Harjavalta Paula Leino-Mäkilä 59v 9-10.12.19

Poliisin etsimät kadonneet henkilöt
lightning
Posts: 67
Joined: Sun May 17, 2020 9:20 pm

Re: Harjavalta Paula Leino-Mäkilä 59v 9-10.12.19

Post by lightning »

will wrote: Tue Jun 09, 2020 6:59 am Mistä asennosta löydettiin, raajat suorina vai auton takakonttiin sopivasti?
Löytymisasento,löytymispaikka,Paulan vaatetus,oliko kengätjalassa. Ja se löytöpaikka. Jos kerta epäiltiin rikosta,niin kyllä kai nuo seikat voisi julkaistakin.Kompostkin mainittu moneen kertaan.
User avatar
will
Posts: 2842
Joined: Tue Oct 11, 2011 11:47 am

Re: Harjavalta Paula Leino-Mäkilä 59v 9-10.12.19

Post by will »

Peittona haravoituja lehtiä, joita tuuli on tuonut viereisestä kasasta?
lightning
Posts: 67
Joined: Sun May 17, 2020 9:20 pm

Re: Harjavalta Paula Leino-Mäkilä 59v 9-10.12.19

Post by lightning »

will wrote: Thu Jun 11, 2020 6:19 am Peittona haravoituja lehtiä, joita tuuli on tuonut viereisestä kasasta?
No ehkei sentään,vaikka kyllä tunkioitakin vielä on. Paulan katoaminen muistuttaa hiukan
Hannu Lautiolan katoamista Kotkassa 2019.Lautiola löytyi pieneltä tontilta.Muutamassa viikossa oli ruumis mennyt järkyttävään kuntoon ja koira löysi Lautiolan jäänteet,eli lähinnä pelkät luut.Hannu lautiola ehti olla kateissa 3vko:a. Joten,miksi koirat eivät saaneet Paulan ruumiista vainua? Haisiko komposti niin voimakkaasti ja sotki ruumiin hajujäljet?
User avatar
härkä
Posts: 7766
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Harjavalta Paula Leino-Mäkilä 59v 9-10.12.19

Post by härkä »

https://www.satakunnankansa.fi/satakunt ... 42787.html
Krp:n tutkinnassa taas täyskäännös: Harjavallassa kadonneen Paula Leino-Mäkilän epäillään sittenkin joutuneen henkirikoksen uhriksi – epäilty tunsi uhrin
Harjavallassa joulukuussa 2019 kadonneen 59-vuotiaan naisen tapausta tutkittiin ensin tavallisena katoamisena ja sitten henkirikoksena. Kun kadonnut löytyi kuolleena huhtikuussa 2020, poliisi totesi, ettei rikosta ole tapahtunut. Nyt henkirikostutkinta avattiin uudelleen.

TILAAJILLE
Kuvassa kadonneen henkilön auto, jonka liikkeitä poliisi pyrki selvittämään tutkinnassa. Krp:n tutkinnan kuvamateriaalia.
Tomi Tuomi
14:24
Harjavalta
Satakunnan käräjäoikeus on perjantaina 5. maaliskuuta vanginnut keski-ikäisen harjavaltalaisen miehen epäiltynä henkirikoksesta.
Epäilty on syntynyt vuonna 1968. Hänet vangittiin vahvoin todennäköisin syin epäiltynä taposta, joka olisi tehty Harjavallassa 7. joulukuuta 2019.


Kääntymässä kuitenkin rikokseksi , jolta tämä ainakin osittain jo haiskahtikin.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
härkä
Posts: 7766
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Harjavalta Paula Leino-Mäkilä 59v 9-10.12.19

Post by härkä »

https://www.satakunnankansa.fi/satakunt ... 27977.html
Harjavallan mystisestä henkirikoksesta epäilty 53-vuotias mies vapautui yllättäen tutkintavankeudesta – tutkinnanjohtaja: ”Näillä mennään”
Tutkinnanjohtaja on vaitonainen vangitun vapauttamisen taustoista. Rikostutkinta jatkuu yhä, jotta harjavaltalaisnaisen tappaja saataisiin oikeuteen.

