Myyrmäki - Postinjakajaan kohdistunut vakava väkivallanteko 17.11.2022

Ratkaisemattomat henkirikokset vuodesta 2010 alkaen
Forum rules
Uusien ketjujen nimissä tulisi mainita vähintäänkin tapahtumapaikka ja vuosi.
User avatar
-Uta-
Posts: 5593
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Myyrmäki - Postinjakajaan kohdistunut vakava väkivallanteko 17.11.2022

Post by -Uta- »

Vakava väkivallanteko Myyrmäessä
https://poliisi.fi/-/vakava-vakivallanteko-myyrmaessa
Julkaisuajankohta 18.11.2022 10.07
UUTINEN


Vantaan Myyrmäessä tapahtui 17.11.2022. torstain vastaisena yönä vakava väkivallanteko.
Poliisi sai hätäkeskukselta tehtävän kohteeseen noin klo 03.30


– Väkivallanteko kohdistui postinjakajaan. Postijakaja sai väkivallan seurauksena erittäin vakavia vammoja. Poliisi on ottanut yhden henkilön kiinni ja häntä tullaan esittämään vangittavaksi, kertoo rikoskomisario Tero Tyynelä.

Poliisi pyytää havaintoja torstain vastaiselta aamuyöltä kello 03-04 väliseltä ajalta Myyrmäen ja Kaivokselan alueilta. Poliisi on erityisen kiinnostunut havainnoista Myyrmäentieltä. Kaikki vihjeet ja havainnot alueella liikkuneesta, täysin mustiin vaatteisiin pukeutuneesta miehestä pyydetään toimittamaan Itä-Uudenmaan poliisin vihjesähköpostiosoitteeseen [email protected] tai poliisin numeroon 050 399 9026.

– Kaikki vihjeet ja havainnot ovat meille arvokkaita, Tyynelä kertoo.

Tässä vaiheessa esitutkintaa poliisilla ei ole asiasta muuta tiedotettavaa. Tiedotamme lisää tutkinnan edetessä.
User avatar
härkä
Posts: 7766
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Myyrmäki - Postinjakajaan kohdistunut vakava väkivallanteko 17.11.2022

Post by härkä »

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1a7d ... c1834a3b43
Myyrmäen pahoinpitelyn uhriksi joutunut postinjakaja on kuollut – poliisi tutkii tapausta murhana

Vantaan Myyrmäessä pahoinpitelyn uhriksi joutunut postinjakaja on kuollut, tiedottaa poliisi.
Pahoinpitely tapahtui torstain vastaisena yönä noin kello 3.30. Väkivallan uhri oli postinjakaja, joka kuoli myöhemmin sairaalassa. Poliisin mukaan postinjakaja sai väkivallan seurauksena erittäin vakavia vammoja.

Poliisi tutkii tapausta nyt murhana ja on ottanut kiinni yhden henkilön. Häntä tullaan esittämään vangittavaksi huomenna.
Poliisi pyytää edelleen havaintoja Myyrmäen ja Kaivokselan alueilta, erityisesti Myyrmäentieltä, torstain vastaisena aamuyönä kello kolmen ja neljän väliltä.
Poliisi pyytää toimittamaan kaikki havainnot täysin mustiin vaatteisiin pukeutuneesta miehestä Itä-Uudenmaan poliisin vihjesähköpostiin ([email protected]) tai poliisin numeroon 050 399 9026.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
härkä
Posts: 7766
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Myyrmäki - Postinjakajaan kohdistunut vakava väkivallanteko 17.11.2022

Post by härkä »

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009214643.html

Epäilty postimurhaaja on 23-vuotias sähköalan opiskelija – kävi tuntemattoman kimppuun nyrkkirautaveitsellä

Vuonna 1999 syntynyt epäilty tuomittiin puolisen vuotta sitten yli kahden vuoden vankeuteen törkeästä ryöstöstä. Uhri oli kieltäytynyt antamasta hänelle tupakkaa, joten mies kävi kimppuun.

23-vuotias helsinkiläismies vangittiin sunnuntaina todennäköisin syin epäiltynä postinjakajan murhasta. Henkirikos tapahtui torstaina aamuyön tunteina noin kello 3.30 Vantaan Myyrmäessä.

