Tavanomaista vaihtoehtoisempi Bodom-keskustelu

Vaihtoehdot ratkaistuina pidettyihin rikoksiin ja onnettomuuksiin, salaliittoteoriat
Post Reply
Hukkanen
Posts: 152
Joined: Sat Dec 03, 2011 4:59 pm

Tavanomaista vaihtoehtoisempi Bodom-keskustelu

Post by Hukkanen »

Ketjussa käsitellään sellaisia kehitteillä olevia Bodom-aiheita, jotka eivät (vielä) ole muotoutuneet tavanomaisiin faktoihin perehtyneelle lukijakunnalle ymmärrettävään muotoon. Tämän tyyppiset ovat monesti kaikkein kiinnostavimpia ja älyllisesti vaativimpia keskusteluja. Tarvittaessa ketjusta siirretään viestejä ja viestikokonaisuuksia muihin Bodom-ketjuihin.

Edit: Substanssipohdinnan saa kunnian aloittaa Eks-Ekstrovertti 21.3.2017.
Eks-EkstroVertti
Posts: 3083
Joined: Mon Mar 20, 2017 10:45 pm

Re: Bodomjärven kolmoismurha 1960; yleisviestit

Post by Eks-EkstroVertti »

Nostin taannoin toisella sivustolla esille kysymyksen viimeisistä murhaniemellä havaituista, telttaseurueeseen kuulumattomista henkilöistä 4.6.1960. Keskustelua aiheesta ei synny synnyttämättä... Eikä siitä huolimatta.

Mitä oikeastaan tiedämme Iäksestä, Aurasaaresta tai Raili ja Elina Knuutisesta? Emme mitään muuta kuin sen, että he olivat paikalla(?).

Laulukirjan tekstin mukaan kaikki oli hyvin vielä yhden aikaan yöllä. Toisaalta: Teksti on niin haparoivaa, suttuista ja korjailtua, että lukemattomat eri tulkintamahdollisuudet ovat mahdollisia. Esim: Isä J ylös yöllä 2aikaa" " Iäs jolla Z-paidas", "Yks ajolla Raivos", " I lav you on P- ankaa", " I löi yöllä Railia" jne jne jne.

Myös ajallinen yhteys ratsuväenkenraalin patsaan julkistamistilaisuuteen on mielenkiintoinen, vaikkakin luonnottoman pitkän kivenheiton päästä haettua. Samoin syyllisen etsiminen ulkomaalaisten, Wäinö Aaltosta mahdollisesti ihalleiden marmoritaideopiskelijain joukosta. Pitää huomioida myös intiaanit.

Bodomin murhien liittäminen muihin kuuluisiin tapauksiin kuten hollantilaispariskunnan murhaan Ruotsissa tai Zodiac Killeriin vaatinee näennäisesti jo hyvin avaraa mieltä. Tulilahden surmatöihin ei niinkään.

Gustafssoninkaan osalta mediakohu ei välttämättä ole ihan kokonaan ohi. Jään mielenkiinnolla odottamaan "paljastuksia" hänen tupakkatauoistaan bussipysäkeillä, yövuorossa.
User avatar
will
Posts: 2814
Joined: Tue Oct 11, 2011 11:47 am

Re: Bodomjärven kolmoismurha 1960; yleisviestit

Post by will »

Eks-EkstroVertti wrote:Nostin taannoin toisella sivustolla esille kysymyksen viimeisistä murhaniemellä havaituista, telttaseurueeseen kuulumattomista henkilöistä 4.6.1960. Keskustelua aiheesta ei synny synnyttämättä... Eikä siitä huolimatta.

...
Tutkinnasta saatavat vastaukset ensimmäiseen kysymykseen ovat Bodomin mysteeriossa, epävirallisia on lehdistössä mainittu: "Teltta oli pystyssä vielä klo 3", jonka joku on ilmeisesti nähnyt jostakin, ei välttämättä kovin kaukaa, vrt. Siv Jansson-Knutsin kertomus. Toinen epävirallinen havainto on Hugo Öhmanin kertomuksen mukaisesti kolmen jälkeisen kalastuksen aikana nähty veneellinen poikia, jotka kolistellen lähtivät niemestä. Myös hänet on omaisen mukaan kuulusteltu, mutta pöytäkirjoja ei ole nähty, eikä niitä mainita Mysteeriossa, joten paperit lienevät seuraavalta vuodelta.
http://hejac.com/forum/viewtopic.php?f= ... 1&start=10
Mysteerion teksti on myös Minfossa.

