HKI Puotila - Mies kuollut väkivallanteossa 23.11.2022

Ratkaisemattomat henkirikokset vuodesta 2010 alkaen
Forum rules
Uusien ketjujen nimissä tulisi mainita vähintäänkin tapahtumapaikka ja vuosi.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

HKI Puotila - Mies kuollut väkivallanteossa 23.11.2022

Post by -Uta- »

Mies kuollut väki­vallan­teossa kadulla Helsingin Puotilassa
Paikalla on useita poliisipartioita.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009221670.html
Mikko Vesa, Akseli Vanhala
23.11. 14:19 | Päivitetty 15:35


PUOTILAN kaupunginosassa Itä-Helsingissä on keskiviikko­iltapäivänä tapahtunut väkivallanteko.
Asiasta kertoo Helsingin poliisilaitos pikaviestipalvelu Twitterissä.

Poliisin mukaan väkivallanteko on tapahtunut Meripellontiellä kello 13.46. Paikalla on useita poliisipartioita. Poliisi ohjaa liikennettä tapahtumapaikalla.

Tapahtumapaikka sijaitsee Puotilan venesataman kohdalla. IS:n paikalla oleva kuvaaja kertoo, että poliisi on sulkenut Meripellontien toisen kaistan.

IS:n tietojen mukaan ainakin yksi ihminen on kuollut. Kuollut henkilö on mies.

Poliisi on eristänyt Meripellontien laidassa sijaitsevan grillin ympäristön.

Paikalla on runsaasti poliiseja.

Image
Poliiseja tapahtumapaikalla. KUVA: ANTTI HÄMÄLÄINEN / IS
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: HKI Puotila - Mies kuollut väkivallanteossa 23.11.2022

Post by -Uta- »

Yksi henkilö menehtyi ampumavälikohtauksessa Puotilassa
https://poliisi.fi/-/yksi-henkilo-meneh ... puotilassa
Julkaisuajankohta 23.11.2022 18.20
UUTINEN


Epäilty henkirikos tapahtui keskiviikkona 23. marraskuuta iltapäivällä.
Tapahtumapaikka oli Puotilan venesataman lähistöllä.


Poliisi saapui paikalle minuuteissa usean partion voimin.
Epäilty tekijä otettiin kiinni tapahtumapaikalta. Hän on syntynyt vuonna 1968.

Ampumisen uhri kuoli tapahtumapaikalla. Uhri oli syntynyt vuonna 1988.

Asiaa tutkitaan alustavasti tappona. On mahdollista, että nimikkeet muuttuvat tutkinnan edetessä.

Poliisi ei voinut tiedottaa tapahtumista aiemmin, koska kuolinviestiä ei oltu vielä saatu välitettyä uhrin omaisille. Periaatteena on, että menehtymisestä tiedotetaan läheisille ennen julkisuutta.

Esitutkinta on aivan alkutekijöissään. Tämän vuoksi poliisi ei pysty kertomaan asiasta vielä enempää.
Tapauksesta tiedotetaan lisää aikaisintaan torstaina 24. marraskuuta.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: HKI Puotila - Mies kuollut väkivallanteossa 23.11.2022

Post by -Uta- »

Silminnäkijä kertoo hetkestä, kun mies lyyhistyi tielle Puotilassa
Vuonna 1988 syntynyt mies sai surmansa ammuskelussa Helsingin Puotilassa.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009222534.html
Akseli Vanhala
23.11. 22:32


Image
Poliisit tutkivat Meripellontiellä sijaitsevan grillin luona lava-autoa. Kuvan auto kuljettiin pois tapahtumapaikalta. KUVA: LASSI RINNE

SILMINNÄKIJÄN mukaan Puotilan keskiviikkoisen ammuskelun uhri käveli Meripellontielle ja lyyhistyi. Elvytyksestä huolimatta vuonna 1988 syntynyt mies kuoli. Epäilty tekijä, vuonna 1968 syntynyt mies, otettiin kiinni tapahtumapaikalla.

Silminnäkijä kertoo olleensa matkalla kohti Itäkeskusta, kun hän huomasi miehen, joka käveli jalkakäytävältä Itäkeskuksesta Vuosaareen johtavalle ajokaistalle. – Varmaankin juuri silloin oli tapahtunut jotain, koska mies lyyhistyi siihen.

