USA - Long Islandin sarjamurhaajaepäilty Rex Heuermann

Suomen alueen ulkopuolella tapahtuneet henkirikokset
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

USA - Long Islandin sarjamurhaajaepäilty Rex Heuermann

Post by -Uta- »

Long Islandin sarja­murhaajaksi epäilty otettu kiinni – hätääntynyt puhelu johdatti 11 ruumiin löytämiseen
Poliisi on pitämässä myöhemmin tiedotustilaisuuden liittyen Long Islandin rantakaistaleelta reilu 10 vuotta sitten löydettyihin ihmisten jäänteisiin.
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009720849.html
Ina Kauppinen
14.7. 20:41


Image
Long Island Architect Rex Heuermann, 59, Has Been Arrested For Serial Murder On Gilgo Beach

YHDYSVALLOISSA poliisi on ottanut kiinni henkilön liittyen Long Islandilla rantakaistaleelta löytyneisiin ruumiisiin, News 12 Long Island uutisoi. Poliisi on pitämässä tapauksesta myöhemmin tiedotustilaisuuden. Mediatietojen mukaan kiinni otettu on kuitenkin sarjamurhaajaksi epäilty henkilö.

Poliisi löysi yhteensä 11 ruumista, kun se alkoi tutkia 23-vuotiaana kadonneen Shannan Gilbertin tapausta. Prostituoituna työskennellyt Gilbert katosi vuonna 2010.

Juuri ennen katoamistaan Gilbert oli soittanut asiakkaansa luota hätäpuhelun, jossa oli ilmaissut olevansa peloissaan. – Joku on perässäni, nainen toisti useita kertoja.

Tämän jälkeen hän oli poistunut talosta ja käynyt naapureiden ovilla. Naapurit olivat yrittäneet auttaa ja myös he soittivat hätäpuhelut, mutta nainen pakeni paikalta.

KUN poliisi etsi Gilbertiä rantakaistaleelta joulukuussa 2010, maasta löytyi ensin neljän parikymppisenä kuolleen naisen ruumiit. Naiset olivat vuonna 2007 siepattu Maureen Brainard-Barnes, vuonna 2009 kadonnut Melissa Barthelemy ja vuonna 2010 kadonneet Megan Waterman ja Amber Costello, CBS News kertoo. Myös nämä neljä naista olivat seksityöläisiä.

Vuonna 2011 rantakaistaleen tuntumasta löytyi vielä kuuden ihmisen ruumiinosia. Kuolleista on tunnistettu toistaiseksi vain kaksi. Ensin tunnistettiin Jessica Taylorin jäänteet. Poliisin mukaan prostituoituna työskennelleen Taylorin jäänteitä oli löytynyt jo vuonna 2003 toiselta paikalta Manorvillestä.

Vuonna 2020 poliisi selvitti, että osa jäänteistä kuului 24-vuotiaalle, myöskin prostituoituna työskennelleelle Valerie Mackille, poliisi on kertonut. Mackin jäänteitä oli löytynyt ensimmäisen kerran jo vuonna 2000.

LISÄKSI poliisi on löytänyt alueelta naisen vaatteisiin pukeutuneen aasialaisen miehen ruumiin, naisen pääkallon ja laukun naisen luita. Mackin läheltä oli löytynyt myös pienen lapsen ruumis.

NBC New Yorkin mukaan poliisi uskoi ainakin aiemmin, että ensin löytyneiden neljän naisen murhaaja olisi sama henkilö.

Lopulta myös Gilbertin ruumis löytyi. Suffolkin piirikunnan poliisi on kuitenkin aiemmin sanonut, että Gilbertin ei uskota joutuneen sarjamurhaajan uhriksi.

Gilbertin perhe on kuitenkin kyseenalaistanut poliisin teorian siitä, että Gilbertin kuolemaan ei liittyisi rikosta.

