Virpi Butt

Rikos- ja aiheeseen sopivat uutisoinnit.
Forum rules
Merkittävän tuntuisille uutisille on suotavaa luoda oma ketju.
Post Reply
monoliitti
Posts: 1354
Joined: Tue May 30, 2017 5:04 pm

Virpi Butt

Post by monoliitti »

Tänään (just nyt) julkistettiin tieto Paloittelumurhaaja Virpi Buttin kuolemasta 22.11-2021 49 vuotiaana.
User avatar
-Uta-
Posts: 5879
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Virpi Butt

Post by -Uta- »

IS: Paloittelumurhaaja Virpi Butt on kuollut
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/is- ... #gs.ialaoy
JULKAISTU 08.11.2022 16:54

Paloittelumurhaaja Virpi Butt on kuollut 22. marraskuuta vuonna 2021, Ilta-Sanomat kertoo. Hänen kuolemastaan on ehtinyt vierähtää jo miltei vuosi, mutta asiasta ei ole ilmeisesti koskaan aiemmin kerrottu julkisuudessa.

Butt tunnetaan Pirkkalan paloittelumurhasta juhannuksena 2003. Butt surmasi 26-vuotiaan juhannusheilansa iskemällä tätä puukolla 13 kertaa ja iski lopuksi terän pystyyn uhrinsa kaulaan.

Mies oli anellut armoa ja pyytänyt Buttia soittamaan ambulanssin ennen kuolemaansa, mutta turhaan.

Kun uhri oli hengetön, Butt pyysi apuun miesystävänsä Janne Hyvösen, joka oli tekohetkellä Buttin kotona vahtimassa naisen jälkikasvua. Kaksikko paloitteli uhrin ruumiin sahan ja veitsen avulla ja heittivät palaset roskalaatikoihin Nokialle.

Butt oli kuollessaan 49-vuotias. Hänet päästettiin elinkautisesta vankeusrangaistuksesta kärsimään tuomiotaan ehdonalaisuuteen 2018. Tuolloin hän käytti nimeä Lucrezia Francesca Pandora Butt.

IS:n mukaan Butt solmi avioliiton ja hänen sukunimensä muuttui. Puoliso jätti kuitenkin avioerohakemuksen kesäkuussa 2021, mutta avioero ei Buttin kuoltua ehtinyt astua voimaan.

IS:n tietojen mukaan hän oleskeli viimeiset vuotensa ulkomailla.
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Virpi Butt

Post by härkä »

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009154627.html
KRP on epäillyt Virpi Buttia Raisa Räisäsen paloittelumurhasta

Vuosia teinitytön katoamisen jälkeen katusoittaja kertoi poliisille häiritseviä tietoja. Hänen mukaansa Virpi Butt oli esitellyt repustaan tytön päätä ja tarjonnut syötäväksi ihmislihaa.

Katusoittaja kertoi törmänneensä kaksikkoon Kuninkaankadulla joko vuonna 1999 tai 2000.
Hän ei ollut varma ajankohdasta, mutta muistikuviensa mukaan vuodenaika oli viileä mutta maa lumeton. Katusoittajan mukaan hän oli itse humalassa mutta kaksikko selvin päin.

Katusoittaja kysyi Buttilta, olisiko tällä kaljaa repussaan.
– Ei ole vaan ihmisen pää, Butt oli katusoittajan mukaan vastannut ja vetänyt repustaan esiin jotakin esiteltäväksi.


