Ruunarin aikaan.Tavarat- ilmiöt menneiltä vuosilta.

Post Reply
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Ruunarin aikaan.Tavarat- ilmiöt menneiltä vuosilta.

Post by härkä »

Ajatuksena tuoda esille tavaroita , elämäntapaa , ilmiöitä menneinä aikoina.
Mitä rikosten tekijät ja uhrit ovat aikoinaan syöneet , juoneet.?
Miten ovat nähneet maailman ?

Hyviä uutisia maanantailta 30. heinäkuuta 2012:
Viola-tyttö on pysytellyt Venäjällä lähes 60 vuotta

Harva suomalainen tietää, että Valion Viola-sulatejuusto oli ensimmäinen ulkomainen juusto Neuvostoliiton markkinoilla. Viola ilmestyi neuvostokauppojen hyllyille jo vuonna 1956, vain kolme vuotta Josif Stalinin kuoleman jälkeen. 56 vuoden aikana Viola on ehtinyt raivata tiensä venäläisten sydämiin ja ruokapöytiin.

Finnpron kymmenen vuotta sitten teettämään tutkimukseen vastanneet talouselämän vaikuttajat nostivat esille nimenomaan Violan tunnetuimpana suomalaisena tuotemerkkinä, sen mainitsi vajaa neljännes haastatelluista. Samassa kyselyssä vain viidennes osasi nimetä Nokian suomalaisia tuotemerkkejä tiedusteltaessa. Viola on edelleen yksi tunnetuimmista.

Suomessa levitettävä Viola-sulatejuusto tuli markkinoille jo vuonna 1934, Valio Koskenlaskijan seuraksi. Violan tunnusmerkkinä ollut Viola-tyttö koristi pakkauksia vuosikymmenten ajan. Vasta vuonna 2006 Valio uudisti Viola-brändiä Suomessa ja Viola-tytön korvasi mainonnassa Villa Viola -talo ja pakkauksissa kukkakuosi. Samassa yhteydessä Suomen markkinoilta lopetettiin Viola-sulatejuustot ja brändin alle siirrettiin Valion tuorejuustovalikoima (entinen Valio Hovi).

Venäjällä Viola-tyttö on edelleen käytössä ja tuotevalikoimassa on nykyään sulatejuustojen lisäksi myös tuorejuustoja. Valio Viola on edelleen sulatejuustojen markkinajohtaja sekä Pietarissa että Moskovassa.



http://www.google.fi/imgres?imgurl=http ... 17&ndsp=23

Linkissä Violan juustolaseja.Viola oli varsin herkullista tuon ajan lasten mielestä.Se oli miedonpaa kuin Koskenlaskija , jonka maku oli jossain määrin tykimpi. Jos sattui , että perhe omisti jääkääpin , niin tuo lasipurkki mahtavaa herkkua oli sen komistus jääkaapin ihmeelliseseeä valossa.
Ko.laseja on edelleenkin monessa kodissa.Ne ovat vahvaa lasia ja kestävät vaikkapa pudotuksen lattialle.

Itse asiassa Viola oli ensimmäisten joukossa Neuvostoliiton televiossa mainostetuista tuotteista.
Toivoa sopii , ettei kehä sulkeudu ja naapurimme palaa taas vuosikymmenten takaiseen aikaan.

http://www.google.fi/imgres?imgurl=http ... =0&ndsp=17

En aivan äkkiseltään löytänyt tiettyä rikosta , mihin Viola voisi liittyä.Tuskin se ainakaan on ollut koskaan vaikuttimena.
Tekijöiden ja uhrien jääkaapeista sitä on vuosien varrella varmasti löytynyt.
Niin hyvää se oli.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
Post Reply