Valkeakoski 31.10.22 Rekkalevike ampuminen

Ratkaisemattomat henkirikokset vuodesta 2010 alkaen
Forum rules
Uusien ketjujen nimissä tulisi mainita vähintäänkin tapahtumapaikka ja vuosi.
Post Reply
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Valkeakoski 31.10.22 Rekkalevike ampuminen

Post by härkä »

https://www.aamulehti.fi/rikos/art-2000009171918.html

Rikos
Uutta tietoa Valkeakosken ampumistapauksesta: mies löytyi kuolleena rekkalevikkeeltä epäselvissä olosuhteissa
Image
Poliisi sai tiedon ampumavälikohtauksesta puoli kahdeksan maissa maanantai-iltana. Paikalla oli poliisin saapuessa myös toinen, loukkaantunut henkilö.
Valkeakoskella maanantai-iltana tapahtuneessa ampumavälikohtauksessa on kuollut yksi pirkanmaalainen mies. 1990-luvulla syntynyt pirkanmaalaismies löytyi kuolleena rekkalevikkeeltä. Hänet oli ammuttu. Paikalla oli hänen lisäkseen poliisin saapuessa yksi Pirkanmaalla asuva henkilö, joka oli loukkaantunut. Myös häntä oli ammuttu.

Vainaja ja loukkaantunut ovat tulleet paikalle samalla autolla. He eivät olleet enää autossa, kun poliisi pääsi paikalle Valkeakoskelle. Poliisin paikalle hälytti paikalle tapahtuman jälkeen saapunut sivullinen.
Paikalla on poliisin mukaan ollut kaksi eri autoseuruetta, joiden välillä tapahtuma on ollut. Autoseurueiden henkilöistä ei ole tarkempaa tietoa, mutta poliisi epäilee, että tapahtumaan liittyy kuolleen ja loukkaantuneen henkilön lisäksi muita ihmisiä.

Poliisi tutkii tapausta tällä hetkellä henkirikoksena. Rikosylikomissaario Sakari Tuominen kertoo Aamulehdelle, että tapahtumien kulku on vielä poliisille epäselvä.
”Emme tiedä, mitä autoseurueiden välillä on tapahtunut. Meidän intressimme on tunnistaa ja tavoittaa toisessa autossa olleet henkilöt.”

Loukkaantunut henkilö toimitettiin sairaalahoitoon ja häntä päästään kuulemaan tänään, Tuominen kertoo. Hän ei osaa sanoa, ovatko levikkeeltä löytyneet henkilöt poliisille entuudestaan tuttuja. Tuominen ei ota kantaa siihen, löytyikö rikospaikalta aseita.
Sisä-Suomen poliisi sai tiedon tapahtumasta puoli kahdeksan maissa maanantai-iltana. Rekkalevike sijaitsee Niementiellä, josta erkanee vanha kolmostie kohti Helsinkiä.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Valkeakoski 31.10.22 Rekkalevike ampuminen

Post by härkä »

https://www.aamulehti.fi/rikos/art-2000009174775.html
Valkeakosken ampumista tutkitaan murhana – Tämä epäselvissä olosuhteissa tapahtuneesta rikoksesta tiedetään nyt

Poliisin paikalle hälytti parkkipaikalle tapahtuman jälkeen sattumalta saapunut sivullinen puoli kahdeksan jälkeen illalla.

Poliisi ei ole vielä tavoittanut Valkeakoskella miehen ampunutta ja toista haavoittanutta autoseuruetta. Yksi pirkanmaalainen 1990-luvulla syntynyt mies kuoli ja toinen haavoittui valkeakoskelaisella parkkipaikalla maanantai-iltana epäselvissä olosuhteissa.
Asiaa tutkitaan murhana. Kuollut henkilö menehtyi ampumavammaan. Vainaja ja loukkaantunut ovat tulleet paikalle samalla autolla. He eivät olleet enää autossa, kun poliisi pääsi tapahtumapaikalle.
Poliisin paikalle puoli kahdeksan jälkeen hälytti parkkipaikalle tapahtuman jälkeen sattumalta saapunut sivullinen.