Ote linkistä.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
Queen
Posts: 2736
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Re: Virpi Butt

Post by Queen »

Virpi Buttilla oli toukokuussa 2002 kaksi alaikäistä lasta. Toinen heistä oli 2-vuotias, toinen 16-vuotias. Tarkkaa ikää tälle parivuotiaalle ei osaa sanoa, mutta Raisan katoamisen aikaan hän on mahdollisesti ollut raskaana, jos lapsi on syntynyt 2000 vuonna. No mihin tämä nyt liittyy, ei oikeastaan mihinkään, tuli vain mieleeni.
Olikohan Virpi kiinnostunut koripallosta, kun oli kuitenkin urheilullinen.
Pikkuisen epäilyttää tämä katusoittajan kertoma. Olisiko mielikuvissaan liittänyt näihin myöhempiin tapahtumiin (2002), jolloin surmatun Anttosen pää oli Buttin repussa. Eihän sitä tiedä.
Jos Butt on Raisan katoamisen takana, tuskin tulee löytymään enää.
User avatar
Queen
Posts: 2736
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Re: Virpi Butt

Post by Queen »

Virpi Butt olisi täyttänyt siis tänä vuonna 50-vuotta. Hän olisi Raisan katoamisen aikaan ollut 27-vuotias. Tuolloin hänellä on ollut noin 13-14 vuotias poika, koska tämän kerrottiin vuonna 2002 olleen noin 16-vuotias (Nuorena on Butt saanut tämän lapsen).
Raisa oli kadotessaan 16-vuotias.
Voisiko Buttin ja Raisan yhdistää jotenkin tämä poika esim. harrastuksen, opiskelun tms. myötä?
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Virpi Butt

Post by härkä »

Viime vuonna kuolleen paloittelu­surmaajan puhelimia kuunneltiin yli kuukauden ajan osana Raisa Räisäsen katoamis­tutkintaa
https://www.aamulehti.fi/rikos/art-2000009199310.html

Poliisi ei vahvista, että se olisi epäillyt nimenomaan paloittelusurmaaja Virpi Buttia Raisa Räisäsen katoamisesta.
Raisa Räisästä etsittiin muun muassa kesäkuussa 2021 Tampereen Hervantajärvestä. Uusia vihjeitä tulee poliisille yhä kuukausittain, mutta varteenotettavien vihjeiden todennäköisyys laskee, kun tapauksesta on jo 23 vuotta. Myös paloittelusurmaaja Virpi Buttin nimi on noussut tutkinnassa esiin. Butt oli oikeudenkäynnissä paloittelusurmasta vuonna 2005. Kuva: Jukka Ritola, Mika Kanerva / Aamulehden arkisto

Raisa Räisäsen katoamisesta tulee yhä muutamia uusia vinkkejä kuukausittain, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jussi Luoto. Luoto on ollut tapauksen tutkinnanjohtajana noin kuukauden verran.
Tamperelainen Raisa Räisänen katosi 16. lokakuuta ja 17. lokakuuta välisenä yönä vuonna 1999. Luodon mukaan vihjeitä tulee edelleen ”yllättävän paljon”, vaikka katoamisesta on jo 23 vuotta.

Tutkinnassa on kolme tutkintalinjaa siitä, mihin Räisänen katosi baari-illan jälkeen. Yksi linja viittaa siihen, että Räisänen olisi noussut tumman museoauton kyytiin Tampereen Hämeenkadulla. Toisen tutkintalinjan mukaan Räisänen olisi mennyt taksissa Multisiltaan. Kolmannessa vinkkaajat olivat nähneet Räisäsen kulkevan itseään vanhemman naisen kanssa.
Kun paloittelusurmaaja Virpi Buttin viimevuotisesta kuolemasta uutisoitiin, muun muassa Ilta-Sanomat ja Yle julkaisivat myös artikkelit Buttista Räisäsen katoamisesta epäiltynä.
Liikkeet katoamisillalta tiedetään hyvin noin kello 23 saakka. Viimeinen varma havainto hänestä on Hämeenkadulta Sokoksen luota.
Keskusrikospoliisilla on ollut kolme päätutkintalinjaa tapahtumista. Myös onnettomuutta pidetään mahdollisena.

