalnyi

Post by -Uta- »

Navalnyi kamppailee hengestään vankilassa, sanoo hänen tiiminsä – Venäjä: oppositiojohtajan tila ”vakaa ja tyydyttävä”
Navalnyin läheiset uskovat miehen terveydentilan romahtaneen vankilassa.
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/d56 ... b004573c9a
Eilen klo 10:16

Venäläisen oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyin voinnista vankilassa kerrotaan keskenään hyvin ristiriitaisia tietoja.

Keskiviikkoiltana Navalnyin avustajat tiedottivat, että miehen terveydentila on romahtanut. Heidän mukaansa Navalnyi kärsii vakavista selkäkivuista ja toisen jalan tunnottomuudesta. Navalnyin ”oikea käsi” Leonid Volkov kertoi Telegram-palvelussa, ettei Navalnyi pysty edes kävelemään kunnolla, mutta kipuihin on annettu lääkkeeksi vain kaksi ibuprofeenipilleriä. – Uskomme Navalnyin hengen olevan vaarassa ja vaadimme asianajajien välitöntä pääsyä tapaamaan häntä, Navalnyin säätiössä johtavassa roolissa toimiva Maria Pevtšik puolestaan tviittasi.

Tiimi epäilee Navalnyin olevan hoidettavana vankilan sairaalassa, sillä asianajajia ei päästetty vangin luokse sovitusti keskiviikkona. – Kaiken huomioon ottaen hänen terveytensä jyrkästä heikkenemisestä tulisi olla todella huolissaan, Volkov varoitti.

Image
Aleksei Navalnyista on nähty hänen vangitsemisensa jälkeen vain tämä kehnolaatuinen kuva,
jonka hänen tiiminsä päivitti hänen Instagram-tililleen. ALL OVER PRESS


Tila ”tyydyttävä”
Huoli Navalnyin voinnista levisi nopeasti niin laajalle, että virallinen Venäjä joutui ottamaan asiaan kantaa torstaiaamuna. Venäjän valtiollinen rikosseuraamuslaitos FSIN myönsi, että lääkärit tarkistivat Navalnyin terveydentilan tämän omasta pyynnöstä keskiviikkona. Tila todettiin FSIN:n mukaan ”vakaaksi ja tyydyttäväksi”. Asiasta kertoo uutistoimisto Interfax.

Navalnyin tiimiä tieto ei ilahduttanut. – Nyt olemme todella huolissamme. Edes rikosseuraamuslaitos ei kuvaile Navalnyin tilaa hyväksi, Navalnyin säätiö kirjoittaa Twitterissä. – Omskissakin he sanoivat samoin, tviittasi puolestaan Navalnyin tiedottaja Kira Jarmush viitaten elokuiseen myrkytysyritykseen, jonka jälkeen oppositiojohtajaa hoidettiin aluksi siperialaisessa Omskin kaupungissa.

44-vuotias Navalnyi istuu kahden ja puolen vuoden tuomiota ehdonalaissääntöjen rikkomisesta pahamaineisella Pokrovin vankileirillä. Navalnyi itse kutsui paikkaa aiemmin maaliskuussa ”todelliseksi keskitysleiriksi sadan kilometrin päässä Moskovasta”. Monet länsimaat ovat syyttäneet tuomiota poliittiseksi ja vaatineet Navalnyin vapauttamista.

JOONAS LEHTONEN /IL
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Aleksei Navalnyi

Post by -Uta- »

Aleksei Navalnyi siirretty sairaalaosastolle – vitsailee synkällä tavalla tuberkuloositartunnalla
Viime viikolla nälkälakkoon mennyt Aleksei Navalnyi kärsii kuumeesta ja yskästä.
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/e0c ... 3e4791d4e3
Eilen klo 1:31

Vangittu venäläinen oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi on siirretty vankilan sairasosastolle.
Navalnyi on kärsinyt hengitystieinfektion oireista ja hänelle on tehty koronatesti, kertoo venäläinen Izvestija-sanomalehti vankilan viranomaisia lainaten. Navalnyi on kertonut sairaudestaan myös Instagram-tilillään. Hän kertoo kärsivänsä kuumeesta ja pahasta yskästä.