Ensimmäisenä miehen eteen pysähtyneen auton kuljettaja ryhtyi elvyttämään miestä. Samaan aikaan paikalle alkoi saapua ensimmäisiä poliisiautoja. Ensin silminnäkijä luuli, että kyseessä olisi liikenneonnettomuus. – Kun jäimme punaisiin valoihin, tajusin, että mies käveli autotielle, eikä yksikään auto kolhaissut häntä, vaan ensimmäinen auto jäi antamaan ensiapua. Silminnäkijä ei kiinnittänyt huomiota siihen, mitä viereisellä parkkipaikalla tapahtuu.

Image
Poliisi jatkoi aktiivista tutkintaa Helsingin Puotilassa keskiviikkona. KUVA: LASSI RINNE

TOINEN Ilta-Sanomiin yhteydessä ollut silminnäkijä kertoo ajaneensa tapahtumapaikan ohi, kun uhria yritettiin elvyttää. Hänen ohi ajaessaan ensimmäisenä paikalle saapuneet poliisit piirittivät viereisellä parkkipaikalla ollutta autoa. – Poliisit osoittivat autoa aseilla. Hän näki, että paikalle oli saapumassa 4–5 poliisiautoa ja ambulanssi.

Silminnäkijä sanoo, että uhri makasi maassa, ja tämän pään alue oli veren peitossa. Ampujaa silminnäkijä ei nähnyt. Silminnäkijä kertoo, että tilanne oli hänen osaltaan ohi nopeasti, kun hän pääsi jatkamaan matkaa.

KUN Ilta-Sanomat vieraili tapahtumapaikalla noin kello 17, poliisi jatkoi edelleen tutkintaa. Meripellontiellä sijaitsevan grillin ympäristö oli eristetty. Yksi poliiseista tutki hinausauton kyytiin nostetun punaisen lava-auton alustaa taskulampulla. Hieman kauempana valmistauduttiin kuljettamaan tapahtumapaikalta pois musta henkilöauto.

Image
Poliisi oli eristänyt Meripellontiellä sijaitsevan grillin ympäristön. Kuvan auto kuljetettiin pois paikalta. KUVA: LASSI RINNE

PAIKALLE saapuneet kaksi henkilöä kertovat luulleensa ensin, että poliisi on paikalla autovarkauden vuoksi. He kuulivat vasta Ilta-Sanomien toimittajalta, että poliisi tutkii ammuskelua, jossa kuoli yksi henkilö. Kaksikosta toinen – nimettömänä puhuva nainen – on asunut Puotilassa 5,5 vuotta. Hän ei muista kuulleensa väkivaltaisuuksista sinä aikana, kun hän on asunut alueella. Siksi keskiviikon tapahtumat tulivat järkytyksenä. – Kauhistuttaa, miten tällaisessa paikassa voi sattua tällaista, hän sanoo. Hän sanoo, että ei ole tuntenut oloaan turvattomaksi alueella.

Image
Poliisit tutkivat lava-autoa Helsingin Puotilassa. KUVA: LASSI RINNE

PUOTILAN metroaseman lähistöllä asuvat Liisa ja Jouko kuvailevat aluetta rauhalliseksi ja mukavaksi. He molemmat ovat syntyneet Itä-Helsingissä, Jouko Vartiokylässä ja Liisa Herttoniemessä. Puotilassa he ovat asuneet noin neljä vuotta.

– Ihan kauhea juttu, Liisa kommentoi keskiviikon tapahtumia. – Vaikka kyseessä onkin yksittäinen tapaus, se lisää turvattomuuden tunnetta, Jouko sanoo. Kumpikaan ei muista kuulleensa tai todistaneensa väkivaltaa, mutta toisinaan alueella liikkuu ihmisiä, joita pariskunta epäilee huumeidenkäyttäjiksi. – He pysyttelevät omissa oloissaan, Jouko sanoo.
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: HKI Puotila - Mies kuollut väkivallanteossa 23.11.2022

Post by härkä »

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009223931.html
Puotilan epäilty murhaaja on SM-tason kehon­rakentaja – uhri takavuosien Mr. Finland -ehdokas

IS:n tietojen mukaan kehonrakentaja avasi tulen kadulla keskellä kirkasta päivää. Kolmekymppinen mies sai sen seurauksena surmansa.