Rikosylikomisario Sakari Tuominen Sisä-Suomen poliisista sanoo Aamulehdelle keskiviikkoaamuna, että asian tutkinta on edennyt suunnitellusti, mutta on vielä ennenaikaista sanoa, onko rikos selviämässä. Läpimurtoa tutkinnassa ei ole vielä tapahtunut. ”On epäselvää, ketä toisessa autossa oli.”
Tuominen ei voi kommentoida sitä, onko tekotapa ollut erityisen julma. ”Ampumavamma on, kun luoti menee sisään. Rikosnimike tarkentuu tutkinnan edetessä.”
Ristiin meneviä oletuksia

Poliisi pääsi kuulustelemaan tiistaina ampumisessa loukkaantunutta henkilöä sairaalassa. Hän oli yhteistyökykyinen, Tuominen sanoo, mutta toteaa, että tutkinnassa on tällä hetkellä ”erilaisia ristiin meneviä oletuksia.” Tuominen ei voi kommentoida sitä, epäilläänkö loukkaantunutta henkilöä jostain.
Poliisilla ei ole tiedossa, että tapahtuneella olisi silminnäkijöitä. Poliisi on saanut joitain vihjeitä rikoksesta. Rekkalevike sijaitsee Niementiellä, josta erkanee vanha kolmostie kohti Helsinkiä.

Menehtynyt tai loukkaantunut eivät ole Valkeakoskelta, mutta asuvat Pirkanmaalla. He ovat poliisille ennalta tuttuja henkilöitä.
Tekijä tai tekijät ovat siis edelleen karussa. Tuomisen mukaan ihmisten ei kuitenkaan tarvitse olla huolissaan vapaana liikkuvasta tai liikkuvista ammuskelijoista. Mikä voisi olla motiivi? ”Erittäin hyvä kysymys, jota nyt selvitetään”, Tuominen sanoo.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Valkeakoski 31.10.22 Rekkalevike ampuminen

Post by härkä »

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2c80 ... 94671a9932
Uutta tietoa Valkeakosken ampumisesta: Epäillyt ovat isä ja poika, vanha kauna johti yhden ihmisen kuolemaan
Poliisi tiedottaa Valkeakosken vakavasta ampumavälikohtauksesta.
Poliisin mukaan ampumavälikohtauksessa menehtyi 1990-luvulla syntynyt pirkanmaalainen mies.Poliisin mukaan ampumavälikohtauksessa menehtyi 1990-luvulla syntynyt pirkanmaalainen mies.
Poliisin mukaan ampumavälikohtauksessa menehtyi 1990-luvulla syntynyt pirkanmaalainen mies. Jenni Gästgivar

Valkeakoskella tapahtui maanantaina vakava ampumavälikohtaus, jossa kuoli yksi henkilö ja loukkaantui vakavasti toinen. Muut osalliset poistuivat paikalta.
Poliisin tämän hetkisten tietojen mukaan kaksi autokuntaa sopi tapaamisen Valkeakosken Niementielle rekkojen levähdysalueelle. Tapaamisen taustalla oli vanha kauna.
Toisessa autossa oli viisi henkilöä: 1980–1990-luvulla syntyneitä miehiä. Toisessa autossa oli kaksi henkilöä: noin 60-vuotias isä ja noin 20-vuotias poika.
Poliisin mukaan tapaaminen eteni nopeasti väkivaltaiseksi, ja isä ja poika alkoivat ampua. Heillä oli mukanaan useita luvallisia aseita.

Kun viiden hengen autokunnan yksi jäsen kuoli ja toinen loukkaantui, poistuivat muut ilmeisesti paikalta. Viranomaiset saivat tiedon tilanteesta maanantaina kello 19.27 sivullisen ilmoituksesta. Tuolloin tapahtumapaikalta löytyivät vain kuollut ja loukkaantunut mies. Loukkaantunut kuljetettiin sairaalaan.
Rikosylikomisario Sakari Tuominen kertoo Iltalehdelle, että tällä hetkellä ei ole tietoa, miksi muut poistuivat paikalta.

