Nuorten ja lasten rikollisuus, väkivaltaisuus, koulukiusaaminen etc.

Rikosten koko muu kirjo henkirikosten lisäksi ajanjaksosta riippumatta
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Nuorten ja lasten rikollisuus, väkivaltaisuus, koulukiusaaminen etc.

Post by -Uta- »

Poliisi jatkaa Turun Majakkarannan puukotuksen selvittämistä
https://poliisi.fi/-/poliisi-jatkaa-tur ... vittamista
Julkaisuajankohta 21.11.2022 15.48
UUTINEN


Lounais-Suomen poliisi on jatkanut lauantaina Turun Majakkarannassa tapahtuneen vakavan väkivaltatapauksen rikostutkintaa. Poliisi tulee esittämään kahta nuorta vangittavaksi epäiltynä tapon yrityksestä.

Esitutkinnan perusteella epäiltyjen väkivallantekojen taustalla oli kostomotiivi. Epäiltyjen tarkoitus oli käyttää väkivaltaa kostona, mutta kostoaikeet kohdistettiin täysin vääriin henkilöihin.

Tilanne eskaloitui nopeasti, kun Hirvensalosta bussilla kaupunkiin matkalla ollut noin kymmenen hengen seurue jäi pois kyydistä Majakkarannan kohdalla ja hyökkäsi varoittamatta ja ilman syytä paikalla olleiden nuorten kimppuun.

Poliisin tullessa paikalle tilanne oli hyvin sekava. Esitutkinnassa ilmenneiden seikkojen perusteella väkivaltaisesta tapahtumaketjusta epäillään vähintään kolmea alaikäistä nuorta.

Poliisi otti pian tapahtuneen jälkeen kiinni kaksi 17-vuotiasta poikaa, joita esitetään myöhemmin tällä viikolla vangittavaksi epäiltynä ainakin tapon yrityksestä.

Rikoskokonaisuuden tutkintaa jatketaan myös törkeän pahoinpitelyn rikosnimikkeellä.
Asiakokonaisuudessa on kolme asianomistajaa, joista kahta puukotettiin. Toinen selvisi vähäisin vammoin, toinen uhri sai hengenvaaralliset vammat ja hän on yhä sairaalahoidossa. Kolmatta pahoinpideltiin nyrkein ja potkimalla.

Yksityiskohtia selvitetään
Poliisilla on alustava käsitys tapahtumien kulusta, mutta osallisten roolit ja eri väkivallantekojen yksityiskohdat täsmentyvät esitutkinnan edetessä.

Osallisia on vielä tavoittamatta, joten poliisi pyytää mahdollisesti jotain asiasta tietäviä ottamaan yhteyttä vakavan rikoskokonaisuuden selvittämiseksi. Tapahtumaan liittyvistä tiedoista tai muista havainnoista voi ilmoittaa poliisille esimerkiksi WhatsApp-viestillä numeroon 050 411 7655 tai sähköpostitse osoitteeseen [email protected].

Majakkarannassa oli tapahtumahetkellä paikalla noin 20 nuorta, osa selvästi päihtyneitä. Huhujen välttämiseksi poliisi selventää osallisten taustoja.

– Esimerkiksi etninen tausta ei määrittele tapahtumia millään tavoin. Mikään lauantaisessa väkivallanteossa ei myöskään viittaa ns. katujengi-ilmiöön. Epäillyillä on nuoresta iästään huolimatta runsaasti vakavaa rikostaustaa, muun muassa väkivaltarikoksia, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Petri Lamppu.

Tapahtumat eivät myöskään liity varsinaisesti Majakkarantaan alueena, koska kyseinen paikka valikoitui väkivallanteon tapahtumapaikaksi pelkän sattuman takia.

Viikoittain keskustelua ja kohtaamisia nuorten kanssa
Tuore väkivallanteko on herättänyt paikallisesti paljon julkista keskustelua ja huolta paitsi nuorten väkivaltaisesta käyttäytymisestä myös toisaalta nuorten turvallisuudesta.

Poliisi suhtautuu vakavasti alueen asukkaiden huoleen. Siksi poliisin, muiden viranomaisten ja toimijoiden ennalta estävän työn tarve ja merkitys korostuvat entisestään.