Postinjakaja sai väkivallan seurauksena erittäin vakavia vammoja ja menehtyi lauantaina sairaalassa. Poliisin mukaan epäilty tavoitettiin muutama tunti teon jälkeen.

Murhasta epäillyllä parikymppisellä miehellä on lähivuosilta runsaahkosti rikostuomioita, joihin lukeutuu myös raakaa entuudestaan tuntemattomaan uhriin kohdistettua väkivaltaa.

Osoitetietojensa perusteella epäilty asuu Helsingin Pikku Huopalahdessa. Vuonna 2017 hänet on valittu opiskelemaan sähkö- ja automaatiotekniikkaa helsinkiläiseen ammattikouluun.

Lue lisää: Postin­jakajan hirvittävä kohtalo järkyttää Vantaan Myyr­mäessä – pitkä­aikaisen asukkaan mukaan merkit ovat olleet ilmassa

Toukokuussa mies tuomittiin törkeästä ryöstöstä yli kahden vuoden vankeuteen. Hän oli kohdannut Helsingin Alppipuistossa entuudestaan tuntemattoman miehen, jolta hän ryhtyi pummimaan tupakkaa. Rikos tapahtui heinäkuussa 2019.

Mies oli tarttunut uhria kädestä, vetänyt sivuun, kaatanut maahan, pitänyt yhdellä kädellä kurkusta kiinni ja asettanut uhrin kaulalle nyrkkirautaveitsen.

Tuomiolauselmasta ilmenee, että uhri yritti soittaa hätäkeskukseen. Mies käski uhria heittämään kännykän pois ja antamaan tupakkansa hänelle. Uhri totteli, jonka jälkeen mies nousi pois hänen päältään.

– Minulla oli yhä puhelin korvallani, koska olin aikeissa soittaa hätäkeskukseen. Puukko oli nyrkkiraudan näköinen. Väriä en osaa sanoa. Terä oli arviolta etusormeni pituinen ja mielestäni puukko oli terävä, uhri kertoi poliisikuulusteluissa.

Mies vei uhrin matkapuhelimen, jonka kotelossa oli myös useita pankki- ja henkilökortteja. Tavarat jäivät kateisiin.

Virkavalta on erityisen kiinnostunut havainnoista Myyrmäentieltä. Kuva: Lassi Rinne

Lue lisää: Vantaalla pahoinpidelty postin­jakaja kuoli – mustiin pukeutuneesta miehestä pyydetään vihjeitä

Uhrin mukaan mies oli ensin väittänyt, että uhri olisi ahdistellut miehen tyttöystävää seksuaalisesti. Uhri ei sanojensa mukaan edes tuntenut kyseistä tyttöystävää.

Käräjäoikeuden mukaan teko oli kokonaisuutena arvostellen törkeä, koska ryöstössä oli käytetty teräasetta. Mies tuomittiin törkeästä ryöstöstä 2 vuoden ja 2 kuukauden vankeuteen.

Vankilaan häntä ei kuitenkaan passitettu heti tuomion jälkeen. Hän valitti tuomiosta hovioikeuteen, jossa rikosjuttua ei ole vielä ehditty käsitellä.

Vuonna 2017 mies tuomittiin vaarallisen esineen hallussapidosta ja järjestysrikkomuksesta sakkoihin. Mies oli pitänyt yleisellä paikalla mukanaan nyrkkirautaa ja ”omaisuuden töhrimiseen hyvin soveltuvaa ainetta” eli maalitussia. Oikeus katsoi, että tussi miehen hallussa töhrimistarkoituksia varten.

Lue lisää: Posti kunnioittaa surmatun työn­tekijänsä muistoa suru­liputtamalla

Miehen rikoshistorian tarkastelu osoittaa, että hän on syyllistynyt laittomuuksin jo varsin nuorella iällä. Vuonna 2016 hänet tuomittiin lievästä vahingonteosta Espoossa.

