HKI/Salo Katja Miinalainen 14.8.22

Poliisin etsimät kadonneet henkilöt
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

HKI/Salo Katja Miinalainen 14.8.22

Post by härkä »

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/fc8a ... 6e5d4f09ba
28-vuotias Katja kateissa lähes kaksi kuukautta – erityistuntomerkkinä puuttuva hammas
Poliisi kaipaa havaintoja Salossa kadonneesta naisesta.

28-vuotias Katja Miinalainen kateissa, tiedottaa Helsingin poliisi ja pyytää yleisöltä havaintoja ja vihjeitä hänen liikkeistään. Hänet nähtiin viimeksi Salon Kiikalassa 14. elokuuta.
Miinalainen on 165 senttiä ja painaa noin 50 kiloa. Hänellä on pitkät, tummat ja suorat hiukset sekä siniset silmät.
Erikoistuntomerkkinä poliisi mainitsee hampaan, joka Miinalaiselta saattaa puuttua ylhäältä edestä tai vasemmasta kulmasta. On kuitenkin myös mahdollista että hammas on korjattu.

Poliisi pyytää ilmoittamaan vihjeistä sähköpostitse osoitteen [email protected] tai puhelimitse virka-aikaan numeroon 0295 476 147. Poliisi huomauttaa, että kyseinen sähköpostiosoite on käytössä kadonneiden tapauksissa vaikkei niissä epäiltäisi rikosta.
Poliisi julkaisi kuvan kadonneesta.

Image
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
Kaljaloota
Posts: 287
Joined: Sat Apr 26, 2014 6:16 pm
Location: Lähikauppa
Contact:

Re: HKI/Salo Katja Miinalainen 14.8.22

Post by Kaljaloota »

Samoilla nurkilla kadoksissa kuin Milla. Kadonnut Kiikalan metsiin vai liikkuuko jossain muualla?
sorun
Posts: 50
Joined: Sat May 07, 2022 12:26 pm

Re: HKI/Salo Katja Miinalainen 14.8.22

Post by sorun »

Päivää ennen viimeistä havaintoa Katjasta oli Kiikalan lentokentällä Burnout Party.
Hyvin mahdollista että paikalla JNn kavereita koska JNn kerrottiin liikkuneen bomberpiireissä.
Oliko Katja siellä?
Vai törmäsikö väärään porukkaan muuten kun siellä liikkui väkeä muualtakin kuin kyliltä?
monoliitti
Posts: 1372
Joined: Tue May 30, 2017 5:04 pm

Re: HKI/Salo Katja Miinalainen 14.8.22

Post by monoliitti »

Vahva viite tässä on epäterveellisiin elintapoihin ja tuttaviin .Ehkä saanut surmansa tahallisesti tai tahattomasti ,tai sammunut maastoon kylmettyen. Toki voi hengissäkin pyöriä jossain porukoissa ,jättänyt vain läheisilleen ilmoittamatta.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: HKI/Salo Katja Miinalainen 14.8.22

Post by -Uta- »

Saara Arva ja Katja Miinalainen katosivat jälkiä jättämättä – nyt samaa miestä epäillään tappajaksi
51-vuotiasta miestä epäillään kahden naisen surmaamisesta.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/7869 ... 3d977c30cc
Jatta Lapinkangas
Tänään klo 11:40 (muokattu klo 16:01)


Vuonna 1971 syntynyt mies vangittiin perjantaina 2. joulukuuta todennäköisin syin taposta epäiltynä. Vangitsemispäätöksen perusteella poliisi epäilee, että uhri surmattiin 14.8.–7.10.2022 välisenä aikana.

Kyseessä on elokuussa kadonneen Katja Miinalaisen tapaus. 28-vuotias Miinalainen nähtiin viimeksi 14. elokuuta Salon Kiikassa. Lokakuun alussa poliisi pyysi naisesta havaintoja.

Samaa miestä epäillään myös vuonna 2019 kadonneen Saara Arvan surmaamisesta.

Mies oli vangittuna aikanaan Arvan tapaukseen liittyen, mutta hänet vapautettiin keväällä 2020, kun edellytyksiä vangitsemiseen ei enää ollut. Hän on silti edelleen Arvan mysteerin ainoa epäilty.

