Kuopio - Yksi lyönti päätti perheenisän elämän

Rikosten koko muu kirjo henkirikosten lisäksi ajanjaksosta riippumatta
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Kuopio - Yksi lyönti päätti perheenisän elämän

Post by -Uta- »

Yksi lyönti päätti perheenisän elämän
Lyönti päähän ja asfalttiin iskeytyminen aiheuttivat vakavia vammoja, joiden takia uhri menehtyi noin tunnin kuluttua.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/8a6c ... 9c4799ee1a
Jatta Lapinkangas
14.7. 2022 klo 8:56


Ravintolailta päättyi sanaharkkaan ja perheenisän kuolemaan viime kesänä Kuopiossa. Kuolemaan johti yksi ainoa nyrkinisku. Kova lyönti kaatoi uhrin päin asfalttia, ja 45-vuotias perheenisä kuoli pian päähän aiheutuneisiin vammoihin.

Syyttäjä vaati lyöjälle tuomiota pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta. Lyöjä, tekoaikaan 32-vuotias mies, myönsi lyömisen, mutta katsoi sen olevan hätävarjelun liioitteluna tehty pahoinpitely.

Tilanne alkoi ravintolan edustalla, kun uhrin ja ravintolan omistajan välillä tuli riitaa. 32-vuotias mies vetäisi uhrin tilanteesta pois, jolloin 45-vuotias uhri kaatui maahan. Tästä seurasi puolestaan heidän välilleen sanaharkkaa. Uhri otti, kenties osin humalatilansa takia, askelia kohti miestä. Oikeuden mukaan kyseessä ei ollut hyökkäys. Mies vastasi tähän lyömällä uhria voimakkaasti nyrkillä päähän. Uhri iskeytyi lyönnin voimasta asfalttiin ja kuoli saamiinsa vammoihin.

Tapahtumalla oli monta todistajaa, mutta he kertoivat asiasta hyvin eri tavoin. Oikeus katsoo, että kaikki asiassa kuullut henkilöt olivat tapahtumien aikaan päihtyneitä, mikä on voinut vaikuttaa heidän muistikuviinsa.

32-vuotiaan miehen verestä löytyi myös amfetamiinia. Hän kiisti käyttäneensä huumeita, mutta oikeus ei uskonut tätä.

Törkeää huolimattomuutta
Oikeuden mukaan 32-vuotias mies aiheutti uhrin kuoleman törkeällä huolimattomuudella. Vaikka yleensä yhteen lyöntiin ei käräjäoikeuden mukaan liity kuoleman vaaraa, on yleisesti tiedossa, että pään iskeytyminen asfalttiin voi olla hengenvaarallista. Oikeus katsoo, että teko on kokonaisuutta arvostellen törkeä.

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi miehen vuoden ja kuuden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen pahoinpitelystä, törkeästä kuolemantuottamuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Lisäksi miehelle tuomittiin 60 tuntia yhdyskuntapalvelua. Uhrin omaisille miehen tuli maksaa korvauksia muun muassa kärsimyksestä yhteensä lähes 35 000 euroa.

Tuomio ei ole lainvoimainen.
Post Reply