– Tapaamme viikoittain nuoria kouluissa ja julkisilla paikoilla. Useimmiten kohtaamiset ovat tavanomaista kanssakäymistä ja nuorten kanssa keskustelua, kertoo Lounais-Suomen poliisilaitoksen ennalta estävästä toiminnosta vastaava ylikomisario Toni Sjöblom.

Vain harvoin syynä on jollain tavalla häiritsevä tai lainvastainen käyttäytyminen.

– Samalla tunnistamme paikkoja ja kohdistamme työpanostamme myös sinne, missä häiriöitä ilmenee, Sjöblom jatkaa.

Vakavien rikosten taustalla laajat ongelmat
Laaja-alaisesta ennalta estävästä työstä huolimatta Lounais-Suomen poliisi on rikosasioiden selvittelyn vuoksi ollut tänä vuonna tekemisissä jo yli tuhannen nuoren kanssa. Pääasiallisesti näissä tapauksissa epäiltyjen asiat käsitellään poliisin ennalta estävän toiminnan yksikössä moniammatillisessa yhteistyössä sosiaali- ja terveystoimen sekä nuorisotoimen kanssa.

Valtaosa alaikäisten rikosepäilyistä liittyy näpistyksiin, liikennerikoksiin, vahingontekoihin, pahoinpitelyihin sekä erityisesti sosiaalisessa mediassa tapahtuviin kunnianloukkauksiin ja laittomiin uhkauksiin. Valtaosan kohdalla asiointi poliisin kanssa päättyy yhteen kertaan.

– Kun alaikäinen joutuu epäillyksi vakavasta rikoksesta, on taustalla useimmiten pitkäaikaista oirehdintaa esimerkiksi väkivallan tai päihteiden muodossa sekä muita vastoinkäymisiä, kuten perheen sisäisiä ongelmia ja elämänhallinnan haasteita, Sjöblom kuvailee.

Osoitettu tuki ei ole auttanut riittävästi.

– Tällöin on selvää, että viranomaisten ja toimijoiden työssä on jollain tasolla epäonnistuttu tai tukitoimet eivät ole olleet toimivia.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Nuorten ja lasten rikollisuus, väkivaltaisuus, koulukiusaaminen etc.

Post by -Uta- »

Yle: Turun Majakkarannan puukotuksesta vangittu 17-vuotias poika oli mukana tapossa Helsingissä kaksi vuotta sitten. Poika jäi tuolloin nuoren ikänsä vuoksi tuomitsematta rikokseen.
https://www.is.fi/turun-seutu/art-2000009224814.html
Petri Seppä
24.11. 16:42


TOINEN Turun Majakkarannan viime viikonlopun puukotuksesta epäilty alaikäinen poika oli mukana Helsingin Vallilan tapossa kaksi vuotta sitten.

Asiasta kertoi Yle, joka on varmistanut alaikäisen epäillyn pojan henkilöllisyyden ja sen, että hän oli rikoksesta epäiltynä jo Vallilan puukotuksessa lokakuussa 2020.

Tuolloin poika oli vasta 14-vuotias, eikä häntä voitu asettaa rikosoikeudelliseen vastuuseen.

Turun Majakkarannassa kolme alaikäistä nuorta loukkaantui vakavan väkivaltarikoksen uhreina lauantai-iltana 19. marraskuuta. Alle 18-vuotiasta nuorta lyötiin puukolla, ja hän sai hengenvaaralliset vammat. Myös toista alaikäistä nuorta lyötiin puukolla, mutta hän selvisi tilanteesta vähäisemmin vammoin. Puukotusten lisäksi ainakin yhtä nuorta pahoinpideltiin nyrkein ja potkimalla.

VARSINAIS-SUOMEN käräjäoikeus vangitsi Turun puukotuksesta epäillyt kaksi 17-vuotiasta poikaa keskiviikkona. Poliisi epäilee heitä tapon yrityksestä. Rikoskokonaisuuden tutkintaa jatketaan myös törkeän pahoinpitelyn rikosnimikkeellä.

– Epäillyillä on nuoresta iästään huolimatta runsaasti vakavaa rikostaustaa, muun muassa väkivaltarikoksia, tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Petri Lamppu sanoi Ilta-Sanomille alkuviikosta.

Esitutkinnan perusteella epäiltyjen väkivallantekojen taustalla oli kosto. Epäiltyjen tarkoitus oli käyttää väkivaltaa kostona, mutta kostoaikeet kohdistettiin täysin vääriin henkilöihin.