Mies itse kiisti henkirikoksen. Hän kertoi kuulusteluissa, että Arva olisi edelleen elossa ja kadonnut omasta tahdostaan.

Etsitty aktiivisesti
Poliisin tietojen mukaan 35-vuotias Arva lähti alkukesästä 2019 niin sanotulle road tripille vuonna 1971 syntyneen miehen kanssa ja katosi. Poliisi epäilee, että Arva joutui henkirikoksen uhriksi. Iltalehti uutisoi tutkinnasta edellisen kerran keväällä 2021.

– Valitettavasti tilanne ei ole muuttunut mihinkään. Ruumista ei ole löytynyt, sanoo rikoskomisario Esko Salo Itä-Suomen poliisista Iltalehdelle nyt puolitoista vuotta myöhemmin.

Arva ja keski-ikäinen mies lähtivät reissuun Helsingistä ja liikkuivat kesän ja syksyn aikana etenkin Pohjois-Savon alueella, mutta myös pohjoisempana Suomessa.

Poliisin tietojen mukaan Arva ja mies eivät seurustelleet ennen ajelulle lähtöään.

– He ajelivat ympäri Suomea ja majoittuivat milloin missäkin, Salo sanoo.

Tutkintaa hankaloittaa se, ettei Arvan ruumista ole vielä löytynyt. Salon mukaan sitä on etsitty hyvin aktiivisesti, viimeksi marraskuussa 2022 ennen lumien tuloa.

– Olemme etsineet ruumista maastosta ja vesistöstä sekä Pohjois-Savosta että Etelä-Suomestakin.

Pohjois-Savon ja Keski-Suomen rajamailla, missä Arva viimeksi nähtiin elossa, on runsaasti vesistöjä ja metsää.

Viimeiset luotettavina pidetyt havainnot Arvasta tehtiin 31. elokuuta Neiturin kanavalla, joka sijaitsee Konnevedellä, lähellä Pohjois-Savon Vesannon rajaa. Poliisi ei kuitenkaan voi olla varma, onko epäilty henkirikos tapahtunut juuri Neiturissa.

Kriittinen vaihe tutkinnassa
Poliisi ei ole kommentoinut Miinalaisen tapausta lainkaan. Poliisin mukaan tutkinta on hyvin herkässä ja kriittisessä vaiheessa.

Image
Poliisi pyysi lokakuussa havaintoja kadonneesta Katja Miinalaisesta. Nyt asiassa epäillään henkirikosta. POLIISI

Yhteisen epäillyn lisäksi Arvan ja Miinalaisen tapauksissa näyttää olevan hyvin paljon samoja piirteitä. Kuten Arvan tapauksessa, myös Miinalaisen kohdalla pitkä epäilty tekoaika viittaa siihen, ettei ruumista ole löytynyt. Poliisi ei ole vahvistanut tätä päätelmää.

Molemmilla naisilla on päihdetaustaa ja he ovat vuosien varrella olleet syytettyinä erilaisista rikoksista. Vakavaa väkivaltarikostaustaa heillä ei ole. Molemmat naiset ovat asuneet pääkaupunkiseudulla.

Pahoinpiteli naisia
Henkirikoksista epäillyllä miehellä on runsaasti rikostaustaa. Ennen Arvan ja Miinalaisen katoamisia mies on tuomittu pahoinpitelyistä vuosilta 2015 ja 2016. Molemmat uhrit olivat naisia.

Ensimmäistä uhriaan mies potkaisi alavartaloon, haukkui tätä ja sylki päälle. Toista uhriaan hän löi kasvoihin ja potki jalkoihin.

Viime vuonna hän hurjasteli Helsingissä taajamassa 110 km/h vauhdilla.