IS:n tietojen mukaan rikospaikalle jäänyt ja sittemmin pois hinattu punainen Dodge-lava-auto oli ammutun uhrin käytössä. Kuva: LASSI RINNE, ANTTI HÄMÄLÄINEN
Sanni Mattila, Kia Kilpeläinen
14:42

Helsingin Puotilan murhasta epäillään 54-vuotiasta helsinkiläismiestä. Hänet tunnetaan rakennusalan yrittäjänä ja menestyneenä kehonrakentajana. Toiminimensä perusteella hän on toiminut myös valmentajana lajin parissa.

Mies pääsi taannoin mitalisijoille kehonrakennuksen SM-kilpailuissa, joihin hän lehtitietojen perusteella päätti uransa. Mies on menestynyt voimailun parissa myös aiempina vuosina.

Miehellä on myös oma rakennusalan yritys, jonka osoitetiedot vievät Helsingin Jollakseen. Hän on lähtöisin Satakunnasta.

Sosiaalisen median profiilissaan mies ilmoittaa myös työskentelevänsä järjestyksen­valvonta­palveluita tuottavassa firmassa.

IS:n tietojen mukaan henkirikoksen uhrina kuoli 34-vuotias ulkomaalaistaustainen mies, joka on istunut vankilassa muun muassa huumerikosten takia. Isokokoinen mies oli myös tehnyt velanperijän hommia ja työskennellyt helsinkiläisessä rakennusfirmassa.

Lisäksi hän on takavuosina päässyt palkintosijoille Mr. Finland -kilpailussa.

Ampumispaikalle jäi kaksi autoa: tumma audi ja iso punainen lava-auto. Kuva: Kaisa Rautaheimo / HS

Lue lisää: Poliisi tutkii Puotilan ampumista murhana

Murhasta epäilty yrittäjämies on tuomittu aiempina vuosina kahdesta väkivallan­teosta. Hän oli lyönyt toista miestä Helsingissä joulukuussa 2018 sillä seurauksella, että uhri kaatui ja sai aivotärähdyksen.

Hänet tuomittiin teosta 55 päiväsakkoon, joista hänen tuloillaan kertyi maksettavaa 3 080 euroa.

Toinen pahoinpitely tapahtui helmikuussa 2017 Järvenpäässä. Mies oli lyönyt uhriaan metallisella pultilla pään alueelle. Uhri kaatui ja sai aivovaurion. Mies kiisti edes olleensa tekopaikalla, mutta käräjäoikeus tuomitsi hänet 10 kuukauden ehdolliseen vankeuteen pahoinpitelystä.

Mies haki pahoinpitelytuomioihinsa muutosta hovioikeudesta, mutta käräjäoikeuden tuomiot eivät hovissa muuttuneet.

Kehonrakentajamiehen taustoista uutisoi ensin MTV Uutiset.

Lue lisää: Silminnäkijä kertoo hetkestä, kun mies lyyhistyi tielle Puotilassa

Poliisi eristi ampumispaikan läheisen grillin Helsingin Puotilassa. Kuva: Lassi Rinne

Poliisi tiedotti ammuskelusta keskiviikkona. Silminnäkijän mukaan ammuskelun uhri käveli ampumisen jälkeen Meripellontielle ja lyyhistyi maahan.

Häntä ryhdyttiin elvyttämään kadulla, mutta siitä huolimatta hän menehtyi rikospaikalle.

Virkavallan mukaan kyse on ollut ”kahden henkilön välisestä asiasta”. Epäilty ampuja otettiin kiinni tapahtumapaikalta. Poliisin mukaan kiinniotto sujui rauhallisesti.

Rikospaikalle jäi teon jälkeen tumma Audi-farmariauto ja iso punainen Dodge-merkkinen lava-auto. IS:n tietojen mukaan lava-auto oli ampumisessa kuolleen miehen käytössä. Sen omistaa rakennusfirma, jolle uhri oli IS:n tietojen mukaan on työskennellyt.

Poliisin tutkimusten jälkeen autot hinattiin pois paikalta.