Virallinen viimeinen tieto kävijöistä on rva Karjalaisen näkemästä onkivasta miehestä/pojasta murhaniemen kärjessä hieman ennen. klo 4 aamulla ja miesparista naapuriniemessä puolta tuntia myöhemmin. KRP tulkitsi onkijan Seppo Boismaniksi, ja sen mukaan syytettiin Gustafssonia aamulla tapahtuneista murhista, muttei nähtyä ole kuitenkaan varmuudella tunnistettu häneksi.

Aattoiltana klo 23 niemen lähistöllä on ollut trafiikkia. Mm Kari Kaukiainen oli saapunut paikalle polkupyörällä ja kohdannut keskimmäisen niemen tyvessä tuntemattomaksi jääneen miehen. Kuulusteltaessa KK:lla on ollut keskusteluvuodon mukaan mielestään tietoa retkeläisten juomista, joten hän on saattanut käydä teltalla asti. Kaukiaisen kodin ikkunasta näki keskiniemen yli teltanpaikalle, joten hän olisi saattanut lähteä liikkeelle jonkin näkö- tai kuulohavainnon perusteella, vaikka mistään sellaisesta ei Mysteeriossa kerrota. ... Murhaniemestä oli poistunut metsäalueen suuntaan kaksi henkilöä samoihin aikoihin. Kesseli&Happonen ja Kinnunen&Rautiainen olivat olleet lähistöllä vielä n. klo 23.45. Miettinen&Simonsen poistuivat n. klo 24, minkä jälkeiseltä ajalta seuraava kuulustelutieto siltä rannalta on lintupojilta n. 6 tuntia myöhemmin, paitsi jos Siv Jansson-Knutsin käynti paikalla olisikin sattunut jo ennen lintupoikien tuloa.

Bodomjärvi.com sivustolla väitettiin kivenkovaan teltan olleen pitkin nientä, vaikka se sekä Gustafssonin oman kertomuksen että Lönnbergin piirroksen mukaan oli poikittain. Teltta oli löydettäessä myös irti ja löydöksessä oli merkkejä siirtämisestä, joten joku on saattanut käydä paikalla yön selkään, nähdä teltan uudessa asemassa ja ehkä itse tai joku toinen sitä ennen siirtää sitä. Näistä ei kuitenkaan tiedetä enempää julkisuudessa. Sitten on se teltan pohjalta löytyneen. ilmeisesti reunastaan verisen lauluvihkon sivu, jota on kirjoitettu päällekkäin kahdella kynällä, päivämäärä kuitenkin vain yhdellä. Kuka on näperrellyt sen kanssa, ja koska se on tapahtunut?
Eks-EkstroVertti
Posts: 3083
Joined: Mon Mar 20, 2017 10:45 pm

Re: Bodomjärven kolmoismurha 1960; yleisviestit

Post by Eks-EkstroVertti »

Niin juuri. Tarkoitin siis todellakin sitä, että Iäs, Aurasaari ja Knuutiset ovat viimeiset kenenkään havainnoimat ihmiset murhaniemellä. Onko tietoa siitä, miksei heidän mahdollisesta osallisuudestaan murhiin ole koskaan käyty minkäänlaista spekulaatiota näillä foorumeilla?
User avatar
will
Posts: 2814
Joined: Tue Oct 11, 2011 11:47 am

Re: Bodomjärven kolmoismurha 1960; yleisviestit

Post by will »

