Zodiac Killer

User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Zodiac Killer

Post by -Uta- »

Tutkija­ryhmä väittää selvittäneensä Zodiac-murhaajan henkilöllisyyden
Liittovaltion poliisi FBI ja San Franciscon poliisi ovat sanoneet, että Zodiacin henkilöllisyyttä ei ole selvitetty.
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008315614.html
Ina Kauppinen
13:45


Image
Ainoa kuva Zodiacista on silminnäkijän kuvauksen perusteella tehty piirros. KUVA: ZUMA / MVPHOTOS

JOUKKO itsenäisiä tutkijoita väittää selvittäneensä, kuka on 1960-luvun lopulla Kaliforniaa piinannut Zodiac-murhaaja, USA Today uutisoi. Case Breakers -nimeä käyttävä ryhmä, joka sanoo koostuvansa entisistä lainvalvojista, tiedustelupalveluiden työntekijöistä ja toimittajista, sanoo, että murhaaja on entinen ilmavoimien veteraani, jonka syyllisyyden puolesta puhuvat ”fyysiset ja rikostekniset todisteet”.

Lisäksi ryhmä väittää, että Zodiac oli vuonna 1966 tapahtuneen Cheri Jo Batesin, 18, murhan takana. Viranomaiset ovat aiemmin kiistäneet, että sarjamurhaaja olisi surmannut Batesin.

Zodiacin tiedetään surmanneen ainakin viisi ihmistä vuosina 1968–1969, joskin hän itse sanoi, että uhreja oli 37. Zodiac piinasi mediaa kryptisillä kirjeillä vuodesta 1969 vielä vuoteen 1974 asti. Hänen uskotaan lähettäneen ainakin 11 kirjettä

Zodiacin vahvistetut uhrit
- Ensimmäiset vahvistetut uhrit olivat mies ja nainen, jotka ammuttiin autoon Beniciassa, Kaliforniassa, joulukuussa 1968.
- Heinäkuussa 1969 Zodiacin uskotaan ampuneen naista ja miestä Vallejossa. Mies selvisi.
- Syyskuussa 1969 sarjamurhaajan uskotaan puukottaneen pariskuntaa järven rannalla Napan alueella. Mies selvisi.
- Taksikuski ammuttiin San Franciscossa lokakuussa 1969. Hän on viimeinen vahvistettu Zodiacin uhri.

MIES, jonka Case Breakers on nimennyt Zodiaciksi, oli ilmavoimien veteraani. Tutkijaryhmän mukaan hänet yhdistää Batesin murhaan se, että hän kävi lääkärillä Batesin murhapaikan lähellä sijaitsevassa sairaalassa asevälikohtauksen takia. Lisäksi hän maalasi taloja yli neljä vuosikymmentä – Batesin murhapaikalta löytyi kello, jossa oli maaliroiskeita.

Batesin murhapaikalta löytyi myös jälki armeijatyylisestä kengästä, joka oli samantyylinen ja samankokoinen kuin ne, joita Zodiac ja Case Breakersin nimeämä mies käyttivät, Fox News kertoo.

Miehen väitetään olevan Zodiac, koska eräässä valokuvassa hänen otsassaan näkyy selviä arpia, jollaisia on kuvailtu olleen myös Zodiacilla. ”Todiste” on ryhmän mukaan myös se, että yhdessä Zodiacin lähettämässä kirjeessä, kun miehen koko nimen kirjaimet poistetaan, kirjeen viesti muuttuu.

Image
Zodiac-murhaaja lähetti useita kirjeitä medialle. KUVA: NAPA VALLEY REGISTER / ZUMA / MVPHOTOS

SAN FRANCISCO CHRONICLE sai aikoinaan useita kirjeitä Zodiacilta. Se ja paikallinen poliisi saavat vuosittain edelleen satoja vihjeitä Zodiacista.

Lehden mukaan kuusi vuotta sitten eräs Case Breakersin nimeämän epäillyn sukulainen otti yhteyttä lehteen. Hän sanoi epäillyksi nimetyn miehen yrittäneen tappaa hänet vasaralla. Lehti sai myöhemmin kuitenkin viranomaisilta kuulla, ettei miestä ollut yhdistetty Zodiac-murhiin.

Lehti on myös haastatellut epäillyn miehen entistä miniää, joka oli vakuuttunut, että hänen entinen appensa oli sarjamurhaaja.

Mies kuoli 80-vuotiaana luonnollisista syistä vuonna 2018.

Image
FBI ja San Franciscon poliisi sanovat, ettei Zodiacin henkilöllisyys ole selvinnyt. KUVA: NAPA VALLEY REGISTER / ZUMA / MVPHOTOS

VIRANOMAISET ovat kuitenkin sanoneet, että Zodiacin henkilöllisyys on yhä selvittämättä.

– Zodiac-murhaajan tapaus on yhä avoin. Meillä ei ole mitään uusia tietoja kerrottavana tällä hetkellä, Yhdysvaltojen liittovaltion poliisi FBI sanoi lausunnossa.

Myös San Franciscon poliisi oli samoilla linjoilla, sillä poliisilaitos sanoi, ettei kommentoi avoinna olevaa tutkintaa.

– Onko mahdollista, että (Case Breakersin nimeämä henkilö) tappoi Cheri Jo Batesin? Ei, Riversiden poliisin edustaja Ryan Railsback sanoi San Francisco Chroniclelle.

– Jos luette, mitä he ovat julkaisseet, kyse on vain aihetodisteista. Se ei ole paljon.

Vaikka mediassa on nimetty useita henkilöitä epäillyksi Zodiac-murhaajaksi, poliisi on nimennyt ainoastaan yhden henkilön: vuonna 1992 kuolleen Arthur Leigh Allenin. Koska riittävästi todisteita ei löytynyt, häntä vastaan ei nostettu koskaan syytteitä.
Eks-EkstroVertti
Posts: 3083
Joined: Mon Mar 20, 2017 10:45 pm

Re: Zodiac Killer

Post by Eks-EkstroVertti »

^Ei nuo ole edes aihetodisteita. Allen ehti kuoli sydänkohtaukseen ennen syytteiden nostamista. Häntä olisi syytetty ainakin aseiden laittomasta hallussapidosta. Olen funtsinut koko keissiä myös siltä kantilta, että varsinainen Zodiac olisikin ollut Allenin entinen oppilas, jota pedofiili Allen oli käyttänyt hyväkseen. Mielestäni Zodiac johdatteli onnistuneesti epäilyjä Alleniin, mm. kirjoitukset koululasten murhaamisesta ja nimenomaan opettajiin vihjaava ammattislangin käyttö "bussy (busy) work". Luulen, että myös Don Cheney puhui kostonhimossaan palturia, eikä myöhemmin voinut enää perääntyä sanomisistaan. Vähän kuin Bodomin Sahakangas. Itse asiassa, Cheney on muuttanut puheitaan siten, että epäilee Zodiac- murhien olleen mahdollisesti kahden salaliitto, ensimmäisen oltua Allen. Kohta hän varmaan tunnustaa olleensa itse se toinen.
5 pro viis ja sil´ pläsi puli
Puu elon järvellä veliä
Jori joi Niveat
UiNeet aiEm puheis Isä
yks yö faija Rai s kas Kain kaa
Sepän veli Pieks Mester-
moralla

Luminol
Post Reply