Johannes-Andreas Hanni - Sarjamurhaaja, Tallinna

Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Johannes-Andreas Hanni - Sarjamurhaaja, Tallinna

Post by -Uta- »

https://fi.wikipedia.org/wiki/Johannes-Andreas_Hanni

Johannes-Andreas Hanni (24. maaliskuuta 1957 Valga, Neuvostoliitto – 6. marraskuuta 1982 Tallinna, Neuvostoliitto) oli neuvostovirolainen sarjamurhaaja, joka murhasi kolme ihmistä ja söi heidän lihaansa. Hän yritti tappaa myös vaimonsa, mutta tämä selviytyi ja avusti pian miestään tämän viimeiseksi jääneessä väkivaltarikoksessa.

Image
Johannes-Andreas Hanni

Sosialistisen yhteiskunnan syrjimän baptistipapin poika Hanni koki kaltoinkohtelua perheessään, ajautui nuorisorikolliseksi ja vietti vuosia vankiloissa ja kasvatuslaitoksissa. Vuonna 1981 hän avioitui bussinkuljettaja Pille Toomlan kanssa ja työskenteli Tallinnan Palace-hotellissa tarjoilijana.

Maaliskuussa 1982 Hanni puukotti kuoliaaksi saarenmaalaisen merimiehen, leikkasi palan lihaa hänen jalastaan, toi lihapalan kotiin ja valmisti aterian. Toukokuussa 1982 Hanni surmasi valkovenäläisen eläkeläismiehen tämän siirtolapuutarhamökissä ja leikkasi tämän sukuelimet irti. Kolmas uhri oli hänen heinäkuun 1982 lopulla surmaama keski-ikäinen nainen, joka oli metsässä poimimassa vadelmia. Kuukautta myöhemmin Hanni yritti vaimonsa kanssa surmata taksinkuljettajamiehen, jonka kuitenkin onnistui tehdä vastarintaa ja pelastua.

Hannin pariskunta pidätettiin lokakuussa 1982 muun muassa taksinkuljettajan antamien tuntomerkkien perusteella. Johannes-Andreas Hanni hirttäytyi sellissään marraskuussa. Pille Hanni tuomittiin vankilaan, josta hän vapautui 10 vuotta myöhemmin presidentti Lennart Meren armahtamana. Hän vaihtoi henkilöllisyytensä ja muutti Suomeen.

Suomalainen, Virossa asuva kirjailija Ville Hytönen löysi Hannin tarinan ollessaan tutkimassa virolaislehtiä arkistossa muista syistä. Hän käsikirjoitti aiheesta kuusiosaisen dramatisoidun radiodokumenttisarjan, jonka on Yleisradiolle ohjannut Henri Tuulasjärvi. Siinä Hytönen muun muassa kiertelee rikospaikkoja ja haastattelee asiasta tietäviä. Työryhmä löysi myös nimensä muuttaneen Pille Hannin, mutta nainen kieltäytyi haastattelusta. Hytönen on koonnut aiheesta myös kirjan.

---

Kirjailija Ville Hytönen: ”Tarina virolaisesta ihmissyöjästä oli liian hyvä jätettäväksi kertomatta”
https://www.helsinginuutiset.fi/teemat/2569498
Thea Ekholm
19.8.2020 16:18


---

Ihmissyöjä
https://areena.yle.fi/podcastit/1-50588944
Post Reply