Surmaajan samannimiset uhrit

Rekisteröityjen käyttäjien yhteinen julkinen muistilehtiö sekä kysymys- ja vastauspalsta
Forum rules
Foorumin ketjuihin voi tallettaa yhteiseen muistiin kiinnostavia asioita, kysellä ja vastata kaiken ollessa läpinäkyvää
Post Reply
User avatar
Queen
Posts: 2736
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Surmaajan samannimiset uhrit

Post by Queen »

(Muistin varaista juttua)
Rikospalstoilla on joskus puhuttu siitä, onko joku surmaaja pyydystänyt tietyn nimisiä naisia uhreikseen, esim. Pia-surmien yhteydessä.

Luin vanhasta PPK-kirjasta tapauksen, jossa ruotsalainen nuori mies oli surmannut 1970-luvulla ensin pienen tytön kerrostalon rappukäytävässä. Hän oli vetänyt tytöltä kurkun auki. Tytön nimi oli Kirsty. Mies ei jäänyt tuolloin kiinni surmasta, mutta häntä epäiltiin siitä.
Sittemmin mies seurusteli erään tytön kanssa. He olivat riitaantuneet ja tyttö oli sanonut äidilleen, ettei tämä päästäisi miestä sisälle, jos tämä pyrkii heidän kotiinsa. Äiti oli mennyt avaamaan oven ja sanonut, ettei tyttö ole kotona. Mies oli päätellyt ädin valehtelevan ja oli suutuksissaan lyönyt häntä puukolla olkapäähän. Tämän uhrin nimi oli Kirsty.
Myöhemmin mies meni naimisiin ja jos oikein muistan, pariskunta muutti eri alueelle asumaan. Täällä mies oli kerran ollut kerrostalon kellaritiloissa, kun kaksi tyttöä (sisarukset), tuli laittamaan pyykkejä koneeseen. Toinen tytöistä, 15-v., oli myöhemmin yksin tullut ripustamaan pyykkejä kuivamaan. Mies tappoi tytön hakkaamalla tätä useita kertoja puukolla. Tytön nimi oli Kirsty.
Vihdoin mies jäi kiinni tekemisistään. Häneltä oli kysytty, tunsiko hän tytöt, mutta hän oli kieltänyt tuntevansa heitä sen paremmin ainakaan, oli ehkä pihamaalla nähnyt.

Voiko tällainen siis olla sattumaa, että kaikki uhrit ovat samannimisiä vai olikohan mies selvillä tyttöjen nimistä?
Voisihan olla, että hän olisi kuullut jonkun puhuttelevan tyttöjä etunimeltä.
Miehelle tehtiin mielentilatutkimus ja hänet todettiin syyntakeiseksi.
Mies itse kertoi, että hänelle tuli tällaisia tappoajatuksia, kun hän otti alkoholia. Suoranaisesti surmiin ei liittynyt seksuaalista hyväksikäyttöä tai siis raiskausta tms., joskin mies kertoi, että tapausten yhteydessä hän oli masturboinut.
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Surmaajan samannimiset uhrit

Post by härkä »

Onko tuo Ruotsissa tapahtunut sarja ?

Ihan siksi kysyn , kun nimi Kirsty ei kuulosta ruotsalaiselta. Jotenkin tuntuisi , että Kirsty olisi nimenomaan USA:ssa ollut suosiossa. Enemmän kuin es. Englannissa ??
Keskimmäinen Kirsty edusti eri ikäluokkaa sarjassa.
Onko skounella tietoa , miten yleinen Kirsty Ruotsissa on ?

Kyllähän elämän eri alueilla joskus sattuu , että tiettyjä nimiä tulee lähelle.
Toisaalta joitakin aivan yleisiä , ei sitten taas ilmaannu.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
Queen
Posts: 2736
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Re: Surmaajan samannimiset uhrit

Post by Queen »

Nyt kaivoin tuon kirjan käsiini. Kuten kirjoitin, että edellinen sepustus oli muistin varassa ja tietenkin se muisti petti.
Nyt korjausta:
Tapaukset sattuivat Tanskassa, ei Ruotsissa.
Ensimmäinen murha tapahtui Kööpenhaminassa 1972 ja toinen Randersissa 20.4.1976 (miten sattuikin, tänään on vuosipäivä). Tuo puukotus oli jonkun aikaa ensimmäisen murhan jälkeen.
PPK-kirjassa kaikkien uhrien mainittu nimi oli Kirsten (melkein muistin oikein). Poliisit olivat kiinnittäneet kyllä tähän nimiasiaan erityistä huomiota, mutta selvyyttä asiaan ei kait koskaan tullut.
Post Reply