Satakunnan käräjäoikeus vangitsi maaliskuun alkupuolella keski-ikäisen harjavaltalaisen miehen vahvoin todennäköisin syin epäiltynä Harjavallassa joulukuussa 2019 tehtyyn tappoon.
Kyseessä on erikoisilla tutkinnan käänteillään paljon huomiota saaneesta harjavaltalaisen Paula Leino-Mäkilän katoamistapauksesta.


Loput muurin takana..
Erikoinen on tämäkin tapaus.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
härkä
Posts: 7766
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Harjavalta Paula Leino-Mäkilä 59v 9-10.12.19

Post by härkä »

https://yle.fi/a/74-20013239
Mies tappoi puolisonsa myrkyttämällä lääkkeillä ja piilotti ruumiin kompostin taakse

Syyttäjä hakee vähintään 10 vuoden vankeusrangaistusta. Kyse on tapauksesta, jossa nainen ilmoitettiin kadonneeksi joulukuussa 2019.
Naisen taposta syytetään tämän entistä seurustelukumppania. Syyttäjän mukaan keski-ikäinen mies oli riidan päätteeksi myrkyttänyt naisen pakottamalla tämän syömään runsaan määrän lääkkeitä. Kuva: Jenni Joensuu / Yle

Satakunnan käräjäoikeus alkoi tiistaina käsitellä Harjavallassa loppuvuodesta 2019 huomiota herättänyttä naisen tappoa.
Kyse on tapauksesta, jossa nainen ensin ilmoitettiin kadonneeksi joulukuussa 2019. Häntä etsittiin pitkään maastosta Harjavallasta, kunnes hänen ruumiinsa löytyi viimein huhtikuussa 2020.

Naisen taposta syytetään tämän entistä seurustelukumppania. Syyttäjän mukaan keski-ikäinen mies oli riidan päätteeksi myrkyttänyt naisen pakottamalla tämän syömään runsaan määrän lääkkeitä.
Uhri oli yrittänyt mennä pyytämään apua seinänaapuriltaan soittamalla tämän ovikelloa, mutta naapuri oli ollut nukkumassa.
Uhrin kuoltua syytetty oli kätkenyt tämän ruumiin vajaan parinsadan metrin päässä olevan kiinteistön kompostin taakse. Kiinteistön omistaja löysi ruumiin vuoden 2020 huhtikuussa.

Tapauksesta syytettyä miestä epäillään myös naisen pahoinpitelystä vuoden 2019 syyskuussa. Lisäksi syytteinä on kolme pahoinpitelyä toista henkilöä kohtaan sekä laiton uhkaus.
Syyttäjä hakee miehelle vähintään kymmenen vuoden vankeusrangaistusta.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
härkä
Posts: 7766
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Harjavalta Paula Leino-Mäkilä 59v 9-10.12.19

Post by härkä »

https://www.satakunnankansa.fi/satakunt ... 34096.html
Todistaja: Paulan taposta syytetty mies kanniskeli suurta lääkepussia rehvastellen: ”Näillä Mamma nukkuu hyvin”

Paula-Leino Mäkilän epäillyn henkirikoksen käsittelyssä avainasemassa ovat tapahtumat kuukausia ennen naisen katoamista.
Tilaajille

”Tässä yritetään luoda kuvaa vastaajasta ikävänä ihmisenä, vaikka tämä ei liity mitenkään henkirikosasiaan.”
Taposta syytetyn avustajan, asianajaja Mauri Leppimäen lause kiteyttää osaltaan näyttöön liittyvät haasteet harjavaltalaisen Paula Leino-Mäkilän epäillyn henkirikoksen oikeuskäsittelyssä.