Eks-EkstroVertti wrote:Niin juuri. Tarkoitin siis todellakin sitä, että Iäs, Aurasaari ja Knuutiset ovat viimeiset kenenkään havainnoimat ihmiset murhaniemellä. Onko tietoa siitä, miksei heidän mahdollisesta osallisuudestaan murhiin ole koskaan käyty minkäänlaista spekulaatiota näillä foorumeilla?
Bodomin mysteerio wrote:Gustafsson arveli heidän menneen nukkumaan ehkä 22.30 aikaan
Bodomin mysteerio wrote:Sekatyömies Aarne Kesseli, joka on Veston työläisiä, kertoi tulleensa 4.6.60 kello 20.00 aikaan Helsingistä linja-autolla Ritva Happonen nimisen naisen kanssa ja olivat he noin kello 21.00 lähteneet veneellä eteläisimmästä lahden pohjukasta soutamaan Oittaan kartanon rantaan, josta he olivat edelleen soutaneet noin kello 21.15 järven yli Lillnäsin niemelle. Heidän ohittaessaan tapausniemet he olivat havainneet murhaniemessä teltan ja niemen kärjessä kaksi noin 20-30 vuotiasta miestä pukeutuneina tummiin housuihin ja vaaleisiin patoihin (mahdollisesti jälempänä mainitut Aurasaari ja Iäs nimiset miehet). Palatessaan kello 22.30 jälkeen Lillnäsistä he eivät olleet kiinnittäneet mitään huomiota telttaan (ilmeisesti sen vaiheilla ei ollut näkynyt silloin mitään liikettä eikä sieltä ollut kuulunut ääniäkään). Rantaan palatessaan ehkä noin kello 23.45 he olivat tavanneet Janne Kinnunen nimisen miehen, joka oli yhdessä Raili Rautiainen nimisen naisen kanssa istunut ensimmäisen – siis lähinnä Vestoa olevan – niemen kärjessä.
Bodomin mysteerio wrote: Tapahtumarannalla olivat myös käyneet 4.6.60 kello 20.45 – 21.45 aikaan uimassa Paul Johannes Aurasaari, sorvari Eino Johannes Iäs sekä näiden seurassa olleet Raili ja Elina Knuutinen nimiset naiset, jotka olivat tulleet Ifa merkkisellä autolla, jonka he olivat jättäneet hiekkakuopalle vähän ennen Oittaata. Rannalla he olivat murhaniemessä nähneet teltan, mutta kaikki oli ollut täysin rauhallista. Uimassa oli myös ollut eräs poika ja tyttö (Miettinen ja Simonsson). Elina Knuutisen muistaman mukaan Miettinen oli saapunut polkupyörällä ja Raili Knuutinenkin muistaa piikkilanka-aidan luona olleen sinisen miesten pyörän.
Bodomin mysteerio wrote:Juhani Samuli Miettinen oli morsiamensa Gertrud Simonssonin kanssa ollut 4.6.60 kello 21.30 –24.00 välisenä aikana uimassa tapahtuma-alueella sekä havainnut murhaniemessä olleen teltan ja ilmeisesti myös sen asukkaat. Rannalla oli istuskellut ensimmäisessä niemessä (lähinnä Oittaata) eräs pariskunta, jonka luokse oli veneellä tullut toinen pariskunta (Kesseli ja Kinnunen seuralaisineen). Tämän niemen seutuvilla oli myös ollut eräs nuori poika polkupyörällä (Kaukiainen?), mutta ketään muita ei ollut näkynyt.
Keskustelussa on ollut heittoja illalla rannalla olleiden suuntaan, mutta mitään konkreettista ei ole esitetty. Lämpömittari ei enää noussut seuraavana iltapäivänä, kun ruumiinlämmöt piti mitata. Sen puolesta murhat olisivat voineet sattua useita tunteja syytteessä mainittua aikaisemmin. Kuitenkin Aurasaaren seurueesta tehty havainto murhaniemen kärjessä on tuntia ja varttia aikaisempi kuin Gustafssonin mukaan hänen seurueensa nukkumaanmenoaika, joka puolestaan on kolme varttia Aurasaaren arvioiman oman poistumisajan jälkeen. Miettinen ja Simonsen eivät enää ole nähneet Aurasaaren seuruetta saavuttuaan paikalle klo 21.30. Jos ajat ovat oikein, Aurasaari ei ole ollut paikalla Gustafssonin seurueen mentyä nukkumaan. Aurasaari olisi ehtinyt olla niemessä vartin verran ennen Miettisen saapumista. Gustafssonin nukkumaan menoon marginaalia on tästä noin tunti. Jos aikoja pystyy korjaamaan toisiksi, voi paikalla olleiden henkilöiden mahdollista osallisuutta katsoa eri pohjalta.
Eks-EkstroVertti
Posts: 3083
Joined: Mon Mar 20, 2017 10:45 pm

