Myyrmäki - Postinjakajaan kohdistunut vakava väkivallanteko 17.11.2022

Ratkaisemattomat henkirikokset vuodesta 2010 alkaen
Forum rules
Uusien ketjujen nimissä tulisi mainita vähintäänkin tapahtumapaikka ja vuosi.
User avatar
-Uta-
Posts: 5593
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Myyrmäki - Postinjakajaan kohdistunut vakava väkivallanteko 17.11.2022

Post by -Uta- »

Postimurhan tunnustajan puheissa erikoinen piirre – poliisi kävi tutkimassa rikospaikkaa, tapaus ei ole selvä
Tutkinnassa selvitetään, onko murhan tunnustanut henkilö voinut syyllistyä kyseiseen tekoon.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/d9b9 ... 2af4a3171f
Joonas Alanne
Eilen klo 15:28


Image
Epäilty osallistui vangitsemisoikeudenkäyntiin etäyhteydellä.
Miehen kasvot ovat sumennettu kuvasta. PASI LIESIMAA


Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tero Tyynelä kertoo, että Vantaan Myyrmäessä tapahtuneesta postinkantajan murhasta epäilty mies ilmoittautui poliisille muutama päivä sitten.

Mies oli mennyt Helsingin rautatieasemalla olleen poliisipartion luokse ja ilmoittanut syyllistyneensä kyseiseen rikokseen. Mies otettiin heti kiinni. – Hän kertoi pitävänsä itseään mahdollisesti tekoon syyllisenä henkilönä, kertoo Tyynelä.

Epäiltyä on päästy kuulemaan. Kuulusteluissa hän on Tyynelän mukaan kertonut ”tapahtumaan liittyviä asioita”.

Aiemmin tutkinnassa vangittiin toinen mies todennäköisin syin epäiltynä murhasta. Syytä epäillä -kynnys, jolla tuore vangitseminen on tehty, on tätä huomattavasti alempi.

– Kun hän itse kertoo näin tapahtuneen, niin se ylittää tietyn kynnyksen. Nyt poliisin pitää selvittää, pitääkö hänen kertomuksensa paikkansa, Tyynelä sanoo.

Tyynelän mukaan epäillyn kertomassa on erikoinen piirre. Hän ei ole kertonut henkirikoksesta asioita, jotka eivät olisi olleet aiemmin julkisuudessa esillä.

– Tätä juuri tässä selvitellään. Tässä vaiheessa kertomus osuu yleisellä tasolla sinnepäin, mutta kaikki tiedot ovat olleet mediassa esillä.

Eli on hankala varmistaa, onko hän oikea tekijä?
– Juuri näin.

Iltalehden tietojen mukaan poliisit olivat eilen Myyrmäessä tutkimassa kerrostaloa, jonka luona epäilty murha tapahtui. Tyynelä ei tässä vaiheessa lähde kommentoimaan tätä asiaa.

Ei rikostaustaa
Teosta vastuun ottanut vangittu on 19-vuotias mies, jolla ei ole Iltalehden tietojen mukaan aiempaa rikostaustaa. Riitapuolella hänellä on useampia summaarisia eli velka-asioita enimmäkseen tältä vuodelta. Helsingin Sanomien tietojen mukaan hän asuu nuorten tukiasunnossa.

Häntä epäillään Vantaan Myyrmäessä 17. marraskuuta tapahtuneesta raa’asta henkirikoksesta. Postinkantajana työskennellyt 20-vuotias nainen joutui vakavan väkivallan kohteeksi myyrmäkeläisen kerrostalon pihalla ja kuoli myöhemmin sairaalassa.

Poliisi kaipaa edelleen vihjeitä ja havaintoja rikokseen epäillystä henkilöstä matalalla kynnyksellä.
Vihjeet poliisi pyytää lähettämään sähköpostiosoitteeseen [email protected]
User avatar
härkä
Posts: 7766
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Myyrmäki - Postinjakajaan kohdistunut vakava väkivallanteko 17.11.2022

Post by härkä »

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009246882.html
Postinjakajan murhasta epäilty 19-vuotias mies vapautettu

Miehen tekemä tunnustus perustui mediasta saatuihin tietoihin, poliisin tiedotteessa kerrotaan.

