Aleksei Navalnyi

Rikosten koko muu kirjo henkirikosten lisäksi ajanjaksosta riippumatta
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Aleksei Navalnyi

Post by härkä »

https://www.aamulehti.fi/tampere/art-2000008831243.html
Tällainen on Tampereelle saatu uusi huippumoderni teho­ambulanssi: erikoisuutena turvalaite, jollaisessa myrkytetty Aleksei Navalnyi kuljetettiin hoitoon Berliiniin
Suomen viisi yliopistosairaalaa sai uudet tehoambulanssit huhtikuussa. Niillä voidaan kuljettaa kaikenikäisiä tehohoitopotilaita entistä turvallisemmin sairaalasta toiseen. Potilassukkulaan voidaan tarvittaessa eristää vaikka ydinturmassa säteilyä saanut ihminen.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ensihoidon kenttäjohtaja Pasi Aho esitteli Aamulehdelle uutta tehoambulanssia ja sen potilassukkulaa 23. toukokuuta. Sukkulan sisällä voidaan kuljettaa lähes kaksimetristä potilasta.
Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ensihoidon kenttäjohtaja Pasi Aho esitteli Aamulehdelle uutta tehoambulanssia ja sen potilassukkulaa 23. toukokuuta. Sukkulan sisällä voidaan kuljettaa lähes kaksimetristä potilasta. KUVA: TONI REPO / AAMULEHTI
Image

Tampereen yliopistollisen sairaalan (Tays) uusi huippumoderni monitoimiambulanssi ei ole mikä tahansa ajoneuvo. Sen lisäksi, että tehoambulanssilla voidaan kuljettaa kaikenikäisiä tehohoitoa vaativia potilaita, sen kyydissä voidaan kuljettaa turvallisesti myös mikrobien, vaarallisten aineiden tai säteilyn sairastuttamaa ihmistä.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Aleksei Navalnyi

Post by -Uta- »

Navalnyin tila on kriittinen, sanoo hänen läheinen liittolaisensa
Venäläisen oppositiojohtajan vointi vankilassa on hänen lähipiirinsä mukaan heikentynyt viime päivinä.
Tiedottajan mukaan Navalnyi on lopettanut syömisen, sillä vankilaruoka pahentaa vatsakipuja.
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009520499.html
14.4. 16:42

VENÄLÄISEN oppositiojohtajan Aleksei Navalnyin voimakkaat vatsakivut saattavat johtua hitaasti vaikuttavasta myrkystä, sanoi hänen tiedottajansa Kira Jarmyš torstaina uutistoimisto Reutersille.

Jarmyš kertoi Navalnyin voinnin heikkenemisestä Twitterissä jo tiistaina. Hän kertoi, että Navalnyin vatsakivut kasvoivat viime viikon perjantain ja lauantain välisenä yönä niin koviksi, että hänelle jouduttiin kutsumaan ambulanssi. Navalnyi ei kuitenkaan tiedottajan mukaan ole saanut hoitoa. Tiedottajan mukaan Navalnyitä on maanantaista lähtien kielletty ostamasta vaihtoehtoisia ruokia. Vankilan ruoka taas pahentaa kipuja. ”Hän ei syö mitään, koska häntä on kielletty vastaanottamasta ruokapaketteja tai ostamasta ruokaa vankilan kaupasta ja vankilan tarjoama ruoka itse asiassa pahentaa hänen vatsakipuaan”, Jarmyš sanoi Reutersille. Tiedottajan mukaan myrkytysteorian tueksi ei ole varmoja todisteita.

MYRKYTYKSEN mahdollisuuteen uskoo myös Navalnyin läheinen liittolainen Ruslan Šaveddinov tiimeineen. ”Teoriamme on, että he tappavat hänet vähä vähältä käyttäen ruoassa annettua hitaasti vaikuttavaa myrkkyä”, hän sanoi brittiläisen The Guardian -sanomalehden haastattelussa perjantaina.