Image
Ote tuosta tilaajille suunnatusta linkistä.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
härkä
Posts: 7766
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Harjavalta Paula Leino-Mäkilä 59v 9-10.12.19

Post by härkä »

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/babd ... 15d1bb68fb
Aamulla koira paleli ulkona eikä Paulaa näkynyt missään – ruumis löytyi lopulta lähistöltä
Harjavaltalainen Paula Leino-Mäkilä löytyi kuolleena vain yöpaita päällään.
Ruumis löytyi noin 170 metrin päästä naisen kotoa, lähistöllä olevan omakotitalonpihalta, kuusiaidan vierestä.Ruumis löytyi noin 170 metrin päästä naisen kotoa, lähistöllä olevan omakotitalonpihalta, kuusiaidan vierestä.

Kello oli lähes yksi yöllä, kun seitsemänkymppinen nainen heräsi kolahteluihin, ovikellon soittoon sekä oven hakkaamiseen. Harjavaltalaisella pientaloalueella asunut nainen ajatteli, että ääni kuului naapurista, ja jatkoi uniaan.

Seuraavana aamuna, tiistaina 10. joulukuuta vuonna 2019, taloyhtiön pihassa oli vastassa erikoinen näky. Varhain aamulla lehdenhakureissullaan nainen huomasi, että naapurissa asuvan Paulan koira oli ulkona vapaana ja kylmissään. Paulan asunnon ovi raollaan.
Naapuri vei koiran takaisin Paulan kotiin. Paulaa ei sisällä näkynyt, mutta sängyssä nukkui mies.
Sama mies lähti muutama tunti myöhemmin koiran kanssa ulos. Koira jäi sillä matkalla paikalliselle grillille, mistä eläinsuojelu nouti sen.
Paula katosi joulukuussa 2019.Paula katosi joulukuussa 2019.
Eläinsuojelun työntekijä soitti koirasta sittemmin Paulan omaiselle, ja näin selvisi, että Paula on kadonnut.
Omainen kävi Paulan luona ja huomasi autotallin ja kodin ovet olivat auki. Asunto oli sekaisin, eikä sisällä ei ollut ketään.
Omainen teki katoamisilmoituksen.
– Kaukosäädin oli palasina pitkin lattiaa. Näytti siltä, että se oli heitetty seinään, omainen kertasi muistikuviaan poliisin esitutkinnassa.

Tästä alkoi mysteerin selvittäminen. Oliko Paula kadonnut vapaaehtoisesti, joutunut onnettomuuteen vai oliko hänelle tehty jotain? Julkisuudessa poliisin arvio asiasta vaihteli useaan kertaan.
Ruumis kuusiaidan vieressä
Ruumis löytyi nelisen kuukautta Paulan katoamisen jälkeen lähistöltä.Ruumis löytyi nelisen kuukautta Paulan katoamisen jälkeen lähistöltä.
Paulalta oli jäänyt kotiin auto ja rollaattori sekä lompakko ja puhelin. Asunnossa olleen miehen mukaan Paula kuitenkin lähti asunnosta omin avuin edellisenä iltana. Ovenkin Paula laittoi kiinni.

– En ole tehnyt mitään, sanoi mies poliiseille heti ensimmäisessä puhuttamisessa.

Tuolloin asiaa tutkittiin katoamisena.
Vuoden 2020 puolella poliisi alkoi tutkia katoamista epäiltynä henkirikoksena. Saman vuoden huhtikuussa Paulan ruumis löytyi läheisen omakotitalotontin rajalta. Löytöpaikasta oli matkaa Paulan kotiin vain 170 metriä.
Löydettäessä naisella oli päällään vain yöpaita. Edes kenkiä ei ollut jalassa. Joulukuun alussa oli etenkin yöaikaa erittäin kylmä.
Ruumiin löytymisen jälkeen poliisi tiedotti, ettei asiassa epäillä rikosta.
Tilanne muuttui ilmeisesti oikeuslääketieteellisen tutkimuksen jälkeen. Selvisi, että Paula kuoli lääkemyrkytykseen. Se johtui sellaisesta lääkkeestä, johon naisella ei ollut reseptiä. Asunnossa olleella miehellä sen sijaan oli.
Kyseessä on Triptyl-niminen masennuslääke, jota käytetään myös kipukynnyksen nostamiseen.

