Norja - Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, 68-v.

Poliisin etsimät kadonneet henkilöt
User avatar
-Uta-
Posts: 5215
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Norja - Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, 68-v.

Post by -Uta- »

Poliisi vahvistaa: norjalaismiljonääri Tom Hagenia epäillään vaimonsa murhasta
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/6af ... dd6aeb8992
Tänään klo 10:21 (muokattu klo 12:08)

Anne-Elisabeth Hagen katosi lokakuussa 2018.

Puolitoista vuotta kateissa olleen norjalaisen Anne-Elisabeth Hagenin aviomies Tom Hagen on pidätetty epäiltynä vaimonsa murhasta tai avunannosta murhaan. VG-lehden mukaan 70-vuotias Hagen otettiin kiinni näyttävässä operaatiossa tiistaiaamuna puoli yhdeksän aikaan hänen ollessaan matkalla töihin.

Poliisi vahvisti tiedotustilaisuudessaan tiistaina aamupäivällä, että pidätyksen syy on murhaepäily. Virkavallan mukaan pidätystä edelsi kattava tutkinta. – Epäily Tom Hagenia kohtaan vahvistui ajan myötä. Pidätyksen myötä tapaus on siirtynyt uuteen vaiheeseen, mutta useita kysymyksiä on yhä vailla vastausta, poliisipäällikkö Ida Melbo Øystese kertoi.

Poliisi myös vahvisti, että Anne-Elisabeth Hagenin ruumis on edelleen kateissa. Poliisin Åse Kjustad Erikson sanoi tiedotustilaisuudessa, että virkavallan tavoitteena on nyt ruumiin löytäminen ja sen selvittäminen, liittyykö tapaukseen muita ihmisiä. Ainakaan tällä erää pidätettynä on vain Tom Hagen.

NRK:n mukaan virkavalta on eristänyt jälleen Hagenien kotitalon, jota tutkivat rikosteknikot koirineen. Paikalla on myös useita siviilipoliisiautoja. Naapurit kuvailevat NRK:lle pidätyksen olevan ”shokki”.

Kiinteistömoguli

Lokakuussa 2018 vaimonsa katoamisesta poliisille ilmoittanut Tom Hagen kuuluu Norjan 200 rikkaimman ihmisen joukkoon. Hän on luonut omaisuutensa perustamallaan Elkraft-sähköyhtiöllä sekä kiinteistöbisneksessä.

Anne-Elisabeth Hagen katosi jälkiä jättämättä pariskunnan Lørenskogin kunnassa sijaitsevasta kodista. Talosta löytyi muun muassa kirje, jossa naisesta vaadittiin miljoonien eurojen lunnaita.
Hagen on tarjoutunut aktiivisesti poliisin avuksi vaimonsa katoamistutkinnassa ja esimerkiksi esittänyt virkavallalle potentiaalisten epäiltyjen nimiä, VG kertoo.

Viime syyskuussa poliisi kertoi kuitenkin epäilevänsä, että kyseessä ei ollut todellisuudessa kidnappaus, vaan kirjeellä yritettiin peitellä Hagenin murhaa. Tapauksesta on kehkeytynyt yksi Norjan seuratuimpia rikosmysteerejä.


Joonas Lehtonen /IL
User avatar
-Uta-
Posts: 5215
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Norja - Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, 68-v.

Post by -Uta- »

Läpimurto Norjan murhatutkinnassa? Poliisi löysi videon autosta,
joka peruutti miljoonatalon pihaan vain minuutteja ennen rouvan katoamista

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/7c7 ... f242186e6a
Eilen klo 9:28

Asiasta kertoo norjalaislehti Aftenposten.

Norjan poliisi uskoo mahdollisesti saavuttaneensa läpimurron miljonäärirouva Anne-Elisabeth Hagenin murhatutkinnassa, jossa epäiltynä on tämän aviomies Tom Hagen, 70.

Virkavalta on saanut käsiinsä videon autosta, joka peruutti Hagenien miljoonatalon pihaan Lørenskogissa juuri ennen Anne-Elisabethin katoamista. Asiasta uutisoi norjalaislehti Aftenposten.