Mies oli yhdessä kolmen muun nuoren kanssa yrittänyt päästä sisälle erään naisen omistamaan vanhaan taloon. Nuoret olivat riuhtoneet ulko-ovea auki niin että oven ikkunalasi oli hajonnut. Mies oli tekoaikaan 15-vuotias.

Hänen mukaansa nuoret olivat menneet talolle ”uteliaisuuttaan”, ja heidän tarkoituksenaan oli mennä sisälle rakennukseen. Hänet tuomittiin 10 päiväsakkoon, joista kertyi maksettavaa 60 euroa.

Lisäksi miestä syytetään tällä hetkellä pahoinpitelystä, salakuljetuksesta ja vahingonteosta Helsingin ja Itä-Uudenmaan käräjäoikeuksissa. Ratkaisuja näistä rikostapauksista ei ole vielä annettu.

Posti kunnioittaa Vantaan Myyrmäessä surmatun työntekijänsä muistoa suruliputtamalla ympäri Suomen maanantaina. Kuva: Emmi Korhonen / Lehtikuva

Postinjakajan murhaan liittyen poliisi pyytää edelleen havaintoja torstain vastaiselta aamuyöltä kello 3–4 väliseltä ajalta Myyrmäen ja Kaivokselan alueilta.

Poliisi on erityisen kiinnostunut havainnoista Myyrmäentieltä.

Kaikki vihjeet ja havainnot alueella liikkuneesta, täysin mustiin vaatteisiin pukeutuneesta miehestä pyydetään toimittamaan Itä-Uudenmaan poliisin vihjesähköpostiin [email protected] tai poliisin numeroon 050 399 9026.

Syytteennoston määräpäivä on 16. helmikuuta ensi vuonna.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
itäviitta
Posts: 586
Joined: Wed Dec 14, 2011 6:30 pm
Location: Vesistö

Re: Myyrmäki - Postinjakajaan kohdistunut vakava väkivallanteko 17.11.2022

Post by itäviitta »

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009218816.html
HS: Surmattu postinjakaja oli Helsingin Sanomien jakelija

Postinjakaja joutui henkirikoksen uhriksi torstaina aamuyöllä.
Myyrmäessä torstaina pahoinpidelty postinjakaja oli töissä Helsingin Sanomien varhaisjakelussa. Postinjakaja kuoli myöhemmin vammoihinsa.
Asiasta uutisoi Helsingin Sanomat.
Henkirikos tapahtui torstaina aamuyön tunteina noin kello 3.30 Vantaan Myyrmäessä.

Postinjakaja sai väkivallan seurauksena vakavia vammoja ja menehtyi viikonloppuna sairaalassa. Poliisin mukaan epäilty tavoitettiin muutama tunti teon jälkeen. Poliisi on kertonut tutkivansa tekoa murhana raa’an ja julman tekotavan vuoksi.

23-vuotias Konstantin Antoan Onkamo vangittiin sunnuntaina todennäköisin syin epäiltynä postinjakajan murhasta. Poliisi ei ole toistaiseksi kertonut julkisuuteen, miksi postinjakaja valikoitui uhriksi.

Onkamolla on lähivuosilta rikostuomioita, joihin lukeutuu myös raakaa entuudestaan tuntemattomaan uhriin kohdistettua väkivaltaa. Onkamo oli noin puolisen vuotta sitten tuomittu törkeästä ryöstöstä reilun kahden vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen, mutta häntä ei määrätty tuomiolla vangittavaksi.

Ryöstöasiaa ei ehditty käsitellä Helsingin hovioikeudessa ennen epäiltyä henkirikosta.
Kierrä minut rannan puolelta
User avatar
-Uta-
Posts: 5593
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Myyrmäki - Postinjakajaan kohdistunut vakava väkivallanteko 17.11.2022

Post by -Uta- »

Poliisi pyytää edelleen havaintotietoja Myyrmäessä tapahtuneeseen vakavaan väkivallantekoon
https://poliisi.fi/-/poliisi-pyytaa-ede ... llantekoon
Julkaisuajankohta22.11.2022 16.00
UUTINEN


Itä-Uudenmaan poliisi pyytää edelleen havaintotietoja Vantaalla Myyrmäentie 6 D edustalla 17.11.2022. tapahtuneeseen postinjakajaan kohdistuneeseen väkivaltarikokseen.