Ampumisesta epäillyt isä ja poika saatiin kiinni saman illan aikana Valkeakoskella. Heitä epäillään taposta ja tapon yrityksestä.
Epäillyillä ei ole merkittävää rikostaustaa.
Toisessa autossa olleet kolme henkilöä saatiin ripotellen kiinni tämän viikon aikana. Heidän osaltaan rikosnimikkeet eivät ole vielä tarkentuneet.
– Mahdollisesti tulee jotain pahoinpitelyrikoksia. Ei ole viitteitä siitä, että nämä viisi miestä olisivat ampuneet aseella, Tuominen sanoo.
Tekovälineet ovat poliisin hallussa.


Näyttää siltä, että liikkeellä olevat huhuilut ainakin osittain pitäisivät paikkansa.
Tosin vääriäkin olettamia / huhuja ehkä on.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
itäviitta
Posts: 579
Joined: Wed Dec 14, 2011 6:30 pm
Location: Vesistö

Re: Valkeakoski 31.10.22 Rekkalevike ampuminen

Post by itäviitta »

https://www.is.fi/tampereen-seutu/art-2 ... 77947.html
Kilpa-ampuja ja hänen poikansa vangittiin Valkea­kosken taposta epäiltyinä – kuka ampui kohtalokkaat luodit?

Oikeus pitää SM-tasolla menestynyttä ampujaa ja hänen poikaansa todennäköisin syin epäiltyinä maanantaisesta taposta Valkeakoskella.
Pirkanmaan käräjäoikeuden salissa 6 oli poikkeuksellinen iltapäivä. Esillä oli tappo, josta epäiltyinä ovat isä (oik.) ja poika.
Pirkanmaan käräjäoikeus on vanginnut 59-vuotiaan ja 20-vuotiaan miehen taposta ja tapon yrityksestä epäiltyinä. Molemmat vangittiin todennäköisin syin.
Noin 30-vuotias uhri ammuttiin kuoliaaksi rekkalevikkeellä lähellä Valkeakosken keskustaa maanantai-iltana. Myös toinen uhri sai luodeista, mutta selvisi hengissä.

59-vuotias mies on osaava aseen käyttäjä. Hän on yltänyt muun muassa haulikkoammunnan Suomen mestariksi. 20-vuotias epäilty on huippuampujan poika.
IS:n tietojen mukaan ampuja olisi ollut juuri 20-vuotias epäilty.

Vangitsemisoikeudenkäynnit järjestettiin peräkkäin Tampereen oikeustalolla. Sekä isä että poika vangittiin epäiltyinä molemmista tapaukseen liittyvistä rikoksista: taposta ja tapon yrityksestä.
Molemmat istunnot julistettiin salaisiksi. Tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Sakari Tuominen vaati salassapitoa, koska asian julkinen käsittely voisi vaarantaa tutkinnan.
Taposta ja tapon yrityksestä epäilty 20-vuotias mies vetosi hätävarjeluun. Kuva: Eeva Valtokari / Aamulehti

Teoista epäilty poika vastusti oikeudenkäynnin salaamista. Käräjätuomari Sinikka Mäkelä katsoi kuitenkin, että koska rikoksiin liittyvien asioiden käsittely voisi vaarantaa tutkinnan, istunto pidettiin yleisön läsnäolematta.
Poikaa koskevaa vangitsemismääräystä julistaessaan Mäkelä paljasti epäillyn vedonneen siihen, että hänen osaltaan kyse oli hätävarjelusta.
– Koska asiassa kuultujen tahojen näkemykset ovat ristiriitaisia, ei ole arvioitavissa täyttyvätkö hätävarjelun edellytykset, pojan teon tahallisuuden astetta arvioinut Mäkelä perusteli vangitsemista.

