Soini - Henkirikoksen yritys 7.10.2022

Rikosten koko muu kirjo henkirikosten lisäksi ajanjaksosta riippumatta
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Soini - Henkirikoksen yritys 7.10.2022

Post by -Uta- »

Poliisitehtävä Soinissa
https://poliisi.fi/-/poliisitehtava-soinissa
Julkaisuajankohta 7.10.2022 23.50
UUTINEN


Poliisilla henkeen ja terveyteen kohdistuva tehtävä Soinissa
Poliisi sai ilmoituksen noin klo 13 aikaan Soinissa tapahtuneesta henkeen ja terveyteen kohdistuneesta rikoksesta. Tapahtumapaikalle meni useita poliisipartioita suorittamaan tapauksen tutkintaa.
Tämän hetkisen tiedon mukaan tilanne ei ole aiheuttanut vaaraa sivullisen hengelle tai terveydelle eikä vakavia henkilövahinkoja sattunut.

Koska asian tutkinta on kesken, ei asiasta tiedoteta tässä vaiheessa enempää.

---

Poliisitehtävä Soinissa 7.10.2022
https://poliisi.fi/-/poliisitehtava-soinissa-7.10.2022
Julkaisuajankohta 8.10.2022 9.07
UUTINEN


Poliisi tutkii epäiltyä henkirikoksen yritystä, joka tapahtunut eilen Soinissa.
Poliisi tutkii eilen 7.10.2022 iltapäivällä tehtyä epäiltyä henkirikoksen yritystä, joka on tapahtunut Soinissa Huosianmäen alueella. Asianomistajana on paikkakuntalainen mies, mies on selvinnyt tapahtumasta vahingoittumattomana. Poliisi on ottanut kiinni asian vuoksi yhden rikoksesta epäillyn. Poliisi pyytää yleisöltä havaintoja ja tietoja alueella tapahtuma-aikaan liikkuneesta tummansinisestä farmarigolfista ja pyytää kuljettajaa ottamaan yhteyttä poliisiin. Havainnot pyydetään soittamaan numeroon 0295 440513.

Asiasta ei toistaiseksi tiedoteta enempää.

---

Henkirikostutkinta Soinissa
https://poliisi.fi/-/henkirikostutkinta-soinissa
Julkaisuajankohta 12.10.2022 9.51
UUTINEN


Käräjäoikeus on eilen poliisin esityksestä vanginnut yhden henkilön epäiltynä murhan yrityksestä.
Poliisi jatkaa rikoksen selvittämistä ja etsintöjä ja kuulusteluja tehdään laajasti.
Toinen rikoksesta epäilty henkilö on myös otettu kiinni.

10.10. Henkirikostutkinta Soinissa jatkuu - Poliisi
8.10. Poliisitehtävä Soinissa 7.10.2022 - Poliisi
7.10. Poliisitehtävä Soinissa - Poliisi
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Soini - Henkirikoksen yritys 7.10.2022

Post by -Uta- »

Nainen epäiltynä oudosta ampumisesta Soinissa – uhri pakeni metsään
Poliisi esittää yhtä vangittavaksi erikoisesta murhan yrityksestä Etelä-Pohjanmaan Soinissa.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/50ef ... df0dfff5b4
Maanantai 10.10.2022 klo 14:44 (muokattu 10.10.2022 klo 15:07)

Soinilaismies yritettiin ampua Huosianmäellä Soinissa viime perjantaina, epäilee poliisi. Poliisi esittää murhan yrityksestä epäiltyä naista vangittavaksi. Naista vaaditaan vangittavaksi syytä epäillä perusteella.

Erikoisen tilanteesta tekee se, että uhri ja ampuja eivät tunteneet toisiaan entuudestaan. Sekä uhri että epäilty olivat liikkeellä autoilla.

Uhri pakeni ampumista metsään ja selvisi tilanteesta vahingoittumattomana. Asiaa tutkitaan murhan yrityksenä.

Iso poliisioperaatio
Poliisi sai tiedon ampumisesta perjantaina kello 13 aikaan. Poliisi varautui suureen operaatioon, jossa nähtiin tiettävästi myös Karhu-ryhmä.

Lauantaina poliisi kertoi ottaneensa kiinni yhden rikoksesta epäillyn. Rikoskomisario Juha Napparin mukaan viikonlopun aikana poliisi on ottanut kiinni muutaman henkilön murhan yrityksestä epäiltynä.

