Norja - Heikki Bjørklund Paltto'n murha lokak.2018

Suomen alueen ulkopuolella tapahtuneet henkirikokset
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 2471
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Norja - Heikki Bjørklund Paltto'n murha lokak.2018

Post by -Uta- » Tue Oct 23, 2018 7:38 am

24-vuotias Heikki puukotettiin kuoliaaksi Oslossa
– kuva: Tätä miestä poliisi etsii murhasta epäiltynä
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005872049.html
Julkaistu: 21.10. 18:57

Norja. Epäillyn uskotaan poliisin mukaan paenneen Ruotsiin ja olevan tietoinen siitä, että häntä etsitään murhasta epäiltynä.

20-vuotiasta ruotsalaismiestä etsitään epäiltynä Oslossa tapahtuneesta murhasta ja ryöstöstä. Poliisi uskoo Aftonbladetin mukaan miehen paenneen Ruotsiin veriteon jälkeen ja hänestä on annettu kansainvälinen etsintäkuulutus.

24-vuotias uhri, Heikki Bjørklund Paltto, löydettiin kuoliaaksi puukotettuna kotoaan Oslosta Majorstuenin kaupunginosasta maanantaina puolen päivän aikaan, kun hänen kämppäkaverinsa olivat tulleet sisään asuntoon, kertoo norjalaislehti VG.

Uhri asui kolmen muun nuoren miehen kanssa samassa asunnossa. Useat ruotsalaislehdet, muun muassa Göteborgs-Tidningen kertoo, että hänet löysi kuolleena lapsuudenystävä.

Työkaverit ja lähipiiri ovat kuvailleet Bjørklund Palttoa pidetyksi ja mukavaksi kaveriksi, jolla oli laaja sosiaalinen verkosto ja joka piti kovasti jalkapallosta.

Murhasta epäiltyä miestä epäillään myös toisesta veitsen kanssa tehdystä ryöstöstä, joka tapahtui ennen murhaa hyvin lähellä asuntoa, josta Heikki Bjørklund Paltto löydettiin. Miehellä on taustallaan tuomiot myös aiemmasta varkaudesta ja ryöstöstä.

Norjan poliisi julkaisi perjantaina kuvia epäillystä. Hän oli asioinut Skøyenin rautatieasemalla sijaitsevalla kioskilla ja tallentunut valvontakamerakuviin.

Image
Kuva: Tätä miestä poliisi etsii murhasta epäiltynä

Myös poliisille puhuneen todistajan mukaan mies oli soittanut aiemmin myös naapurin ovikelloa. Hän kertoo sanoneensa miehelle, ettei ole sovelias aika soitella ihmisten ovikelloja. Mies oli pyytänyt anteeksi.

Tutkinnanjohtaja Grete Lien Metlid sanoi lehdistötilaisuudessa, että poliisi on sen jälkeen saanut useita konkreettisia vinkkejä, jotka ovat johtaneet epäillyn tunnistamiseen.

– Uskomme hänen olevan hyvin tietoinen siitä, että häntä etsitään, tutkinnanjohtaja sanoi.

VG on haastatellut myös henkilöä, joka oli nähnyt epäillyn toisella puolella Oslon kaupunkia sijaitsevassa Gamlebyenin kaupunginosassa. Mies oli soittanut ovikelloa useita kertoja noin kello kuusi aamulla ja pyytänyt vettä. puhui ruotsia ja oli ystävällinen, VG:lle kerrottiin.

Myös poliisille puhuneen todistajan mukaan mies oli soittanut aiemmin myös naapurin ovikelloa. Hän kertoo sanoneensa miehelle, ettei ole sovelias aika soitella ihmisten ovikelloja. Mies oli pyytänyt anteeksi.

Hän sanoo norjalaislehdelle tunnistaneensa miehen poliisin jakamasta kuvasta, jossa olevalla miehellä oli samanlainen tatuointi kuin heidän ovellaan käyneellä miehellä.

Katariina Karjalainen


User avatar
-Uta-
Posts: 2471
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Norja - Heikki Bjørklund Paltto'n murha lokak.2018

Post by -Uta- » Sat Oct 27, 2018 12:35 pm

Lisätietoa oslolaisen Heikin, 24, murhasta epäillystä ruotsalaisesta: vapautui vankilasta elokuussa – etsitään nyt ulkomailta
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/32822 ... a_ul.shtml
maanantai 22.10.2018 klo 16:00

Murhasta epäilty Makaveli Lindén on etsintäkuulutettu maailmanlaajuisesti.
Häntä etsitään nyt Norjan ja Ruotsin ulkopuolelta.

Oslon poliisi on julkaissut kotiinsa puukotetun Heikki Bjørklund Palton, 24, murhasta epäillyn miehen nimen. Epäilty Ruotsin kansalainen on nimeltään Makaveli Lindén. – Koska häntä ei ole vielä saatu kiinni, päätimme julkistaa nimen ja katsoa, jos saisimme sen avulla lisätietoja hänen sijainnistaan, kertoo tutkinnanjohtaja Grete Lien Metlid. Lindén on 20-vuotias ja asuu Uppsalassa. Hän on vaihtanut nimensä, mitä ennen hänet tunnettiin etunimillä Christian Bo.

