Vuosikokous Espoossa

Julkisuuteen suunnattu tiedottaminen yhdistyksen toiminnasta.
Post Reply
User avatar
will
Posts: 2814
Joined: Tue Oct 11, 2011 11:47 am

Vuosikokous Espoossa

Post by will »

Vuosikokous pidettiin Espoon keskuksen palvelukeskuksen kerhohuoneessa 15.3.2017. Nälkäiset kokoustajat saattoivat ostaa lounasta ruokalasta, yhdistys tarjosi pientä juotavaa ja purtavaa kokouksen ajan. Yhdistys sai entisen puheenjohtajan, hallitus osin uudistui, vanhalle myönnettiin tili- ja vastuuvapaus. Yhdistyksen tulevasta toiminnasta keskusteltiin pitkään ja mm. toivottiin varovaista lisäystä jäsenkuntaan, osaltaan nykyisten jäsenten tuella. Ohjeet jäseneksi hakemiseen ovat linkissä http://hejac.com/forum/viewtopic.php?f=47&t=16. Toimintavuoden jäsenmaksuksi vahvistettiin 20€. Liittymismaksua ei peritä.

Keskeinen jäsenetu verrattuna pelkkään keskustelufoorumille rekisteröitymiseen nähden on ollut mahdollisuus tutustua yhdistyksen arkistossa oleviin dokumentteihin, etupäässä esitutkintapöytäkirjoihin ja oikeuden päätöksiin, joita ei sellaisenaan pidetä avoimella puolella niitä toimittaneiden organisaatioiden nimenomaisesta toivomuksesta. Jäsenillä on myös mahdollisuus käydä suljetun alueen verkkokeskusteluja, mikäli se tuntuu sopivammalta kuin ko. asian pohtiminen avoimella palstalla. On järjestetty tutustumisia aiheenmukaisiin paikkoihin, osin myös ulkomaille, ja näiden yhteydessä tilaisuutta keskusteluun asianharrastajien välillä ruoan ja juoman ääressä.

Kokouksen alla bodomisteja kävi tutustumassa Espoon talomuseo Glimsiin ja sitä kautta paikkakunnan entiseen elämänmuotoon, josta vielä jotain oli jäljellä Bodominjärven murhien aikaan 1960, etenkin nykyhetkeen verrattuna.

Image
Kuva (Hejac ry), Espoon talomuseo Glimsin rakennuksia etelästä katsottuna, vasemmalla tupa, keskellä päärakennus, oikealla tallin pääty

Kokouksen jälkeen asianharrastajat kävelivät lenkin Oittaanlahden rannalla ja Bodominjärven jäällä paikkojen keskinäisten etäisyyksien ja näkymien hahmottamiseksi. Jääkävelyn turvallisuutta oli etukäteen selvitetty paikallisilta osaajilta ja todettu vielä hyväksi. Jäänaskaleita ja puukkoja oli tarttumisvälineinä mukana, vaikkei niitä arveltu tarvittavan. Jää itse asiassa oli paksuimmillaan talven aikana, kymmeniä senttejä, ohut rouskuva sohjokerros päällä. http://www.foreca.fi/Finland/Helsinki/m ... suus/etela

Image
Kuva (Hejac ry), Bodomisteja etenemässä Bodominjärven jäätä pitkin murhaniemestä Rackaruddenia ja "Markan" ilmoittamaa leiripaikkaa kohden. Taustalla vasemmalla häämöttää Oittaan kartano rakennuksineen. Näkymiä murhaniemeen ja muihin niemiin katseltiin myös kalaturojen ja kartanon pyykkilaiturin suunnista.

Käveltyä tankattiin ulkoilukeskuksen kahvilassa ja keskusteltiin päivän teemoista iltahämärään asti. Alkukesällä on tarkoitus tulla uudelleen katselemaan järvinäkymiä, vallitsevassa yövalossa veneestä käsin. Souteluvuoroja riittää. Tervetuloa mukaan muutkin!
User avatar
will
Posts: 2814
Joined: Tue Oct 11, 2011 11:47 am

Re: Vuosikokous Espoossa 2017

Post by will »

Hesari on julkaissut artikkelin ja kuvia Espoon keskuksen alueelta nyt ja 50 vuotta sitten.
http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005132056.html
Kuvissa on mm. tuolloinen Lindholmin saha (Korsbackan Lindholm-kauppiaan perustama) ja Muuralan sairaala, sekä nykyinen palvelukeskus.

Image
Kuva (HeSa), Espoon keskusta rakennetaan Espoon aseman lähistölle 1972. Espoonjoen takana keskiaikainen kivikirkko, nykyinen tuomiokirkko. Uuden kaupungintalon ja vanhan kirkon linjalla horisontissa Nuuksion järviylänkö, jonka alueella nykyisin Nuuksion kansallispuisto.
Hukkanen
Posts: 152
Joined: Sat Dec 03, 2011 4:59 pm

Tärkeä jäsenmaksuasia!

Post by Hukkanen »

Kun maksatte jäsenmaksunne, mainitkaa viestikentässä nimimerkki jota maksu koskee.
Jos se on jäänyt kirjoittamatta, nikki saattaa jäädä ilman jäsenoikeuksia.

Tiedon maksun suorittamisesta voi lähettää jälkikäteen sähköpostiosoitteella [email protected]
Mainitkaa viestissä nikin lisäksi jäsenen nimi ja maksun päivämäärä.

Näin toimien yhdistyksen taloudenhoitajan ei tarvitse arvailla, ketkä ovat maksaneet ja ketkä eivät ole.
Post Reply