Tiedot perustuvat keskusrikospoliisin vuonna 2019 hakemiin telekuuntelulupiin. Tuolloin keskusrikospoliisi haki lupia Buttin puhelimien kuunteluun osana Raisa Räisäsen katoamisen tutkintaa. Luvat on haettu kolmeen liittymään: Buttin omalla nimellä olleeseen liittymään, tiettävästi silloisen aviopuolison liittymään sekä bulgarialaiseen liittymään, joka poliisin tietojen mukaan oli Buttin käytössä.
Tutkinnanjohtaja Jussi Luoto ei vahvista Aamulehdelle, onko nimenomaan Virpi Butt ollut epäiltynä tutkinnassa.
”Sen verran voin kertoa, että kuten on uutisoitu, tässä tutkinnassa on kohdistettu telekuuntelua naishenkilöön, joka on ollut epäillyn asemassa tässä rikosasiassa.”
Luoto ei kommentoi epäillyn naisen ikää. Epäily perustuu Luodon mukaan muutamiin silminnäkijähavaintoihin, joista osa on hyvin epävarmoja.

Aamulehti on nähnyt asiaan liittyvät asiakirjat. Niiden mukaan poliisilla on ollut telekuuntelulupaa hakiessa seitsemän todistajaa.
Ovatko havainnot kuinka ristiriitaisia keskenään, tutkinnanjohtaja Jussi Luoto?
”Eivät välttämättä kovinkaan ristiriitaisia. Ehkä enemmän tässä on se, että osa on hyvin epävarmoja havaintoja.”
Tällaisia vihjeet olivat

Asiakirjoista käy ilmi, että seitsemästä todistajasta viisi oli nähnyt kaksi naista kävelemässä Tampereen keskustassa katoamisyönä vuonna 1999.

Yksi todistajista tunsi Virpi Buttin entuudestaan treenattuaan samalla kuntosalilla. Todistaja näki, kun Butt käveli nuoren ”fiksusti” pukeutuneen naisen kanssa Rongankadulla. Nuori nainen oli selvästi Buttia pidempi, mikä voisi viitata Raisa Räisäseen, joka oli yli 170-senttinen. Todistajan mukaan Buttilla ja nuorella naisella näytti olleen sanaharkkaa, ja todistaja sai vaikutelman, että Butt tivasi tytöltä rahaa. Todistaja oli antanut lausuntonsa vasta 2016, eli vasta yli 15 vuotta tapahtuman jälkeen.

Neljän muun todistajan lausuntojen mukaan hekin olivat nähneet pitkän nuoren naisen kävelemässä vanhemman, lyhyemmän naisen kanssa Tampereen keskustassa. Suuri osa luonnehti vanhempaa naista noin 160-senttiseksi ja 30–40-vuotiaaksi, mutta yhden mielestä nainen saattoi olla 40–50-vuotias. Nuorempaa naista pidettiin noin 18-vuotiaana. Todistajien mukaan vanhempi nainen oli pukeutunut vaaleampiin vaatteisiin ja nuorempaa lämpimämmin. Vanhempaa naista kuvattiin rotevaksi ja vantteraksi. Todistajien näkemykset eroavat toisistaan muun muassa siinä, kuinka humalassa nuorempi nainen oli.

Kuudes poliisin kuulema todistaja kertoi ainoastaan heränneensä yöllä kamalaan kirkumiseen Juhannuskylässä sijaitsevassa asunnossaan. Kirkaisuja oli todistajan mukaan kaksi.

Seitsemäs todistaja puolestaan kertoi törmänneensä Virpi Buttiin ja Janne Hyvöseen kadulla ja kysyneensä, olisiko näillä repussaan kaljaa. Todistaja kertoi, että Butt oli vastannut repussa olevan ihmisen pää. Butt esitteli kertojan mukaan hänelle päätä, joka ei ollut verinen. Todistaja kertoi, ettei ollut uskonut pään olevan oikean ihmisen pää ennen kuin kaksikon tekemä paloittelusurma tuli julkisuuteen.
Todistajat ovat kertoneet havainnoistaan vuosina 1999–2016. Vain osa lausunnoista oli annettu pian Raisa Räisäsen katoamisen jälkeen.
Vanhat vihjeet uudelleen tutkintaan

Raisa Räisäsen katoamisen tutkinta jatkuu yhä epäiltynä murhana. Katoamista tutkittiin pitkään tappona, mutta kun tappo rikoksena vanheni 20 vuoden jälkeen, rikosnimikkeeksi vaihdettiin murha.
Luodon mukaan tapauksesta ei ole tullut ratkaisevia uusia tietoja. Tällä hetkellä tarkistetaan vanhoja vihjeitä sen varalta, että jotakin on jäänyt tekemättä tai huomaamatta. ”On muutamia vanhoja vihjeitä, joita tässä arvioidaan vielä uudelleen.”

