Saara Arva Vesanto/ - HKI matka ? 8/9 vaihde - 19

Poliisin etsimät kadonneet henkilöt
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Saara Arva Vesanto/ - HKI matka ? 8/9 vaihde - 19

Post by -Uta- »

Poliisi jatkaa Mika Moringin uhriksi epäillyn Saara Arvan etsintöjä – ”Meillä on selkeät kohteet, joita olemme haarukoineet”
Kahdesta henkirikoksesta epäilty Mika Moring pysyy edelleen vangittuna. Toisen tapauksen esitutkinta sai jatkoaikaa, kun syytteennoston määräaikaa jatkettiin elokuuhun.
https://yle.fi/a/74-20023448
JESSE MÄNTYSALO, MARI JÄNTTI, MARJATTA RAUTIO
21.3. 15:57 • Päivitetty 21.3. 15:58


Poliisi jatkaa vuonna 2019 kadonneen Saara Arvan ruumiin etsintöjä lähiviikkoina.

Itä-Suomen poliisi epäilee, että 35-vuotias helsinkiläisnainen joutui useista rikoksista epäillyn Mika Moringin tekemän henkirikoksen uhriksi.

Viimeisin havainto Arvasta on tehty Neiturin kanavalla Konnevedellä 31. elokuuta 2019 kello 19–20.

– Jatkamme maastoetsintöjä loppukeväästä, kun lumet alkavat sulaa, kertoo tutkinnanjohtaja Esko Salo.

Moringin tuntomerkkeihin sopivasta miehestä ja mustasta Audista on tehty havainto 31. elokuuta 2019 kello 21 aikaan Tervossa Koskentiellä olevalla levähdyspaikalla.

Salon mukaan kadonnutta on etsitty aiemmin laajalla alueella maastosta ja vesistöistä. Etsinnät ovat keskittyneet Keski-Suomen ja Pohjois-Savon alueelle.

Nyt etsintäalue on entisestään tarkentunut.

– Meillä on selkeät kohteet, joita olemme haarukoineet.

Loppusuora lähestyy
Salo kertoo, että epäilty on viimeisin henkilö, joka on ollut Arvan kanssa tekemisissä yhteisellä automatkalla 2019.

– Ei löydetty mitään järkevää selitystä sille, että hän olisi omasta vapaasta tahdostaan kadonnut. Kun kävi ilmi, että hän on tämmöisen henkilön kanssa ollut reissussa, niin siitä nousi epäily, että hän on Saaran tappanut.

Salo ei usko, että Saara Arva voisi enää löytyä elossa. Vainajan etsinnöissäkin lähestytään pian loppusuoraa.

– Olemme todella aktiivisesti pyrkineet tätä asiaa hoitamaan ja tekemään eri toimenpiteitä. Nyt kieltämättä lähestyvät ne ajat, että pian on luovutettava.

Esitutkinnalle jatkoaikaa
Mika Moring pidätettiin ja vangittiin joulukuussa epäiltynä Katja Miinalaisen taposta.

Miinalaisen epäillään saaneen surmansa viime vuonna 14.–25. elokuuta. Hänen ruumiinsa on yhä kateissa.

Poliisin mukaan epäillyissä teoissa näyttää olleen tietty kaava, jossa Moring on ottanut naisia kyytiin, ajellut heidän kanssaan syrjäseuduilla ympäri Suomea ja kohdistanut heihin väkivaltaa. Häntä epäillään myös monista muista rikoksista.

Tiistaina käräjäoikeus määräsi Moringin pidettäväksi edelleen vangittuna taposta epäiltynä. Syytteennoston määräaikaa pidennettiin 10. elokuuta asti. Alun perin aikaa oli maaliskuun loppuun.

Miinalaisen tapauksen tutkinnanjohtajan Mari Päivärinnan mukaan tutkinta jatkuu, mutta hän ei halua kommentoida asiaa tarkemmin.