Poliisi kaipaa havaintoja tapahtuma-alueella ja sen läheisyydestä liikkuneesta tummansinisestä VW Golf farmarimallisesta henkilöautosta. Havainnot voi ilmoittaa sähköpostitse [email protected] tai puhelimitse 0295 415 501.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Soini - Henkirikoksen yritys 7.10.2022

Post by -Uta- »

Toinen henkilö vangittu henkirikoksen yrityksestä
https://poliisi.fi/-/toinen-henkilo-van ... rityksesta
Julkaisuajankohta 14.10.2022 14.08
UUTINEN


Pohjanmaan käräjäoikeus on tänään, poliisin esityksestä, vanginnut keski-ikäisen miehen todennäköisin syin epäiltynä murhan yrityksestä Soinissa 7.10. Poliisi on edennyt vakavan rikoksen esitutkinnassa ja jatkaa edelleen tutkimuksia.

Poliisi kaipaa edelleen havaintoja tekoaikana Soinin Huosianmäellä liikkuneesta tummasta Volkswagen Passat farmarimallisesta henkilöautosta, jossa on tummennetut takaikkunat. Aikaisemmissa tiedotteista puhuttiin Golf-mallisesta farmarista, mutta tiedot ovat tarkentuneet poliisin tutkinnassa. Havainnot voi ilmoittaa sähköpostitse [email protected] tai puhelimitse 0295 415 501.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Soini - Henkirikoksen yritys 7.10.2022

Post by -Uta- »

Nainen vangittiin todennäköisin syin Soinin ampumiseen liittyen
https://poliisi.fi/-/nainen-vangittiin- ... n-liittyen
Julkaisuajankohta 17.10.2022 16.16
UUTINEN


Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus vangitsi tänään pidetyssä pakkokeinoistunnossa viime maanantaina syytä epäillä perustein vangitun naisen todennäköisin syin epäiltynä murhan yritykseen. Poliisi on edistynyt tutkinnassa ja sen perusteella naisen asema muuttui.

Soinissa tapahtui perjantaina 7.10.2022 iltapäivällä ampumistapaus, jossa yritettiin ampua paikkakuntalainen mies. Tähän mennessä suoritetun tutkinnan perusteella on todennäköisiä syitä epäillä, että teko täyttää murhan yrityksen tunnusmerkistön. Poliisi ei tule esitutkinnan keskeneräisyyden vuoksi kertomaan tarkemmin mitkä ovat ne seikat, jotka tunnusmerkistön täyttävät.

Poliisi pyytää yleisön havaintoja tiistaina 4.10.2022 Soinissa liikkuneesta punaisesta Toyota Yariksesta. Auto on ollut liikkeellä päivän aikana. Havainnot ilmoitetaan sähköpostitse [email protected] tai puhelimitse 0295 415 501.

Tässä vaiheessa ei asiasta ole enempää tiedotettavaa.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Soini - Henkirikoksen yritys 7.10.2022

Post by -Uta- »

Mies körötteli mökki­tiellä, kun luoti singahti lasin läpi – poliisin ilmoittama epäilty oli todellinen järkytys
Perheenisän murhayrityksestä syytetään hänen kihlattuaan sekä tämän rikoskumppania. Mies vältti ammutut luodit täpärästi syrjäisellä metsätiellä Soinissa.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009324646.html
13.1. 20:18


– EN usko vieläkään, että (kihlattu) olisi tässä jutussa tekijänä mukana.
– Jotenkin ajattelen, että (hän) olisi antanut enemmän merkkejä omista ajatuksistaan tai aikeistaan, jos hän olisi jotain tällaista suunnitellut.


Soinissa lokakuussa epäillyn murhayrityksen kohteeksi joutunut mies oli täysin yllättynyt, kun hän kuuli poliisilta kihlattunsa olevan tutkittavan teon taustalla. Miehen mukaan parisuhteessa kaikki oli hyvin, eikä pahempia ongelmia ollut. Yli kuusi vuotta yhdessä ollut pariskunta nukkui yöt vierekkäin ja sylikkäin. Heillä on kaksi alle kouluikäistä tyttöä.

Esitutkinnan mukaan nainen oli toista mieltä, ja epäilyn mukaan hän punoi miestuttavansa kanssa katalaa juonta miehen hengen riistämiseksi. Mies kuitenkin vältti ammutut luodit syrjäisellä metsätiellä täpärästi.

NAINEN purki pahaa oloa miestuttavalleen WhatsApp-viesteillä paria kuukautta ennen ampumista. Näin nainen muun muassa kirjoitti.

– Pelkkä ero pelottaa lasten takia, koska todennäköisesti se menis vitun hankalaksi ja paskamaiseksi.
– Jos oisin rikas, ni rahalla sais varmasti sen katoamaan.