Navalyi ilmoitti viime viikolla menneensä nälkälakkoon. Hänen mukaansa hän ei ole saanut asianmukaista hoitoa koviin selkä- ja jalkakipuihinsa. Hänen asianajajansa Olga Mihailovan mukaan Navalnyi ei pysty astumaan lainkaan oikealle jalalleen.

Oppositiojohtaja on kertonut myös, että vankilassa on levinnyt tuberkuloosia. Hän toteaa mustalla huumorilla höystettynä toivovansa, että sairaus helpottaisi hänen muita oireitaan. – Jos minulla on tuberkuloosi, ehkäpä se karkottaa kivun selästäni ja tunnottomuuden jalastani. Se olisi mukavaa, Navalnyi kirjoittaa Instagramissa.

Samassa päivityksessä hän toteaa, ettei hänellä ole aikomusta lopettaa nälkälakkoaan. – P.S. jatkan tietysti nälkälakkoani. Minulla on laissa taattu oikeus kutsua valitsemani lääkäri luokseni. En luovu siitä oikeudesta, vankilan lääkäreihin voi luottaa yhtä paljon kuin valtion televisioon.

Navalnyi on syyttänyt vankilaa kidutuksesta. Hänen mukaansa vankilan työntekijä herättää hänet öisin tunnin välein eli kahdeksan kertaa yössä. Navalnyi sanoo, että vangeille on heidän oikeuksissaan taattu ”kahdeksan tunnin keskeytyksetön yöuni” ja vaatii ”laittomien kidutustoimien” lopettamista.


ATTE LEHTONEN /IL
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Aleksei Navalnyi

Post by -Uta- »

Aleksei Navalnyin hoidosta vastannut lääkäri katosi metsästysretkellä – kateissa jo useita päiviä
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/7b1 ... f9fa5aeef9
Tänään klo 0:54

Venäjän oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin hoidosta tämän myrkytyksen jälkeen viime elokuussa vastannut lääkäri Aleksandr Murahovski on kadonnut. Omskilaiset tiedotusvälineet kertovat lääkärin lähteneen metsästysretkelle perjantaina minkä jälkeen hänestä ei ole kuulunut. Lauantaina hänet ilmoitettiin kadonneeksi, kertoo venäläinen uutissivusto Newsru.com.

Kadonnutta etsitään parhaillaan useiden tahojen voimin. Venäläismedian mukaan miehen käyttämä mönkijä löydettiin useiden kilometrien päästä metsästysmajalta soisesta maastosta. Jotkut lähteet kertovat Murahovskin ilmoittaneen seurueelleen, että hän jatkaa matkaansa jalkaisin mönkijän jäätyä jumiin.

Sunnuntai-iltana venäläismedioissa alkoi levitä tietoa, että Murahovski olisi löytynyt elossa. Esimerkiksi uutistoimisto Tass kuitenkin kumosi virheellisen tiedon sisäministeriölähteiden perusteella.

Murahovski oli ensimmäinen lääkäri, joka hoiti Aleksei Navalnyita tämän myrkytyksen jälkeen viime vuoden elokuussa. Hän toimi ylilääkärinä Omskin kaupunginsairaalassa, jonne Navalnyi vietiin, kun hän oli saanut myrkytysoireita lentokoneessa.

Asiasta kertoi ensin Ilta-Sanomat.

TANELI TOIKKA /IL
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Aleksei Navalnyi

Post by -Uta- »

Navalnyita hoitanut lääkäri löytyi ”normaalissa kunnossa” – oli kateissa kolme päivää
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/7d3 ... c6a3811073
Tänään klo 14:57

Viime elokuussa Omskissa Aleksei Navalnyita hoitanut lääkäri Aleksandr Murahavoski löytyi maanantaina normaalissa kunnossa. Asiasta ilmoitti Omskin aluehallinto.

