Näkki Viinijärvessä 2007 - 2014 ?

Ratkaisemattomat henkirikokset vuodesta 2010 alkaen
Forum rules
Uusien ketjujen nimissä tulisi mainita vähintäänkin tapahtumapaikka ja vuosi.
Iitin Tiltu
Posts: 132
Joined: Fri Apr 20, 2012 9:40 pm

Re: Näkki Viinijärvessä 2007 - 2014 ?

Post by Iitin Tiltu »

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/2018022 ... =aamulehti

Hovioikeus ei muuttanut erittäin vaaralliseksi arvioidun sarjahukuttajan tuomiota: 14,5 vuotta vankeutta
Tiistai 27.2.2018 klo 11.35
Itä-Suomen hovioikeus ei muuttanut Pohjois-Karjalan käräjäoikeuden tuomion pituutta.

52-vuotiaan Pekka Tapani Seppäsen vankeusrangaistus on 14 ja puoli vuotta.
Hovioikeus kuitenkin katsoo, että Seppänen on "vaarallinen toisen hengelle, terveydelle tai vapaudelle".
Tällä perusteella hovioikeus määräsi Seppäsen suorittamaan loppuun koko vankeusrangaistuksensa.
Pekka Seppänen hävisi valituksensa.
Tiistaina annettu ratkaisu merkitsee sitä, ettei Seppänen pääse ehdonalaiseen vapauteen ennen tuomion laskennallista päättymistä. Hän vapautuu näin olleen vasta joskus 2020-luvun lopulla.

Käytännössä rangaistus vastaa elinkautista. Elinkautisen keskipituus on nykyään Suomessa noin 15 vuotta.
Ainoa ero elinkautiseen on se, ettei Seppäsen tarvitse erikseen hakea vapautumistaan (ehdonalaiseen vapauteen) ja että hän tietää varmasti vapautuvansa tiettynä päivänä.
Seppäsen rangaistus luettiin kahdesta taposta, törkeästä kuolemantuottamuksesta, kolmesta tapon yrityksestä, heitteillepanosta, alkoholirikoksesta, pahoinpitelystä ja parituksesta.

Tappoi, kauppasi ja paritti

Seppänen tunnetaan hukutuskuolemista. Hän on kovakuntoinen ja erinomainen uimari.
Seppänen teki osan rikoksistaan keikuttamalla tapettavat veteen veneestä tai kaatamalla veneen.
Itse hän ui sen jälkeen maihin muina miehinä.
Erään kerran Seppänen pakeni uimalla karkuun poliisipartiota. Käytännössä hän piti kömpelöitä konstaapeleita pilkkanaan.

Seppänen oli ennen kiinnijäämistään keskivarakas lypsykarjatilallinen. Hänellä oli "alaisenaan" hovillinen alkoholisteja, jotka olivat hänen välittämistään juomista riippuvaisia.
Seppänen myi alkoholisteille Virosta ja Venäjältä tuotua viinaa käärien itse rahoista leijonanosan.
Osa näistä henkilöistä oli "velkaa" Seppäselle. Hän paritti yhtä tällaista velallista naista.
Mielentilatutkimuksen mukaan Seppänen oli rikosaikaan syyntakeinen eli hänellä ei ollut luokiteltua mielisairautta.
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Näkki Viinijärvessä 2007 - 2014 ?

Post by härkä »

https://www.leicestermercury.co.uk/news ... ed-1343245

Image
Detective Constable Lucy Page outside Leicester Crown Court. She is accused of perverting the course of justice.

Mahtaako Lucy Page kuullut Seppäsen lookista ? :D
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
itäviitta
Posts: 579
Joined: Wed Dec 14, 2011 6:30 pm
Location: Vesistö

Re: Näkki Viinijärvessä 2007 - 2014 ?