Lehti kertoo, että auto nähtiin pihatiellä talon takana kello 9.05 lokakuun 31. päivän aamuna vuonna 2018. Viimeinen elonmerkki kadonneesta Anne-Elisabethista kuultiin kyseisenä aamuna kello 9.14, kun hän puhui puhelimessa sukulaisensa kanssa.

Tom Hagen oli lähtenyt töihin samana aamuna kello yhdeksän aikaan ja saapunut konttorille kello 9.08. Poliisi on jo aiemmin kertonut selvittävänsä erityisesti, mitä mies teki katoamispäivänä kello 9.14–10.00.

Aftenpostenin poliisilähteistä saaman tiedon mukaan videolla näkyvän auton liikkeitä selvitetään nyt aivan tutkinnan keskiössä.

Anne-Elisabeth Hagenin ruumis on edelleen kateissa. Tiistaina poliisi tutki intensiivisesti viemärikaivoa Hagenien huvilan pihassa, mutta tietoja mahdollisista löydöksistä ei ole kerrottu julkisuuteen.

Joonas Lehtonen /IL
User avatar
-Uta-
Posts: 5215
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Norja - Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, 68-v.

Post by -Uta- »

Kolmekymppinen mies pidätettiin epäiltynä osallisuudesta norjalaisen miljonäärivaimon katoamiseen
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/cc0 ... e0c37baca3
Tänään klo 10:00

Pidätetty on tiettävästi kadonneen Anne-Elisabeth Hagenin Tom-puolison tuttava.

Iltapäivälehti VG kertoo, että itänorjalainen noin 30-vuotias mies on pidätetty, koska poliisi epäilee hänen liittyvän miljonääri Tom Hagenin Anne-Elisabeth-vaimon katoamiseen.

Koko Norjaa hätkähdyttänyt katoaminen on edelleen selvittämättä, mutta poliisi on nyt ottanut kiinni jo toisen ihmisen. Jo aiemmin aviomies Tom Hagen joutui telkien taakse. Hän on vannonut viattomuuttaan.

VG:n mukaan poliisin uusi pidätys tapahtui Oslossa, ja samaan aikaan suoritettiin kotietsintä tietyssä itänorjalaisessa osoitteessa. Viranomaiset ovat luvanneet lisää tietoja miehen mahdollisesta yhteydestä Anne-Elisabeth Hagenin katoamiseen jo perjantain aikana.

Tiettävästi uusi pidätetty on Tom Hagenin tuttu ja erikoistunut tietotekniikkaan sekä virtuaalivaluuttojen käyttöön.

– Pidätyksen takana oli pelko todistusaineiston tuhoamisesta. Poliisi ei voi myöskään rajata pois mahdollisuutta uusiin kiinniottoihin, syyttäjä Haris Hrenovica sanoi tiedotteessa.

Torstaina levisi tieto myös Tom Hagenin vapauttamisesta. Lopullinen päätös on korkeimman oikeuden käsissä, eikä miehen puolustusasianajaja halunnut ennakoida sitä.
– En kommentoi asiaa, Svein Holden sanoi.

Janne Palomäki /IL
User avatar
-Uta-
Posts: 5215
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Norja - Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, 68-v.

Post by -Uta- »

Norjan miljonäärimurha: Hagenin pariskunnan kodista löytyi kengänjälkiä, nippusiteitä
ja Tom Hagenin verta

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/cb6 ... 61dceeebe3
Eilen klo 15:18

Verilöydöt ihmisten kodeista ovat tutkijoiden mukaan yleisiä.

Poliisi on käyttänyt tekemiään verilöytöjä todisteena Norjan Lørenskogin epäillyn murhan tutkinnassa, paljastaa norjalaislehti Dagbladet. Lehti kertoo poliisin tutkineen varakkaan Hagenin pariskunnan taloa kymmenen viikon ajan Anne-Elisabeth Hagenin katoamisen jälkeen eli lokakuun 2018 lopusta alkaen. Tutkinta jatkui ja kiihtyi entisestään Tom Hagenin pidätyksen myötä huhtikuun lopussa.

