Kerava - 14v tytön surma Saviolla 2008

Selvitetyt tapaukset taustoineen, rikosten tekijöiden profiilit
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 5879
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Kerava - 14v tytön surma Saviolla 2008

Post by -Uta- »

14-vuotias tyttö surmattiin Keravalla
https://alibi.fi/uutiset/14-vuotias-tyt ... keravalla/
20.7.2008

Keravan Saviolla surmattiin 14-vuotias tyttö. Toistaiseksi tuntematon mies puukotti tyttöä urheilukentällä niin, että tyttö menehtyi saamiinsa vammoihin. Puukotus tapahtui lauantai-iltana Savion koulun läheisyydessä olevalla koripallokentällä. 14-vuotias urheilijatyttö oli harjoittelemassa, kun mies hyökkäsi tytön kimppuun. Puukotettu kykeni raahautumaan läheiseen taloon, mistä soitettiin ambulanssi. Avusta huolimatta tyttö menehtyi saamiinsa vammoihin.

Poliisi kaipaa yleisön apua
Poliisi kaipaa nyt yleisöltä kaiken mahdollisen avun. Puukotuksesta epäillään noin 30-40-vuotiasta miestä, jota ei vielä ole tavoitettu. Jos sinulla on jotain asiaan liittyviä havaintoja tai tietoja, soita poliisille numeroon 0718735212 tai 09-280004.

Kiinniotto
Iltapäivän aikana poliisi on ottanut kiinni 14-vuotiaan tytön surmaamisesta epäillyn miehen. Hänen osuutensa tekoon arvellaan selviävän illan kuluessa. Poliisi on löytänyt mahdollisen surma-aseen. Urheilijatyttö surmattiin useilla teräaseen iskuilla.
User avatar
-Uta-
Posts: 5879
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Kerava - 14v tytön surma Saviolla 2008

Post by -Uta- »

Image
Emilia Nieminen

Image
Jan Peter Kukka
User avatar
-Uta-
Posts: 5879
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Kerava - 14v tytön surma Saviolla 2008

Post by -Uta- »

Keravan puukottaja tiesi jäävänsä kiinni
Savion puukotuksen tunnustanut mies on tarkentanut motiiviaan kuulusteluissa.
Tutkinnanjohtaja Anssi Murto ei silti suostu kertomaan sitä ennen loppuviikkoa.
Mies on harkinnut tekoaan niin paljon, että on ymmärtänyt jäävänsä siitä todennäköisesti kiinni.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000316831.html
STT - 23.7.2008 17:20 | Päivitetty 23.7.2008 17:24

STT:n saamien tietojen mukaan 14-vuotiaan tytön lauantaisesta puukotuksesta vangittu 18-vuotias mies kertoi heti kiinni jäätyään poliisille, että syy hänen tekoonsa olisi ollut hoitoon pääsy.

Olen aikaisemmin ilmoittanut, etten anna julkisuuteen sitä ensimmäistä motiivia, jonka epäilty on asiassa sanonut. Se on se syy, minkä takia motiivia on pidetty suhteellisen vähän aikaa piilossa, Murto sanoo. Murron mukaan epäilty on sanonut poliisille hyvin jyrkästi jostakin asiasta heti kiinnioton jälkeen. - Selvittelemme nyt, mitä hän on oikeasti tarkoittanut, Murto kertoo. Murron mukaan mies ei ole kiinnioton jälkeen vaihtanut motiiviaan, mutta on tarkentanut alun perin sanomiaan asioita kuulusteluissa. Poliisi pitää motiivia vahvana, sillä miehen oman kertoman lisäksi siihen on saatu vahvistusta myös muista lähteistä.

Nuorten tekemät henkirikokset harvinaisia

Poliisi on jo aiemmin kertonut epäilevänsä, että Savion puukotuksesta vangitulla 18-vuotiaalla miehellä on ollut mielenterveysongelmia.

Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen tutkijan Martti Lehden mukaan noin joka kymmenes 15-21-vuotiaista surmaajista on mielisairas. Lehden mukaan nuorten tekemät henkirikokset ovat yhä harvinaisia. - 18-20-vuotiaiden tekemiä henkirikoksia on muutamia vuosittain, mutta ei niitä kymmeniä ole, Lehti sanoo. Tyypillisesti nuorella henkirikoksentekijällä on oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen rikollisuustilannekatsauksen mukaan päihdeongelma. Lisäksi nuorten tekemiä henkirikoksia yhdistää aineellisen hyödyn tavoittelu. Viime vuosikymmeninä joka neljäs nuoren tekemä henkirikos on liittynyt omaisuusrikokseen.

Savion puukotus ei näihin raameihin istu. Tutkinnanjohtajan mukaan poliisilla ei ole minkäänlaista viitettä siitä, että Savion puukotuksesta epäillyllä olisi päihdetaustaa. Hän ei myöskään ole vienyt uhrilleen kuuluneita tavaroita. Murron mukaan epäilty on edelleen käyttäytynyt kuulusteluissa rauhallisesti.
Post Reply