Yle on julkaissut Moringin nimen ja kuvan epäiltyjen rikosten poikkeuksellisuuden takia, ja koska poliisi arvioi julkaisusta olevan hyötyä tapausten selvittämisessä.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Saara Arva Vesanto/ - HKI matka ? 8/9 vaihde - 19

Post by -Uta- »

Mika Moringin seksuaali- ja väkivaltarikossyytteiden käsittely alkaa
- epäillään myös tappaneen kaksi kadonnutta
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mik ... #gs.vcu74r
JULKAISTU 12.04.2023 05:38

Osalainaus ko. artikkelista:

Mika Moringia, 51, syytetään raiskauksista, pahoinpitelyistä sekä perusmuotoisista ja törkeistä vapaudenriistoista. Asianomistajia eli epäiltyjä uhreja on yhteensä seitsemän.

Moringin henkirikosepäilyt ovat vielä esitutkinnassa. Häntä epäillään Varsinais-Suomessa Salossa elokuussa kadonneen 28-vuotiaan Katja Miinalaisen ja syksyllä 2019 Pohjois-Savossa Vesannolla kadonneen 35-vuotiaan Saara Arvan taposta.
monoliitti
Posts: 1382
Joined: Tue May 30, 2017 5:04 pm

Re: Saara Arva Vesanto/ - HKI matka ? 8/9 vaihde - 19

Post by monoliitti »

User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Saara Arva Vesanto/ - HKI matka ? 8/9 vaihde - 19

Post by -Uta- »

Image
Googlekuva


Image
Neiturin kanava on 980 metriä pitkä, Keiteleen ja Konneveden yhdistävä kanava.
Neiturin kannakselle tehtiin vuosia 1916-1917 vallihaudat. Vallihautoja on havaittavissa yhä Istunmäen ja Vesannon välisen maantien varrella sekä Neiturin kanavan etelä- ja pohjoispuolella. Vallitukset muistuttavat nykyään lähinnä kiemurtelevia syviä ojia.
lightning
Posts: 71
Joined: Sun May 17, 2020 9:20 pm

Re: Saara Arva Vesanto/ - HKI matka ? 8/9 vaihde - 19

Post by lightning »

Mikä tuo kartta siis on? Ja liittyykö se Mika Moringiin?
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Saara Arva Vesanto/ - HKI matka ? 8/9 vaihde - 19

Post by -Uta- »

Hei lightning,

Kiitos kysymyksestä! Kartta ei siis ole mikään etsintäkartta. Se on tuossa vain kuin "selventämään" missä päin Suomea ja Pohjois-Savoa Vesanto ja sen naapurikunnat (Tervo, Konnevesi) sijaitsevat. Eli kartta on ikäänkuin suuntaa-antava karttakuva alueista, joissa Saara Arva ja Mika Moring Audinsa kanssa silloin reissailivat.

Tosin tämä kartta olisi ollut parempi, koska tässä näkyy myös Konnevesi :
https://kadettikunta.fi/wp-content/uplo ... ipiiri.jpg


PS. Luultavasti suurin osa ihmisistä tietää missäpäin Suomea Pohjois-Savo sijaitsee. Kartasta kuitenkin näkee kuinka lähekkäin toisiaan nuo kunnat sijaitsevat. Sorry, jos kartta häiritsee!
t. -Uta-
Seeking
Posts: 525
Joined: Wed Feb 24, 2016 2:46 pm

Re: Saara Arva Vesanto/ - HKI matka ? 8/9 vaihde - 19

Post by Seeking »

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010344468.html
PITKÄÄN kateissa olleen Saara Arvan ruumis on Ilta-Sanomien tietojen mukaan löytynyt lauantaina 6. huhtikuuta Pohjois-Savosta.

Itä-Suomen poliisi vahvistaa etsineensä kadonneen naisen ruumista huhtikuun alussa, mutta poliisi ei muutoin kommentoi, mitä etsinnöissä on mahdollisesti löytynyt.