IS:n saamien tietojen mukaan vakavimmat vammat saanut uhri ei tuntenut hyökkääjiä entuudestaan.

Poliisilla on alustava käsitys tapahtumien kulusta, mutta eri väkivallantekojen yksityiskohdat täsmentyvät esitutkinnan edetessä.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Vantaa 25.11.2022 - alaikäinen uhri, 6 alaikäistä epäiltyä

Post by -Uta- »

Vakava väkivallanteko - uhrina alaikäinen nuori
https://poliisi.fi/-/vakava-vakivallant ... inen-nuori
Julkaisuajankohta 21.12.2022 9.32
UUTINEN


Itä-Uudenmaan poliisissa on tutkittavana tapaus, missä usean henkilön epäillään syyllistyneen muun muassa törkeään pahoinpitelyyn ja törkeään ryöstön yritykseen marraskuun lopussa Vantaan Hakunilassa.

Tapahtumat sijoittuvat perjantai-illalle 25.11.2022 Vantaan Hakunilan urheilupuiston läheisyyteen, mihin 14 -vuotias uhri oli houkuteltu tapaamaan ystäviään.

– Paikan päällä uhrilta oli yritetty ryöstää omaisuutta ja hänet oli pahoinpidelty vakavaa väkivaltaa käyttäen hakkaamalla ja pään alueelle potkimalla. Lopulta uhri oli teräaseella uhkaamalla riisutettu alasti, kertoo nuorten tukintaryhmän rikosylikonstaapeli Pia Katajala.

Poliisin tietojen mukaan yksi epäillyistä tekijöistä oli kuvannut uhrin riisuttamisen ja hänen nöyryyttämisensä. Hänet poliisi otti kiinni jo tapahtumailtana.

– Uhri oli päässyt pakenemaan tilanteesta hyppäämällä muutaman metrin korkeudesta jyrkänteeltä alas. Uhri on harhaillut metsässä alastomana ja päätynyt noin kilometrin päähän, josta sivulliset henkilöt olivat soittaneet paikalle apua ja auttaneet hänet turvaan. Ellei uhri olisi päässyt pakenemaan, teko olisi voinut päättyä huomattavasti traagisemmin, Katajala jatkaa.

Tähän vakavaan väkivallantekoon poliisilla on epäiltynä yhteensä kuusi henkilöä, joista kaksi on alle 15 -vuotiaita ja muut neljä 15-17 vuotiaita. Poliisi on käyttänyt tapausta tukittaessa epäiltyihin tekijöihin erilaisia kovia pakkokeinoja. Yksi epäillyistä on ollut vangittuna, kaksi määrättynä tehostettuun matkustuskieltoon ja yksi perusmuotoiseen matkustuskieltoon. Tämän lisäksi lastensuojelu on kiireellisesti sijoittanut kaikki epäillyt.

– Tätä vakavaa väkivallantekoa tutkitaan meillä Itä-Uudenmaan poliisissa törkeänä pahoinpitelynä, törkeänä ryöstön yrityksenä, vapaudenriistona sekä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapitona ja levittämisenä, summaa Katajala.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Vantaa 25.11.2022 - alaikäinen uhri, 6 alaikäistä epäiltyä

Post by -Uta- »

Järkyttävä rikosepäily Vantaalla: Nöyryytetty 14-vuotias pakeni henkensä uhalla ja harhaili alasti metsässä
Poliisi tutkii teinipojan karmeaa kohtelua, joka tapahtui marraskuun lopulla Vantaan Hakunilassa.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/aebf ... 7da2ab1144
Matti Pitkänen
Tänään klo 10:00


Image
Lapsi houkuteltiin rääkättäväksi Hakunilan urheilupuistoon. PASI LIESIMAA/IL
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Espoo - Riitatilanne nuorten asumisyksikössä 22.5.2023

Post by -Uta- »

Alaikäinen puukotti toista Espoossa, uhri sairaalaan
https://poliisi.fi/-/alaikainen-puukott ... sairaalaan
Julkaisuajankohta 23.5.2023 15.10
UUTINEN


Useiden henkilöiden välinen riitatilanne asumisyksikössä päättyi puukolla lyömiseen 22.5. Alaikäinen asianomistaja loukkaantui vakavasti. Yksi osapuoli käytti tiloissa myös pippurikaasua.