Mihin tutkintalinjoihin uudelleen arvioitavat vihjeet liittyvät?

”Osa liittyy mahdollisesti näihin kolmeen niin sanottuun päätutkintalinjaan, ja osa on yksittäisiä vihjeitä, joista ei pysty sanomaan, liittyvätkö ne varsinaisesti mihinkään päätutkintalinjaan”, Luoto sanoo.
Myös uudet vihjeet tarkistetaan, kun niitä tulee.
Läpimurtoon vaadittaisiin varteenotettavia vihjeitä, mutta sellaisten saaminen on Luodon mukaan varsin epätodennäköistä, kun aikaa on kulunut paljon.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
itäviitta
Posts: 579
Joined: Wed Dec 14, 2011 6:30 pm
Location: Vesistö

Re: Virpi Butt

Post by itäviitta »

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/b259 ... c23fa45e12
Täällä Virpi Butt asui vankilan jälkeen – paikalliset kertovat murhaajan täydellisestä muutoksesta
Pirkanmaalaisen kirkonkylän asukkaiden mukaan paloittelumurhaaja yritti päästä käsiksi uuteen elämään vankilan jälkeen.
Paikallisten mukaan Virpi Butt asui näissä taloissa.Paikallisten mukaan Virpi Butt asui näissä taloissa.

Gladiaattorit-ohjelmasta tutuksi tulleen ja sittemmin poikkeuksellisen raaoista henkirikoksista elinkautiseen vankeusrangaistukseen tuomitun Virpi Buttin hiljattain julki tullut kuolema nosti naisen rikoshistorian ja elämän jälleen kansan muistiin.

Sisä-Suomen poliisilaitoksen rikosylikomisario Pasi Nieminen kertoo ulkomailta tulleen tiedon mukaan, että Butt on kuollut 22.11.2021. Poliisi jatkaa kuolemansyyntutkintaa, joka on salainen. Butt kuoli 49 vuoden ikäisenä.
– Asiasta ei tiedoteta tällä hetkellä enempää, Nieminen sanoo Iltalehdelle.
Pitkä vankeustuomio
Virpi Butt tuomittiin elinkautiseen vankeuteen.Virpi Butt tuomittiin elinkautiseen vankeuteen.

Butt muutti nimensä Lucrezia Francesca Pandora Buttiksi ja pääsi ehdonalaiseen 31.12.2018 istuttuaan vankilassa yli 15 vuotta. Hän muutti lähelle Tamperetta Ylöjärven Kuruun vankilasta vapauttamisen jälkeen ja aloitti työt.
Iltalehti vieraili Kurussa, jossa kuuluisan entisen asukkaan tarina puhuttaa edelleen. IL:n haastattelemat ihmiset eivät halunneet nimiään tai kuviaan julkisuuteen. Sen verran tukevasti paloittelumurhaajan varjo yhä pirkanmaalaisen kirkonkylän yllä kummittelee.
– Kyllähän sellainen pelotti ja kummastutti, että kannibaali asui meidän kylässä, eräs toteaa Iltalehdelle.
Tosiasiassa kannibalismia harjoitti Buttin rikoskumppani, ei tiettävästi nainen itse.
"Yritti elää arkea"
Kuru on entinen kunta, joka nykyään kuuluu Ylöjärveen.Kuru on entinen kunta, joka nykyään kuuluu Ylöjärveen.