Poliisi kaipaa erityisesti havaintoja täysin mustiin pukeutuneesta miehestä tapahtumapaikan läheisyydestä sekä sinne ja sieltä pois johtavilta reiteiltä. Epäilty rikos tapahtui noin kello 03.30 - 03.38 välisenä aikana.

Lisäksi poliisi pyytää henkilöä, joka on tapahtuma-aikaan, noin kello 03.35, käynyt Myyrmäentie 6 sijaitsevan taloyhtiön roskakatoksessa ottamaan yhteyttä poliisin tapahtumien selvittämiseksi. Henkilöä pyydetään ilmoittautumaan poliisin numeroon puh: 050 399 9026.

Poliisi vahvistaa mediassa esiintyneen tiedon, jonka mukaan rikoksen uhri oli nuori naispuolinen postinjakaja.

Kaikki havainnot ja vihjeet poliisi pyytää toimittamaan sähköpostiosoitteeseen [email protected]
User avatar
-Uta-
Posts: 5593
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Myyrmäki - Postinjakajaan kohdistunut vakava väkivallanteko 17.11.2022

Post by -Uta- »

Viisi avointa kysymystä Myyrmäen postimurhasta
Myyrmäentiellä tapahtui viime torstaina henkirikos, joka vaikuttaa täysin sattumanvaraiselta.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/4715 ... e71d94ccde
Jatta Lapinkangas
Eilen klo 10:00Image
Lehdenjakaja joutui raa’an väkivallan uhriksi viime torstaina. MATTI MATIKAINEN

Hieman yli 20-vuotias postinjakajanainen joutui järkyttävän väkivallan kohteeksi aamuyöstä torstaina 17. marraskuuta Vantaan Myyrmäessä. Hän kuoli saamiinsa vammoihin myöhemmin sairaalassa. Poliisi tutkii asiaa murhana.

Tiistaina poliisi avasi poikkeuksellisen tapahtuman taustoja lisää. Teolla oli ainakin kaksi silminnäkijää, joista toisen toiminta keskeytti veriteon. Poliisi on pyytänyt tätä taloyhtiön roskakatoksessa käynyttä henkilöä ottamaan yhteyttä viranomaisiin.

Yön tapahtumista on muutoinkin pyydetty laajasti yleisöhavaintoja niin median välityksellä kuin suoraan surmapaikan kerrostalojen asukkailtakin.

Murhasta epäiltynä on vangittu 23-vuotias helsinkiläismies, joka otettiin kiinni myöhemmin samana yönä tämän kotoa Pikku Huopalahdesta. Hänellä on runsaasti aiempaa rikostaustaa.

Poikkeuksellisessa rikoksessa on yhä useita epäselviä asioita. Iltalehti koosti viisi avoinna olevaa kysymystä, jotka erittäin poikkeuksellisessa henkirikoksessa askarruttavat.

1. Miksi lehdenjakajan kimppuun hyökättiin?
Poliisin tietojen mukaan sanomalehtiä jakanut nuori nainen ja epäilty mies eivät tunteneet toisiaan entuudestaan. Poliisin mukaan teko vaikuttaa täysin sattumanvaraiselta. Poliisi ei ole toistaiseksi avannut julkisuuteen teon mahdollisia motiiveja tai esimerkiksi sitä, onko päihteillä osuutta tapahtumiin.

2. Mitä epäilty teki Myyrmäessä?
Epäilty asui Helsingissä Pikku Huopalahdessa. Poliisi ei tutkinnallisista syistä vielä kerro julkisuuteen, miksi mies oli Vantaan Myyrmäessä. Myöskään siitä ei ole tietoa, miksi hän liikkui keskellä yötä Myyrmäentiellä kerrostalon piha-alueella.

