Kotka, Hovisaari - Mr. Juvan tappo 10.11.2006

Selvitetyt tapaukset taustoineen, rikosten tekijöiden profiilit
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 5593
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Kotka, Hovisaari - Mr. Juvan tappo 10.11.2006

Post by -Uta- »

Mr. Juvan teloitus, Kotka -06
https://murha.info/rikosfoorumi/viewtop ... f=2&t=1179

Kotkan Hovinsaarella 10.11.-06 teloitustyyliin tehty verityö muuttui murhasyytteistä tapoksi Kotkan käräjäoikeudessa tiistaina 14.8.-07.

Surmatyö tapahtui Kati Erikssonin asunnossa, jossa hän oli asunut jonkin aikaa uhrin, 29-vuotiaan Juva -nimisen kotkalaismiehen kanssa. Suhde oli kuitenkin hyvin riitaisa ja päättyi naisen pakenemiseen asunnosta entisen miehensä luokse. Tätä ennen Juva oli särkenyt naisen asunnon irtaimiston ja saanut tämän aseella uhaten irtisanoutumaan työpaikastaan.

Tappotouhuille oli etsitty ulkopuolista tekijää. Kun sellaista ei löytynyt ja Kati kerrottua entiselle miehelleen Juvan heidän yhteisiin lapsiin kohdistuneista uhkauksista, päätti Niko Eriksson toteuttaa itse surmatyön.

Surma-aseen, äänenvaimentimella varustetun pistoolin Niko nouti Katin isän asunnolta. Ex-vaimonsa avaimilla hän myös pääsi tämän asuntoon, jossa uhri oli nukkumassa. Niko Eriksson ampui sohvalla nukkunutta Juvaa kuudesti päähän ja kolmasti ylävartaloon.

Tekoon syyllistynyt kotkalainen Niko Jari Andrea Eriksson, 26, tuomittiin 10 vuoden ja 2 kuukauden vankeusrangaistukseen. Avunannosta syytetyn kotkalaisen Kati Susanna Erikssonin, 24, rangaistus jäi alle kolmannekseen syyttäjän vaatimuksesta. Kati sai 3 vuotta ja 6 kuukautta vankeutta.

Vaikka käräjäoikeuden mukaan verityö oli raaka ja vakaasti harkittu, niin oikeuden mielestä Erikssonit katsoivat henkirikoksen olevan ainoan ulospääsytien omasta ahdingostaan. Oikeuden mielestä surmatyö päätti tapahtumien ketjun, jonka henkirikoksen uhri oli itse omalla toiminnallaan käynnistänyt.

Puumalainen oli se Juvan sukunimi kuolinilmoituksessa.
User avatar
-Uta-
Posts: 5593
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Kotka, Hovisaari - Mr. Juvan tappo 10.11.2006

Post by -Uta- »

http://hejac.com/forum/viewtopic.php?f= ... 9&start=60
by -Uta- » Sat Jan 09, 2021 8:54 am

Teloittaja-tappajaa epäillään nyt törkeästä lapsenraiskauksesta
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/80cd ... a61785664e
Eilen klo 23:29

Pirkanmaalla tutkittava törkeä lapsenraiskaus etenee pian syytevaiheeseen.
Miehellä on taustallaan teloitustyyliin tehty henkirikos.

Pirkanmaan käräjäoikeudessa jatkettiin tällä viikolla jo syksyllä vangitun törkeästä lapsenraiskauksesta epäillyn nelikymppisen miehen vangitsemista. Asiassa syytteen nostamisen määräaika on 22. tammikuuta, ja tutkinta on lähellä valmista, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kari Aaltio.

Lapsiin kohdistuvat seksuaalirikokset ovat tyypillisesti tiukasti salaisia uhrien eli asianomistajien suojelemiseksi. Niin tälläkin kertaa.

– Käräjäoikeus on julistanut kaikki asiakirjat salassa pidettäviksi. Poliisilta lähtee syyttäjälle aikoinaan kaikki asiakirjat salassa pidettävinä. Kun käräjäoikeuden tuomio tulee, siitä todennäköisesti julkinen versio annetaan. Tässä on nimenomaan asianomistajien henkilöllisyyden suojaamisesta kyse. Loppumetreillä ollaan, ja meiltä se siirtyy syyttäjälle heti, kun viimeinen kuulustelu saadaan tehtyä.

Aaltio ei kerro mitään teon olosuhteista, tapahtuma paikasta tai -ajastakaan.

Tappoi eksänsä miehen teloitustyylillä
Miehellä on taustallaan henkirikos, josta hänet tuomittiin aikoinaan Kotkan käräjäoikeudessa ja silloisessa Kouvolan hovioikeudessa.

Mies tunnusti ampuneensa 10. marraskuuta 2006 Kotkassa entisen vaimonsa uuden miesystävän. Tekoaikaan 26-vuotias mies ampui nukkuvaa uhriaan yhdeksän kertaa päähän ja ylävartaloon.

Syyttäjä haki tuomiota murhasta vedoten siihen, että tappaja oli liikkeellä nimenomaan tappaakseen ja oli yhdessä entisen vaimonsa kanssa miettinyt tekoa jo edeltävänä päivänä.

Uhri oli väkivaltarikollinen
Käräjäoikeus ratkaisi asian käyttäen kokonaisharkintaa.

Entisellä avioparilla oli yksi yhteinen lapsi. Uusioperheen isä, henkirikoksen uhri, oli eri tavoin uhkaillut ja painostanut uutta naisystäväänsä. Hän oli toivonut tämän eroavan työstään ja jäävän kotiin hoitamaan lapsia. Mies tiedettiin myös väkivaltaiseksi tämän pahoinpideltyä aiemmin vaimoaan, jonka kanssa oli vireillä mutkikas eroprosessi.

Teon alla mies oli soittanut naisystävälle, siis tekijän entiselle vaimolle, että tämän pitää tulla töistä kotiin, tai hän hajottaa paikkoja ja tulee työpaikalle riehumaan. Myöhemmin mies uhkaili ampumisella naista ja uusioperheen kolmea lasta. Naisen palattua kotiin oli omaisuutta hajotettu ja poliisit paikalla. Mies oli pakottanut naisen myöhemmin eroamaan työstään pitämällä asetta tämän ohimolla. Henkirikoksen uhrilla oli myös taustalla useita väkivaltatuomioita.

Näin ollen oikeus katsoi, että uhrilla oli suuri osuus tapahtumaketjussa, eikä tappoa voitu pitää kokonaisuutena arvostellen törkeänä. Miehen katsottiin tehneen tekonsa syyntakeisena. Hänet tuomittiin samalla kätkemisrikoksesta, ampuma-aserikoksesta ja huumausainerikoksesta. Tuomio oli 10 vuotta ja 2 kuukautta vankeutta. Mies passitettiin Vantaan vankilaan. Tiedossa ei ole, kuinka pitkään nyt törkeästä lapsenraiskauksesta epäilty mies tappotuomiotaan istui.

Hovioikeus käsitteli myöhemmin uhrin avioeroa hakeneen vaimon korvausvaatimuksia, mutta piti käräjäoikeuden tuomion voimassa.


ALEKSANTERI PIKKARAINEN /IL
Post Reply