HKI - Jere Hämäläinen (25v) kateissa 14.6.2022 lähtien

Ratkaisemattomat henkirikokset vuodesta 2010 alkaen
Forum rules
Uusien ketjujen nimissä tulisi mainita vähintäänkin tapahtumapaikka ja vuosi.
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

HKI - Jere Hämäläinen (25v) kateissa 14.6.2022 lähtien

Post by -Uta- »

Poliisi kaipaa havaintoja kadonneesta Jere Hämäläisestä
https://poliisi.fi/-/poliisi-kaipaa-hav ... malaisesta
Julkaisuajankohta 15.8.2022 14.54
UUTINEN

Helsingin poliisi pyytää tietoja 25-vuotiaan Jere Hämäläisen olinpaikasta.
Hän on ollut kadoksissa 14. kesäkuuta 2022 lähtien.


Jere on 179 senttimetriä pitkä ja ruumiinrakenteeltaan hoikka. Hänellä on vaaleat hiukset. Jeren vaatetuksesta ei ole tietoa.

Kateissa oleva henkilö saattaa liikkua Pohjois-Karjalan alueella.

Poliisi pyytää silminnäkijähavaintoja ja tietoja Jeren liikkeistä [email protected] tai 0295 476 148. Whatsapp-viestejä voi lähettää numeroon 046 922 446 51.

Muokattu 15.8.2022 klo 15.41: Lisätty oikea Whatsapp-numero.

Kuva:
https://poliisi.fi/documents/25235045/7 ... 0564240412
lightning
Posts: 71
Joined: Sun May 17, 2020 9:20 pm

Re: HKI - Jere Hämäläinen (25v) kateissa 14.6.2022 lähtien

Post by lightning »

Tulee väkisinkin mieleen, että jos nyt P-Karjalan alueealla tapahtuisisi jotain ikävää, niin silloin asialla olisi tuo kateissa oleva
Jere. Tatuoinnit ja paksu kaulaketju viittaavat johonkin wannabe ganstaan. Saahan sitä olla taskoja ja ketjuja kaulassa,mutta
kaveri haluaa antaa ihmisille tietyn kuvan ja sanoman itsestään. "Tulkaa tänne, täällä olen." Pitää löytää vaan se toinen kaula
tatuoitu ja muhkeita kaulaketjuja kantava kopio itestään.
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: HKI - Jere Hämäläinen (25v) kateissa 14.6.2022 lähtien

Post by härkä »

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009054548.html
Poliisi epäilee: kesä­kuussa kadonnut Jere Hämäläinen, 25, on joutunut murhatuksi
Murhasta epäillään 29-vuotiasta Pieksämäellä asuvaa miestä. Poliisi ei kerro, onko ruumista löydetty.


POLIISI epäilee, että kesäkuussa kadonnut 25-vuotias Jere Hämäläinen on joutunut henkirikoksen uhriksi. Helsinkiläismies on ollut kateissa 14. kesäkuuta lähtien.
Hämäläisen katoamistutkinta on muuttunut henkirikostutkinnaksi, ja esitutkinta on siirretty Itä-Suomen poliisilaitokselle. Poliisin selvitysten perusteella Hämäläisen epäillään joutuneen henkirikoksen uhriksi Pohjois-Savon alueella.
Pohjois-Savon käräjäoikeudessa vangittiin tiistaina yksi henkilö todennäköisin syin Hämäläisen murhasta epäiltynä. Vangitsemistietojen perusteella rikoksen epäillään tapahtuneen 14. kesäkuuta Varkaudessa.
Vangittu on 29-vuotias Pieksämäellä asuva mies, jolla on myös aiempaa väkivaltarikostaustaa.
Lisäksi poliisi on kiinniottanut muitakin henkilöitä tutkintaan liittyen.

TAPAUKSEN tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jaska Immonen kertoo, että epäilty otettiin kiinni viime viikolla. Epäiltyä on kuulusteltu, mutta Immonen ei kuulustelujen sisältöä tässä vaiheessa kommentoi.
Hän pitää omana tietonaan myös sen, millainen aiempi tuttavuus Hämäläisen ja murhaepäillyn välillä on – jos on.
Immosen mukaan Hämäläisen omaiset tekivät kesäkuussa katoamisilmoituksen poliisille, kun he eivät saaneet yhteyttä Hämäläiseen.
– Heillä on kuitenkin ollut tiedossa, että Hämäläinen oli lähtenyt Pohjois-Savon suunnille kesäkuussa. En yksilöi tarkemmin, mikä matkan tarkoituksena on ollut. Viimeiset havainnot Hämäläisestä on tehty Varkaudesta, tutkinnanjohtaja kertoo.