Poliisi epäilee, että myös Saara Arvaa on pahoinpidelty ennen hänen kuolemaansa. Viranomaistietojen mukaan Arvalla oli havaittu ennen katoamistaan vammoja muun muassa kasvoissa. Ne ovat mahdollisesti syntyneet pahoinpitelyn seurauksena.
monoliitti
Posts: 1372
Joined: Tue May 30, 2017 5:04 pm

Re: HKI/Salo Katja Miinalainen 14.8.22

Post by monoliitti »

Tämä 51 v epäilty olisi ehtinyt tehdä jo useitakin ruumiskätköjä. Minfossa mainitaan nimeksi Mika Moring
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: HKI/Salo Katja Miinalainen 14.8.22

Post by härkä »

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009255422.html
Tätä miestä epäillään kadonneiden naisten taposta – poliisi julkaisi nimen ja kuvan

Epäilty on poliisin tutkimusten perusteella ajeluttanut useita naisia ympäri Suomen eri aikoina.
Poliisi on poikkeuksellisesti julkaissut Katja Miinalaisen ja Saaran Arvan taposta epäillyn miehen kuvan ja nimen.
Helsingin poliisi epäilee nyt esitutkinnassa olevasta henkirikoksesta 51-vuotiasta Mika Moringia. Epäilty on saattanut käyttää muitakin nimiä. Poliisi julkaisee epäillyn nimen ja kuvan sekä kuvia hänen autostaan, koska se on välttämätöntä rikoksen selvittämiseksi.

– Epäilty on tutkimustemme perusteella ajeluttanut useita naisia ympäri Suomen eri aikoina. Poliisi on identifioinut Moringin matkassa olleita naisia, jotka ovat kertoneet epäillyn heihin kohdistamasta väkivallasta. Uskomme, että tällaisia henkilöitä on ollut vuosien saatossa enemmänkin kuin on poliisin tiedossa. On erittäin tärkeää tavoittaa muut mahdolliset uhrit, kertoo tutkinnanjohtaja Mari Päivärinta tiedotteessa.
Poliisi rohkaisee mahdollisia muita uhreja ottamaan yhteyttä. Poliisin tietojen mukaan Mika Moring on retkien aikana pahoinpidellyt kyydissä olleita naisia, ja hän on saattanut kohdistaa heihin myös seksuaalista väkivaltaa.

Poliisi pyytää kaikkia sellaisia henkilöitä ottamaan yhteyttä, jotka ovat liikkuneet Moringin kanssa. Tyypillistä on ollut, että epäilty on ottanut naisia kyytiin ja esimerkiksi leiriytynyt heidän kanssaan. Retket ovat suuntautuneet ympäri Suomen.
Poliisi epäilee, että mies on saattanut kohdistaa väkivalta- ja seksuaalirikoksia muihinkin naisiin.
Poliisi pyytää havainnot ja vihjeet osoitteeseen [email protected] tai numeroon 0295 476 147 kello 8–16 maanantaista sunnuntaihin.

Helsingin poliisi kertoo tutkivansa epäiltyä henkirikosta, johon liittyen käräjäoikeus vangitsi Moringin perjantaina 2. joulukuuta 2022. Poliisi kaipaa yleisön apua henkirikoksen selvittämiseen.
Havaintoja pyydetään edelleen kadonneesta Katja Miinalaisesta, josta poliisi toivoi silminnäkijävihjeitä jo aiemmin.
Epäilty henkirikos on tapahtunut elokuun puolivälin jälkeen. Poliisi epäilee, että kadonneeksi ilmoitettu Miinalainen on joutunut henkirikoksen uhriksi.

Helsingin poliisi tiedotti kadonneesta 28-vuotiaasta Katja Miinalaisesta 5. lokakuuta. Tuolloin poliisi kertoi, että kadonnut henkilö oli nähty viimeksi Salon Kiikalassa 14. elokuuta 2022. Epäilty on tuolloin ottanut Miinalaisen kyytiin Kiikalassa. Poliisin mukaan he ovat ajelleet ja leiriytyneet Tammelassa, Keski-Suomessa ja Lapissa. Epäilty ja asianomistaja ovat liikkuneet syrjäisillä alueilla.

– Pyydämme Katja Miinalaisesta silminnäkijähavaintoja erityisesti edellä mainituilta alueilta 14. elokuuta jälkeiseltä ajalta, sanoo tutkinnanjohtaja, komisario Mari Päivärinta tiedotteessa.
Kadonnut henkilö on 165 senttimetriä pitkä, ja hän painaa noin 50 kiloa. Hänellä on pitkät, tummat ja suorat hiukset sekä siniset silmät. Häneltä saattaa puuttua hammas ylhäältä edestä tai vasemmasta kulmasta.
Itä-Suomen poliisi epäilee, että henkirikoksesta epäilty mies liittyy myös syksyllä 2019 kadonneen 35-vuotiaan Saara Arvan tapaukseen.
Viimeisin havainto helsinkiläisestä Saara Arvasta puolestaan tehtiin 31. elokuuta 2019 Neiturin kanavalla Pohjois-Savon Vesannolla.