Teoista epäilty isä yhtyi puolestaan Tuomisen vaatimukseen vangitsemisoikeudenkäynnin salassapidosta.
Mäkelä perusteli isän vangitsemista ristiriitaisten näkemysten lisäksi sillä, että rikoksen tutkinta on vasta alkuvaiheessa eikä teknisen tutkinnan tuloksia ole vielä käytettävissä.
Myös se, ettei epäillyistä rikoksista voi syyksi luettaessa tulla lievempää kuin kahden vuoden rangaistusta, puolsi isän vangitsemista. Vangitsemisen korvaaminen matkustuskiellolla ei tullut isän kohdalla kysymykseen tutkinnan tässä vaiheessa.
Toisin kuin poikansa, taposta ja tapon yrityksestä epäilty 59-vuotias mies saapui oikeussaliin kasvonsa peittäen. Kuva: Eeva Valtokari / Aamulehti

Epäillyt passitettiin Tampereen poliisivankilaan eli Sorille. Vangitsemisen pitkittyessä epäillyt siirretään tarvittaessa Kylmäkosken vankilaan.
Lisäksi epäillyt määrättiin yhteydenpitokieltoon. Poika saa olla yhteydessä vain avustajaansa, isä avustajan lisäksi kahteen tyttäreensä.
– Laajempi yhteydenpito voi vaarantaa tutkintavankeuden tarkoituksen, Mäkelä perusteli.

Rikoksessa oli kyse kahden autoseurueen välienselvittelystä, joka eteni väkivaltaiseksi. Toisessa seurueessa olivat epäillyt, toisessa autossa henkilöitä oli viisi.
Uhri on IS:n tietojen mukaan pahamaineinen velanperijä, jonka taustalla on muun muassa 4,5 vuoden vankeustuomio.
Kierrä minut rannan puolelta
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Valkeakoski 31.10.22 Rekkalevike ampuminen

Post by -Uta- »

Valkeakosken ampuminen:
Käräjäoikeus vangitsi isän ja pojan – Tiedot: poika syytettynä myös kahdesta muusta rikoksesta.
Epäillyt ampujat ovat 59-vuotias isä ja hänen 20-vuotias poikansa.
Tapahtumien kulku valkeakoskelaisella parkkipaikalla on vielä epäselvä.
Molemmat vangittiin taposta ja tapon yrityksestä epäiltyinä.
https://www.valkeakoskensanomat.fi/uuti ... 77515.html
Juho Korpela, Niko Kilpelänaho
11:47 | Päivitetty 16:22

Image
Tekopaikka sijaitsee Valkeakosken Niementiellä, josta erkanee vanha kolmostie kohti Helsinkiä. Rekkalevike kuvattiin 1. marraskuuta.
KUVA: EILA SAUKKONEN / VALKEAKOSKEN SANOMAT


Image
Vangitsemisoikeudenkäynti torstaina: Poika vangittiin epäiltynä todennäköisin syin taposta ja tapon yrityksestä. Toisen epäillyn,
isän vangitsemisoikeudenkäynti alkoi tämän jälkeen kello 15. Poika saapui vangitsemisoikeudenkäyntiin poliisin saattamana.
KUVA: EEVA VALTOKARI


Image
Epäilty 59-vuotias pirkanmaalaismies on tietojen mukaan SM-tason ampumaharrastaja. KUVA: EEVA VALTOKARI
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Valkeakoski 31.10.22 Rekkalevike ampuminen

Post by härkä »

https://www.is.fi/tampereen-seutu/art-2 ... 23547.html
Taposta epäilty 20-vuotias uhkasi yökerhon portsaria – kertoi isänsä kuuluvan Hell’s Angelsiin

Tutkintavankeuteen Valkeakosken taposta määrätty mies vastasi aiempaan rikokseen liittyneeseen syytteeseen etänä Kylmäkosken vankilasta.
Valkeakoskella lokakuun lopussa tapahtuneesta henkirikoksesta epäilty 20-vuotias mies on tuomittu 70 päiväsakkoon laittomasta uhkauksesta ja ampuma-aserikoksesta.

