Vihapuhe rikoslakiin?

Rikosten koko muu kirjo henkirikosten lisäksi ajanjaksosta riippumatta
Post Reply
User avatar
Elizzza
Posts: 477
Joined: Tue Nov 20, 2012 8:18 pm

Vihapuhe rikoslakiin?

Post by Elizzza »

Oikeusministeriö teettää nyt vihapuheselvitystä. Kyselyyn vastaajina mainitaan erikseen mm vammaiset ja uskontoryhmät. Kuitenkaan vammaisjärjestöille tai uskonnollisille ryhmille ei ole tästä tiedotettu.
Ei siis voi tietää, mikä ryhmä tietää tästä ja niinmuodoin tuottaa eniten vastauksia. Se voi olla vaikkapa maahanmuuttajat.
Kuka tahansa voi vastata netissä anonyymisti, ei kovin luotettavaa.
Toteutamme oikeusministeriön toimeksiannosta selvityksen vähemmistöryhmiin kuuluviin henkilöihin kohdistuvan vihapuheen ja häirinnän ilmenemisestä sekä vaikutuksista turvallisuuden tunteeseen.

Vihapuheelle ja häirinnälle ei ole olemassa tyhjentävää määritelmää ja selvityksen avulla halutaan saada myös tietoa siitä, minkälaisen puheen tai käytöksen juuri sinä olet kokenut vihapuheena tai häirintänä.

Mikäli koet kuuluvasi erityisesti johonkin seuraavista vähemmistöryhmistä: olet vieraskielinen, ulkomaan kansalainen tai maahanmuuttajataustainen, romani, saamelainen, vammainen, kuulut seksuaali- tai sukupuolivähemmistöön tai uskonnolliseen vähemmistöryhmään, pyydämme sinua vastaamaan tähän kyselyymme 11.10. mennessä:

Kysely suomeksi: https://fi.research.net/r/selvitys
Post Reply