Virkavalta tiedotti torstaina, että rikosnimike on muuttunut taposta murhaksi. Rikosnimike viittaa suunnitelmallisuuteen.

Lue lisää: Mies kuoli ammuskelussa Helsingin Puotilassa – ruumis makasi autotiellä
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: HKI Puotila - Mies kuollut väkivallanteossa 23.11.2022

Post by -Uta- »

Täällä Puotilan murhasta epäilty asui – naapuruston asukkaat ihmeissään
Puotilan murhasta epäillään 54-vuotiasta helsinkiläismiestä.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009224942.html
Elias Kaskela
10:45


Image
Puotilassa tapahtuneen henkirikoksen epäilty tekijä asui Helsingin Jollaksessa. KUVA: ANTTI HÄMÄLÄINEN / IS

IS:N tietojen mukaan Puotilan murhasta epäilty 54-vuotias mies asui Helsingin Jollaksessa rivitaloalueella.

IS vieraili paikalla torstaina iltapäivällä, jolloin tunnelma alueella oli hiljainen, ja ihmisiä oli liikkeellä harvakseltaan. Eräs naapuruston asukkaista kertoi saaneensa miehestä rauhallisen kuvan.

– En olisi ikipäivänä edes ajatellut, että hän olisi kyseessä, asukas kertoi.

Asukas kertoi seuranneensa keskiviikkona uutisointia Puotilan tapauksesta ja kiinnittäneensä huomiota kuviin rikospaikalle jääneistä kahdesta autosta. Hän sanoo ajatelleensa, että autot näyttivät tutuilta. Asukkaan mukaan murhasta epäillyllä miehellä on musta Audi.

Rikospaikalle jäi teon jälkeen tumma Audi-farmariauto ja iso punainen Dodge-merkkinen lava-auto. IS:n tietojen mukaan lava-auto oli ampumisessa kuolleen miehen käytössä. Sen omistaa rakennusfirma, jolle uhri oli IS:n tietojen mukaan on työskennellyt.

Toinen asukas kertoi, että murhasta epäilty mies tulee usein vastaan lenkittäessään koiraansa ja tervehtii aina. Hänen mukaansa mies on asunut alueella pitkään.

POLIISIN tämänhetkisten tietojen mukaan keskiviikkona Puotilassa tapahtuneessa ampumisessa oli kyse kahden miehen välienselvittelystä, eikä sivullisiin kohdistunut vaaraa. Uhri menehtyi vartaloon ammuttuihin laukauksiin. Epäilty otettiin kiinni tapahtumapaikan läheisyydessä.

Ampumisen tutkinta on siirtynyt Helsingin poliisilaitokselta Keskusrikospoliisille.

Epäiltyä henkirikosta tutkitaan tällä hetkellä murhana.

– On ilmennyt tiettyjä suunnitelmallisuuteen viittaavia yksityiskohtia. Siksi tutkimme tapausta murhana, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jussi Luoto keskusrikospoliisista tiedotteessa.

MURHASTA epäilty helsinkiläismies tunnetaan rakennusalan yrittäjänä ja menestyneenä kehonrakentajana. Toiminimensä perusteella hän on toiminut myös valmentajana lajin parissa.

Mies pääsi taannoin mitalisijoille kehonrakennuksen SM-kilpailuissa, joihin hän lehtitietojen perusteella päätti uransa. Mies on menestynyt voimailun parissa myös aiempina vuosina.

Miehellä on oma rakennusalan yritys, jonka osoitetiedot vievät myöskin Jollakseen. Mies on lähtöisin Satakunnasta.

Henkirikoksen uhrina kuoli 34-vuotias ulkomaalaistaustainen mies, joka on istunut vankilassa muun muassa huumerikosten takia. Isokokoinen mies oli myös tehnyt velanperijän hommia ja työskennellyt helsinkiläisessä rakennusfirmassa.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: HKI Puotila - Mies kuollut väkivallanteossa 23.11.2022

Post by -Uta- »

IS:n tiedot: Puotilan murha­epäillyllä ja uhrilla kytköksiä liivijengiin
IS:n tietojen mukaan tutkinta on siirtynyt Keskusrikospoliisille, koska tapaus kytkeytyy järjestäytyneeseen rikollisuuteen.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009233871.html
Kia Kilpeläinen
29.11. 16:28


ILTA-SANOMIEN tietojen mukaan Puotilan murhasta epäillyllä ja uhrilla on molemmilla kytköksiä lakkautettuun United Brotherhood -jengiin. Rikollisjärjestöksi luokiteltu UB lakkautettiin käräjäoikeuden päätöksellä helmikuussa 2021.