3. Miksi epäilty oli vapaalla?
Helsingin käräjäoikeus tuomitsi murhasta epäillyn miehen toukokuussa 2 vuoden ja 2 kuukauden pituiseen vankeusrangaistukseen törkeästä ryöstöstä. Mies pyysi Alppipuistossa hänelle entuudestaan tuntemattomalta henkilöltä tupakkaa, mutta kyseinen henkilö vastasi pyyntöön kieltävästi. Mies vei henkilön sivummalle, piti kiinni kurkusta ja uhkasi väkivallalla. Mies laittoi nyrkkirautaveitsen uhrin kurkulle. Mies valitti tuomiosta ja asia on parhaillaan vireillä Helsingin hovioikeudessa. Käsittelypäivää ei ole vielä päätetty.

Käräjäoikeuden tuomiossa miestä ei määrätty suoraan vangittavaksi, joten hän odottaa hovioikeuden käsittelyä vapaalla.

Nuoresta iästään huolimatta miehellä on taustallaan useita tuomioita. Ensimmäisen tuomioon johtaneen rikoksen aikaan mies oli 15-vuotias.

4. Miten tapahtumat etenivät?
Tapahtumien eteneminen on tarkentunut jo merkittävästi, mutta joitain kysymysmerkkejä on yhä.

Henkirikos tapahtui Myyrnmäentie 6 D:n pihalla. Hätäkeskus sai hälytyksen paikalle torstain vastaisena yönä kello 3.30 aikaan. Hätäkeskukseen soitti ulkopuolinen henkilö, joka näki teon.

Tekoajaksi on tarkentunut 3.30–3.38 välinen aika. Noin kello 3.35 Myyrmäentie 6 taloyhtiön roskakatoksessa kävi toistaiseksi tuntematon henkilö. Tämä häiriötekijä sai ilmeisesti tekijän lopettamaan väkivallan.

Epäilty on poistunut paikalta ennen viranomaisten saapumista paikalle. Hänet otettiin kiinni noin tunti teon jälkeen kotoaan.

Teon motiivista tai sitä edeltäneistä ja sen jälkeisistä tapahtumista ei ole kerrottu julkisuuteen.

5. Miten teko tehtiin?
Tapausta tutkitaan murhana sen tekotavan vuoksi. Poliisin mukaan uhri sai lukuisia vakavia vammoja, joihin hän menehtyi myöhemmin sairaalassa. Kyse on raa’asta ja julmasta tekotavasta.

Poliisi selvittää, onko teossa käytetty jotain tekovälinettä. Ainakin teräaseen ja ampuma-aseen mahdollisuus on suljettu pois.

Poliisi kaipaa havaintoja
Poliisi kaipaa erityisesti havaintoja täysin mustiin pukeutuneesta miehestä tapahtumapaikan läheisyydestä sekä sinne ja sieltä pois johtavilta reiteiltä. Epäilty rikos tapahtui noin kello 03.30–03.38 välisenä aikana. Kaikki havainnot ja vihjeet poliisi pyytää toimittamaan sähköpostiosoitteeseen [email protected].

Lisäksi roskakatoksessa käynyttä henkilö poliisi pyytää ilmoittautumaan numeroon 050 399 9026.
User avatar
härkä
Posts: 7766
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Myyrmäki - Postinjakajaan kohdistunut vakava väkivallanteko 17.11.2022

Post by härkä »

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009228676.html
Postimurhasta epäilty mies on vapautettu – näin poliisi kertoo uusista tiedoista

Vantaan Myyrmäessä tapahtuneesta postinjakajan surmasta epäilty mies on vapautettu tutkintavankeudesta lauantaina.
Vantaan Myyrmäessä tapahtuneesta postinjakajan murhasta epäilty on vapautettu tutkintavankeudesta. Epäilty vapautettiin lauantaina.

– Poliisi on selvittänyt epäillyn osuutta tapahtumiin ja niiden kulkuun. Mies on vapautettu, sillä poliisilla ei ole edellytyksiä jatkaa vangitsemista. Selvitämme edelleen, mikä hänen osuutensa asiassa on, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tero Tyynelä Itä-Uudenmaan poliisista.
Poliisi pyytää edelleen havaintoja ja vihjeitä tapahtuneesta.
– Toivomme edelleen, että ihmiset välittäisivät poliisille matalalla kynnyksellä havaintoja ja tietoja, jotka mahdollisesti voisivat liittyä tähän rikokseen.