Re: Bodomjärven kolmoismurha 1960; yleisviestit

Post by Eks-EkstroVertti »

Hatarilla jäljillä ollaan, jos ollenkaan.
Useiden mielissä saksalainen huomionisti ja identiteettivaras on edelleen yksi vahvimmin epäillyistä ja tutkituista , mutta tosiasiallisesti paikalla käyneistä seurueista ei tiedetä juuri mitään.
Kuka oli Paul Johannes Aurasaari? Ikä, asuinpaikka, siviilisääty, lempiruoka?
Entäpä E.J. "Iäs"? Sorvari, mutta oliko kännissä vaiko peräti hämmingisä?
Knuutiset. Onko mitään tietoa? Poliisilla tietysti on.(?)
Turhauttavaa on myös Puudomin Mysteerion lainailu (olen sitä toki itsekin tehnyt), kun sen kirjoittajastakaan ei ole täyttä varmuutta (joo, voipi olla Vainio).Sillä ei liene isommin merkitystä, että kuka kirjoitti. Hyvä, että joku. Samoin kuin laulukirjan tekstinkin.
No. Menee jankkaukseksi, josta keskustelu tosin 90 % muodostuu.
Vai oliko se 10%.Sori siitä.

Odotellaan...Pyöritellään peukaloita vaikka.
User avatar
will
Posts: 2814
Joined: Tue Oct 11, 2011 11:47 am

Re: Bodomjärven kolmoismurha 1960; yleisviestit

Post by will »

Eks-EkstroVertti wrote: Kuka oli Paul Johannes Aurasaari? Ikä, asuinpaikka, siviilisääty, lempiruoka?
Entäpä E.J. "Iäs"? Sorvari, mutta oliko kännissä vaiko peräti hämmingisä?
Knuutiset. Onko mitään tietoa? Poliisilla tietysti on.(?)
Turhauttavaa on myös Puudomin Mysteerion lainailu....
Kuulustelu- ja kuulemispöytäkirjoja on ilmeisesti satoja ellei tuhansia. Olennaiset ovat ETP:ssä, ja vähemmän olennaisia, mutta merkityksellisiä on mainittu Mysteeriossa. Jos sinulla on muuta oikeaa tietoa tästä seurueesta, niin tänne vaan. Tosin ilmeisesti kokonaan ulkopuolisten henkilöiden yksityisasioita ei ole kiva puida julkisuudessa. Tuliko Ifa-porukan jäseniä uudestaan, esim. moottoripyörällä, vai olisiko joku muu indikaatio? Gustafssonin ryhmää on siis nähty jalkeilla sen jälkeen kun Aurasaaren seuruetta ei enää ole nähty. Ja kun hänestä mainitsit, myöskään Hans Assmannia ei ole pystytty yhdistämään niemeen sinä murhayönä.

Jos ETP:n ulkopuolisia pöytäkirjoja olisi saatavilla, niin minua kiinnostaisivat mm. Lauri Tamminen, Hugo Öhman, Isä Ruohonen, Dahby:n tilanhoitaja ja Korsbackan aatelisverinen poika. Viimeksimainitun ja Tammisen paitoja olisi siis pesty heti helluntaiaamuna. Huonoa sattumaa toki todennäköisimmin.

Jos vielä olisi jotain perimätietoa saatavilla järvellä kalastaneista ja heidän havainnoistaan, niin se olisi tervetullutta, pöytäkirjojen ulkopuoleltakin.

Mysteerion mukaan seurueen ulkopuolisissa tiedoissa on aukko puoliyöstä auringonnousuun. Ei tiedetä keitä muita on ollut paikalla. Silloin on voinut tapahtua juuri se mitä ei ole saatu selville. Dahlby:n tilanhoitajan kuulemispaperit olisivat mahdollista ajankohtaa valaisevia, mutta saattoivat päätyä silppuriin Lars Heikkilän muistiinpanojen mukana.
Eks-EkstroVertti
Posts: 3083
Joined: Mon Mar 20, 2017 10:45 pm

Re: Bodomjärven kolmoismurha 1960; yleisviestit

Post by Eks-EkstroVertti »

