Eläimiin kohdistuneet rikokset

Rikosten koko muu kirjo henkirikosten lisäksi ajanjaksosta riippumatta
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Eläimiin kohdistuneet rikokset

Post by -Uta- »

Jääkarhuna tunnettu koiranpentu pääsi kotiin – varkaudesta epäiltynä kaksi henkilöä
https://poliisi.fi/-/jaakarhuna-tunnett ... i-henkiloa
Julkaisuajankohta 7.9.2023 15.43
UUTINEN


Lounais-Suomen poliisi on selvittänyt kodittomaan koiraan liittyvää tapausta Turussa. Koiran omistaja on löytynyt ja pentu on palautettu omistajalleen. Koiranpennun varastamisesta on epäiltynä kaksi henkilöä.

Lounais-Suomen poliisille tehtiin maanantaina ilmoitus tapauksesta, jossa kaupan henkilökunta kiinnitti huomiota päihtyneen miehen hallussa olleeseen koiranpentuun. Henkilökunta suostutteli miestä luopumaan hänen hallussaan olleesta koiranpennusta ja luovuttamaan sen myymälän henkilökunnalle.

Poliisi kertoi asiasta maanantaina pikaviestipalvelu X:ssä. Poliisi teki koirasta haltuunottopäätöksen, ja pennun hyvinvoinnin turvaamiseksi noin neljän viikon ikäinen koiranpentu toimitettiin Turun kaupungin eläinhoitolaan hyvinvoivana.

– Poliisi alkoi tutkimaan tapausta rikosnimikkeillä varkaus ja eläinsuojelurikkomus. Tutkinnassa selvisi, että koiranpentu oli anastettu omistajaltaan lauantaina 2. syyskuuta, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tommi Kosunen. Koiran omistaja oli itse yhteydessä poliisin. Omistussuhteen varmistuttua omistaja haki pennun keskiviikkona takaisin kotiin.

Koiran hyvinvointi selvitetään
Poliisi on selvittänyt tapahtumien kulkua muun muassa kuulemalla asian osallisia. Kuulemisten ja valvontakameratallenteiden perusteella asiassa on kuulusteltu kahta henkilöä epäiltynä rikoksista.

– Poliisi pyrkii tutkinnassa selvittämään vielä myös muun muassa sen, miten koiran hyvinvoinnista huolehdittiin anastuksen jälkeen, Kosunen sanoo. Esitutkinta suoritetaan loppuun, minkä jälkeen asia on tarkoitus saattaa syyteharkintaan vielä syksyn aikana.

Poliisi ei tiedota asiasta enää enempää.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Eläimiin kohdistuneet rikokset

Post by -Uta- »

Leppävirralla elokuussa 2022 lopetetun rotukissan tapaus siirtyy syyteharkintaan
https://poliisi.fi/-/leppavirralla-elok ... harkintaan
Julkaisuajankohta 12.10.2023 10.01
UUTINEN


Itä-Suomen poliisilaitos on tutkinut tapahtumaa, jossa leppävirtalaisen kiinteistön pihasta oli otettu kiinni villiintyneeksi epäilty kissa ja viety eläinlääkäriin lopetettavaksi.

Kissan olivat ottaneet kiinni kaksi yksityishenkilöä sen jälkeen, kun Facebookissa oli ollut kirjoitus alueella liikkuvasta kissasta, jonka nahka roikkuu maassa. Alueella ollut villikissapopulaatio oli yleisesti tiedossa ja kissan epäiltiin kuuluvan siihen. Kiinteistön asukkaan mukaan kyseessä oli kuitenkin ollut heidän Ragamuffin-rotukissansa eikä villiintynyt kissa.

Kiinniottajat olivat ilmoittaneet villikissaksi epäillystä eläimestä eläinlääkärille, joka oli tarkastettuaan kissan määrännyt sen lopetettavaksi. Toinen eläinlääkäri oli lopettanut kissan.

Asiaa tutkittiin kissan kiinniottajien osalta varkautena sekä tapaukseen liittyvien eläinlääkäreiden osalta vahingontekona ja tuottamuksellisena virkavelvollisuuden rikkomisena.

Tapahtuneen saaman julkisuuden herättämää Facebook-kirjoittelua tutkittiin kahtena kunnianloukkauksena.

Asiakokonaisuus siirtyy seuraavaksi syyteharkintaan.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Eläimiin kohdistuneet rikokset

Post by -Uta- »

Villikissana lopetetun ragamuffin-rotukissan tapaus siirtyy syyteharkintaan – jotakuta osallisista epäillään nyt myös kunnianloukkauksesta
https://yle.fi/a/74-20054941
14:15 • Päivitetty 14:15

Image
Villikissaksi luultu rotukissa lopetettiin eläinlääkärissä muutaman tunnin sisällä sen kiinniotosta. Kuvan ragamuffin-kissa ei liity tapaukseen. Kuvituskuva. Kuva: Robert Ghement / EPA

Kaksi yksityishenkilöä otti viime vuoden elokuussa kiinni leppävirtalaisen kiinteistön pihasta villiintyneeksi epäillyn kissan ja toimitti sen eläinlääkäriin lopetettavaksi. Kissan epäiltiin kuuluvan alueella olleeseen villikissapopulaatioon. Kyseessä oli kuitenkin talon asukkaan ragamuffin-rotukissa.

Omistaja oli kotona
Kissan omistaja on kertonut olleensa talon toisella puolella syömässä samaan aikaan kun kissa otettiin kiinni. Omistaja ihmettelee Iltalehdelle antamassaan haastattelussa, miksei häneltä kysytty kissasta ennen sen kiinniottoa.

Tapaukseen liittyy kaksi eläinlääkäriä, joista toinen määräsi kissan lopetettavaksi ja toinen toimi sen mukaisesti ja lopetti kissan. Kissa lopetettiin muutaman tunnin sisällä sen kiinniotosta.

Poliisi on tutkinut asiaa kissan kiinniottajien osalta varkautena sekä tapaukseen liittyvien eläinlääkäreiden osalta vahingontekona ja tuottamuksellisena virkavelvollisuuden rikkomisena.

– Kukaan asianosainen ei katso tehneensä tahallista rikosta, rikosylikomisario Harri Hauhia sanoo.

Kunnianloukkaus somessa
Tapahtuneen saaman julkisuuden herättämää Facebook-kirjoittelua tutkittiin kahtena kunnianloukkauksena.

– Kyse oli osallisten keskustelusta Facebookissa, jota tutkittiin kunnianloukkauksena. Se on nyt syyteharkinnassa, rikosylikomisario Hauhia sanoo.

Poliisi ei kerro, kuka tai ketkä viidestä osallisesta ovat kokeneet kunniansa tulleensa loukatuksi.

– On ollut aika monipolvinen ja monitahoinen tutkinta, kun tuli Facebook-kirjoittelut vielä tähän päälle, Hauhia toteaa.
Post Reply