Susiraja

Rikos- ja aiheeseen sopivat uutisoinnit.
Forum rules
Merkittävän tuntuisille uutisille on suotavaa luoda oma ketju.
Post Reply
User avatar
will
Posts: 2814
Joined: Tue Oct 11, 2011 11:47 am

Susiraja

Post by will »

Susiraja käytännössä siirtyy Kehä III:lta kohti kantakaupunkia. Villissä luonnossa sudet seuraavat metsäpeuroja, mutta mikä lie ollut viimeisimmän vierailun aihe? Onko metsäpeuroja etelässä enemmänkin kuin yksi orpo vasa? Onko myös useampia susia?

https://www.korkeasaari.fi/helsinkiin-e ... apeuraksi/
https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000008634687.html

Jos olisi pitänyt 60 vuotta sitten uskoa, että eläkepäivinäni ammuttaisiin susi nuoruuteni lenkkipolun varresta Länsi-Pakilan Teboilin kulmalta, olisin varmaankin ajatellut, että siihen mennessä olisi täytynyt käydä kolmas maailmansota ja pääkaupunki raunioina, joilla sudet ulvovat. Vaan nythän entisen Muurimestarintien paikalla on Kehä I, Suomen vilkkain liikenneväylä. Luonto ja villieläimet sopeutuvat. Susi ei kuitenkaan osannut liikennesääntöjä, vaan jäi auton kolhimaksi ja pahoja vammoja saaneena odottamaan kohtaloaan. Joka sitten saapuikin, viran puolesta. Ja parasta niin, koska muutoin heiluhäntä olisi saattanut haukata hyväuskoisen auttavaa kättä. Homo lupō homo est.

Edit
Lisää tämänkertaisen suden kaupunkimatkasta:
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008635700.html
https://www.hs.fi/kaupunki/helsinki/art ... 35793.html
User avatar
will
Posts: 2814
Joined: Tue Oct 11, 2011 11:47 am

Re: Susiraja

Post by will »

Teboilsudelle on tehty ruumiinavaus ja eläin todettu nuoreksi, hyväkuntoiseksi urokseksi, jolla yliajon merkkejä vasemmalla takaruumissa ja vaurioita kaularangassa sekä ampumahaava päässä. Vaikuttaa siltä, että hukka on ollut ylittämässä kehäykköstä etelästä pohjoiseen, kun itään meneviä autoja on tullut koko ajoradan leveydeltä, saanut osuman takaruumiiseensa ja kääntynyt puremaan autoa sekä sen ohi mentyä laahautunut ajoradan reunaan. Toipumisennuste vammoista on ollut huono, eikä tietoa viimeisestä ateriasta. Jälkikäteen katsoen armolaukaus on ollut inhimillinen päätös sen elämälle, jos myöskin tarpeen alueen asukkaiden turvallisuuden vuoksi.

https://www.hs.fi/kaupunki/helsinki/art ... 42436.html
Post Reply