Poliisi kaipaa havaintoja erityisesti täysin mustiin pukeutuneesta miehestä tapahtumapaikan eli Myyrmäentie 6 D:n läheisyydestä sekä tapahtumapaikalle ja sieltä poispäin johtavilta reiteiltä. Poliisilla ei ole tietoa, kuka mustiin pukeutunut henkilö on.
– On täysin varmaa, että tekijä on mustiin pukeutunut.
Henkirikoksella oli silminnäkijä, jonka lausuntoon poliisin käsitys perustuu. Silminnäkijän mukaan kyseessä on todennäköisesti mies, joka on noin 170–180 senttimetriä pitkä. Hänen nähtiin liikkuvan Myyrmäentietä Louhelan suuntaan.

Tyynelä sanoo, että lauantaina vapautettu mies sopi tuntomerkkeihin, mutta poliisi on lähes täysin varma, että mies ei voi olla tekijä. Lauantaina tutkintavankeudesta vapautettu vangittiin viikko sitten sunnuntaina todennäköisin syin epäiltynä murhasta.
– Kun todennäköisiä syitä on tutkittu viikon verran, on käynyt ilmi, että niitä ei ole olemassa.
– Mitä enemmän tapausta on selvitetty, sitä enemmän hänen epäilyään vastaan olevaa tietoa on tullut.

Tyynelän mukaan poliisilla on lähes täysin varma tieto, että lauantaina vapautettu henkilö oli toisaalla henkirikoksen tapahtumisaikaan.
Epäilty rikos tapahtui torstaina 17.11. noin kello 3.30–3.38. Havainnot voi toimittaa sähköpostitse osoitteeseen [email protected] tai puhelimitse numeroon 050 399 9026.
Poliisi pyytää myös Myyrmäentie 6:n taloyhtiön roskakatoksessa noin kello 3.35 käynyttä henkilöä ottamaan poliisin yhteyttä. Henkilöä pyydetään ilmoittautumaan poliisille tapahtumien selvittämiseksi numeroon 050 399 9026. Roskakatoksessa käynyttä henkilöä yritetään tavoittaa todistajana.
– Hän on ulkopuolinen henkilö, jota tavoitellaan todistajan roolissa, Tyynelä sanoo.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
-Uta-
Posts: 5593
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Myyrmäki - Postinjakajaan kohdistunut vakava väkivallanteko 17.11.2022

Post by -Uta- »

Poliisi on vaikeassa paikassa postin­jakajan murha­tutkinnassa: ”Se tiedetään, että tekijä on mustiin pukeutunut”
Poliisi on tavoittanut henkilön, jota pyydettiin aiemmin ilmoittautumaan.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009230744.html
Samu Lehtonen, Kia Kilpeläinen
10:48 | Päivitetty 13:09


POLIISI kertoo kuulleensa todistajaa Vantaan Myyrmäessä aiemmin tässä kuussa tapahtuneen epäillyn henkirikoksen tutkinnassa.

– Poliisi pyysi 22.11.2022 julkaisemassaan tiedotteessa väkivallanteon tapahtuma-ajan yönä Myyrmäentie 6 sijaitsevan taloyhtiön roskakatoksessa käynyttä henkilöä ilmoittautumaan poliisille. Henkilö on tavoitettu ja häntä on kuultu asiassa todistajan asemassa. Hän kertoo nähneessä yöllä mustiin pukeutuneen henkilön pihalla, rikoskomisario Tero Tyynelä sanoo tiedotteessa.

VARHAISJAKELUSSA työskennelleen postinjakajan surmasta aiemmin epäilty mies vapautettiin tutkintavankeudesta lauantaina, sillä poliisilla ei ollut edellytyksiä jatkaa vangitsemista. Miehen osalta poliisi jatkaa tutkinnassaan illan ja yön tapahtumien selvittämistä.

Poliisi on kertonut viikonloppuna olevansa lähes täysin varma, ettei aiemmin vangittu mies ole tekijä. Ilta-Sanomien tavoittama Tero Tyynelä sanoo, että epäillyn liikkeitä kyseisen yön ajalta selvitetään enää poissulkevassa mielessä.