HÄMÄLÄISEN katoamisesta on kulunut pian kolme kuukautta. Miten poliisi päätyi epäilemään henkirikosta?
– Ilmi tuli sellaisia seikkoja, ettei tällaiselle katoamiselle ole järkevää selitystä, vaan on syytä epäillä henkirikosta. Esiin on noussut sellainen kokonaisuus, että henkirikosta nyt tutkitaan.
Immonen ei täsmennä, miksi poliisi epäilee nimenomaisesti murhaa. Rikosnimike viittaa erittäin raakaan ja julmaan tai harkittuun tekoon.
Tutkinnanjohtaja ei vahvista, onko Hämäläisen ruumis löytynyt.
– Tutkinta on vielä niin alussa ja herkässä vaiheessa, että tutkinnallisista syistä en voi kommentoida, Immonen sanoo.

NYT poliisi pyytää havaintoja kesäkuussa Varkauden alueella Jere Hämäläisen seurassa liikkuneista henkilöistä sekä mahdollisista ajoneuvoista.
Havainnot ja tiedot voi ilmoittaa Itä-Suomen poliisin vihjenumeroon 0295 415 232 tai sähköpostilla [email protected]
Poliisi tiedottaa asiasta lisää esitutkinnan edetessä.
– Poliisi ei vielä pysty tutkinnallisista syistä tiedottamaan asiasta enempää, tiedotteessa kerrotaan.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: HKI - Jere Hämäläinen (25v) kateissa 14.6.2022 lähtien

Post by -Uta- »

IS:n tiedot: Jere Hämäläisen murhasta epäillyllä miehellä jengitausta ja raaka rikoshistoria – tämä hänestä tiedetään
29-vuotias Bandidos MC:n alajengiin yhdistetty mies on muun muassa polttanut sukulaisensa talon ja hakannut ryöstön uhria paistinpannulla.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009054932.html
Sanni Mattila
12:26


KOLME kuukautta kateissa olleen helsinkiläisen Jere Hämäläisen, 25, epäillään joutuneen henkirikoksen uhriksi Pohjois-Savossa Varkaudessa 14. kesäkuuta. Murhasta epäillään 29-vuotiasta Pieksämäellä asuvaa miestä. Hänet vangittiin tiistaina Pohjois-Savon käräjäoikeudessa.

IS:n selvityksen perusteella mies on tehtaillut lukuisia rikoksia parikymppisestä saakka. Tuomioiden määrä ja laatu kielivät väkivaltaisesta velanperinnästä ja päihteidenkäytöstä. Rikokset sijoittuvat etupäässä Varkauteen, jossa poliisi epäilee myös Jere Hämäläisen murhan tapahtuneen kesäkuussa.

IS:n tietojen mukaan epäillyllä on kytköksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen Pohjois-Savon alueella. Hänet on yhdistetty Diablos MC:hen, joka on moottoripyöräjengi Bandidosin alajengi. Mies tuo jengitunnuksellisuutta ilmi myös sosiaalisen median profiileissaan.

YRITYSTIETOJEN perusteella mies on vastuuasemassa viime vuonna perustetussa rakennusfirmassa. Firman kotipaikaksi on merkitty Helsinki. Sosiaalisen median profiilissa murhaepäilty kertoo olevansa ammattikorkeakouluopiskelija. IS ei saanut asiaan vahvistusta kyseisestä korkeakoulusta. Pitkän rikoshistorian lisäksi miehellä on liki kymmensivuinen ulosottorekisteri viimeiseltä kahdelta vuodelta. Ulosottoon on kertynyt satoja euroja muun muassa perintälaskuja ja rikosvahingonkorvauksia, mutta mies on todettu varattomaksi.

KESÄLLÄ 2016 murhasta epäilty mies lorotteli kanisterista bensaa sukulaisensa omistaman puutalon lattialle ja sytytti tulen. Bensapalo räjähti niin voimakkaasti, että talo tuhoutui kauttaaltaan korjauskelvottomaksi. Palon syttyessä rakennuksessa oli kaksi ihmistä, jotka ehtivät paeta liekkien tieltä. Tuhopolttaja itse sai jalkoihinsa palovammoja, ja kaveri joutui kyyditsemään hänet ensiapuun. Vakuutusyhtiölle koitui tuhotyöstä yli 60 000 euron lasku.