Virkavalta on jo aiemmin kertonut löytäneensä talosta muun muassa Biltemasta ostettuja nippusiteitä ja useita kengänjälkiä, joiden alkuperäksi poliisi on vahvistanut Sparkjøp-halpakaupasta ostetun, 44–46-kokoisen kengän. Poliisi jatkaa yhä löytöihin liittyvää tutkintaa. Dagbladetin tuoreiden tietojen mukaan talosta on löytynyt myös Tom Hagenin verta kylpyhuoneesta ja aulasta. Tapauksen syyttäjä ei vahvista lehden tietoja.

Dagbladet kertoo poliisin pitäneen verilöytöjä tärkeänä todisteena Tom Hagenin syyllisyydestä. Hänen puolustusasianajajansa on ollut tiukasti tätä johtopäätöstä vastaan, eikä myöskään ylempi oikeusaste hyväksynyt löydöksiä murhatodisteena.
Tom Hagenista ei ole löydetty Dagbladetin mukaan vammoja tai haavoja, jotka selittäisivät asiaa.

Entiset poliisitutkijat Per Angel ja Jørn Lier Horst sanovat lehdelle, että verilöydöt ovat hyvin yleisiä ihmisten kodeissa. Niiden synnyn ajoittaminen ja selittäminen on kuitenkin usein hankalaa. Dagbladetin tiedossa ei ole, miten poliisi on yhdistänyt Tom Hagenin veren epäiltyyn murhatapaukseen.

Vaimonsa murhasta tai osallisuudesta siihen epäilty Hagen vapautui vankilasta toissa viikolla, vaikka hän onkin edelleen tapauksessa syytettynä. Henkirikokseen liittyen pidätettiin samoihin aikoihin myös toinen mies, jolla on kerrottu olleen yhteyksiä Tom Hageniin.

Joonas Lehtonen /IL
User avatar
-Uta-
Posts: 5215
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Norja - Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, 68-v.

Post by -Uta- »

Norjalaismiljonäärin vaimon mysteeristä tulossa Netflix-sarja – katoamisen taustalla velloo repivä suhdesotku
Norjalaisten tiedotusvälineiden mukaan yli kolme vuotta sitten jäljettömiin kadonneen Anne-Elisabeth Hagenin mysteeristä on tekeillä Netflix-sarja.
https://www.is.fi/tv-ja-elokuvat/art-2000008517088.html
Katariina Karjalainen
9.1. 20:33


Image
Mysteeri on ollut säännöllisesti otsikoissa tiedotusvälineissä sekä Norjalla että muualla maailmassa.
Tekeillä olevan tv-sarjan lisäksi siitä on kirjoitettu myös kirja. KUVA: NTB SCANPIX


NORJALAISMILJONÄÄRI Tom Hagenin vaimo Anne-Elisabeth Hagen katosi 31. lokakuuta 2018, eikä hänestä ole nähty vilaustakaan sen jälkeen. Puolitoista vuotta myöhemmin, huhtikuussa 2020, poliisi pidätti Tom Hagenin epäiltynä vaimonsa murhasta. Viikkoa myöhemmin hovioikeus vapautti hänet, koska poliisin todisteet eivät olleet riittäviä. Hagen on kiistänyt syyllisyytensä rikokseen tai liittyvänsä vaimonsa katoamiseen.

Miljardöörin vaimon katoamistapaus on saanut runsaasti myös kansainvälistä huomiota ja nyt rikosmysteeristä on norjalaisten tiedotusvälineiden mukaan tekeillä myös Netflix-sarja.

Sarjan käsikirjoittaja Nikolaj Frobenius sanoo Aftenpostenille ja VG:lle, ettei tekeillä oleva sarja tule pureutumaan kysymykseen syyllisyydestä.

– Sarjamme ei käsittele syyllisyyskysymystä, vaan juuri sitä, miten ratkaisematon tapaus vaikuttaa ja muokkaa käsityksiämme. Mitä meille yhteiskuntana tapahtuu, kun emme tiedä, mitä on tapahtunut? sanoo käsikirjoittaja, joka uskoo sarjan kantavan siitä huolimatta, ettei mysteeriä ole ratkaistu.
User avatar
Queen
Posts: 2652
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Re: Norja - Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, 68-v.