Epäilty murha tapahtui viime keskiviikkona Puotilan venesataman tuntumassa keskellä kirkasta päivää. Epäilty ampui poliisin mukaan kaksi laukausta uhrin keskivartaloon, ja uhri lyyhistyi kadulle. Uhria yritettiin elvyttää tuloksetta. Poliisi saapui paikalle hyvin nopeasti ja otti epäillyn kiinni tekopaikan läheisyydestä. Tapauksella oli useita silminnäkijöitä.

IS:n tietojen mukaan tapaus siirtyi Keskusrikospoliisin tutkintaan juuri siitä syystä, että osallisilla on kytköksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen. Rikoskomisario Jussi Luoto Keskusrikospoliisista on kommentoinut teon taustoja ainoastaan sanomalla, että yhteyksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen selvitetään. IS ei tavoittanut Luotoa kommentoimaan asiaa tiistaina iltapäivällä.

MURHASTA epäilty vangittiin viikonloppuna. Hän on tunnustanut ampuneensa uhrin.

Poliisi on aiemmin kertonut tiedotteessaan, että tutkinnassa on tullut ilmi piirteitä, jotka viittaavat teon suunnitelmallisuuteen.

IS:n tietojen mukaan Puotilan henkirikoksen uhri on 34-vuotias ulkomaalaistaustainen mies, joka on istunut vankilassa muun muassa huumerikosten takia. IS:n tietojen mukaan isokokoinen mies tunnetaan alamaailmassa velanperijänä.

Murhasta epäillään 54-vuotiasta helsinkiläismiestä. Hänet tunnetaan rakennusalan yrittäjänä ja menestyneenä kehonrakentajana. Toiminimensä perusteella hän on toiminut myös valmentajana lajin parissa. Miehellä on pari aiempaa tuomiota pahoinpitelyistä.

Epäillyn ja uhrin UB-kytköksistä kertoi aiemmin MTV.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: HKI Puotila - Mies kuollut väkivallanteossa 23.11.2022

Post by -Uta- »

Puotilan henkirikostutkinnan yhteydessä ilmi kiristysepäily
https://poliisi.fi/-/puotilan-henkiriko ... stysepaily
Julkaisuajankohta 30.11.2022 9.23
UUTINEN


Poliisi käynnisti torstaina 24.11. esitutkinnan Helsingin Puotilassa tapahtuneesta ampumavälikohtauksesta, jossa kuoli yksi henkilö. Tutkintavastuu henkirikoksen osalta on siirtynyt Keskusrikospoliisilta Itä-Uudenmaan poliisilaitokselle. Keskusrikospoliisi tutkii tapauksen yhteydessä ilmi tullutta epäilyä törkeästä kiristyksestä.

– Puotilassa tapahtuneen henkirikoksen esitutkinnan yhteydessä on tullut ilmi kytköksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen ja epäilyjä kiristämisestä, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jussi Luoto Keskusrikospoliisista.

Vaikka esitutkinnat ovat käynnistyneet samasta tapahtumasta ja liittyvät toisiinsa, on poliisi arvioinut järkeväksi eriyttää tutkinnat omiksi kokonaisuuksikseen.

– Tämän henkirikoksen osalta näyttö on melko selvää, ja tutkinnan voidaan arvioida etenevän melko nopeasti maaliin, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mikko Minkkinen Itä-Uudenmaan poliisilaitoksesta.

– Ilmenneen kirityskokonaisuuden osalta taas on odotettavissa monimutkaisempi ja pidempi tutkinta, sanoo Luoto.

Jatkossa henkirikostutkinnan tiedottamisesta vastaa Itä-Uudenmaan poliisilaitos. Epäillyn kiritysrikoksen viestintävastuu on Keskusrikospoliisilla.

Epäilty on myöntänyt tapahtumien kulun
Puotilassa tapahtunutta henkirikosta tutkitaan murhana. Rikoksesta epäillään yhtä henkilöä.