Tuhotyön lisäksi mies tuomittiin käräjillä muun muassa törkeästä ryöstöstä ja huumausainerikoksista. Törkeä ryöstö liittyi tapaukseen, jossa hän oli potkinut ja hakannut uhrikseen joutunutta miestä paistinpannulla. Kun uhri pakeni suojaan parvekepöydän alle, mies iski häntä keittiöveitsellä molempiin jalkoihin. Uhri menetti ryöstössä pelikonsolin, pankkikortin ja tiliavaimen.

3 vuoden ja 9 vuoden tuomio piti myös hovioikeudessa. Mies passitettiin Kuopion vankilaan.

MIES on ollut mukana myös laajaa julkisuutta saaneessa, Mikkelissä tapahtuneessa törkeässä ryöstössä. Rikos tapahtui keväällä 2017. Tuomiokseen mies sai tuolloin kaksi vuotta vankeutta. Ryöstäjäkolmikon uhreiksi joutui kaksi seitsemänkymppistä vanhusta, joita pahoinpideltiin muun muassa vasaralla ja kuumalla vedellä.

Tätä aiemmin, vuonna 2015, murhaepäilty tuomittiin 2 vuoden ja 4 kuukauden vankeuteen törkeästä pahoinpitelystä, kotirauhan rikkomisesta ja oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta sekä muista lievemmistä rikoksista. Hän tunkeutui rikoskumppanin kanssa Varkaudessa asuvan tuttavansa asuntoon aamuöiseen aikaan. Yöllisen uhkailun tarkoituksena oli estää uhria kertomasta asioista ampumatapauksesta, josta oli tulossa oikeudenkäynti. Lisäksi uhrilla oli velkoja. Häntä käskettiin perumaan puheensa hengenlähdön uhalla. – Kerholla ollaan pidetty äänestyksiä, että sinut tullaan tappamaan, uhri kertoi uhkailijan sanoneen.

JOITAKIN viikkoja aiemmin tunkeutujat olivat hakeneet uhrin kotoaan, ajaneet syrjäiselle paikalle ja ampuneet uhria haulikolla jalkaan. Miehet aikoivat ensin jättää uhrin virumaan metsäautotielle, mutta ottivat tämän lopulta mukaansa ja veivät ensipuun. Tekoa kavahtanut uhri väitti ampuneensa itseään vahingossa. Jalka vammautui pysyvästi.

Tuomiohistoriasta ilmenee, että murhaepäilty syyllistyi vastaavanlaiseen tekoon vuonna 2013, jolloin hänet tuomittiin ryöstöstä, oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta, pahoinpitelystä ja huumausaineen käyttörikoksesta 1 vuoden ja 4 kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Kyseessä oli jälleen velanperintään ja tulevaan oikeudenkäyntiin liittyvä uhkailu. Mies oli muun muassa hakannut uhria nyrkkeilyhanskat käsissään. Rikosvyyhtiin liittyi myös useita muita tekijöitä.

KADONNEEN Jere Hämäläisen tutkinnanjohtaja ei keskiviikkona kommentoinut, millä tavoin murhaepäilty ja Hämäläinen ovat toisensa tunteneet tai onko uhrin ruumista löydetty.

Hän piti omana tietonaan myös sen, millaisia kytköksiä osoitetietojen perusteella Helsingissä asuvalla Hämäläisellä on Pohjois-Savon alueelle.

– Ilmi tuli sellaisia seikkoja, ettei tällaiselle katoamiselle ole järkevää selitystä, vaan on syytä epäillä henkirikosta. Esiin on noussut sellainen kokonaisuus, että henkirikosta nyt tutkitaan, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jaska Immonen sanoi.

Poliisi ei kerro myöskään, onko Hämäläisen ruumista löytynyt.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: HKI - Jere Hämäläinen (25v) kateissa 14.6.2022 lähtien

Post by -Uta- »

Kesäkuussa kadonneen Jere Hämäläisen ruumis on löytynyt – poliisi epäilee murhaa
Poliisi epäilee, että Hämäläinen murhattiin kesäkuussa Pohjois-Savossa.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009154377.html
Akseli Vanhala
11:39


KESÄKUUSSA Varkaudessa kadonneen Jere Hämäläisen, 26, ruumis on löytynyt. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jaska Immonen Itä-Suomen poliisilaitokselta vahvistaa asian Ilta-Sanomille.

Hän ei täsmennä, mistä ja milloin ruumis löytyi, mutta kertoo, että ruumis löytyi poliisin omien tutkimusten jälkeen Varkauden lähistöltä. – Ulkoalueelta maastosta.