Post by itäviitta »

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005636027.html

Sarjahukutuksista tuomittu hakee valituslupaa korkeimmasta oikeudesta

Asianajaja: Hovioikeus ei huomioinut vaihtoehtoisia tapahtumakulkuja.
Sarjahukutuksista tuomittu mies aikoo hakea valituslupaa korkeimmasta oikeudesta. Miehen asianajaja Seppo Hytönen kertoo STT:lle, että valituslupahakemus on määrä saada valmiiksi ensi viikolla.
Pekka Seppänen tuomittiin Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa 14,5 vuoden vankeuteen muun muassa kahdesta taposta, kolmesta tapon yrityksestä sekä törkeästä kuolemantuottamuksesta. Oikeuden mukaan hän hukutti mökillään kaksi ihmistä ja yritti tappaa kolme kaatamalla veneen.

Itä-Suomen hovioikeus piti helmikuussa käräjätuomion voimassa.

– Hovioikeus ei ottanut lainkaan huomioon vaihtoehtoisia tapahtumakulkuja tai sitä, että jäikö asiasta järkevää epäilyä, kun katsoo näyttöä kokonaisuudessaan, Hytönen sanoo.
Hytönen aikoo valittaa myös hovioikeuden päätöksestä, että Seppäsen pitää suorittaa koko rangaistus vankilassa. Hovioikeus päätyi ratkaisuun, koska hovioikeuskäsittelyn aikana Seppäselle tehtiin vaarallisuusarvio, jossa hänet todettiin erittäin vaaralliseksi.
STT
Kierrä minut rannan puolelta
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Näkki Viinijärvessä 2007 - 2014 ?

Post by härkä »

Katselin Armanin uuden sarjan avausjakson eilenillalla.
https://www.ruutu.fi/video/3343754
Ihan katsomisen arvoinen. Ohjelma tuntuu hieman painottavan homosexuaalisuutta ??

Seuraava jakso on Pia surmista.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Näkki Viinijärvessä 2007 - 2014 ?

Post by härkä »

https://www.iltalehti.fi/tv-ja-leffat/a ... 76c0c2e017

Kari Hietalahti näyttelee Pahan väri -sarjassa sarjahukuttajaa.

Näyttelijä Kari Hietalahti nähdään Pahan väri -rikosdraamassa aivan uudenlaisessa roolissa, kun hän näyttelee sarjahukuttajaa. Sarjassa tuttuja rikostapauksia käsitellään oikeuspsykiatrien näkökulmasta.
Hietalahti tunnustautuu itse rikossarjojen ystäväksi ja kertoo, että sarjamurhaajan rooli oli hänelle mieluisa haaste.
– Olen itse ollut kiinnostunut synkistä jutuista ja ylipäätään sellaisesta pahan tutkimisesta. Ja tässä tapauksessa murhat on toteutettu niin, että jos joku keksisi tällaisen tarinan, niin kukaan ei uskoisi sitä, Hietalahti toteaa.

Kontiolahtelaismies tuomittiin vuonna 2017 Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa 14 vuoden ja 6 kuukauden vankeuteen sarjahukutusjutussa muun muassa kahdesta taposta, kolmesta tapon yrityksestä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta. Lisäksi hän sai tuomion heitteillepanosta, pahoinpitelystä, parituksesta ja alkoholirikoksesta. Hietalahden roolihahmossa vaikutteet sarjahukuttajan tapauksesta näkyvät vahvasti.
– Ja se, että tarina on totta, tekee siitä vielä kammottavampaa. Ja se tuntuu niin käsittämättömältä, että hän ehti pyörittämään niin kauan sitä valtakuntaansa ilman, että kukaan puuttui siihen. Sitä sopii miettiä, mistä se johtui, Hietalahti jatkaa.
Itse asiassa tarina osoittautui lopulta niin kammottavaksi, että työasiat pyörivät sarjan kuvausten jälkeen mielessä turhankin paljon.
– Minulle on harvoin jäänyt mieleen mikään niin pitkäksi aikaa pyörimään, näyttelijä kertoo.