Poliisi sai hätäkeskuksen kautta tehtävän espoolaiseen nuorten asumisyksikköön maanantai-iltana 22.5. noin kello 23.30. Tehtävälle lähti useita poliisin partioita. Ensitiedon mukaan yhtä henkilöä oli puukotettu ja ikkunoita oli rikottu.

Poliisipartioiden tullessa paikalle puukotuksen asianomistaja oli piha-alueella, ja hänet siirrettiin ensihoitoyksikön toimesta kiireellisesti sairaalahoitoon.

Poliisi havaitsi, että tapahtumapaikalla oli käytetty pippurikaasua. Poliisi rikkoi tapahtumapaikan ikkunoita, jotta tila saatiin asianmukaisesti tuuletetuksi. Poliisi otti kiinni tapahtumapaikalta kiinni kolme alaikäistä henkilöä, joista yhtä epäillään tapon yrityksestä.

- Tällä hetkellä tiedämme, että asianomistajan vammat ovat vakavat. Selvitämme tapahtumien tarkempaa kulkua ja seuraavaksi alamme kuulla tapahtuman osallisia, kertoo rikoskomisario Jyrki Kallio.

Kaikki tapaukseen liittyvät henkilöt ovat alaikäisiä. Poliisi tutkii tapausta muun muassa rikosnimikkeillä tapon yritys ja pahoinpitely.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Pori - Epäilty väkivallanteko, epäiltynä 5 alaikäistä nuorta

Post by -Uta- »

Poliisi tutkii alaikäisten väkivallantekoa Porissa
https://poliisi.fi/-/poliisi-tutkii-ala ... oa-porissa
Julkaisuajankohta 26.5.2023 12.14
UUTINEN


Lounais-Suomen poliisi tutkii viikonloppuna Porissa tapahtunutta törkeää pahoinpitelyä,
josta epäillään viittä alaikäistä nuorta.


Epäilty väkivallanteko tapahtui Porin keskustassa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä noin kello neljän aikaan.

Pahoinpitelyn uhriksi joutui noin kolmekymppinen mies, joka lähti ravintolasta ulos. Yrjönkadun ja Valtakadun risteyksessä tiettävästi viiden hengen joukko kaatoi miehen maahan ja pahoinpiteli häntä potkimalla. Poliisi epäilee, että pahoinpitelyssä käytettiin myös teräasetta.

– Tilanteen voidaan katsoa saaneen alkunsa sanaharkasta, sanoo tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Antti Alitalo.

Pahoinpitelyn jälkeen nuorisojoukko tiettävästi poistui paikalta juosten Valtakatua Raatihuoneenpuiston suuntaan. Poliisin tämänhetkisen tiedon mukaan epäillyt tekijät ja väkivallankohteeksi joutunut uhri eivät tunteneet toisiaan.

Epäillyt tiedossa ja tavoitettu
Poliisi on selvittänyt epäiltyjen henkilöllisyydet. Kaikki nuoret ovat alaikäisiä, iältään 15–17-vuotiaita poikia. Kolme heistä on ollut pidätettyinä ja kaksi muutakin kiinniotettuna. Esitutkinnan edetessä heidät on vapautettu.

Poliisi jatkaa tapauksen esitutkintaa selvittämällä yön tapahtumien kulkua muun muassa kuulustelemalla epäiltyjä ja kuulemalla silminnäkijöitä. Asiassa on myös suoritettu teknistä tutkintaa.

Poliisi tutkii asiaa törkeänä pahoinpitelynä.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Vantaa - Rajakylässä vakava väkivallanteko 21.5.2023

Post by -Uta- »

Vakava väkivallanteko Vantaalla - tekijöiksi epäillään kahta henkilöä
https://poliisi.fi/-/vakava-vakivallant ... a-henkiloa
Julkaisuajankohta 2.6.2023 12.34
UUTINEN


Vantaan Rajakylässä tapahtui sunnuntaina 21.5 iltapäivällä vakava väkivallanteko, missä uhri sai sairaalahoitoa vaativia vammoja. Teosta epäillään kahta henkilöä, joista toinen on alaikäinen.

Poliisi sai hätäkeskukselta tehtävän kohteeseen noin klo 16 iltapäivällä. Tehtävälle liittyi useita partioita. Ensimmäisenä paikalle saapunut partio antoi uhrille ensiapua, jonka jälkeen uhri kuljetettiin sairaalaan hoidettavaksi.