– On 99-prosenttisen varmaa, ettei hän ole tekijä, Tyynelä sanoo.

Tyynelä ei kerro, mitkä olivat todennäköiset syyt, joiden perusteella miestä alun perin epäiltiin murhasta.

– Miehen vaatetus vastasi täysin sitä, miten silminnäkijä kuvaili tekijän vaatetusta, Tyynelä sanoo, mutta myöntää, ettei pelkkä vaatetus riitä oikeudelle perusteeksi siitä, että henkilö voitaisiin vangita todennäköisin syin.

Yksi vaihtoehto on, että joku on luullut tunnistaneensa epäillyn tai että hän on tallentunut johonkin lähialueen valvontakameraan, mutta mennytkin surmapaikan sijaan jonnekin ihan muualle. Kolmas vaihtoehto on, että surmapaikalta on löytynyt jotakin epäillylle kuuluvaa. Onko näin?

– Ihan hyviä päätelmiä, mutta ne vangitsemisen syyt ovat salassa pidettäviä, joten en voi niitä kommentoida, Tyynelä sanoo.

Tyynelän mukaan useat asiat ovat alun perin olleet syynä siihen, miksi vangittua miestä epäiltiin teosta. Myöhemmin tutkinnassa on kuitenkin selvinnyt, ettei vangittu mies olekaan tekijä.

Miehellä täytyy siis olla melko vedenpitävä alibi tekoajalle?

– Näin on, Tyynelä vastaa.

Onko poliisilla mitään muuta tekijästä kuin että hän on mustiin pukeutunut?

– Se tiedetään, että tekijä on mustiin pukeutunut henkilö.

TYYNELÄN mukaan uuden todistajan kuuleminen ei tuonut lisävalaistusta asiaan, mutta vahvisti toisen silminnäkijän kertoman seikan, jonka mukaan tekijä oli mustiin pukeutunut.

Tarkkoja silminnäkijähavaintoja on vaikea saada, koska teko tapahtui aamuyöllä, jolloin ihmisiä ei juurikaan ollut liikkeellä. Lisäksi teko tapahtui pimeän aikaan ja tilanne on ollut myös silminnäkijöille järkyttävä, joten kovin tarkkojen havaintojen tekeminen tekijästä on ollut hyvin vaikeaa. Poliisilla ei ole hallussaan myöskään valvontakamerakuvia, joihin tekijä olisi tallentunut.

Poliisi pyytää edelleen havaintoja ja vihjeitä tapahtuneesta.

– Toivomme edelleen, että kansalaiset välittäisivät poliisille matalalla kynnyksellä havaintoja ja tietoja, jotka mahdollisesti voisivat liittyä tähän vakavaan rikokseen, Tyynelä sanoo.

Tyynelä myöntää, ettei henkirikostutkinta ole helpoimmasta päästä, mutta hän uskoo silti rikoksen vielä selviävän.

VÄKIVALLANTEOSSA sai surmansa postia jakamassa ollut nuori nainen. Nainen sai väkivallan seurauksena erittäin vakavia vammoja ja kuoli myöhemmin sairaalassa.

Posti on järjestänyt ympärivuorokautista lisäturvaa Myyrmäen jakelualueelle tapahtuneen jälkeen. Lisäturvasta vastaa vartiointiliike.

– Olemme koko työyhteisö erittäin järkyttyneitä kaikesta tapahtuneesta. Toivomme, että tekijä saadaan kiinni mahdollisimman pian, Postin henkilöstöjohtaja Timo Koskinen kertoi aiemmin tiedotteessa.
User avatar
härkä
Posts: 7766
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Myyrmäki - Postinjakajaan kohdistunut vakava väkivallanteko 17.11.2022

Post by härkä »

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009233546.html

Surmattu postin­jakaja oli suomalainen – tämä kaikki tiedetään nyt

Poliisin mukaan sillä on suurin piirtein tiedossa, mitä tekohetkellä on tapahtunut. Tekoa edeltävät tapahtumat kiinnostaisivat poliisia.