Image
Suffolkin piirikunnan julkaisema kartta ruumiiden löytöpaikoista. Lisäksi naisen pääkallo ja pussillinen naisen luita löytyivät naapuripiirikunnan alueelta. Kuvassa mainittu Jane Doe tunnistettiin kuvan julkaisun jälkeen myöhemmin Valerie Mackiksi. KUVA: COURTESY OF SUFFOLK COUNTY POLICE/REUTERS
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: USA - Long Islandin sarjamurhaajaepäilty Rex Heuermann

Post by -Uta- »

Long Islandin epäillyn sarja­murhaajan tutkinta laajenee – kylmiä tapauksia tarkastellaan nyt monessa osa­valtiossa
2010-luvun vaihteessa tapahtuneita murhia tutkitaan Yhdysvalloissa. Mediatietojen mukaan tapauksista syytetty Rex Heuermann eli vuosikausia kaksoiselämää.
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009735525.html
Juho Pitkänen
21.7. 23:04


Image

Image
Heuermannin kotitalo on tutkinnan keskiössä. KUVA: KYLE MAZZA/SOPA IMAGES/ZUMA

LONG ISLANDILLA sijaitsevalta Gilgo Beach -nimiseltä rannalta löytyneisiin ruumiisiin liittyvä tutkinta jatkuu Yhdysvalloissa. Poliisi löysi Long Islandin alueelta 11 ruumista 2010-luvun alussa, kun se alkoi tutkia vuonna 2010 kadonneen Shannan Gilbertin tapausta.

Tapauksen tiimoilta otettiin aiemmin heinäkuussa kiinni 59-vuotias arkkitehti Rex Heuermann. Poliisi pääsi hänen jäljilleen niin kutsutun burner-puhelimen kautta.

Heuermannia syytetään Megan Watermanin, Melissa Barthelemyn ja Amber Costellon murhista, mutta hän on kiistänyt syytteet. Lisäksi hän on pääepäilty neljännen naisen kuolemantapauksessa. Kaikki naiset työskentelivät prostituoituina.

TUTKINTA on nyt laajentunut New Yorkin ohella muihin osavaltioihin, CBS News kertoi torstaisessa lähetyksessään.

Ympäri Yhdysvaltoja tutkitaan muun muassa DNA:n avulla, liittyykö Heuermann erinäisiin selvittämättömiin murhatapauksiin. Tapauksia on ainakin Etelä-Carolinassa, Nevadassa ja New Jerseyssä. Heuermann omistaa talon näistä ensimmäisessä.

New Jerseyssä sijaitsevassa Atlantic Cityssä oli vuonna 2006 neljä naisuhria vaatinut murha-aalto, jonka yhteyttä Heuermanniin tutkitaan. Myös Atlantic Cityn uhrit työskentelivät prostituoituina.

POLIISI on viime päivinä tutkinut myös Heuermannin, tämän vaimon ja lasten kotia Long Islandilla. Viranomaiset etsivät talosta murhiin liittyviä ”muistoesineitä”.

– Yleensä ihmiset säilyttävät muistoja elämänsä merkittävistä hetkistä, joten etsimme niitä, piirisyyttäjä Ray Tierney totesi. CBS:n mukaan poliisi epäileekin murhien tapahtuneen talossa, kun Heuermannin perhe ei ole ollut kotona.

Heuermannin naapuri kertoi miehestä omituisia yksityiskohtia.

– Tuntui, että muutaman viikon välein haistoin roskien palavan hänen talollaan. Halusin pahasti mennä katsomaan aidan välistä, mutta jokin esti minua tekemästä niin, Dominick Cancellierri kuvaili. Cancellierri kertoi myös kaivuuäänistä Heuermannin takapihalla.

Poliisi on myös saanut haltuunsa vuoden 2002 mallia olevan Chevrolet Avalanche -auton, jonka Heuermann on aiemmin omistanut. Poliisi uskoo, että ajoneuvo saattaa sisältää murhatodisteita. Autosta on löytynyt esimerkiksi vihkoja, puhelimia ja kondomeita.

ABC-KANAVA kertoo Heuermannin vaimon hakeneen avioeroa tapauksen paljastuttua.

– Kuten voitte kuvitella, asiakkaamme ja hänen perheensä käyvät läpi elämässään musertavaa aikaa. Pidätyksen arkaluonteisuus kuormittaa lähiperhettä ja sukua, erityisesti iäkkäämpiä perheenjäseniä, vaimon asianajaja kommentoi tiedotteessa.

ABC kirjoittaa Heuermannin eläneen kaksoiselämää, jonka synkkään puoleen liittyi esimerkiksi lapsipornoa ja salaisia seksitapaamisia perheensä selän takana. Samalla hän kasvatti kahta lasta ja kävi töissä New Yorkissa.
Post Reply