Kuopio 8.4.2020 - Kerrostalon rappukäytävästä löytyi kuollut mies

Ratkaisemattomat henkirikokset vuodesta 2010 alkaen
Forum rules
Uusien ketjujen nimissä tulisi mainita vähintäänkin tapahtumapaikka ja vuosi.
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Kuopio 8.4.2020 - Kerrostalon rappukäytävästä löytyi kuollut mies

Post by -Uta- »

Kuopion Petoselta löytyi kerrostalon rappukäytävästä kuollut mies.
https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisist ... mies_89246
09.04.2020 klo 10.44
Itä-Suomi

Kuopion Petosella Yläkadulla sijaitsevan kerrostalon rappukäytävästä löytyi keskiviikkoiltana kello 22 aikaan kuollut mies. Asiaa tutkitaan tämän hetken tietojen perusteella henkirikoksena, koska uhrissa oli merkkejä väkivallasta. Poliisi on ottanut kiinni rikoksesta epäiltynä kuopiolaisen naisen, joka asuu kyseisessä kerrostalossa. Uhri ja epäilty ovat tunteneet toisensa.

Poliisi tiedottaa asiasta lisää perjantaina iltapäivän aikana.
User avatar
itäviitta
Posts: 579
Joined: Wed Dec 14, 2011 6:30 pm
Location: Vesistö

Re: Kuopio 8.4.2020 - Kerrostalon rappukäytävästä löytyi kuollut mies

Post by itäviitta »

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/b285 ... 139a67fe2d
Kuopion rappukäytäväsurma: 40-vuotiasta naista epäillään 25-vuotiaan aviomiehensä taposta

Poliisi on tiedottanut lisää Kuopion keskiviikkoillan henkirikoksesta.
Itä-Suomessa on ilmennyt epäilty henkirikos.Itä-Suomessa on ilmennyt epäilty henkirikos.
Itä-Suomessa on ilmennyt epäilty henkirikos. RISTO KUNNAS
Iltalehti kertoi torstaina, että Itä-Suomen poliisilaitos tutkii Kuopion Petosella ilmennyttä kuolemantapausta.

Yläkadulla sijaitsevan kerrostalon rappukäytävästä oli löytynyt kuollut mies keskiviikkona 8. huhtikuuta noin kello 22 aikaan illalla. Poliisi epäili heti alustavasti henkirikosta, koska uhrissa oli väkivallan merkkejä.

Poliisi tiedotti perjantaiaamuna lisää tapauksesta. Rikoksesta epäiltynä on otettu kiinni noin 40-vuotias nainen. Epäillyn henkirikoksen uhri on naisen 25-vuotias aviopuoliso.

– Epäilty ja uhri olivat molemmat kirjoilla kyseisessä kerrostalossa, jonka rappukäytävästä uhri löytyi. Nainen otettiin kiinni heidän yhteisestä asunnostaan, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Nainen otettiin kiinni heti keskiviikkoiltana.

Tunnustanut teon
Epäilty on kuulustelussaan kertonut tapahtumien kulusta ja tunnustanut aiheuttaneensa uhrin kuoleman ja jättäneensä uhrin rappukäytävään. Poliisi ei halua tässä vaiheessa kertoa enempää tekotavasta. Oletettu tapahtuma-aika on keskiviikkoilta.

Poliisi esittää naista vangittavaksi todennäköisin syin epäiltynä taposta.

Ilmoituksen tapauksesta teki ulkopuolinen henkilö, joka oli ilmoittanut hätäkeskukseen noin kello 22 keskiviikkoiltana, että kerrostalon rappukäytävässä on kuollut mies.

– Löydöstä on ilmoitettu hätäkeskukseen, ja ensimmäisenä paikalla ollut ensihoidon yksikkö on todennut hänet kuolleeksi. Tehtävä on siinä vaiheessa muuttunut poliisitehtäväksi, rikoskomisario Esko Salo kertoi Iltalehdelle torstaina.
Kierrä minut rannan puolelta
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Kuopio 8.4.2020 - Kerrostalon rappukäytävästä löytyi kuollut mies

Post by -Uta- »

42-vuotias nainen tappoi 25-vuotiaan aviomiehensä ja siirsi rappukäytävään: Sai syytteitä myös toisen miehen vasaroinnista
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/42- ... #gs.ko17b6
JULKAISTU 18 TUNTIA SITTEN

Syyttäjä vaatii vähintään kymmenen vuoden vankeustuomiota 42-vuotiaalle naiselle, jota syytetään 25-vuotiaan aviomiehensä taposta Kuopion Petosella huhtikuussa. Asian käsittely alkoi keskiviikkona Pohjois-Savon käräjäoikeudessa.

Syytteen mukaan mies nukkui sohvalla, kun nainen laittoi hänen kaulansa ympärille nahkaisen vyön ja kuristi miehen kuoliaaksi. Jo aiemmin samana iltana nainen oli lyönyt miestä nyrkillä kasvoihin sekä puisessa kotelossa olleella koristemiekalla käteen niin, että miekka ja kotelo särkyivät lyönnin voimasta. Syyttäjän mukaan nainen on myöntänyt kuristamisen ja muun väkivallan.

Poliisi on aiemmin kertonut, että henkirikos tapahtui pariskunnan yhteisessä asunnossa. Sen jälkeen nainen siirsi ruumiin rappukäytävään, mistä sivullinen ihminen löysi sen.

Samassa oikeudenkäynnissä naista syytetään myös toiseen mieheen kohdistuneesta väkivallasta. Syytteiden mukaan nainen löi miestä vasaralla useita kertoja päähän, ylävartaloon ja käsiin Kuopiossa viime vuoden helmikuussa. Samana päivänä nainen myös rikkoi vasaralla miehen pakettiauton kaikki ikkunalasit, syytteessä sanotaan.

Mies hankki naista vastaan lähestymiskiellon. Viime vuoden syyskuussa nainen kuitenkin syytteiden mukaan rikkoi lähestymiskieltoa. Samassa yhteydessä naista syytetään pahoinpitelystä, koska syytteen mukaan hän iski miestä nyrkillä kasvoihin.
Post Reply