Pari kuukautta ennen katoamista Paula oli myös tehnyt rikosilmoituksen kyseisestä miehestä. Paula kertoi miehen pakottaneen hänet syömään kourallisen tuntemattomia lääkkeitä pahoinpitelyn yhteydessä. Paulan kertoman mukaan mies uhkasi tuolloin myös tappaa hänet.
"Minä en tehnyt mitään”
Mies tallentui Paulan koiran valvontakameroihin Harjavallassa 10.12.2019. Koira jäi grillin edustalle.Mies tallentui Paulan koiran valvontakameroihin Harjavallassa 10.12.2019. Koira jäi grillin edustalle.
Mies tallentui Paulan koiran valvontakameroihin Harjavallassa 10.12.2019. Koira jäi grillin edustalle. Poliisin esitutkintamateriaali

Miehen mukaan hän seurusteli Paulan kanssa muutaman vuoden ajan 2010-luvulla. Sittemmin he erosivat, mutta pysyivät ystävinä. Mies kiistää kaiken väkivallan sekä henkirikoksen.
– Viimeiset kolme vuotta olin vähän kuin hänen omahoitaja, mies kertoi poliisille.

Miestä syytetään Paulan taposta. Mies vangittiin taposta epäiltynä keväällä 2021, mutta hänet vapautettiin sittemmin tutkintavankeudesta.
Jo esitutkinnassa mies kiisti jyrkästi epäilyt henkirikoksesta sekä väkivaltaisuudesta. Miehen mukaan kaksikolla oli korkeintaan henkistä väkivaltaa toisiaan kohtaan puolin ja toisin.
Miehen mukaan Paula lähti katoamisiltana ulos mitään sanomatta, eikä häntä näkynyt vielä seuraavana aamunakaan. Ulko-ovi meni kiinni.
– Minä en tehnyt mitään. Ihmettelin, että lähtikö Paula [omaisen] luokse ja veti herneen nenään siitä, etten suostunut enää häntä hoitamaan.
Asian käsittely alkoi Satakunnan käräjäoikeudessa tammikuussa 2023. Mies vastasi syytteisiin vapaalta.
Syyttäjä vaatii miehelle vähintään 10 vuoden vankeusrangaistusta. Oikeus antaa tuomionsa myöhemmin.

Image
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
skoune
Posts: 1129
Joined: Sun Jul 08, 2012 9:34 am

Re: Harjavalta Paula Leino-Mäkilä 59v 9-10.12.19

Post by skoune »

härkä wrote: Sun Jan 22, 2023 1:48 pm ...
Laitan tänne sellaisen tekemäni huomionn että: Lea Leikari -sivuilla (naapurissa) muinoin joku oli laittanut
kuvan Paulasta ja Leasta ja pähkäillyt sitä, että on samantapainen katoaminen kyseessä ja vielä ovat naiset jotenkin samannäköisiäkin.
Etäisyyshän H-vallan ja E-joen välillä on aika lyhyt. - Ja nyt kun tämän Paulan tapauksen syytetyn nimi tuli julki, niin googlasin vähän. Ja tuli semmoinen osuma, että eräässä E-joella sijaitsevassa voimalassa käy töissä ko syytetyn sukunimikaima. - Tuli vaan mieleeni josko syytetty olisi käynyt vierailulla E-joella. - Ja sitten vielä sekin, että LL opiskeli kai samaa alaa, minkä koulutuksen tuo Paulan tapauksen syytetyllä oli ammattina.
Post Reply