Arvan tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Esko Salo kertoi torstaina IS:lle, että naisen epäillään edelleen joutuneen henkirikoksen uhriksi.
Itä-Suomen poliisilla ei ole missään vaiheessa ollut muita epäiltyjä kuin nyt Helsingissä Miinalaisen tappoepäilyn vuoksi vangittu 51-vuotias mies.
Arva oli samaisen miehen kanssa kesäreissulla, kun hän kolme vuotta sitten katosi.
Kaksikko matkaili Pohjois-Savon alueella syrjäisissäkin kolkissa ja majoittui autossa. He olivat liikkeellä mustalla Audilla, josta poliisi pyysi havaintoja naisen katoamisen jälkeen.
Saara Arvan katoamisen jälkeen poliisi ryhtyi epäilemään miestä taposta, ja hän olikin tutkintavankina joulukuusta 2019 toukokuulle 2020, kunnes vangitsemisen edellytyksiä ei enää ollut.
Mies oli päästettävä vapaaksi, mutta poliisi epäilee häntä edelleen henkirikoksesta.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: HKI/Salo Katja Miinalainen 14.8.22

Post by härkä »

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009256239.html
Tällainen mies on kadonneiden naisten taposta epäilty Mika Moring
Image

Mika Moringin epäillään liittyvän kahden naisen katoamiseen. Lisäksi häntä syytetään oikeudessa muun muassa kahdesta raiskauksesta ja vapaudenriistosta.
Poliisi teki perjantaina poikkeuksellisen ulostulon ja julkaisi kahden kadonneen naisen taposta epäillyn miehen nimen ja kuvan.
Poliisin epäilyjen perusteella piirtyy kuva naisia väkivaltaisesti ja halventavasti kohdelleesta miehestä, joka on matkannut autollaan ristiin rastiin ympäri Suomea naisseuraa havitellen.

Miehellä on taustallaan useita pahoinpitelytuomioita, mutta henkirikoksesta miestä ei kuitenkaan ole aiemmin tuomittu. Nyt poliisi epäilee, että hän on tappanut kaksi kateisiin jäänyttä naista: Vesannolla syyskuussa 2019 kadonneen Saara Arvan, 35, ja kuluvan vuoden elokuussa kadonneen, Salon Kiikalassa viimeiseksi nähdyn Katja Miinalaisen, 28.
Epäilty on poliisin tutkimusten perusteella ajeluttanut useita naisia ympäri Suomen eri aikoina. Poliisi on identifioinut Moringin matkassa olleita naisia, jotka ovat kertoneet epäillyn heihin kohdistamasta väkivallasta.

Lue lisää: Näin poliisi uskoo tapoista epäillyn Mika Moringin etsineen naisia: ”Uhreja on varmasti enemmän”

Osa linkin tekstistä. ( Ettei tule turhaa asioitten kertausta )
Voisiko Moring olla joidenkin vanhojenkin katoamisten taustalla ?
Jos kuten poliisikin on sanonut, harrastanut vastaavaa jo pitkääkin ehkä.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
monoliitti
Posts: 1372
Joined: Tue May 30, 2017 5:04 pm

Re: HKI/Salo Katja Miinalainen 14.8.22

Post by monoliitti »

saaran ja Katjan kanssa retkeillyt useita päiviä. Mutta useita naisten pahoinpitelyjä nyt paljastunut ,joten hyvin mahdollista ,että olisi lyhyenkin tapaamisen tai liftikyydin jälkeen nuijinut hengiltä ja ruumis kätköön.
Olisiko enää mahdollista tutkia tämän Morningin puhelin linkityksiä ja tili nostoja suhteessa kadonneiden naisten katoamispaikkoihuin ja aikoihin.
sorun
Posts: 50
Joined: Sat May 07, 2022 12:26 pm

Re: HKI/Salo Katja Miinalainen 14.8.22

Post by sorun »

Saa nähdä löytyykö DNA-yhteneväisyyksiä autosta muidenkin kadonneiden kanssa.
Post Reply