Expressenin mukaan Lindén keskeytti koulunkäyntinsä yläasteikäisenä, ja hänet siirrettiin laitosasuntoon. Hän on käyttänyt sosiaalitoimen selvityksen mukaan kannabista 14-vuotiaasta lähtien.
Epäilty on myös poliisille tuttu entuudestaan. Hän vapautui elokuussa vankilasta istuttuaan puolentoista vuoden tuomion puukkoryöstöstä. Aftonbladetin mukaan hänen epäillään sen jälkeenkin syyllistyneen muun muassa laittomiin uhkauksiin ja huumausainerikoksiin.

Etsitään ulkomailta
Oslon poliisi on etsintäkuuluttanut Lindénin Interpolin kautta koko maailmassa. Yhteistyötä tekevät Norjan ja Ruotsin poliisit ovat tiivistäneet etsintöjä ulkomailla, mutta eivät halua kertoa tarkkoja etsintäpaikkoja. Ainakin Tanskan ja Saksan poliisit kieltäytyivät kommentoimasta Aftonbladetille, liittyvätkö ne jollakin tapaa etsintöihin. – Oletamme, ettei hän ole Norjassa eikä Ruotsissa, Metlid vahvistaa. – Työskentelemme konkreettisten johtolankojen ja saamiemme vihjeiden perusteella.
Ruotsin poliisin mukaan Lindéniä on jo etsitty useista osoitteista ainakin Uppsalan alueella.

Joonas Lehtonen /Iltalehti

---

Interpol julkaisi tuoreet kuvat norjalaisen Heikin, 24, surmaajasta
– kansainvälisesti etsintäkuulutetulla miehellä tatuointi kädessä
23.10.2018 14:17 :
https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/art ... gs.1qDQwfc
Last edited by -Uta- on Sat Oct 27, 2018 2:07 pm, edited 2 times in total.

User avatar
-Uta-
Posts: 2471
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Norja - Heikki Bjørklund Paltto'n murha lokak.2018

Post by -Uta- » Sat Oct 27, 2018 1:10 pm

Makaveli Lindén, 20, är gripen i Frankrike
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/6n ... -frankrike
tisdag 23 okt 2018

Makaveli Lindén, 20, greps klockan 16.35 i eftermiddags – i franska Dijon.
Han har varit internationellt efterlyst misstänkt för ett brutalt mord i Oslo.
– Vi skickar nu ner ett team från Oslo ner till Frankrike för att delta i förhör, säger åklagare Christian Hatlo.

> Makaveli Linden on saatu kiinni 23.10.2018 klo 16.35 Dijonissa, Ranskassa.

Image
Google-kuva.

User avatar
härkä
Posts: 6094
Joined: Tue Oct 11, 2011 1:26 am
Location: Laidun

Re: Norja - Heikki Bjørklund Paltto'n murha lokak.2018

Post by härkä » Tue Nov 06, 2018 7:26 pm

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a1928 ... 2_ul.shtml

Heikin, 24, epäillyn murhaajan poliisitutkinta synkistyy - VG: Pakoreitiltä Belgiasta löytyi identtisesti tapettu naisen ruumis
Tänään klo 19:17

Viranomaiset epäilevät Makaveli Lindéniä myös toisesta henkirikoksesta. Asiasta kertoo norjalaislehti Verdens Gang.
Parikymppinen epäilty murhaaja on otettu kiinni. Hän on myöntänyt osallisuutensa ensimmäiseen henkirikosepäilyyn.Parikymppinen epäilty murhaaja on otettu kiinni. Hän on myöntänyt osallisuutensa ensimmäiseen henkirikosepäilyyn.
Pohjoismaisissa uutisvälineissä on kerrottu loka-marraskuussa henkirikoksesta, jonka kohteeksi joutui 24-vuotias Heikki Bjørklund Paltto.

Paltto löytyi puukotettuna kotoaan Oslossa aiemmin lokakuussa. Poliisi julisti kansainvälisen etsintäkuulutuksen 20-vuotiaasta Makaveli Lindénistä, joka jäi kiinni Ranskassa kuun 24. päivänä.. Lindén on alustavasti myöntänyt osallisuutensa henkirikokseen.

Surmateko on tapahtunut poliisin arvion mukaan lokakuun puolessavälissä.

Norjalaislehti VG kertoo, että miestä epäillään myös toisesta henkirikoksesta. Poliisi tutkii, surmasiko Lindén 58-vuotiaan naisen paetessaan poliisia Palton tappamisen jälkeen.
Belgialaiskaupunki Mechelenin syyttäjänvirasto vahvistaa, että Lindén on yksi epäillyistä. Nainen löytyi Palton tavoin kuolleena omasta kodistaan. Nainen oli ollut kuolleena jo jonkin aikaa.

Surman tekotapa oli sama kuin Palton tapauksessa. Uhri oli kuollut useisiin veitseniskuihin. Oslon poliisi kertoo olevansa tietoinen Belgian rikostutkinnasta ja siitä, että epäily koskee samaa miestä.
Poliisi alkoi epäillä Lindéniä Palton surmaamisesta nopeasti muun muassa veitsellä tehdyn ryöstön perusteella. Hänen pakomatkansa kesti yhdeksän päivää.


Makaveli linkittää Belgian tapaukseen kuin Plaza-naisen mysteerissä ikään.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.

Post Reply