Poliisin murhan yritys Sörnäisten vankilassa, 5.3.2016 HKI

Rikosten koko muu kirjo henkirikosten lisäksi ajanjaksosta riippumatta
Post Reply
matlockb
Posts: 1701
Joined: Fri Apr 27, 2012 6:30 pm

Poliisin murhan yritys Sörnäisten vankilassa, 5.3.2016 HKI

Post by matlockb »

Mitähän jos poliisi tutkisi ihan elävien tekemiä rikoksia, vaikka vanhempiakin. Siihen ei tunnu rahat ja vähäiset resurssit riittävän, mutta sellaisia missä ainakin rikoksesta epäilty (ja mahdollisesti uhri) on elossa.

Mielestäni ainoa tutkittava seikka tässä on se, oliko vanki teon tehdessään selvinpäin vai ei ja tuloksia lupailtiin muistaakseni alkuviikosta.
Eri asia onkin sitten tuo kohtuuttoman pitkä viivyttely ennen kuin poliisi sai painettua hälytysnappia. Järkeen ei näköjään voi luottaa, kun minä olin siinä käsityksessä vielä joskus että noin kahden vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta suorittava, mm. väkivaltarikoksista tuomittu ja mahdollisesti laittomasti huumeita hankkinut mies on kuulustelutilaisuudessa vankilassa käsiraudoissa ja/tai vartija vieressä, vaikka luulinhan minä että valvomon vartijat tuijottaa valvontakameroita edes 5 minuutin välein palkkansa eteen...
Joka tapauksessa se onkin sitten eri tutkinta, kuka on vastuussa siitä että 35-vuotias ilmeisen vahva mies ehti hakata yli 50-vuotiasta ylikonstaapeliä noin 15 minuutin ajan ennen kuin asiaan kiinnitettiin mitään huomiota..

Ylikonstaapeli (ja paljonkohan näitä on..) ei ainakaan aivan heti ole käynyt itsepuolustuksen kertauskurssilla, vaikuttaa siltä että vanki on hakannut ylikonstaapelia aivan miten on halunnut ilmeisesti saamatta mitään vammoja tilanteessa, kuvittelisihan sitä poliisin puolustautuneen raivokkaasti mutta nyt hän oli epätoivoisesti ensin yrittänyt karkuun ja epäonnistunut heti alkumetreillä ja sen jälkeen vain yrittänyt suojata päätään iskuilta. Ja kun vielä 15 minuutin kuluttua on ollut tajuissaan ja pystynyt (tai oikeastaan ymmärtänyt) painaa hälytysnappia niin poliisi voinee kiittää Luojaa tai mihin uskookaan siitä että on kirjaimellisesti ilmeisen kovakalloinen mies.

Tuossa olisi käynyt vangille huonosti´, ehkä olisi kuollut jo siihen paikkaan, jos muuan konstaapeli, eläkkeellä oleva etevistä pätevin ja osaavin poliisi, tekninen tutkija Mäkinen olisi ollut kuulustelua suorittamassa, Matti olisi istunut ukon päälle koko painollaan, kaivanut kaikessa rauhassa kännykän taskusta ja soittanut että tilanne hallinnassa mutta apujoukot vois tulla viemään kuulusteltavan sairaalaan jos on vielä hengissä, kun hänellä lienee rintakehä kasassa ja kylkiluut murskana.
Poliisin murhan yrityksestä epäilty vanki kuoli - KRP: "Esitutkinta jatkuu normaalisti"

Sunnuntai 7.2.2016 klo 13.40

Vaikka vanki, jonka epäiltiin pahoinpidelleen ylikonstaapelin henkihieveriin, kuoli lauantaina, poliisi jatkaa esitutkintaa.

Image
Lauantaina kuolleen vangin epäillään pahoinpidelleen ylikonstaapelin pahasti kesken kuulustelujen Helsingin vankilassa Sörnäisissä. (EERO LIESIMAA)

Helsingin poliisilaitoksen ylikonstaapeli, joka joutui vangin pahoinpitelemäksi kuulustelun aikana Helsingin vankilassa Sörnäisissä, on sairaalassa edelleen.

- Hänen tilansa on sama kuin lauantaina. Jos dramaattista muutosta tilaan ei tule, emme tiedota ylikonstaapelin tilasta enää, kertoo keskusrikospoliisin rikoskomisario Mika Ihaksinen.

Tutkinta jatkuu edelleen, vaikka epäilty vanki kuoli lauantaina.

- Esitutkinta jatkuu normaalisti. Totta kai emme voi kuulla häntä enää, mutta meillä on tapahtumasta aika paljon kuvamateriaalia. On muitakin henkilöitä, joilta voidaan kysyä.

- Jatkamme tutkintaa niiltä osin kuin pystymme. Tukinta ei koskaan mene oikeuteen, Ihaksinen sanoo.

Miestä epäiltiin murhan yrityksestä, sillä hän pahoinpiteli rajusti torstaina häntä kuulustelemaan tulleen poliisin Sörnäisten vankilassa.

TIINA SAARI
[email protected]
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016020 ... 2_uu.shtml

"Tukinta ei koskaan mene oikeuteen, Ihaksinen sanoo."
Tuota en olisi uskonut :shock: Ketähän siellä oikeudessa syyttäjä olisi syyttänyt, niin tai olisiko siellä ollut syyttäjääkään, ainoastaan asianomistaja asianajajansa kanssa, vastaajan asianajaja sekä tuomari lautamiehineen joka olisi Suomen tyyliin keksinyt poliisin syyllistyneen virkarikokseen ja antanut ylikonstaapelille (joka taitaa tapahtuman johdosta olla niin henkisesti kuin fyysisestikin entinen ylikonstaapeli) sakot ja perusteet sitten miettinyt myöhemmin, niillähän ei kiire ole.
Joka tapauksessa hienoa että KRP on saanut tuon seikan selville.
Post Reply