Varkaus - Poliisi epäilee 79v miehen tappoa Lehtoniemessä

Ratkaisemattomat henkirikokset vuodesta 2010 alkaen
Forum rules
Uusien ketjujen nimissä tulisi mainita vähintäänkin tapahtumapaikka ja vuosi.
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Varkaus - Poliisi epäilee 79v miehen tappoa Lehtoniemessä

Post by -Uta- »

79-vuotias mies löytyi kuolleena – poliisi epäilee tappoa Varkaudessa
Kahta miestä on esitetty vangittavaksi todennäköisin syin taposta epäiltyinä.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/bf17 ... a5c3096c6c
Magnus Brunnsberg
Tänään klo 12:31


Poliisipartio löysi vainajan Varkauden Lehtoniemessä sijaitsevasta yksityisasunnosta hälytystehtävän yhteydessä viime viikon keskiviikkona. Asiasta tiedottaa Itä-Suomen poliisi.

Löydetty vainaja oli 79-vuotias mies ja hänessä oli havaittavissa ulkoisen väkivallan merkkejä. Itä-Suomen poliisi tutkii kuolemantapausta.

Teosta epäillään kahta keski-ikäistä miestä, joita poliisi on esittänyt vangittavaksi todennäköisin syin taposta epäiltynä. Heidät otettiin kiinni perjantaina toiselta paikkakunnalta.

Molempia epäiltyjä on kuulusteltu ja he ovat poliisin mukaan olleet yhteistyökykyisiä. Poliisin tiedotteesta käy myös ilmi, että uhri ja epäillyt tunsivat toisensa entuudestaan.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Varkaus - Poliisi epäilee 79v miehen tappoa Lehtoniemessä

Post by -Uta- »

Varkaudessa tapahtuneen epäillyn henkirikoksen esitutkinta on valmistunut
https://poliisi.fi/-/varkaudessa-tapaht ... almistunut
Julkaisuajankohta 1.12.2022 12.44
UUTINEN


Poliisi on saanut valmiiksi Varkauden Lehtoniemessä maaliskuussa tapahtuneen epäillyn henkirikoksen esitutkinnan. Asia on siirtynyt syyteharkintaan.

Epäiltyä henkirikosta on tutkittu rikosnimikkeellä tappo. Poliisi epäilee kahta keski-ikäistä miestä todennäköisin syin, ja he ovat edelleen tutkintavankeina. Kumpikaan epäillyistä ei ole kuulusteluissa myöntänyt rikosta.

Poliisi epäilee henkirikoksen tapahtuneen tiistaina 8.3.2022. Keskiviikkona 9.3.2022 poliisipartio löysi hälytystehtävän yhteydessä 79-vuotiaaan miehen kuolleena asunnostaan Varkauden Lehtoniemessä. Vainajassa oli ulkoisia väkivallan merkkejä.

Poliisi pääsi epäiltyjen jäljille kansalaisten ilmoitusten ja omien tutkintatoimiensa perusteella. Epäillyt otettiin kiinni vajaa kaksi vuorokautta epäillyn rikoksen paljastuttua, torstain ja perjantain 10.-11.3.2022 välisenä yönä. Epäillyt olivat poistuneet Varkaudesta Helsinkiin, missä heidät otettiin kiinni.

Tutkinnan alkuvaiheessa asiassa oli pidätettynä myös kolmas henkilö, mutta esitutkinnassa selvisi varsin pian, ettei hänellä ollut osallisuutta rikokseen.


Poliisi tiedotti tapauksesta 14.3.2022.
https://poliisi.fi/-/kahta-miesta-epail ... arkaudessa
Post Reply