Jarmo Kettunen, murhattu 1979

Huom.: Legendaariset rikokset ovat omassa osiossaan.
Forum rules
Huom.: Legendaariset rikokset ovat omassa osiossaan.
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 5593
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Jarmo Kettunen, murhattu 1979

Post by -Uta- »

01.05.1979 Jarmo Veikko Tapio Kettunen (synt. 1948) löydettiin surmattuna asunnostaan Kirkkokadulla Oulussa. Kettunen oli syntynyt Kajaanissa, mutta asunut jo useita vuosia Oulussa. Tuolloinen asunto oli Heinäpäässä, Kirkkokatu 52:n toisessa kerroksessa sijaitseva yksiö, työsuhdeasunto, joka sijaitsi A-rapussa.


Kopio Minfosta:
Läpimurto lähellä
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2006080 ... 1_uu.shtml < Ei toimi.
Keskiviikko 2.8.2006 klo 00.04

Poliisi on toiveikas 27 vuotta vanhan "vappumurhan" selviämisessä.

Oululainen poikamies Jarmo Veikko Tapio Kettunen, 31, juhli vappuaattoa vuonna 1979 tuttavaseurueessa pistäytyen alkuillasta baarissakin. Hänet tunnettiin "pienenä ja hiljaisena miehenä" vakiokapakassaan Tulli-baarissa, joka sijaitsi kolmen korttelin päässä kotiovesta Oulun Kirkkokadulla.

Kettusen poikkeuksellisen raaka ja "kummallinen" murha tuona vappuyönä ei ole jättänyt kaupunkilaisia rauhaan, sillä tekijä on 27 vuoden jälkeen edelleen vapaalla.

Keskusrikospoliisin Oulun yksikkö penkoo tällä hetkellä noin kymmentä yleisövihjettä, joista kenties lupaavin tuli noin vuosi sitten. Tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Ari Sorosen mukaan sitä ja paria muuta kannatti lähteä työstämään heti. - Vuosien varrella on tullut erilaisia vihjeitä, mutta tämä oli varteenotettavan oloinen eikä sitä voitu heti sulkea pois, Soronen valottaa. Vihjeen sisällöstä tutkinnanjohtaja ei voi tutkinnallisista syistä paljastaa enempää. Poliisi on kuitenkin "positiivisella mielellä" murhamysteerin mahdollisesti orastavasta ratkaisusta.

Ruumis lojui neljä päivää
Murhattu Kettunen kävi päivätöissä elementtisaumaajana. "Hän käytti hyvin paljon alkoholia, mutta ei humalassakaan koskaan haastanut riitaa", Kainuun Sanomissa kerrottiin 1979. Tunnettuja vihamiehiä Kettusella ei ollut eikä hän ollut sekaantunut rikolliseen toimintaan. Juopunut Kettunen nähtiin surmailtana Tulli-baarin ovella puoli kymmeneltä. Mies jätti tutun seurueensa eikä häntä sen koommin ole nähty elossa. Työkaverit ihmettelivät ja kävivät kolkuttelemassa kotiovea, kun Kettunen ei seuraavana päivänä saapunut töihin. Lopulta ystävä löysi miehen kuolleena verisestä kodista neljä vuorokautta murhan jälkeen.

-

Image
Apina-Grillillä poliisi tarkoittaa ilmeisesti Asemakadulla sijainnutta Arina-grilliä, mutta ilmeisesti kuitenkin Tulli-baaria?

Image
User avatar
-Uta-
Posts: 5593
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Jarmo Kettunen, murhattu 1979

Post by -Uta- »

Poliisi edis­ty­nyt van­ho­jen ou­lu­lais­sur­mien tut­kin­nas­sa
https://www.kaleva.fi/poliisi-edistynyt ... nn/2426784
07.07.2009 12:14 / Tuomo-Juhani Tapio

Keskusrikospoliisin (krp) Oulun yksikkö on edistynyt Oulussa kohua herättäneen vanhan henkirikoksen tutkinnassa. Poliisi on saanut uusia vihjeitä Heinäpäässä vuoden 1979 vappuna tapahtuneen Jarmo Kettusen murhasta.

Rikosylikomisario Ari Soronen sanoo, että Heinäpäässä asuntoonsa raa`asti surmatun Kettusen tapauksesta on tullut arvokasta uutta tietoa. "Olemme puhuttaneet ja myös kuulustelleet useita ihmisiä tapaukseen liittyen. Vielä ei voida kuitenkaan puhua varsinaisesta läpimurrosta", Soronen sanoo.

Kenties tärkeimmän vihjeen poliisi sai vuonna 2005. Vihjeen antoi nimetön henkilö, jonka henkilöllisyys on sittemmin selvinnyt. "Olemme kuulleet häntä, ja pidämme hänen tietojaan arvokkaina", Soronen sanoo.

30-vuotias Kettunen murhattiin asunnossaan. Viimeinen havainto hänestä tehtiin hänen ollessa menossa kotiinsa Heinäpäähän. Poliisi pitää todennäköisenä, että hän tapasi tuolla matkalla miehen, jonka seurassa hän meni kotiinsa. Kettunen löydettiin surmattuna toukokuun viidentenä päivänä.

---

Image
Tullibaarin ulko-ovelta v.1979

Image
Tulli-baari puhelinluettelossa v.1970
User avatar
Queen
Posts: 2713
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Re: Jarmo Kettunen, murhattu 1979

Post by Queen »

Olen joskus pohtinut, onko Kettusen murha luettavissa ns. homomurhiin. En tarkoita, että Kettunen välttämättä olisi ollut homo, mutta siten, että hänen seuraansa lyöttäytynyt mies on yön kuluessa käsittänyt Kettusen lähentelevän häntä ja siitä raivostuneena surmannut hänet.
Olisi mahtavaa, jos poliisi saisi selvitettyä näinkin vanhan murhatapauksen.
Post Reply