Ruotsi, Jällivaara - Carolin Stenvallin murha 2008

Selvitetyt tapaukset taustoineen, rikosten tekijöiden profiilit
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 5879
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Ruotsi, Jällivaara - Carolin Stenvallin murha 2008

Post by -Uta- »

Carolin, 29, murhattiin lähellä Suomen rajaa matkalla työhaastatteluun – tuomitun elinkautinen lyheni.
Tapaus on Norrbottenin alueen tunnetuin henkirikos.
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/c44 ... 36d62211a0
perjantai 19.03.2021 klo 21:01

Image
Google-kuva
Image
Google-kuva

Elinkautiseen vankeusrangaistukseen 29-vuotiaan Carolin Stenvallin murhasta tuomittu mies on saanut elinkautisen tuomionsa lyhennettyä. Tuomio on muutettu 24 vuoden vankeusrangaistukseksi. Asiasta kertoo SVT.

Tapaus on SVT:n mukaan Pohjois-Ruotsin Norrbottenin alueen tunnetuin henkirikos kautta aikain. Stenvallin ruumis löytyi kuusi viikkoa hänen katoamisensa jälkeen Jällivaarasta metsätieltä lähellä E10-moottoritietä vuonna 2008. Jällivaara sijaitsee lähellä Suomen rajaa.

Stenvall katosi automatkailijoiden levähdyspaikalta Jällivaaran ulkopuolella. Hän oli tuolloin matkalla työhaastatteluun Kiirunassa.

Murhasta tuomittu Toni Alldén on aiemmin hakenut elinkautisen tuomion muuttamista määräaikaiseksi vankeusrangaistukseksi, mutta tuloksetta. Perjantaina Örebron käräjäoikeus totesi, että tuomio voidaan lyhentää. Päätöksessä on otettu huomioon ennen kaikkea tuomitun riski syyllistyä uusiin vakaviin rikoksiin, joka on Örebron käräjäoikeuden mukaan alhainen.

Yritti polttaa ruumiin
Jällivaaralainen Alldén sai elinkautisen tuomion vuonna 2009.

Expressenin mukaan hän oli ampunut Stenvallia metsästysaseella levähdyspaikalla 12. syyskuuta 2008. Poliisi pääsi Alldénin jäljille auton takakontin maton avulla, johon oli jäänyt Stenvallin verta.

Alldén tunnusti tappaneensa Stenvallin mutta sanoi, että kyseessä oli onnettomuus. Alldénin mukaan Stenvall olisi lyönyt päänsä vetokoukkuun ja ollut jo kuollut siinä vaiheessa, kun Alldén ampui häntä. Tuomioistuimen mukaan Stenvall oli vielä hengissä Alldénin ampuessa häntä. Murhan jälkeen Alldén oli yrittänyt polttaa ruumiin.

Alldén on nyt 63-vuotias. Kuulusteluissa hän on sanonut elävänsä joka päivä teon jälkeen syyllisyyden, häpeän ja ahdistuksen vallassa.


MARIKKI NYKÄNEN /IL
Post Reply