Maaliskuun alussa Tampereella tapahtuneen rikoksen asianomistaja oli yökerhon järjestyksenvalvojana toiminut mies.

Rikoksia edelsi tilanne, jossa Lola Clubin ovimiehenä toiminut asianomistaja ja hänen kollegansa kieltäytyivät päästämästä vahvasti humaltunutta vastaajaa sisälle yökerhoon.

Tästä suivaantuneena vastaaja aloitti uhkailunsa. Järjestyksenvalvoja muisti yhden uhkauksen joka toistui hieman eri sanoin.

– Kyllä sä tiedät, että kun mennään kulman taakse, niin vain yksi tulee sieltä pois, järjestyksenvalvoja muisteli vastaajan käyttämää sanamuotoa oikeudessa.

Portsarit saivat vastaajan poistumaan, mutta vain hetkeksi. Pian vastaaja oli jälleen tiukassa keskustelussa järjestyksenvalvojan kanssa.

Hetken päästä vastaaja nosti paidan reunaa ja otti esiin aseen, joka myöhemmin paljastui kaasupistooliksi.

– Hän viritti aseen ja alkoi nostaa sitä minua kohtaan. Hämmästyneenä nostin oman käteni eteen. Sitten (vastaaja) lähti rivakkaa vauhtia pois, järjestyksenvalvoja kertoi.

Kun vastaaja saapui vielä kolmannen kerran yökerhon eteen, järjestyksenvalvojat päättivät ottaa uhkailijan kiinni. Ennen kuin poliisi ehti hakemaan käsirautoihin laitettua vastaajaa, tämä ehti vielä ladella uhkauksiaan.

– Hän uhitteli, että isäni kuuluu Hell’s Angels -kerhoon ja hän on itse siellä prospectina (kokelaana). Hän sanoi tulevansa kerhon kanssa panemaan yökerhon paikat paskaksi tulevina viikonloppuina.

Vastaajan isä, 59-vuotias SM-tason ampumaurheilija, on myös vangittu vajaan kuukauden takaisesta taposta.

– Minulle jäi sellainen olo, että jotain voi tapahtua. Sen vuoksi pidin jonkin aikaa päällä luotisuojaliivejä.

Ase paljastui 9-milliseksi Ekol Sava Magnum -kaasuaseeksi. Vastaaja, jolla ei ole aseenkantolupaa, väitti luulleensa asetta vain starttipistooliksi. Poliisi totesi laitteen kuitenkin toimivaksi kaasuaseeksi.

– Ase oli nostettu esiin uhkaamistarkoituksessa. Myös sitä edeltävästi oli uhkailtu. Asianomistajalla on ollut perusteltu syy pelätä henkilökohtaisen turvallisuutensa olevan vaarassa, oikeuden puheenjohtaja Pauliina Potila totesi rangaistusta määrätessään.

– Aseella uhkaaminen ei ollut niitä vakavimpia eli tässä tapauksessa asetta ei pidetty ohimolla.

Vastaaja seurasi oikeudenkäyntiä etänä Kylmäkosken vankilasta, minne hänet passitettiin henkirikosta seuranneen vangitsemisoikeudenkäynnin jälkeen marraskuun alussa. Hän ei itse halunnut tulla kuulluksi asiassa.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Valkeakoski 31.10.22 Rekkalevike ampuminen

Post by härkä »

https://www.aamulehti.fi/rikos/art-2000009405051.html
Valkeakosken lokakuisen ammuskelun tutkinta valmistui: Taposta epäillään parikymppistä miestä – tämä rekkalevikkeen tapahtumista tiedetään

