Ns. homomurhia vuosikymmenten varrelta

Ratkaistut rikokset, rikoksentekijän kuolemaan päättyneet tapaukset, kadonneiden ja löytyneiden ketjut, aiheettomiksi osoittautuneet jutut, vuodesta 2010 alkaen siirrettyinä muista uusista
User avatar
Queen
Posts: 2687
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Re: Ns. homomurhia vuosikymmenten varrelta

Post by Queen »

Plaratessani muita juttuja vastaani tuli yksi tapaus, jonka voi tähän liittää. Tosin tässä on vain tekijän sana siitä, että uhri olisi käyttäytynyt siten, että hän olisi ollut homoseksuaali. Oliko hän sitä, ei tiedä, mutta tekijöille tämä epäilys riitti motiiviksi raakaan toimintaan.

14.12.2003 Helsingin Rekipellontien asunnossa Antti Ahmasoja ja Aliroy Syrjä surmasivat 45-vuotiaan miehen lyömällä tätä puukolla yli 100 kertaa ja silpomalla hänen sukuelimiään saksilla. Välillä pidettiin oluen otto -taukoja ja taas jatkettiin. Pääosassa tekoa tekemässä oli Ahmasoja, mutta Syrjä oli antanut hänelle puukon ja avustanut teossa.
Teon motiiviksi ilmeni tekijöiden viha homoja kohtaan.
Ahmasoja väitti uhrin pyytäneen häntä viereensä sänkyyn ym. Hakattuaan uhrinsa kuoliaaksi miehet alkoivat siivota asuntoa ja kerätä tavaroita, joissa olisi mahdollisesti heidän sormenjälkiään. Ahmasoja myös vaihtoi omat veriset kenkänsä uhrin kenkiin.
Ahmasoja ja uhri olivat tutustuneet junamatkalla toisiinsa.
Mahdolliseen homovihaansa Syrjä kommentoi: "Jokainen on mitä on. Ovathan homotkin ihmisiä, kunhan eivät mua tule lähentelemään."

Helsingin käräjäoikeus totesi ko. syytetyt syyllisiksi murhaan. Antti Ahmasojan katsottiin olleen syyntakeeton ja Aliroy Richard Syrjä tuomittiin 10 v vankeuteen.
Korvauksia uhrin isälle tekijät määrättiin maksamaan henkisistä kärsimyksistä 5 000 e. Uhrin veli jäi ilman korvauksia.
(Lähde: Alibi 5/2004, nettikeskustelu)
User avatar
Queen
Posts: 2687
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Re: Ns. homomurhia vuosikymmenten varrelta

Post by Queen »

Hieman lisätietoa Raimo Kantasen (mainittu 1.sivulla) murhaan (Lähde: Pauli Jokinen, Helsingin murhahistoria).

Raimo tapasi Hietaniemenkadun ravintolassa Helsingissä 22-vuotiaan panostajan. Panostaja tunsi vessassa, että hänen taskuaan kopeloitiin ja 170 mk sisältänyt lompakko olikin kadonnut. Hän epäili varkaaksi Raimo Kantasta, mutta portsari tutki miehen, eikä lompakkoa löytynyt.
Kaksikko lähti ravintolasta yhdessä Kantasen kotiin Sallinkadulle. Kantanen lupasi yösijan ja voileipää vieraalleen. Miesten päästyä asuntoon Kantanen kaatoi vieraansa sängylle ja käski tätä riisuuntumaan. Lisäksi hän mottasi tätä, osoitteli saksilla ja hipelöi sukuelimiä. Muotitaiteilija Kantanen riisui itsensä, änkesi samaan sänkyyn ja samassa tämän takin taskusta putosi panostajan kateissa ollut lompakko. Panostaja suuttui silmittömästi.
Panostaja kertoi raivoissaan hakanneensa Kantasta, sitoneensa tämän kädet ja jalat puhelinjohdolla. Kantasen suusta oli tullut verta ja tämä oli ulissut tekijän mukaan, jolloin tekijä tunki uhrin suuhun jonkun vaatemytyn ja pukeutui tämän jälkeen kiireesti.
Panostaja otti Kantasen hanskat, jotta ei jättäisi sormenjälkiä, penkoi paikkoja asunnossa Kantasen yhä valittaessa. Panostaja kuristi uhria käsin ja otti sitten jonkun rievun, jolla oli kuristanut tätä kaulasta saadakseen hänet hiljenemään.
Uhri kuoli Töölön sairaalassa.
Tekijä oli varastanut asunnosta kultaketjuja ja sormuksia, joita oli kaupitellut seuraavana päivänä kultasepänliikkeissä. Kuitteihin hän oli pannut oman nimensä, minkä johdosta hänen jäljilleen päästiin.
Post Reply