Metsästysretkellä Omskin metsissä ollut Murahovski oli ollut kateissa perjantaista lähtien. Silloin hänet oli nähty lähtemässä metsästysmajalta mönkijällä. Lauantaina lääkäri ilmoitettiin kadonneeksi, ja sunnuntaina aloitettiin suuretsinnät. Uutistoimisto Rian mukaan Murahovski oli ilmoittautunut itse Baslyn kylän asukkaille maanantaina. Hän oli ”normaalissa kunnossa”, vaikka hänet tutkittiin varotoimena Belsheukovskin aluesairaalassa.

Kaksi Navalnyin hoitoon osallistunutta lääkäriä on aiemmin kuollut.

KATRIINA MÄKELÄ /IL
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Aleksei Navalnyi

Post by -Uta- »

Venäjällä aloitettu uusi Navalnyiin kohdistuva tutkinta
Venäjällä on aloitettu uusi tutkinta, jonka kohteena ovat vangittu oppositiovaikuttaja Aleksei Navalnyi ja hänen liittolaisensa.
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008296298.html
STT–AFP
28.9. 18:12


Vakavia rikoksia tutkivan tutkintakomitean mukaan Navalnyi olisi vuonna 2014 perustanut ja johtanut ääriajattelulle perustuvan verkoston, jonka tarkoituksena oli "muuttaa Venäjän federaation perustuslaillisen järjestelmän perusteet".

Verkoston johtamisesta tutkintakomitea epäilee Navalnyin lisäksi Leonid Volkovia ja Ivan Zhdanovia. Lisäksi muun muassa Ljubov Sobolia epäillään osallistumisesta verkoston toimintaan.

Jos heidät todetaan syyllisiksi, Navalnyi, Volkov ja Zhdanov voivat saada 6–10 vuoden vankeustuomion. Sobol ja muut syytteessä olevat aktivistit voidaan puolestaan tuomita 2–6 vuodeksi vankeuteen.

Suurin osa Navalnyin tärkeimmistä liittolaisista on paennut Venäjältä. Heidän joukossaan ovat muun muassa Volkov ja Zhdanov.

Navalnyi kärsii parhaillaan 2,5 vuoden vankeusrangaistusta rangaistussiirtolassa.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Aleksei Navalnyi

Post by -Uta- »

Ihmisoikeus­järjestö Navalnyin tuomiosta: ”Varoitus kaikille, jotka uskaltavat vastustaa Kremlin politiikkaa”
Human Rights Watch uskoo, että venäläisen oppositiojohtajan saaman tuomion tarkoituksena on toimia
varoituksena kaikille Kremlin toimintaa kritisoiville.
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008700970.html
Riika Nykänen
23.3. 16:49


Image
Oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi sai eilen tiistaina Venäjällä yhdeksän vuoden vankeustuomioon väitetystä kavalluksesta.

VENÄLÄINEN oikeusistuin langetti oppositiojohtaja Aleksei Navalnyille tiistaina yhdeksän vuoden vankeustuomion väitetystä lahjoitusvarojen kavalluksesta ja tuomarin kunnian loukkaamisesta. Tuomion mukaan rangaistus on istuttava niin kutsutulla kovennetun kurin leirillä.

Navalnyia syytettiin siitä, että hän olisi kavaltanut järjestölleen annettuja lahjoitusvaroja yli neljän miljoonan euron edestä.

Lisätuomiota pidetään yleisesti täysin poliittisena ja tekaistuin perustein annettuna, kuten pidetään myös Navalnyin nykyistä kahden ja puolen vuoden tuomiota, jota hän istuu parhaillaan. 45-vuotias Navalnyi on Venäjän tunnetuimpia Putinin hallinnon vastustajia.

Hän on ollut vangittuna alkuvuodesta 2021 lähtien. Tuolloin hän palasi Venäjälle Saksasta, missä hän oli toipumassa ja kuntoutumassa myrkytyksestä.
Post Reply