Henkirikokseen liittyen poliisi on kuulustellut epäiltyä.

– Epäilty on myöntänyt tapahtumien kulun ja ampuneensa uhria. Tämän rikoksen osalta tutkinta jatkuu muun muassa motiivin selvittämisellä, kommentoi Minkkinen.

Henkirikostutkinnan alkuvaiheessa tuli ilmi epäily törkeästä kiristyksestä sekä kytköksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

– Tässä vaiheessa tutkintaa näyttää siltä, että henkirikoksesta epäiltyä on kiristetty. Epäiltyjen tai asianosaisten määrää tässä tutkintakokonaisuudessa emme vielä voi kommentoida, sanoo Luoto.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: HKI Puotila - Mies kuollut väkivallanteossa 23.11.2022

Post by -Uta- »

Puotilassa lokakuun lopussa tapahtuneen henkirikoksen tutkinta etenee
https://poliisi.fi/-/puotilassa-lokakuu ... nta-etenee
Julkaisuajankohta 12.12.2022 13.45
UUTINEN


Helsingin Puotilassa 23.11. tapahtuneen henkirikoksen tutkinta etenee Itä-Uudenmaan poliisissa.

Image

– Meripellontiellä tapahtuneella ampumavälikohtauksella on muutamia todistajia. Poliisi pyytää nyt tapahtuma-aikaan kuvassa näkyviä kahta henkilöä ottamaan yhteyttä poliisiin tapatumien kulun selvittämiseksi, sanoo tutkinnanjohtaja rikoskomisario Mikko Minkkinen.

– Kuvassa näkyviä henkilöitä kuullaan asiassa todistajina, Minkkinen jatkaa.


Kaksi mahdollista todistajaa Puotilan ampumavälikohtaukseen.jpg
https://poliisi.fi/documents/25235045/1 ... 0845464745
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: HKI Puotila - Mies kuollut väkivallanteossa 23.11.2022

Post by -Uta- »

Helsingin Puotilan ammuskelun taustat selviämässä:
Uhri kiristi ampujaa kuukausia uhkailemalla ja väkivallalla, epäilee poliisi
Yksi ihminen menehtyi ampumavälikohtauksessa Helsingin Puotilassa 23. marraskuuta 2022.
Tapausta ovat tutkineet Itä-Uudenmaan poliisi ja Keskusrikospoliisi.
https://yle.fi/a/74-20021843
TIINA KARPPI
10.3. 14:01


Itä-Uudenmaan poliisi on saanut valmiiksi Helsingin Puotilassa viime vuonna 23. marraskuuta tapahtuneen ampumavälikohtauksen tutkinnan, jonka seurauksena kuoli yksi henkilö.

Ampumisen uhri kuoli tapahtumapaikalla venesataman lähistöllä. Uhri oli syntynyt vuonna 1988.

Tapahtuman jälkeen ampuja ilmoitti tapahtuneesta poliisille itse, ja hänet otettiin kiinni tapahtumapaikalta. Epäilty on syntynyt vuonna 1968.

Poliisin mukaan tutkinnan alussa selvisi, että ampujaa oli kiristetty jo pidemmän aikaa ennen henkirikosta. Kiristysasian tutkinta on ollut Keskusrikospoliisin vastuulla ja henkirikoksen tutkinta Itä-Uudenmaan poliisin vastuulla.

Murhan lisäksi ampujaa epäillään ampuma-aserikoksesta sekä vaaran aiheuttamisesta.

Myös Keskusrikospoliisin tekemä esitutkinta on valmis. Keskusrikospoliisissa tutkinnassa olleessa kokonaisuudessa on ollut rikosnimikkeinä törkeä kiristyksen yritys ja pahoinpitely.

Rikoksista epäiltynä on kaksi henkilöä, joista toinen on menehtynyt uhri. Asianomistajia on yksi.