– Uhri pystyi alustavassa puhutuksessa kertomaan, että häntä oli puukotettu rintakehän alueelle sekä potkittu ja lyöty pään alueelle, kertoo rikoskomisario Marko Särkkä.

Poliisi teki alueella aktiivista etsintää epäiltyjen tavoittamiseksi ja toinen tuntomerkkeihin sopivista epäillyistä tavoitettiin pian lähistöltä. Myös toisen epäillyn henkilöllisyys on nyt poliisin tiedossa.

– Tätä vakavaa väkivallantekoa tutkitaan poliisilaitoksemme nuorten tutkintaryhmässä rikosnimikkeillä tapon yritys sekä törkeän ryöstön yritys. Epäillyt tekijät olivat käyttämänsä väkivallan lisäksi yrittäneet saada tappamisella uhkaamalla uhrin omaisen maksamaan heille rahaa. Toinen epäillyistä on kertonut väkivallanteon eskaloituineen joistain vanhoista riidoista, Särkkä jatkaa.

Esitutkinnan aikana toinen epäilty tekijä on ollut pidätettynä ja sittemmin hänet on määrätty tehostettuun matkustuskieltoon. Tämä tarkoittaa sitä, että epäillyn valvontaa suoritetaan elektronisesti ja liikkumisvapautta rajoitetaan. Epäillyn on oltava asunnossaan tai vastaavassa paikassa vähintään 12 tuntia ja enintään 22 tuntia vuorokaudessa.

– Jos epäilty rikkoo matkustuskieltoa, hänet voidaan pidättää tai vangita. Tehostetusta matkustuskiellosta päättää tuomioistuin ja sen noudattamista valvoo Rikosseuraamuslaitos, sanoo Särkkä.

Poliisi on yleisellä tasolla huolissaan nuorten välillä tapahtuvista tai nuorten tekemistä väkivaltarikoksista. Suurin osa nuorista ei kuitenkaan koskaan tee rikoksia tai joudu rikosten uhreiksi. Valitettavasti alueellamme, jossa asuu 577 000 ihmistä voimakkaasti kaupungistuvassa ympäristössä sekä paljon lapsia ja nuoria, tapahtuu myös laaja- alaista syrjäytymistä, eikä kaikilla lapsilla ja nuorilla mene hyvin.

Poliisi tekee asiassa yhteistyötä kuntien, koulujen ja sosiaalitoimen kanssa sekä kohtaa nuoria arjessa muun muassa poliisipartioiden toimesta.

– Näissä ryöstörikoksissa päihteet usein liittyvät asiaan ja taustalla voi olla riitoja muun muassa velkasuhteista nuorten välillä. Poliisilaitoksemme alue on turvallinen paikka elää, mutta nuorten kanssa on hyvä käydä keskustelua asiasta, summaa Särkkä.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Vantaa - Nuorisojoukko pahoinpiteli bussikuskia ja kahta muuta 11.6.2023

Post by -Uta- »

Väkivallanteko Vantaalla - poliisi pyytää silminnäkijähavaintoja
https://poliisi.fi/-/vakivallanteko-van ... vaintoja-1
Julkaisuajankohta 12.6.2023 11.17
UUTINEN


Vantaan Länsimäessä tapahtui 11.6. sunnuntain vastaisena yönä väkivallanteko, missä nuorisojoukko pahoinpiteli bussikuskia sekä tilannetta rauhoittelemaan mennyttä kahta henkilöä.

– Poliisin partio sai tehtävän Vantaan Kuulakujalle sunnuntaina 11.6. noin kello 02.30. Hätäkeskukselta saamien alkutietojen mukaan nuorisoporukka oli pahoinpidellyt bussikuskin sekä ryöstäneet ja pahoinpidelleet kaksi tilannetta rauhoittelemaan mennyttä henkilöä. Tehtävälle liittyi useita Itä-Uudenmaan poliisin partiota, kertoo tutkinnajohtaja rikoskomisario Marko Särkkä.

Tapahtumat olivat saaneet alkunsa, kun bussikuski oli pyytänyt kyydissä ollutta kovaa meteliä pitänyttä nuorisojoukkoa olemaan hieman hiljempää. Arviolta noin kuuden nuoren joukko oli tullut bussikuskin hytin eteen, rikkoneet kuljettajaa suojanneen pleksilasin ja alkaneet pahoinpidellä kuskia muun muassa nyrkein. Kuljettajaa oli lyöty myös teräaseella, mistä kuljettajalle oli aiheutunut syvä haava käteen.