Itä-Uudenmaan poliisi vapautti Myyrmäen postinjakajan murhasta viime perjantaina vangitun epäillyn, 19-vuotiaan järvenpääläismiehen.
Hänet vangittiin lievemmällä syytä epäillä -perusteella torstaina 1. joulukuuta. Tutkinnan perusteella henkilöä ei ole syytä epäillä rikoksesta, poliisi kertoo tiedotteessa.
Mies vapautettiin tutkintavankeudesta tänään maanantaina.

Poliisin mukaan hän oli lähestynyt poliisipartiota Helsingin keskustassa viime viikon alussa ja ilmoittanut surmanneensa postinjakajan Vantaalla. Hänet otettiin tutkintavangiksi epäilyn selvittämiseksi.
– Epäilty ei poliisin kuulustelujen ja teknisen näytön perusteella liity asiaan. Tunnustus perustuu mediasta saatuihin tietoihin, poliisin tiedotteessa kerrotaan.
Poliisi jatkaa Myyrmäessä 17. marraskuuta tapahtuneen postinjakajan murhan tutkintaa ja pyytää edelleen vihjeitä ja havaintoja rikokseen epäillystä henkilöstä pienellä kynnyksellä.
Vihjeet poliisi pyytää lähettämään osoitteeseen [email protected]
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
-Uta-
Posts: 5593
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Myyrmäki - Postinjakajaan kohdistunut vakava väkivallanteko 17.11.2022

Post by -Uta- »

Näin tuttava kuvailee Vantaalla murhattua postin­jakajaa – ”Hyvin kiltti ihminen”
1998 syntynyt postinjakaja opiskeli koronapandemian keskellä restonomiksi ammattikorkeakoulusta.
Tuttavan on vaikea uskoa, että kukaan olisi halunnut häntä satuttaa.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009255273.html
Sanni Mattila
9.12. 18:15


ILTA-SANOMIEN tietojen mukaan Vantaan Myyrmäessä henkirikoksen uhriksi joutunut postinjakaja on 1998 syntynyt vantaalaisnainen. Hän asui yksin.

IS tavoitti postinjakajan tunteneen naisen, joka on lukemattomien muiden tavoin suhtautunut tapaukseen järkyttynein mielin. – Hän vaikutti todella kiltiltä ihmiseltä ja on varmasti täysin viaton tähän tapahtumaan. On hyvin vaikea uskoa, että hänellä olisi ollut perässään joku, joka olisi halunnut hänelle näin tehdä.

SOSIAALISEN median perusteella nuori nainen on opiskellut vantaalaisessa lukiossa ja kirjoittanut ylioppilaaksi vuonna 2017. IS:n tietojen mukaan hän on opiskellut myös restonomiksi ammattikorkeakoulussa.

Muissa some-profiileissaan hän on ilmaissut kiinnostusta muun muassa ratsastukseen. Ratsastusseuran vanhojen kilpailutulosten perusteella nainen on ainakin takavuosina ollut innokas ratsastaja.

IS:n tietojen mukaan naisella oli hyviä ystäviä, harrastuksia sekä huolellisesti hoidettuja lemmikkikissoja, joiden kanssa hän asui.

Läheiset ja tuttavat saattoivat tuntea naisen myös siitä, että hän oli valtavan viehtynyt vaaleanpunaiseen väriin, jota hän käytti runsaasti esimerkiksi kodinsisustuksessa.

EPÄILLYSTÄ murhasta on nyt kulunut kolme viikkoa. 24-vuotias nainen joutui raa’an ja motiiviltaan selittämättömän väkivallan uhriksi aamuyön tunneilla torstaina 17. marraskuuta Myyrmäentie 6 D:n edustalla. Poliisin mukaan tekoaika ajoittuu kello 3.30–3.38 välille. Naisen kodin ja surmapaikan välillä on reilun seitsemän kilometrin etäisyys.

Poliisin käsitys on, ettei tekijä tuntenut uhriaan. Kaksi murhasta epäiltyä nuorta miestä on sittemmin vapautettu tutkintavankeudesta. Ensimmäinen epäilty vangittiin todennäköisin syin epäiltynä murhasta, mutta sittemmin poliisille ilmeni, ettei hän mitä ilmeisemmin liittynytkään tapaukseen. Toinen epäilty puolestaan teki tunnustuksen, joka osoittautui mediatietojen pohjalta sepitetyksi.

Rikos edelleen yhä pimeänä.
Post Reply