Taustatyötä
Kun käsikirjoituksen taustalla vaikuttaa tositarina ja näyttelijän tavoitteena on luoda autenttinen roolihahmo, on edessä paljon työtä. Hietalahti kertoo perehtyneensä sarjan työryhmän kanssa tarkkaan laajaan materiaaliin ennen kuvausten alkua.
– Meillä oli hyvät taustamateriaalit ja juttelimme myös sellaisten psykiatristen lääkärien kanssa, jotka oikeasti tekevät mielentilatutkimuksia. Heiltä pystyimme kysymään, millaisia tyyppejä heidän potilaansa oikeasti ovat, Hietalahti kertoo.

Vaitiolovelvollisuuden puitteissa lääkärit kertoivat työryhmälle muun muassa siitä, kuinka vangittujen henkilöiden tavoitteissa voi olla merkittäviäkin eroja mielentilatutkimuksen suhteen.
– Ja niissä keskusteluissa selvisi, että toiset haluavat vankilaan ja toiset mielisairaalaan, ja tässä voi olla heidän kesken yllättäviä eroja.
Kari Hietalahden lisäksi Pahan väri -sarjassa näyttelevät muun muassa Jaana Saarinen ja Jukka Rasila. Kuvassa näyttelijät roolihahmoinaan.Kari Hietalahden lisäksi Pahan väri -sarjassa näyttelevät muun muassa Jaana Saarinen ja Jukka Rasila. Kuvassa näyttelijät roolihahmoinaan.

Hietalahdelle oli tärkeää tuoda hahmossaan voimakkaasti ilmi psykopaateille ja sarjamurhaajille ominainen empatian puute ja se, että sarjahukuttajaa pidettiin jo ennen vangitsemistaan Itä-Suomessa hyvin pelottavana ihmisenä.
– Mutta myös se oli tärkeää ottaa huomioon, että sarjamurhaajissa ja psykopaateissa on usein jotain sellaista vetoavaa, koska he saavat ihmisiä lähtemään mukaan. Heillä on joku sellainen piirre, että ovat jollain tavalla valloittavia, Hietalahti toteaa.

Sarjan muissa jaksoissa nähdään hanskakuristajan roolissa Jukka Rasila ja myrkyttäjähoitajan roolissa Jaana Saarinen. Mielentilatutkimuksista vastaavien lääkäreinä nähdään näyttelijät Milka Ahlroth ja Eero Ritala.
Pahan väri on katsottavissa C More -suoratoistopalvelussa. Sarja nähdään myöhemmin myös MTV:n kanavilla. Kaikki ohjelmatiedot löydät Telkusta

Tulee mieleen, että onko tuo nyt niin kovin järkevää, varsinkin näinkin pian tapahtumien jälkeen ?
Noitten tappajien jalustalle nostaminen siis ?
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Näkki Viinijärvessä 2007 - 2014 ?

Post by -Uta- »

True crime -podcast esittää uusia väitteitä Pohjois-Karjalan sarjahukuttajasta – poliisi selvittää yhtä uutta johtolankaa
Uusi podcast-sarja paljastaa väitetysti uutta tietoa sarjahukuttaja Pekka Seppäsestä ja tämän uhreista. Poliisi selvittää, voisiko yksi väitteistä pitää paikkaansa.
https://yle.fi/uutiset/3-12596490
PETRI KARVINEN
27.8. 18:38


Pelko.

Sitä toimittaja Rebekka Härkönen kohtasi paljon ottaessaan selvää kontiolahtelaisen Pekka Seppäsen elämästä ja teoista.


Sarjahukuttajana tunnettu Seppänen suorittaa parhaillaan 14,5 vuoden vankeusrangaistusta kahdesta taposta, kolmesta tapon yrityksistä ja lukuisista pienemmistä rikoksista. Hänet tuomittiin viisi vuotta sitten. Huhujen mukaan totuus Seppäsestä olisi vielä paljon karmivampi. Tästä Härkönen, palkittu rikos- ja oikeustoimittaja, päätti ottaa uudessa podcastissaan selvää. – Oli tiedossa, että Seppänen kontrolloi ihmisiä pelolla. Yllätyin kuitenkin, miten vahvana se vieläkin elää. Useat Seppäsestä jotakin tietävät eivät vieläkään uskalla puhua hänestä, Härkönen kertoo.