Bussi oli pysähtynyt Vantaalle Kuulakujan pysäkille, missä kaksi henkilöä oli ollut odottamassa toista bussia. Kaksikko oli havainnut bussissa tapahtuneen pahoinpitely ja mennyt rauhoittelemaan tilannetta.

– Tässä vaiheessa bussikuski oli päässyt ajamaan paikalta pois. Bussista poistunut nuorisoporukka oli lähtenyt tilannetta rauhoittelemaan tulleen kaksikon perään, tavoittanut heidät ja alkanut pahoinpitelemään myös heitä. Uhreja oli lyöty ja potkittu ja he olivat kaatuneet maahan. Potkimista ja lyömistä oli jatkettu myös uhrien maattua maassa. Uhreja oli myös uhkailtu ja heiltä oli anastettu omaisuutta, Särkkä jatkaa.

Tapahtumapaikalla tehtiin teknistä tutkintaa. Lähietsinnöistä huolimatta epäiltyjä tekijöitä ei yöllä tavoitettu.

– Tapauksen tutkintaa jatketaan poliisissa rikosnimikkeillä törkeä pahoinpitely ja törkeä ryöstö. Poliisi kerää nyt valvontatallenteita laajasti muun muassa bussin lähtöpisteestä aina tapahtumapaikan lähialueiden kiinteistöihin epäiltyjen tunnistamiseksi. Olemme kiinnostuneita myös kaikista tapahtumaan liittyvistä tiedoista ja havainnoista ja Kuulakujalla tai sen välittömässä läheisyydessä yöllä liikkuneista henkilöistä. Tiedot pyydämme toimittamaan poliisin sähköpostiosoitteeseen vihjeet.Linkki toiselle sivustolleAvautuu uudessa välilehdessä[email protected], kehottaa Särkkä.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Vantaa - Vakava väkivallanteko 7.10-23 Päiväkummussa

Post by -Uta- »

Poliisi tutkii vakavaa väkivallantekoa
https://poliisi.fi/-/poliisi-tutkii-vak ... allantekoa
Julkaisuajankohta 9.10.2023 10.26
UUTINEN


Itä-Uudenmaan poliisi tutkii 7.10. lauantaina iltapäivällä Vantaan Päiväkummussa tapahtunutta vakavaa väkivallantekoa, missä uhri sai vakavia, teräaseella aiheutettuja ja sairaalahoitoa vaativia vammoja.

- Poliisin partio sai hätäkeskuksen kautta tehtävän Päiväkumpuun noin kello 16.45 Ilmoituksen mukaan nuorta poikaa oli puukotettu, kertoo tutkinnanjohtaja rikoskomisario Lauri Rantalainen.

Partio aloitti välittömästi ensiavun antamisen uhrille. Paikalle saapui pian myös ensihoidon yksikkö ja uhri toimitettiin sairaalaan hoidettavaksi.

- Tapahtumalla oli silminnäkijöitä, joiden mukaan väkivallantekoon oli osallistunut mahdollisesti useampia henkilöitä. Tehtävälle liittyi useita poliisin partioita ja etsinnät epäiltyjen tavoittamiseksi käynnistettiin välittömästi, sanoo Rantalainen.

Epäillyt kolme tekijää tavoitettiin silminnäkijöiltä saatujen tietojen ja poliisin lähialueella tekemien etsintöjen tuloksena. Henkilöt otettiin kiinni rikoksesta epäiltynä ja heidät toimitettiin Vantaan poliisivankilaan.

- Tätä vakavaa väkivallantekoa tutkitaan Itä-Uudenmaan poliisissa rikosnimikkeellä murhan yritys. Esitutkinnassa selvitämme muun muassa teon motiivia ja kolmen tekoon epäillyn osallisuutta itse puukotukseen, Rantalainen jatkaa.

Uhri on 14 vuotias nuorukainen ja tekoon epäillystä kolmikosta yksi on alle 15 -vuotias ja kaksi 15-17 vuotiasta.

Poliisin tämänhetkisen tiedon mukaan tämä väkivallanteko ei liity kouluun tai koulunkäyntiin.
Post Reply