– Näin häntä usein keskustassa kaupoissa ja muutenkin. Hän asui tuetussa vuokra-asunnossa jonkin aikaa. Niissä asunnoissa on asunut vuosien aikana muitakin vankilasta vapautuneita, joita autetaan uuden elämän alkuun järjestämällä asunto, eräs Kurussa asuva arvelee.
– Hän ei halunnut Tampereelle, mutta kuitenkin lähelle entistä kotikaupunkiaan. Ei hän olisi voinut elää Tampereella. Täällä pystyi paremmin totuttelemaan arkeen, tavalliseen elämään. Ainakin hän yritti elää arkea.
Toinen kurulainen oli nähnyt Buttia paikkakunnan ravintoloissa, mutta miehen mukaan hänen ulkonäkönsä ja olemuksensa olivat niin muuttuneet, että hän sai elää rauhassa.
– Kuru suojelee asukkaitaan. Tämä on siinä mielessä turvallinen ympäristö, mutta kyllähän sitä on sitten taas myös silmätikkuna. Pitää olla hyvä, luotettava turvaverkko ympärillä, jos pystyy täällä elelemään, mies sanoo.
Kolmannen paikallisen mukaan Butt ehti ehkä asua myös Parkanossa.

– Jos pieni paikkakunta alkoi ahdistaa, kyllä sitten varmaan joku ulkomaa houkutti jatkamaan elämää rikoksen ja vankilan jälkeen.
"Ei tuttu ravintoloissa"
Paikallisissa ravintoloissa Buttia ei tiedetty ainakaan vakioasiakkaaksi.Paikallisissa ravintoloissa Buttia ei tiedetty ainakaan vakioasiakkaaksi.
Iltalehti kyseli parin keskustan ravintolan omistajilta mahdollisesta kuuluisasta asiakkaasta, mutta kumpikaan ei myöntänyt häntä ainakaan vakiasiakkaakseen.
– Täällä on niin pienet piirit. Jos hän olisi ollut vakiasiakas, olisin kyllä kuullut siitä. Tietysti hän on voinut piipahtaa, erään ravintolan omistaja sanoi.

Kurussa asuu ja toimii yrittäjänä myös 2000-luvun alussa Virpi Buttin kanssa samalla kuntosalilla Tampereella käynyt henkilö. Hänkään ei tunnusta tavanneensa naista Kurussa.
– Tietysti, jos ulkonäkö on muuttunut paljon, ja hiukset ovat täysin eriväriset, on vaikea tunnistaa vuosien takaista tuttua.
Myös tarinat ja salaliittoteoriat alkoivat liikkua paikkakunnalla.

Kuruun tultaessa ensimmäisestä ravintola-kahvilasta tavoitettu rakennusmies sanoo varmasti nähneensä Buttin vielä viime kesänä keskustan karaokeravintolassa olleessa seurueessa.
– Nainen näytti kovin väsyneeltä ja riutuneeltakin, mutta kyllä se aivan varmasti hän oli, rakennusmies sanoo.
Kyseessä on kuitenkin väärinkäsitys, sillä Butt oli tuohon aikaan jo kuollut.
Tv:stä tuttu

Buttin rikos herätti harvinaislaatuisuutensa ja raakuutensa vuoksi paljon huomiota ja hänen vapauttamistaan vankilasta kritisoitiin. Rikosseuraamuslaitos oli vapauttamista vastaan ja vetosi rikosten uusimisriskiin.
Helsingin hovioikeus kuitenkin päätti vapauttaa hänet.
2. elokuuta 1972 syntynyt Virpi Sanna Sinikka Butt pääsi Renny Harlinin ohjaamaan Gladiaattorit-tv-ohjelmaan vuosiksi 1993–94. Ohjelmassa hän esiintyi nimellä Timantti.
Butt kuntoili ja rakensi kehoaan Tampereen keskustassa sijainneella kuntosalilla, mutta ei tiettävästi kilpaillut kehorakennuksessa ainakaan SM-tasolla.
Kierrä minut rannan puolelta
Post Reply