Nainen vihjaisi viestissä vihaavansa miestään ja että tämän ”lopullinen katoaminen ois paras vaihtoehto”.

ESITUTKINNAN mukaan kihlattu ja tämän miestuttava houkuttelivat miehen syrjäiselle metsätielle. Kihlattu soitti miehelleen, että hänen tuttavansa "Sofia" tarvitsi vetoapua auton jäätyä jumiin tielle.

Sen suurempia ajattelematta mies ajoi metsätielle, jonka reunassa oli pysähtyneenä auto. Sen konepelti oli auki.

Image
Tapahtumapaikka KUVA: POLIISI

AUTON luona oli sänkitukkainen mies, joka kiroillen kertoi, että hänen autonsa on juuttunut ja että apua tarvitseva nainen on kauempana.

Perheenisä jatkoi ajoaan, kunnes hän huomasi, että tien vieressä ollut mies ampuikin häntä kohti.

Image
Tämänkaltaisella aseella mies ampui. KUVA: POLIISI

– Sitten mies ampui, ja tajusin heti, että ei saatana. En oikein varmuudella muista, että tajusinko heti siinä, että kyseessä oli laukaus vai lyönti jollakin. Joka tapauksessa saman tien, kun se kuskin sivuikkuna läsähti rikki, löin kaasun pohjaan.

Todellisuudessa metsätiellä ei ollut apua tarvitsevaa ”Sofiaa”.

Esitutkinnan mukaan laukauksia oli yhteensä kolme, joista kaksi osui autoon. Miehen hengenlähtö oli hiuskarvan varassa.

Image
Uhrin hengenlähtö oli lähellä. Viivoilla poliisi on osoittanut luotien kulkusuunnan. KUVA: POLIISI

MIES ajoi noin 200-300 metrin matkan kääntöympyrään. Hänen terrierikoiransa hyppäsi rikkoutuneesta ikkunasta ulos. Mies itse säntäsi metsään. Puhelin jäi autoon.

– Metsässä juoksin niin pitkään kuin jaksoin. Ensimmäiseen rapakkoon jäi ainakin toinen kenkä. Menin vähän matkaa eteenpäin, ja sinne jäi suohon toinenkin kenkä. Vähän ajan kuluttua heitin takin pois, kun tuli niin saatanan kuuma.

MIEHEN housutkin kastuivat, jotka hän joutui heittämään pois. Puolen tunnin kuluttua urhoollinen koira liittyi miehen seuraan.

Mies rämpi Torasjärven toiselle puolelle. Hän kävi soittelemassa muutamissa taloissa ovikelloa, mutta kukaan ei vastannut. Lopulta tiellä tuli vastaan iäkäs pariskunta, joka otti miehen kyytiin. Mies sai soitettua hätäkeskukseen.

Image
Miessyytetty kirjautui aamulla työpaikalleen Lahdessa. KUVA: POLIISI

Image
Pian leimaamisen jälkeen miessyytetty lähti ajamaan Lahdesta kohti Soinia. KUVA: POLIISI

Syyttäjän mukaan kihlatun ja tämän miestuttavan teko oli suunnitelmallinen, erityisen raaka tai julma sekä kokonaisuutena arvostellen törkeä. Syyttäjä vaatii murhan yrityksestä ehdottomia vankeusrangaistuksia.

Image
Nainen kuvattuna tapahtumapäivänä kaupassa. Syyttäjän mukaan hän viestitteli miestuttavansa kanssa metsätien tapahtumista. KUVA: POLIISI

Miestuttava oli ostanut itselleen ja naiselle prepaid-liittymät teon suunnittelua varten. Syyttäjän mukaan mies ja nainen olivat myös tavanneet muutamia päiviä ennen tekoa hautausmaalla Soinissa. Syytteen mukaan nainen olisi esimerkiksi näyttänyt miehelle reitin sovituksi ampumispaikaksi.

Image
Tällä autolla miessyytetty ajoi. Hän lainasi autoa. Miehen kädessä näkyy sama rannekello kuin hänellä oli aiemmin työpaikallaan. KUVA: POLIISI

Tekoase jäi kateisiin. Syytteen mukaan kyseessä oli uhrin ase, jonka kihlattu oli antanut tekopäivänä miestuttavalleen.

Nainen kiistää osallisuutensa tekoon. Hänen miestuttavansa on väittänyt ryhtyneensä tekoon omin päin ja toteuttaneensa teon yksin. Hän kuitenkin kiistää tappamistarkoituksen.

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus antaa asiassa tuomion 25. tammikuuta.
Post Reply