"Kuulustelu- ja kuulemispöytäkirjoja on ilmeisesti satoja ellei tuhansia. Olennaiset ovat ETP:ssä, ja vähemmän olennaisia, mutta merkityksellisiä on mainittu Mysteeriossa. Jos sinulla on muuta oikeaa tietoa tästä seurueesta, niin tänne vaan. Tosin ilmeisesti kokonaan ulkopuolisten henkilöiden yksityisasioita ei ole kiva puida julkisuudessa. Tuliko Ifa-porukan jäseniä uudestaan, esim. moottoripyörällä, vai olisiko joku muu indikaatio? Gustafssonin ryhmää on siis nähty jalkeilla sen jälkeen kun Auresaaren seuruetta ei enää ole nähty. Ja kun hänestä mainitsit, myöskään Hans Assmannia ei ole pystytty yhdistämään niemeen sinä murhayönä".

Tätä ihmettelen, jos se pitää rautakangesta vääntää:
Kun ei ole itselläni tietoa, eikä tunnu muillakaan olevan. Toivoin, että olisi ollut.
Mielestäni "vaihtoehtoisista" (= muut kuin syyttömän syyllisyys) teorioista juuri tuo rannallaolijoiden paluu on jokseenkin...äh..."todennäköisin".
Ei niin olekaan pystytty, eli silloinhan hän on täysin ulkopuolinen Toisin kuin esim. Aurasaari ja "Iäs".

Zaikaa on tarjottu, miten olisi MZ(a)ifa?
User avatar
will
Posts: 2814
Joined: Tue Oct 11, 2011 11:47 am

Re: Bodomjärven kolmoismurha 1960; yleisviestit

Post by will »

Assmannista oli Kirran lääkärien ilmoitus poliisille, Gustafssonin kertomat hypnoositiedot ja myöhemmältä ajalta Vieno-vaimon pahoinpitelystä saatu tuomio osoituksena väkivaltaisesta reagoinnista. Häntä ei ole onnistuttu sitomaan tekopaikkaan, mikä voisi johtua siitä, ettei hän olisi ollut siellä vaan muualla, juuri kuten kolmoismurhaaja hänen alibistaan todisti.

Assmannin ja kioskimiehen syyttömyydestä on annettu mediaan yksityiskohtaista tietoa. Miksei annettaisi Aurasaarenkin kohdalla, jos häntä ruvetaan epäilemään, tai jos ei kerta kaikkiaan ole mitään epäilyn syytä jäljellä. Henkilötietoja ei luonnollisesti voi esittää, mutta saattaisivat antaa muuta kuulustelutietoa. Tosin, juttu on avoin, joten todennäköisesti ei saa mitään, vaikka kirjailijat ja filmintekijät näyttäisivät nähneen faktapuolelta joitain valittuja osia. Hejac ry toki ostaisi kopiot kaikista tämän murhajutun kuulustelupöytäkirjoista, joihin vain saa luvan jäsenilleen arkistossa luettaviksi, siellä jo olevien Gustafssonin ETP-papereiden lisäksi. Harkitaan asiaa. Lauri Tammisen kertomukset illalta ja aamulta voisivat olla enemmän aiheesta kuin Aurasaaren kokemukset uintireissultaan, mutta niitä tuskin kannattaa yrittää pyytää nähtäväksi.
Eks-EkstroVertti
Posts: 3083
Joined: Mon Mar 20, 2017 10:45 pm

Re: Bodomjärven kolmoismurha 1960; yleisviestit

Post by Eks-EkstroVertti »

Olisi kyllä ihan pirun mielenkiintoisia luettavaa...
Siihen asti pitäytynen harhaisina pidetyissä käsityksissäni tekoihin sekaantuneesta, eläinhahmoihin ja tähtitieteeseen ihastuneesta skitsofreenikko-taiteilijasta, joka kävi kahdella eri mantereella eriskummallista yhden miehen sotaa ratsuväkeä vastaan. Sata vuotta liian myöhään, tosin.
Lisäksi yhdyn täysin nimimerkki Kriegin toteamukseen, että kermajäätelö oli mahtavaa 1960-luvulla.

Kiitos vastauksista,will.
Post Reply