25-vuotias Hämäläinen katosi Varkaudessa kesäkuussa. Poliisi epäilee hänen joutuneen murhan uhriksi. Immonen kertoo, että tapahtumien kulku alkaa olla pääpiirteissään poliisin tiedossa. – Toki vielä on selvitettävää.

Hämäläisen katoamista tutkittiin ensin katoamisena, mutta syyskuussa tutkinta muuttui henkirikostutkinnaksi ja murhasta epäiltynä vangittiin 29-vuotias pieksämäkeläinen mies. Immonen ei kommentoi miehen kuulustelujen sisältöä.

Poliisi kertoi jo aiemmin, että epäilty ja Hämäläinen tunsivat toisensa entuudestaan, mutta Immonen ei täsmennä, millä tavoin ja mistä yhteyksistä.

Ruumiin löytymisestä kertoi ensin Iltalehti.

Poliisi vapautti syyskuussa kaksi muuta henkilöä, jotka olivat tutkintavankeudessa. Heitä ei enää epäillä Hämäläisen murhasta.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan epäillyllä on pitkä rikoshistoria ja yhteyksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen. Epäilty on tuomittu aiemmin muun muassa törkeästä ryöstöstä, huumausainerikoksista, tuhotyöstä, törkeästä pahoinpitelystä, kotirauhan rikkomisesta ja oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta.

Päivitetty juttua kello 12.05 tutkinnanjohtajan kommenteilla.
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: HKI - Jere Hämäläinen (25v) kateissa 14.6.2022 lähtien

Post by härkä »

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009332743.html
Jere Hämäläisen, 25, katoaminen: Ruumis löytyi maastosta – epäilty tunnusti väkivallan

Jere Hämäläinen oli kateissa useita kuukausia. Hämäläisen taposta epäilty avusti poliisia ruumiin löytymisessä.
Poliisi on saanut esitutkinnan valmiiksi liittyen Jere Hämäläisen katoamistapaukseen. Poliisi on saanut käsityksen tapahtumista, ja nyt asia siirtyy syyttäjälle syyteharkintaan.
Syyttäjä päättää siitä, millä nimikkeillä asia etenee oikeuteen. Poliisi tutki Hämäläisen tapausta ensin murhana, mutta syyttäjälle se siirtyi tätä lievemmällä tapponimikkeellä.

Poliisin esitutkinnan mukaan helsinkiläinen Jere Hämäläinen, 25, joutui henkirikoksen uhriksi yksityisasunnossa Varkaudessa 14.6.2022. Esitutkinnan mukaan taposta epäilty mies käytti teräaseen tyyppistä välinettä.
Poliisin mukaan asunnossa oli teon aikaan paikalla myös kaksi muuta henkilöä epäillyn tekijän ja uhrin lisäksi. Poliisin mukaan heillä ei ollut kuitenkaan osuutta henkirikokseen. Poliisin mukaan kaikki paikalla olleet tunsivat toisensa entuudestaan, ja he viettivät iltaa.
Henkirikoksen jälkeen epäilty kuljetti ruumiin autolla maastoon Varkauden lähialueelle. Poliisin käsityksen mukaan epäilty siirsi ruumiin maastoon yksin.
Hämäläinen ilmoitettiin kadonneeksi 30.6.2022. Poliisi pyysi havaintoja Hämäläisen liikkeistä tämän löytämiseksi.

Poliisi epäilee teosta 29-vuotiasta pieksämäkeläismiestä, joka on selvittänyt poliisille tapahtumien kulkua. Hän myös avusti ruumiin löytämisessä. Hämäläisen ruumis löytyi lopulta 5.9.2022.
– Epäilty tekijä on omalta osaltaan selvittänyt tapahtuminen kulkua ja avustanut ruumiin löytymisessä. Hän on myöntänyt kohdistaneensa uhriin väkivaltaa. Poliisi epäilee miestä taposta, hautarauhan rikkomisesta ja huumausaineen käyttörikoksesta, poliisi kirjoittaa tiedotteessaan.
Teon motiivi ei selvinnyt. Poliisin mukaan uhri ja epäilty olivat aiemminkin liikkuneet samoissa porukoissa, mutta mitään aiempaa kaunaa heidän välillään ei tullut ilmi.
– Se, mikä henkirikokseen on johtanut, ei ole tutkinnassa selvinnyt. Tutkinnassa ei ole tullut viitteitä siitä, että tekoa olisi ennalta suunniteltu, rikoskomisario, tutkinnanjohtaja Jaska Immonen sanoo.