– Esitutkinnan perusteella epäillään, että epäillyt ovat kiristäneet asianomistajaa useita kuukausia uhkailemalla ja lievällä väkivallalla. Esitutkinnassa ei saatu näyttöä siitä, että kiristäjät olisivat saaneet asianomistajalta omaisuutta kiristyksen seurauksena, kertoo tutkinnanjohtaja Jussi Luoto Keskusrikospoliisin tiedotteessa.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: HKI Puotila - Mies kuollut väkivallanteossa 23.11.2022

Post by -Uta- »

Mies ammuttiin keskellä päivää kuoliaaksi Helsingin Puotilassa,
ampujaa oli uhkailtu ja hän pelkäsi perheensä puolesta
Syyttäjä vaatii 55-vuotiaalle miehelle elinkautista vankeusrangaistusta marraskuussa tehdystä murhasta.
https://yle.fi/a/74-20026074
STT
5.4. 18:36 • Päivitetty 5.4. 18:37


Syyttäjä vaatii elinkautista vankeusrangaistusta 55-vuotiaalle miehelle, joka ampui kuoliaaksi toisen miehen viime marraskuussa. Teko tapahtui keskellä päivää Helsingin Puotilan vierasvenesataman lähistöllä.

Syyttäjän mukaan teko oli vakaasti harkittu ja sen taustalla oli syytettyyn kohdistunut uhkailu. Painostus kohdistui myös syytetyn läheisiin, syyttäjä sanoi. Syyttäjän mukaan painostuksesta ja uhkailusta on paljon todisteita. Mies oli ollut tilanteesta yhteydessä poliisiin ja poliisi oli tietoinen miehen tilanteesta.

– (Vastaaja) koki suurta, suurta pelkoa, erikoissyyttäjä Tapio Mäkinen sanoi.

Syyttäjän mukaan mieheltä vaadittiin alun perin 200 000 euroa sen vuoksi, että tämän tuntema henkilö oli joskus sanonut eräässä oikeudenkäynnissä jotakin, mikä johti siihen, että vuonna 1988 syntynyt mies sai kovemman vankeustuomion.

Syytetty kiistää syytteen murhasta. Hän kuitenkin myöntää aiheuttaneensa uhrin kuoleman hätävarjeluna.

Tapaaminen sovittiin vierasvenesatamalle
Ampumispäivänä syytetty oli sopinut vuonna 1988 syntyneen miehen kanssa tapaamisen Puotilan vierasvenesataman lähistölle. Miehet parkkeerasivat autonsa keulat vastakkain ja poistuivat autoista.

Syytetty oli varustautunut tapaamiseen suojaliiveillä ja pistoolilla. Syyttäjän mukaan hän ampui uhria ensin ylävartaloon. Uhri lähti pakoon, jolloin syytetty ampui tätä vielä selkään. Uhri pakeni vielä noin sata metriä, minkä jälkeen hän lyyhistyi maahan ja kuoli.

Syytetty kiistää murhasyytteen, mutta myöntää aiheuttaneensa uhrin kuoleman hätävarjeluna. Hän soitti ampumisen jälkeen itse hätäkeskukseen.

Samassa oikeudenkäynnissä oli määrä käsitellä ampujaan kohdistunutta kiristystä. Kiristysasian käsittely kuitenkin siirtyi, koska siitä syytetty mies ei saapunut oikeudenkäyntiin. Poissaolevan miehen syytetään kiristäneen ampujaa vuonna 1988 syntyneen miehen kanssa.

Keskusrikospoliisin esitutkintamateriaalin perusteella murhasta syytetty, ammuttu mies ja kiristyksestä syytetty olivat olleet väitetystä velasta yhteydessä pitkin syksyä. Viestinvaihdon perusteella murhasta syytetty pelkäsi perheensä puolesta.

– Ne on psykopaatteja, jotka ei oo järki-ihmisiä. Ja silloin ei järkipuhe auta, jos mikään. Mä oon pattitilanteessa, enkä näe ulospääsyä, hän kirjoitti tuttavalleen.

Poliisi: Kytköksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen
Poliisi on kertonut, että henkirikoksen tutkinnassa tuli ilmi kytköksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen. MTV:n uutisten tietojen mukaan kaikki kolme miestä liittyvät lakkautettuun rikollisjärjestö United Brotherhoodiin (UB).

Murhasta epäilty ja ampumisen uhri eivät MTV:n uutisten mukaan olleet UB:n jäseniä, mutta heillä on ollut ”tiiviit yhteydet” ryhmään. Poissaoleva, kiristyksestä syytetty mies taas on ollut UB:n jäsen.
Post Reply