Postinjakajan epäilty murha Vantaan Myyrmäessä on poliisille edelleen mysteeri. Rikoskomisario Tero Tyynelä Itä-Uudenmaan poliisista sanoo, että tekohetken tapahtumat ovat poliisilla suurin piirtein tiedossa, mutta tekoa edeltäneet tapahtumat ovat sen sijaan hämärän peitossa.
Keskustelupalstoilla on esitetty väitteitä siitä, että uhri olisi ulkomaalaistaustainen. Poliisin mukaan tämä ei pidä paikkansa, vaan uhri on täysin suomalainen. Näin ollen rasistinen motiivi on siis epätodennäköinen. Poliisi on aiemmin kertonut uhrin olevan nuori nainen. Sen enempää poliisi ei uhrista kerro.

Postin varhaisjakelija surmattiin Vantaalla osoitteessa Myyrmäentie 6 D torstaina 17. marraskuuta kello 3.30–3.38. Tekijästä tiedetään tässä vaiheessa vain se, että hän on mustiin vaatteisiin pukeutunut, noin 170–180 senttimetriä pitkä mies. Tiedot perustuvat kahden silminnäkijän kertomaan.

Poliisin tietoon ei ainakaan toistaiseksi ole tullut mitään sellaista, joka viittaisi siihen, että tekijä löytyisi uhrin lähipiiristä tai että teko olisi suunniteltu ennalta.
Itä-Uudenmaan poliisilla on tällä hetkellä myös ainakin kaksi muuta Vantaalla tapahtunutta pimeää väkivaltarikosta, joissa tekijää on kuvailtu tummiin vaatteisiin pukeutuneeksi mieheksi.
Reilu viikko ennen Myyrmäen henkirikosta Vantaan Simonkylässä tapahtui väkivaltarikos, jossa tuntematon mies aiheutti uhrille vakavia sairaalahoitoa vaatineita vammoja teräaseella osoitteessa Malminiityntie 16. Rikos tapahtui keskiviikkona 9. marraskuuta noin kello 2.15.

Lisäksi vuosi sitten marraskuussa poliisi kertoi kaipaavansa silminnäkijähavaintoja Vantaan Jokiniemessä keskiviikkona 10. marraskuuta 2021 tapahtuneesta puukotuksesta. Poliisin mukaan uhri sai hengenvaarallisia, sairaalahoitoa vaatineita vammoja. Epäilty on tässäkin tapauksessa tummiin vaatteisiin pukeutunut mies. Tekoa on tutkittu rikosnimikkeillä tapon yritys ja törkeä ryöstö.
Tyynelä vahvistaa, että myös Jokiniemen tapaus on yhä pimeä.

Osa linkistä.
Uhri oli siis suomalainen. Tuli jo Hervannan kiinatarkin mieleen.
Tekijä toki voisi olla ulkolaista sorttia ?
Outo tapaus.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
härkä
Posts: 7766
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Myyrmäki - Postinjakajaan kohdistunut vakava väkivallanteko 17.11.2022

Post by härkä »

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/e864 ... b2c8ec0ac5
HS: Poliisilla uusi epäilty postinjakajan murhatutkinnassa
Poliisi vapautti aikaisemman epäillyn viime viikon lauantaina.
Poliisi tutkii Vantaan Myyrmäessä tapahtunutta henkirikosta.Poliisi tutkii Vantaan Myyrmäessä tapahtunutta henkirikosta.

Poliisilla on uusi epäilty Vantaan Myyrmäessä tapahtuneen postinjakajan murhatutkinnassa, kertoo Helsingin Sanomat.

HS:n mukaan tänään torstaina vangittavaksi vaadittava epäilty on 19-vuotias mies.
Poliisi epäili aikaisemmin murhasta 23-vuotiasta helsinkiläismiestä, mutta epäilty vapautettiin viime viikon lauantaina sillä vangitsemiselle ei ollut edellytyksiä.

Vantaan Myyrmäessä tapahtunut postinjakajan surma on järkyttänyt alueella. Hieman yli 20-vuotias postinjakajanainen joutui väkivallan kohteeksi aamuyöstä torstaina 17. marraskuuta Vantaan Myyrmäessä. Hän kuoli saamiinsa vammoihin myöhemmin sairaalassa.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
Post Reply