”Se saattaa kuulostaa vainoharhaiselta, mutta novitšok-myrkytyksen jälkeen se vaikuttaa täysin uskottavalta. Hän on menettänyt kahdeksan kiloa kahdessa viikossa, tätä ei ole tapahtunut aikaisemmin eivätkä lääkärit ole kertoneet hänelle, miksi hän kärsii niin kovista kivuista.” Šaveddinovin mukaan Navalnyin tilanne on kriittinen. ”Olemme erittäin huolissamme.”

Jarmyš ja Šaveddinov ovat molemmat tulleet tunnetuksi muun muassa toiminnasta Navalnyin korruptionvastaisessa FBK-säätiössä.

NAVALNYI suorittaa yhteensä yli 11 vuoden mittaista vankeusrangaistustaan korkeimman turvallisuustason vankilassa IK-6-rangaistussiirtolassa. Se sijaitsee Vladimirin alueella noin 250 kilometrin päässä Moskovasta.

Venäjän presidentin Vladimir Putinin kriitikko on todennut syytteet tekaistuiksi ja poliittisiksi.

Marraskuussa Navalnyi sanoi Twitterissä joutuvansa pysyvästi eristysselliin. Helmikuussa tiedotettiin hänen siirtämisestään rangaistussiirtolassa vielä aiempaa tiukemman kurin selliin puoleksi vuodeksi.

Navalnyin asianajaja Vadim Kobzev sanoi tuolloin, että siirron takana ovat Venäjän hallinnon yritykset tuhota tämän terveys.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Aleksei Navalnyi

Post by -Uta- »

Aleksei Navalnyi, 47, on kuollut äkillisesti
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000010233113.html
Noora Knapp, Emmi Julkunen
13:26 | Päivitetty 17:43

Image

VENÄLÄINEN oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi, 47, on kuollut rangaistussiirtolassa Siperiassa.
Asiasta kertovat Reutersin mukaan Jamalin Nenetsian vankilaviranomaiset.


– Navalnyi tuli huonovointiseksi kävelyn jälkeen. Sitten hän menetti lähes heti tajuntansa. Lääkintähenkilöstö saapui välittömästi ja paikalle soitettiin ambulanssiryhmä. Elvytys ei tuottanut positiivista tulosta. Ensihoitajat vahvistivat vangin kuoleman. Kuolinsyytä selvitetään, sanottiin Venäjän vankilaviranomaisten lausunnossa.

Myös Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov kommentoi tietoa Navalnyin kuolemasta. Peskovin mukaan vankilaviranomaiset selvittävät kuolinsyytä, josta ei Peskovin mukaan ole tällä hetkellä tietoa.

Kremlin mukaan Vladimir Putinille on kerrottu Navalnyin kuolemasta.

Navalnyin edustajat eivät ole pystyneet vielä vahvistamaan tietoa. Aleksei Navalnyin isä Anatoli Navalnyi kommentoi lyhyesti poikansa kuolemaa uutistoimisto Regnumille. Uutistoimisto oli pyytänyt isää vahvistamaan, pitääkö tieto paikkaansa.

– Kyllä. Se on fakta, siinä kaikki, isä oli sanonut

VENÄLÄINEN Interfax uutisoi sairaalalähteisiin viitaten, että rangaistussiirtolaan saapuneet ensihoitajat jatkoivat rangaistussiirtolan lääkintähenkilökunnan aloittamaa elvytystä yli puolen tunnin ajan.

Izvestija-lehti kertoo, että heidän lähteidensä mukaan Navalnyin kuolinsyy olisi "irronnut veritulppa". Myös RT-kanava ilmoittaa, että heidän lähteensä pitää veritulppaa todennäköisenä kuolinsyynä.

YK:n ihmisoikeusvaltuutetun toimisto kehotti Venäjän viranomaisia varmistamaan, että Navalnyin vankilakuolemasta tehdään luotettava ja riippumaton tutkimus.

Navalnyi istui yhteensä yli 30 vuoden vankeustuomiota napapiirin pohjoispuolella Jamalin Nenetsiassa siperialaisessa rangaistussiirtolassa. Tuomiota pidetään poliittisena.

Seuraamme tässä artikkelissa, mitä kuolintapauksesta tiedetään ja minkälaisia reaktioita aihe on herättänyt maailmalla.
Post Reply