Poliisi on jo usean vuoden ajan epäillyt, että nainen on joutunut lukuisista väkivalta- ja seksuaalirikoksista tuomitun Mika Moringin, 52, tappamaksi. Moring on tiettävästi viimeinen ihminen, jonka kanssa Arva vietti aikaa ennen katoamistaan.

Jäänteiden löytyminen on hyvin merkittävä käänne henkirikostutkinnassa. Helsinkiläisnaisen kohtalo on pysynyt hämärän peitossa pian viiden vuoden ajan.
Seeking
Posts: 525
Joined: Wed Feb 24, 2016 2:46 pm

Re: Saara Arva Vesanto/ - HKI matka ? 8/9 vaihde - 19

Post by Seeking »

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010360873.html
Pilkkijät löysivät Saara Arvan ruumiin.
Poliisi on tehnyt maanantain aikana paikkatutkintaa Pohjois-Savossa Vesannolla. Saara Arvan taposta epäillään sarjasaalistaja Mika Moringia....
Paikallinen nainen kuvailee rantaa hankalakulkuiseksi paikaksi, josta esimerkiksi marjastajatkaan eivät kulje.
– Tiedän, että pilkkijät ovat löytäneet järveltä ihmisen jäänteitä, nainen kertoo IS_lle.Poliisi ei ole vahvistanut Ilta-Sanomille tietoa, että juuri pilkkijät olisivat löytäneet Arvan. Poliisi oli joka tapauksessa maanantaina Vesannolla tekemässä paikkatutkintaa.
LÖYTÖPAIKAN lähellä asuva nainen kertoo havahtuneensa runsas viikko sitten yöllä siihen, että ulkona järvellä näkyi paljon valoja ja selvästi jotain tapahtui.
– Nousin ihan normaalisti ylös ja juomaan, keittiön ikkunasta pisti silmään valot rannassa.Kello oli tuolloin hieman yli puolenyön. Hän seuraili hetken tapahtumia, mutta tämän jälkeen hän ei ole sen erikoisempaa liikehdintää nähnyt lähialueella.
– Alkuun herätti ensin tyrmistystä, nyt tietysti suunnatonta helpotusta, että tämä tarina saa lopun, nainen kuvailee ajatuksiaan siitä, mitä Saara Arvan tapaus hänessä herättää.
HÄN kertoo paikallisten tienneen, että Mika Moring ja Saara Arva liikkuivat seutukunnalla alkusyksystä 2019. Kirkonkylällä nähty parivaljakko herätti paikallisissa ihmetystä.Täytenä yllätyksenä naisen mukaan tuli se, millaisesta paikasta Saara Arvan ruumis nyt löydettiin.
– Rannoilla ei ainakaan minun tietooni ole nähty mitään epämääräistä liikettä, nainen muistelee vuosien takaisia tapahtumia.
Toinen lähiseudulla asuva eläkeläinen on myös hyvin tietoinen siitä, millainen löytö lähistöltä on tehty. Moringin ja Aarvan paikkakunnalla liikkuminen on hänellekin ennestään tuttua_
– Kyllä sitä silloin ihmeteltiin, miksi he autossa asuivat, eläkeläinen kertoo.
...
monoliitti
Posts: 1382
Joined: Tue May 30, 2017 5:04 pm

Re: Saara Arva Vesanto/ - HKI matka ? 8/9 vaihde - 19

Post by monoliitti »

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010362384.html
Olen pitänyt sääntönä, ettei autolla kätköön kuljetetun ruumiiin kätkö voi sijaita kaukana autolla ajettavasta tiestä. Arvan ruumiille satojen metrien matka tieltä. On ehdotettu köydellä tai pressulla ruumiin vetämistä, sekin tuntuu vaikealta. Ja pelko, että joku näkisi. Moring lähti katoamis iltana Helsinkiin, matkalla olisi löytynyt rajattomasti kätkemis paikkoja.
Post Reply