Ruotsi, Malmö - Paloiteltu ruumis löytyi pakastimesta, 2022

Suomen alueen ulkopuolella tapahtuneet henkirikokset
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Ruotsi, Malmö - Paloiteltu ruumis löytyi pakastimesta, 2022

Post by -Uta- »

Paloiteltu ruumis löytyi pakastimesta Ruotsissa – mies tunnusti ”hirvittävän teon”, mutta poliisi on ymmällään
Pakastimesta löytynyt ruumis aiheuttaa päänvaivaa Ruotsin poliisille.
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/bde ... 07977d03d8
Jari Himanen
Eilen klo 18:58


Image
Ruotsin poliisi ei tiedä, kuka kerrostaloasunnon pakastimesta löydetty ruumis on. Kuvituskuva. AOP

Viisikymppinen ruotsalaismies käveli poliisin pakeille Malmön kaupungissa ja kertoi tehneensä hirvittävän teon.

Pian miehen kerrostaloasuntoon saapumisen jälkeen partio ilmoitti kollegoilleen, että näiden tulisi pidättää poliisiasemalle saapunut mies. Poliisi nimittäin löysi kotietsinnän aikana paloitellun ihmisruumiin pakastimesta.

Tapaus saattaa vaikuttaa yksinkertaiselta ja moni saattaisi pitää sitä selvänä, mutta Ruotsin poliisille se aiheuttaa päänvaivaa.

Ruotsalaislehti Expressen kertoo, että poliisilla on vaikeuksia selvittää, mikä asiasta ilmoittaneen miehen rooli koko tapauksessa oikein on.

Lisäksi poliisilla on vaikeuksia ratkoa, kenen ruumis pakastimesta oikein löytyi.

Milloin uhri kuoli?
Hirvittävästä teostaan ilmoittanut mies on asunut Malmössä jo pitkään, ja hänet on pidätetty todennäköisin syin epäiltynä murhasta ja hautarauhan rikkomisesta.

Poliisilla ei ole kuitenkaan selvyyttä edes siitä, milloin rikokset ovat tapahtuneet. Ensimmäiseksi poliisin on tarkoitus saada selkoa siihen, kuka uhri oikein on. Tutkintaa vaikeuttaa miehen tausta. Hänen tiedetään kouluttautuneen automekaanikoksi, mutta viime vuosina hän on tullut virkavallalle tutuksi useista rikoksistaan. Pääosin mies vaikuttaa varastaneen ruokaa. Expressen kertoo miehen vieneen kaupoista maksamatta sisä- ja ulkofilettä, kaviaaria ja ”muita tämänkaltaisia tuotteita”. Vuonna 2013 jäätyään kiinni yhdeksän kylmäsavulohipakkauksen varastamisesta mies ilmoitti olevansa työtön, mutta täysin terve ja työkykyinen. Hän eli ainakin tuolloin sosiaalituilla. Viimeisimmän tuomionsa myymälävarkaudesta mies sai syyskuussa, jolloin hän kertoi saavansa sosiaalivirastolta 10 000 kruunua (noin 920 euroa) kuukaudessa sairausetuuksina.

Yhteiskunnan katveessa
Expressenin ja Kvällspostenin saamien tietojen mukaan miehen sosiaalista elämää ovat leimanneet lyhyet ja ohimenevät kontaktit muihin vastaavassa tilanteessa oleviin ihmisiin. Yleisesti miehestä voi todeta, että hän on elänyt sellaisessa ympäristössä, joka Expressenin mukaan jää ainakin osin muun yhteiskunnan katveeseen. Tämä tarkoittaa Expressenin mukaan muun muassa sitä, että vaikka hän olisi jakanut kotinsa jonkun toisen ihmisen kanssa, yhteiskunnalla ei välttämättä ole ollut siitä tietoa.

Tämä on yksi vaikeuttava tekijä poliisin työssä selvittää, kenen ruumis oli paloiteltu pakastimeen. Ruotsalaislehtien mukaan tutkinta pääsee kunnolla vauhtiin vasta, kun poliisi onnistuu identifioimaan ruumiin.