Storytelin julkaiseman Sarjahukuttaja-podcastin mukaan Seppänen voidaan yhdistää kaikkiaan 13:een epäselvään kuolemantapaukseen. Kuolleista kymmenen kuului miehen lähipiiriin ja kahdeksan menetti henkensä hetkellä, jolloin Seppänen oli todistettavasti paikalla. Sarjassa kerrotaan myös Seppäsen tavasta nauraa uhriensa kärsimykselle, vierailla näiden haudoilla ja rehvastella, ettei koskaan jäisi kiinni. – Yhdelle uhreistaan hän kertoi tappaneensa oman isänsä 1990-luvulla. Kuolemaa pidetään onnettomuutena, aivan kuten aluksi pidettiin hukutuksia, joista hänet on tuomittu, Härkönen sanoo.

Poliisi noteerannut väitteet
Härkösen podcast on tyylipuhdasta true crimea. Tosielämän rikosviihteeksi suomentuvan tyylilajin suosio on ollut viime vuosina kasvussa, mutta toistaiseksi ilmiö ei ole vaikuttanut rikosten selvittämiseen Suomessa.

Tällä kertaa voi olla toisin. Itä-Suomen poliisin rikosylikomisario Simo Hämäläinen kertoo kuunnelleensa Sarjahukuttajan ja ottaneensa erään siinä esitetyn väitteen tiimoilta yhteyttä Härköseen. Kyse on Tohmajärvellä vuonna 2014 tapahtuneesta henkirikoksesta, jonka tutkinta on keskeytetty.

– Podcastin mukaan edesmennyt mies olisi kuulunut Seppäsen kaveripiiriin ja ollut tälle velkaa. Tässä voi olla uutta tietoa, joten asia pitää tarkistaa, tutkinnanjohtajana toiminut Hämäläinen sanoo.

Myös keskusrikospoliisi (KRP) on Seppäseen liittyvistä uusista väitteistä tietoinen. Rikosylikomisario Jarkko Timonen ei kommentoi, sisältävätkö väitteet KRP:lle uutta tietoa.

Härkösen mukaan on poliisin asia, mitä Seppäseen liittyvää se päättää selvittää. Hän itse ottaa kantaa vain siihen, miltä sarjahukuttajan toiminta kokonaisuutena näyttää.

– Seppänen keräsi lähipiiriinsä järjestelmällisesti heikommassa asemassa olevia ja käytti heitä hyväkseen. Lisäksi hänen ympärillään kuoli hätkähdyttävä määrä ihmisiä, Härkönen toteaa.

Viihdettä vai journalismia?
Toimittaja Riku Rantala pitää vain ajan kysymyksenä, milloin true crime johtaa läpimurtoihin kotimaisissa rikostutkinnoissa. Rantalan mukaan lajityypissä on kyse paitsi viihteestä, myös uutterasta tiedon keräämisestä ja yhdistelystä. Hänen oma true crime -debyyttinsä, ruotsinlaivoilla tapahtuneita katoamisia käsittelevä M/S Mystery, julkaistiin Yle Areenassa viime talvena.

– Saimme sarjan myötä hirveästi vinkkejä uusista haastateltavista. Luvassa on toinen tuotantokausi, joka voi paljastaa uusia asioita koko aihepiiristä, Rantala kertoo.

True crimea on toisinaan moitittu rikollisuuden karnevalisoinnista. Rantala ymmärtää kritiikin, mutta huomauttaa rajan perinteiseen rikosjournalismiin olevan häilyvä.

– Kun Helsingin Sanomat läksi etsimään Nuorisosäätiön Perttu Nousiaista Sveitsistä, oliko se true crimea vai journalismia? Lopputulos oli rikollisen saaminen tuomiolle, mitä voi pitää merkittävänä, Rantala sanoo.
Post Reply