IS:n selvityksen perusteella epäilty on tehtaillut lukuisia rikoksia parikymppisestä saakka. Tuomioiden määrä ja laatu kielivät väkivaltaisesta velanperinnästä ja päihteidenkäytöstä.
Mies on tuomittu muun muassa 3 vuoden ja 9 kuukauden vankeuteen. Hän on syyllistynyt muun muassa tuhotyöhön, törkeään ryöstöön ja huumausainerikoksiin.

IS:n tietojen mukaan epäillyllä on kytköksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen Pohjois-Savon alueella. Hänet on yhdistetty Diablos MC:hen, joka on moottoripyöräjengi Bandidosin alajengi. Poliisin käsityksen mukaan henkirikoksella ei kuitenkaan ole liitäntää järjestäytyneeseen rikollisuuteen.
Teosta epäilty on yhä vangittuna.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: HKI - Jere Hämäläinen (25v) kateissa 14.6.2022 lähtien

Post by -Uta- »

Helsinkiläismies joutui raa'an henkirikoksen uhriksi Varkaudessa
- syytetty myönsi kirveellä hakkaamisen ja ruumiin polttamisen
Syyttäjän mukaan syytetty hyökkäsi yllättäen nuoren helsinkiläismiehen kimppuun
eikä uhrilla ollut mahdollisuutta puolustautua. Syytetty on osin myöntänyt teon, mutta kiistää tapon.
https://yle.fi/a/74-20032288
HELMI NYKÄNEN, STT
17.5. 13:44


Viime kesänä kadonnut 25-vuotias helsinkiläismies tapettiin Varkaudessa ja hänen ruumiinsa poltettiin, syyttäjä sanoo. Asiaa on käsitelty tänään keskiviikkona Pohjois-Savon käräjäoikeudessa.
Uhri ilmoitettiin kadonneeksi viime vuoden kesäkuussa. Asiaa alettiin myöhemmin tutkia henkirikoksena. Poliisi löysi uhrin ruumiin maastosta Varkauden lähialueelta syyskuun alussa.

Syyttäjän mukaan uhri ja syytetty olivat istuneet 14. kesäkuuta 2022 vierekkäin sohvalla asunnossa Varkaudessa, kun syytetty hyökkäsi yllättäen uhrin kimppuun ja löi tätä retkikirveellä useita kertoja pään ja kaulan alueelle. Syyttäjän mukaan uhrilla ei ollut mahdollisuutta puolustautua. Syyttäjän mukaan syytetty lopetti lyönnit ja poistui asunnosta, kun uhri makasi verta vuotaen liikkumatta lattialla. Uhri menehtyi saamiinsa vammoihin.

Asunnossa oli paikalla kaksi muutakin henkilöä, mutta heitä ei epäillä rikoksista.

Syytetty mies on myöntänyt iskeneensä uhria kolme kertaa retkikirveellä päähän, mutta kiistää tapon. Syytetty kertoo käräjäoikeudelle lähettämässään vastauksessa, että hän toimi itsepuolustukseksi. Hänen mukaansa uhri oli ensin hyökännyt hänen kimppuunsa puukolla ja retkikirveellä varustautuneena lyhyen sanaharkan päätteeksi. Syytetyn mukaan hän oli vääntänyt retkikirveen uhrilta itselleen. Syytetty kertoo, että hän löi uhria melko vähäistä voimaa käyttäen eikä tarkoituksena ollut aiheuttaa vakavia vammoja. Syytetty pitää tekoa ensisijaisesti hätävarjelun liioitteluna tehtynä pahoinpitelynä.

Syytetylle tehty mielentilatutkimus ja vaarallisuusarvio
Tapon lisäksi miestä syytetään myös Heinävedellä tapahtuneesta hautarauhan rikkomisesta. Syyttäjän mukaan syytetty säilytti uhrin ruumista eräässä asunnossa ja maastossa useita päiviä, poltti ruumiin ja levitti jäänteet maastoon. Syytetty kiistää levittäneensä jäänteitä maastoon.

Syyttäjä vaatii miehelle ehdotonta vankeusrangaistusta.

Syytetyn mukaan rangaistusta arvioitaessa pitäisi ottaa huomioon muun muassa se, että hän selvitti tapahtumien kulkua poliisille ja auttoi poliisia ruumiin löytämisessä.

Syytetty on ollut vangittuna syyskuun alusta 2022 lähtien. Hän oli ehdonalaisessa vapaudessa henkirikoksen aikaan.

STT:n mukaan syytetylle on tehty mielentilatutkimus ja vaarallisuusarvio, joiden tuloksiin käräjäoikeus ottaa kantaa myöhemmin.

Teon motiivi ei selvinnyt poliisin esitutkinnassa.
Post Reply