USA, Arizona - Professori Junseok Chae'n murha 2020

Suomen alueen ulkopuolella tapahtuneet henkirikokset
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

USA, Arizona - Professori Junseok Chae'n murha 2020

Post by -Uta- »

Kahta teiniä syytetään murhasta Yhdysvalloissa – kadonneen professorin jäänteet löytyivät pitkien etsintöjen jälkeen roskalavalta: "Suurin kysymys on, miksi?"
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kah ... #gs.bpcv5m
JULKAISTU 26.07.2020 20:25

Image
Junseok Chae

18-vuotiaita Gabrielle Austinia ja Javian Ezelliä syytetään
Arizonan yliopiston professorin Junseok Chaen murhasta Yhdysvalloissa.


Junseok Chae ilmoitettiin kadonneeksi 25. maaliskuuta sen jälkeen, kun hän ei palannut töistä kotiin. Juuri ennen katoamistaan professori oli kehittämässä aivoimplantteja ihmisille, joilla on neurologisia häiriöitä.

Etsinnöissä tapahtui käänne, kun Louisianan poliisi sai tehtävän epäilyttävästä ajoneuvosta. Poliisit päättelivät, että ajoneuvo kuului professori Chaelle.

Poliisi löysi ajoneuvosta epäillyt Austinin ja Ezellin. Ajoneuvossa oli lisäksi kolmas henkilö, jonka henkilöllisyydestä ei ole tietoa.

– Silminnäkijähavaintojen perusteella poliiseilla oli syy uskoa, että Chae olisi joutunut henkirikoksen uhriksi, Maricopa Countyn sheriffin toimiston lausunnossa todetaan.

Ruumis sijoitettiin roskalavalle
Jatkotutkimusten jälkeen etsivät tulivat johtopäätökseen, että Chae tapettiin risteyksessä Phoenixin pohjoispuolella. Poliisi löysi useita todisteita alueen etsinnän aikana.

Professorin jäänteet löydettiin lopulta kaatopaikalta. Ruumis oli alunperin sijoitettu roskalavalle, joka oli tyhjennetty kaatopaikalle.

– Suurin kysymys, joka minulla ja kaikilla on mielessä, on ”miksi?”. Hän oli niin hyvä tyyppi ja hän oli tekemässä monia hienoa asioista maailmalle, toteaa Chaen entinen oppilas Liam McDonald.

Austin ja Ezell pidätettiin Arizonassa 15. heinäkuuta. Heitä syytetään ensimmäisen asteen murhasta, aseellisesta ryöstöstä ja kuljetusvälineen varastamisesta.

Epäiltyjä on tarkoitus kuulla syyskuun alkupuolella.


27.7. klo 13.11: Korjattu tieto löytöpaikasta. Professorin jäänteet löytyivät kaatopaikalta, eivät roskalavalta.
Post Reply