Poliisin kerrotaan käyneen läpi miehen sosiaalista verkostoa, historiaa ja arkielämää, mutta toistaiseksi tutkinta ei ole johtanut minkäänlaisiin tuloksiin.

Rikostekninen tutkinta
Ruotsalaismedioiden mukaan on epäselvää, onko mies kertonut poliisille mitään tietoa uhrista. Vaikka mies olisikin sanonut jotain, poliisin täytyisi silti varmistaa tietojen todenperäisyys.

Expressen kertoo, että uhria ei ole mahdollista tunnistaa ulkoisista tuntomerkeistä tai asiakirjojen tai muiden tavaroiden avulla. Sen vuoksi poliisi odottaa nyt rikosteknisen tutkinnan tarjoavan vastauksia. – Emme odota rikosteknisen tutkimuksen tuloksia kuin vasta ensi viikolla. Asianomistajan tunnistus on kytköksissä tähän tutkimukseen, Malmön poliisin tiedottaja Nils Norling kommentoi.

Bo Lindqvist johtaa poliisin ratkaisemattomien tapausten ryhmää Etelä-Ruotsissa. Hän kertoo Expressenille, että uhrin henkilöllisyys voidaan selvittää useilla eri tavoilla rikosteknisessä tutkinnassa.

Mikäli mahdollista ruumista ei voida tunnistaa hampaiden tai sormenjälkien avulla, tällöin yksi mahdollisuus on DNA-profilointi, joka voi Lundqvistin mukaan tuottaa tärkeitä puuttuvia palapelin paloja. – Henkilön geneettinen ja maantieteellinen alkuperä voidaan selvittää, sekä samalla se, kuinka vanha hän oli kuollessaan, hän sanoo.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Ruotsi, Malmö - Paloiteltu ruumis löytyi pakastimesta, 2022

Post by -Uta- »

Misstänkta styckmordet på Nydala
Kroppsdelar funna i frys – mord utreds i Malmö
https://www.sydsvenskan.se/2022-11-30/k ... ds-i-malmo
30 november 2022 03:40

Yksi mies on pidätetty murhasta Nydalassa. Poliisi on tiukkasanainen yksityiskohdista, mutta HD:n ja Sydsvenskanin tietojen mukaan asunnon pakastimesta on löydetty osia paloitellusta ruumista. Ne ovat saattaneet olla siellä yli kuukauden.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Ruotsi, Malmö - Paloiteltu ruumis löytyi pakastimesta, 2022

Post by -Uta- »

https://polisen.se/aktuellt/handelser/2 ... igt-malmo/
12 december 12:00, Övrigt, Malmö

Uppdatering om misstänkt mord, Nydala.
Text av Calle Persson, Publicerad 12 december 12:21

Päivitys epäillystä murhasta, Nydala.
Työ Nydalassa 30. marraskuuta epäillystä murhasta, jossa asunnosta löydettiin ihmisjäännöksiä, on nyt johtanut kantajan tunnistamiseen. Se koskee 20-vuotiasta miestä, joka asui aiemmin Etelä-Ruotsissa. Tunnistaminen on tehty oikeuslääketieteellisillä tutkimuksilla, joiden odotetaan jatkuvan vuoden 2022 lopulla ja vuoden 2023 alussa.

50-vuotias mies on ollut vangittuna epäiltynä murhasta ja hautarauhan rikkomisesta. Esitutkintatyö jatkuu epäillyn kuulusteluilla sekä muiden henkilöiden kuulusteluilla, joilla voi olla tutkinnassa tarvittavia tietoja. Sekä epäillyn että kantajan toiminta rikosaikaa edeltävänä aikana kartoitetaan.

Kantajan omaisia ​​ei ole löydetty Ruotsista, mutta työ heidän löytämiseksi ulkomailta jatkuu.

---

Image

Image
Post Reply