Sharon Taten murha 9.8.1969

Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Sharon Taten murha 9.8.1969

Post by -Uta- »

Sharon Marie Tate (24. tammikuuta 1943 Dallas, Texas – 9. elokuuta 1969 Bel Air, Kalifornia)
oli yhdysvaltalainen näyttelijä ja malli, joka oli naimisissa elokuvaohjaaja Roman Polańskin kanssa.
”Charles Mansonin perhe” murhasi hänet vain 26-vuotiaana juuri hänen läpimurtonsa kynnyksellä.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Sharon_Tate

Sharon Taten murha

Katso myös: Charles Manson https://fi.wikipedia.org/wiki/Charles_Manson

Sharon Taten elämä päättyi traagisesti vain 26-vuotiaana, kun Charles Mansonin "perhe" tunkeutui heti vuorokauden vaihduttua 9. elokuuta 1969 hänen ja miehensä taloon Los Angelesin Benedict Canyonin Cielo Drive 10050:ssä ja surmasi neljä ihmistä. Sharonin lisäksi henkensä menettivät hänen seurassaan olleet hiustaiteilija Jay Sebring, perijätär Abigail Folger ja puolalainen näyttelijä Wojciech Frykowski. Lisäksi Charles "Tex" Watson ampui pihatiellä autoonsa
18-vuotiaan Steven Parentin, joka oli juuri tulossa pihatalossa asuvan talonmies William Garretsonin luota murhaajien saapuessa pihaan. Roman Polański oli murhien tapahtumahetkellä työmatkalla Euroopassa. Hän oli pyytänyt ystäviään Frykowskia, Folgeria ja Sebringiä pitämään seuraa raskaana olevalle vaimolleen kunnes itse palaisi kotiin.
Kuollessaan Sharon Tate odotti viimeisillään lasta yhdeksännellä kuulla.
Poikavauva nimettiin kuoleman jälkeen Paul Richard Polańskiksi ja haudattiin äitinsä sylissä.

Murhaoikeudenkäynti ja rangaistukset
Susan Atkins, Charles "Tex" Watson ja Patricia Krenwinkel saivat murhista kuolemantuomiot, jotka muunnettiin automaattisesti elinkautisiksi, kun Kalifornian osavaltio luopui väliaikaisesti kuolemanrangaistuksesta. Murhaajien mukana ollut ryhmän jäsen, paniikkiin joutunut Linda Kasabian todisti oikeudessa tovereitaan vastaan ja sai vain lyhyen vankeusrangaistuksen. Muut suorittavat edelleen rangaistustaan vankilassa, ja heidän armonanomuksensa on toistuvasti hylätty. Susan Atkins kuoli aivokasvaimeen vuonna 2009. Sharon Taten äiti Doris Tate (1924–1992) ja sisaret Debra ja Patti omistivat elämänsä rikosten uhrien oikeuksien turvaamiseen sekä kampanjoivat Sharonin murhaajien armahtamista vastaan. Lopulta myös Charles Manson vangittiin ja tuomittiin murhien pääsuunnittelijana ja yllyttäjänä elinkautiseen vankeuteen. Mansonilaiset joutuivat vastuuseen myös muista suorittamistaan surmatöistä, kuten kohutuista LaBianca-murhista.

-----------

Image
Roman Polanski and Sharon Tate, 1968. (Photo by Andre Perlstein)
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Sharon Taten murha 9.8.1969

Post by -Uta- »

https://yle.fi/uutiset/3-9939071
20.11.2017 klo 08:10 päivitetty 20.11.2017 klo 13:31

Murhista tuomittu pahamaineinen kulttijohtaja Charles Manson on kuollut
Manson johti kulttia, jonka tekemät murhat järkyttivät Yhdysvaltoja kesällä 1969.

Useista murhista tuomittu Charles Manson on kuollut 83-vuotiaana 19.11.2017, kertovat vankilaviranomaiset uutistoimisto AP:n ja Reutersin mukaan. Viranomaisten mukaan Manson kuoli luonnollisesti. Tarkempaa kuolinsyytä ei kerrottu.

Charles Manson johti 1960-luvulla pahamaineista kulttia, jonka enimmäkseen nuoret ja naispuoliset jäsenet murhasivat seitsemän ihmistä Los Angelesissa kesällä 1969. Yksi uhreista oli elokuvaohjaaja Roman Polanskin raskaana ollut näyttelijävaimo Sharon Tate.

Manson ei itse tappanut yhtään uhreista, mutta hänet tuomittiin murhien määräämisestä kuolemanrangaistukseen. Myöhemmin hänet tuomittiin vielä kahden muun murhan järjestämisestä. Mansonin tuomio muutettiin elinkautiseksi vankeudeksi Kalifornian osavaltion lakkautettua kuolemantuomion.
Post Reply