Valkeakosken lokakuinen ammuskelu päättyi yhden pirkanmaalaisen 1990-luvulla syntyneen miehen kuolemaan ja toisen haavoittumiseen.
Valkeakoskella 31. lokakuuta tapahtuneen rekkalevikeammuskelun tutkinta on valmistunut. Poliisi epäilee 2000-luvulla syntynyttä pirkanmaalaista miestä taposta ja kahdesta tapon yrityksestä sekä hänen 60-vuotiasta isäänsä kahdesta tapon yrityksestä.
Valkeakosken lokakuinen ammuskelu päättyi yhden pirkanmaalaisen 1990-luvulla syntyneen miehen kuolemaan ja toisen haavoittumiseen Niementiellä rekkojen levähdysalueella. Isä ja poika otettiin kiinni pian tapahtuneen jälkeen.

Kaksi autokuntaa oli sopinut tapaamisen paikalle selvittääkseen menneitä tapahtumia. Tapaaminen eteni tappeluksi ja sen jälkeen ampumiseksi. Aamulehden tietojen mukaan 2000-luvulla syntynyt epäilty mies oli ampunut menehtynyttä metsästyskäyttöön tarkoitetulla luvallisella puoliautomaattihaulikolla. Kuolemaan johtaneet vammat ja haavoittuneen vammat olivat ampumahaavoja. Kuolleen ampumavammat tulivat hauleista.
Lisäksi ammuskelussa käytettiin metsästyskäyttöön tarkoitettua .22 kaliiperin pienoisrevolveria.
Rekkalevike kuvattu ammuskelun jälkeisenä päivänä marraskuun alussa 2022. Kuva: Eila Saukkonen

Ammuskelussa osallisena oli isän ja pojan lisäksi viiden hengen autokunta. Neljää heistä epäillään nyt pahoinpitelystä.
Onko pois suljettu, että toisella autoseurueelle olisi ollut aseita?
”Väitteitä asiasta on matkan varrella ollut, mutta mitä pöytäkirjaan kirjoitetaan, niin siinä on tietty kynnys. Ei olla löydetty riittäviä perusteita epäillä sellaista heidän osaltaan”, tutkinnanjohtaja Sakari Tuominen sanoo Aamulehdelle.
Poika edelleen vangittu

60-luvulla syntynyttä isää ei enää epäillä taposta, vaan epäillyksi ampujaksi on tarkentunut hänen poikansa. Isä vapautettiin kohtuusharkintaa vedoten joulukuussa tutkintavankeudesta. Poika on vangittuna edelleen.
Poliisi ei kommentoi ampumisen motiiveja. Aiemmin poliisi on kommentoinut Aamulehdelle, että levikkeelle oltiin menty selvittämään vanhoja kaunoja.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Valkeakoski 31.10.22 Rekkalevike ampuminen

Post by härkä »

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/9eca ... 7babba7b27
Valkeakosken taposta epäillyltä dramaattinen kertomus hetkestä ennen kuolettavaa laukausta: ”Katseensakin muuttui sellaiseksi”
Viime lokakuussa Valkeakoskella tapahtuneen ammuskelun käsittely alkoi Pirkanmaan käräjäoikeudessa. 20-vuotias mies kiistää syytteen taposta.
Viime lokakuussa tapahtuneen ammuskelun käsittely alkoi Pirkanmaan käräjäoikeudessa.Viime lokakuussa tapahtuneen ammuskelun käsittely alkoi Pirkanmaan käräjäoikeudessa.


Valkeakoskella viime lokakuun lopussa yhden henkilön kuolemaan ja kahden loukkaantumiseen johtaneen ammuskelun käsittely alkoi tänään Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

Syyttäjä vaatii kuolemaan johtaneen laukauksen ampuneelle 20-vuotiaalle miehelle vähintään 10 vuoden vankeusrangaistusta taposta, tapon yrityksistä ja pahoinpitelystä.

Mies kiistää syytteet.

Kaksikymppinen mies väittää ennakkovastauksessaan, että hän ampui kuolemaan johtaneen laukauksen, koska hän ja hänen isänsä olivat välittömässä vaarassa.

Epäillyn mukaan ammuskelussa kuollut mies oli riistänyt hänen isältään revolverin.

– [Hän] nosti revolverin ja viritti aseen ja katseensakin muuttui sellaiseksi, että päättelin hänen nyt heti ampuvan minut ja isäni.

Epäillyn mukaan aseella osoitettiin etäisyydeltä, josta osuma oli melko varma ja pahasti osuessaan se olisi ollut kuolettava.

Lisäksi epäilty väittää, että ammuskelussa kuolleen mahdollisesti aseistautunutta seuruetta oli alueella piiloutuneena. Hänen mukaansa ”väkivaltapotentiaalista” kertoi sekin, että kuolettavan laukauksen jälkeen joku seurueesta oli ampunut kaksi laukausta.

Syyttäjän mukaan epäillyn puoliautomaattihaulikolla ampuma laukaus osui uhrin rintakehän ja kyljen alueelle.
Isäkin kiistää

Syyttäjän yhdeksän syytekohdan haastehakemuksesta sekä epäiltyjen ja asianomistajien ennakkovastauksista piirtyy kuva kahden autoseurueen kiihkeästä kohtaamisesta syrjäisellä paikalla.

Paikalla on syyttäjän mukaan tapahtunut väkivaltaa puolin ja toisin, mutta kaikki kiistävät pääosin syytteet.

Taposta epäilty mies myöntää ampuneensa kuolettavan laukauksen lisäksi varoituslaukauksen toisen seurueen auton eturenkaaseen. Hän kiistää kuitenkin syyttäjän väitteen, jonka mukaan hän olisi yrittänyt tappaa seurueen jäseniä ja sen, että yksi hauleista olisi osunut toisen seurueen jäseneen.

Tapauksessa syytteessä on myös taposta epäillyn 60-vuotias isä. Syyttäjän mukaan hän oli yrittänyt tappaa kaksi toisen seurueen jäsentä ampumalla heitä revolverilla lähietäisyydeltä.

Syyttäjän mukaan toinen laukauksista oli mennyt ohi. Toisessa tapauksessa luoti oli osunut matkapuhelimeen, joka oli ollut laukauksen kohteen taskussa ja vammat olivat jääneet sen vuoksi vähäisiksi.

Syyttäjä vaatii 60-vuotiaalle vähintään viiden vuoden vankeusrangaistusta.

Mies kiistää syyllistyneensä tapon yrityksiin tai ylipäätään ampuneensa laukaustakaan tapahtumien yhteydessä.
Muutkin kiistävät

Myös ammuskelussa kuolleen miehen seurueen jäseniä epäillään rikoksista.

Syyttäjän mukaan he olivat pahoinpidelleet sekä taposta syytettyä että tämän isää. Syyttäjä väittää, että neljä seurueen jäsentä pahoinpiteli taposta epäiltyä 20-vuotiasta lyömällä ja potkimalla niin, että tämä menetti hetkeksi tajuntansa.

Yksi seurueen jäsenistä myöntää huitaisseensa kerran taposta epäiltyä 20-vuotiasta ja syyllistyneensä lievään pahoinpitelyyn. Hän myöntää myös lyöneensä useita kertoja 60-vuotiasta päähän ja tönäisseensä tämän voimakkaasti autoa vasten.

Hänen mukaansa kyse oli kuitenkin hätävarjelusta, sillä 60-vuotias oli ottanut aseen esille ja käyttäytynyt sen kanssa uhkaavasti.
Syyttäjä: Veitsellä kasvoihin

Syyttäjän mukaan seurueiden välinen väkivalta oli alkanut jo ennen ammuskelupäivää.

Joko edellisenä tai sitä edellisenä päivänä taposta epäilty mies oli yhdessä toisen henkilön kanssa pahoinpidellyt toisen seurueen jäsentä. Syyttäjän mukaan taposta epäilty oli pidellyt miestä kiinni ja hänen seuranaan ollut nainen oli ainakin lyönyt tätä veitsellä kasvoihin.

Molemmat kiistävät tehneensä minkäänlaista väkivaltaa ja kiistävät näin ollen myös syytteen pahoinpitelystä.

Syyttäjän mukaan väitetysti pahoinpidellyksi tullut mies oli yhdessä kahden muun ammuskelupäivän autoseurueeseen kuuluneen henkilön kanssa mennyt naisen kotiin tai työpaikalle ja uhannut tätä aseella.

Väitetysti pahoinpidellyksi tullut mies myöntää käyneensä myöhemmin naisen työpaikalla, mutta hän ei ollut kohdannut tätä.

Kaksi muuta laittomasta uhkauksesta syytettyä kiistävät niin ikään laittoman uhkauksen. Toinen heistä sanoo, että hän ei ollut kohdannut naista koskaan.
Poliisi: Vanhoja kaunoja

Poliisi kertoi aiemmin, että kahden seurueen tapaamisen taustalla oli vanha kauna.

Toisessa autoseurueessa oli viisi 1980–1990-luvulla syntynyttä miestä ja toisessa 60-vuotias isä ja noin 20-vuotias poika.

Seurueet kohtasivat lokakuisena maanantai-iltana Valkeakosken Niementiellä sijaitsevalla rekkojen levähdysalueella. Poliisin mukaan tapaaminen eteni nopeasti väkivaltaiseksi, ja isä ja poika alkoivat ampua. Heillä oli mukanaan useita luvallisia aseita.

Iltalehden tietojen mukaan tapon yrityksistä syytetty isä on taustaltaan SM-tason ampumaurheilija. Hän kertoo käräjäoikeudelle jättämässään ennakkovastauksessa, että hänellä oli mukanaan aseita, koska hän oli ollut ja oli ollut menossa metsästämään.

Syyttäjä vaatii asiakokonaisuudessa rangaistusta kaikkiaan seitsemälle henkilölle.

Taposta epäilty mies on edelleen vangittuna. Myös useisiin muihin epäiltyihin on kohdistettu erilaisia pakkokeinoja.

Käräjäoikeus antaa asiassa tuomionsa myöhemm
in.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Valkeakoski 31.10.22 Rekkalevike ampuminen

Post by härkä »

https://www.is.fi/tampereen-seutu/art-2 ... 06075.html
Valkeakosken taposta pitkä vankeus­tuomio

Kaksi ryhmää selvitteli välejään.
Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi Arttu Veli Olavi Keinäsen, 20, kuuden vuoden vankeuteen Valkeakoskella viime lokakuussa tapahtuneesta ammuskelusta.

Oikeus katsoi hänen syyllistyneen vaaran aiheuttamiseen ja hätävarjelun liioitteluna tehtyyn tappoon sekä tapon yritykseen.
Ampuminen tapahtui rekkalevikkeellä Valkeakosken Niementiellä maanantai-iltana 31. lokakuuta.
Ampumisessa kuoli 1990-luvulla syntynyt mies. Toinen mies haavoittui, ja hänet vietiin sairaalahoitoon.
Kyseessä oli kahden ryhmän välienselvittely.

Oikeuden mukaan Keinänen tappoi uhrinsa ampumalla tätä haulikolla vartaloon. Lisäksi miehen ampumista hauleista yksi osui toista uhria käsivarteen. Mies ampui myös kohti autoa, jonka takana oli suojautuneena kolme miestä.
Keinänen ampui kertomansa mukaan uhria, koska tämä oli osoittanut ja ampunut kohti hänen isäänsä.

Oikeuden mukaan Keinäsellä oli oikeus käyttää puolustautumiseen voimakeinoja. Oikeuden mukaan Keinäsellä oli kuitenkin toisin toimimismahdollisuus, eli hän olisi voinut ampua lähelle uhria, eikä kohti, ja siten hankkia aikaa pakenemiselle.
Pirkanmaan käräjäoikeuden torstaina antama tuomio ei ole lainvoimainen.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
Post Reply