Post by Queen »

Luin kirjan Braaten, Fossheim: Lunnaat, joka kertoo tästä ns. sieppaustapauksesta.

Tässä ketjussa oli eroavaisuuksia kirjan tietoihin jonkin verran. Ensimmäisellä sivulla kerrotaan viimeisimpien puheluiden ajankohdasta. Anne-Elisabeth eli Lisbeth (kutsumanimi) lähetti tekstiviestin tyttärelleen klo 9.10. Pojalleen hän soitti klo 9.14.
Tom Hagen oli soittanut vaimonsa puhelimeen klo 10.06, 10.07, 11.13, 11.14 ja 11.17. ja iltapäivällä klo 13.06, 13.08 sekä 13.18. Myös lapset soittavat äidilleen saamatta vastausta.
Lunnaslappu oli jätetty eteisessä sijainneelle tuolille. Kirjeen alla oli Lisbethin sormukset ja kello.
Kirjassa kerrottiin, että livingistit eli kielen tutkijat olivat todenneet, että viestin kirjoittaja on osannut norjaa hyvin. Ainakin jotkut heistä epäilivät, että lunnaskirjeeseen oli tahallaan tehty virheitä.

Minua jäi askarruttamaan eräs seikka, johon ei ilmeisesti tutkinnassa (eikä kirjassa) ole kiinnitetty huomiota.
Tom ja Lisbeth Hagen olivat katoamista edeltävänä iltana teatterissa toisen pariskunnan kanssa. Ilta oli ollut mukava. Hageneilla oli pieni, vain muutaman viikon ikäinen koiranpentu, joka oli erittäin rakas Lisbethille. Hän ei halunnut jättää koiraa yksin kotiin, joten heidän poikansa Jonas, 35 v., tuli koiravahdiksi.
Hageneilla oli kaksi kylpyhuonetta; yläkerran kylppäristä oli tullut vuosien saatossa Lisbethin "oma" ja alakerran kylppäristä Tomin.
Jonas oli päättänyt käydä kylvyssä äidin kylppärissä, koska siellä oli amme. Hän oli pannut veden valumaan, mutta lähtenytkin kesken kaiken katsomaan koiraa alakertaan. Vesi oli lainehtinut pitkin lattiaa sillä välin. Jonas oli alkanut luuttuamaan sitä ja siinä samalla rikkonut mopin varrella kylppärin kattovalaisimen. Lasinsirut olivat tehneet jopa verihaavoja hänen selkäänsä. Jonas oli siivonnut puolitoista tuntia, eikä sittenkään tullut valmista. Hän joutui lähtemään paikalta ennen vanhempien tuloa. Koiranpentu oli siis loppuajan yksin.
Siitä ei ole tietoa, miten Jonas ilmoitti asiasta vanhemmilleen eli jättikö lapun vai ilmoittiko puhelimitse. Kirjassa ei ainakaan kerrota, että Lisbethkään olisi jatkanut kylppärin kuntoon saattamista enää illalla.
Aamulla Lisbeth soittaa Jonasille klo 9.14. Soittoääni herättää Jonasin, tämä on uninen ja lyhytsanainen. Puhelu kestää vain puolitoista minuuttia (sen sisällöstä ei kerrota kirjassa). Jonas soittaa 10 minuuttia myöhemmin äidilleen, saamatta vastausta. Hän lähettää perään tekstiviestin, että hänen täytyy nukkua, eikä äidin tarvitse soittaa takaisin.

Kun poliisi alkoi epäillä Tomia, he tinkasivat tältä, miksi Tom ei heti alkuunsa katsonut alakerran kylppäriin, vaan tutki ensin esim. autotallinkin. Ehkä syy on juuri tässä, hän ei kenties muistanut, että Lisbethin kylppärissä ei ollut edes valoa, joten ei kai hänellä ollut varsinaista syytä etsiä vaimoaan omasta kylpyhuoneestaan. Lopulta sieltä kuitenkin löytyi Lisbethin vaatekasa. Oliko hän siis ollut menossa aamusuihkuun "sieppaajien" iskiessä?

Ei ole kaukana sekään ajatus, että ei kai perheen pojalla ole ollut sieppauksessa sormensa pelissä. Sopisihan hyvin, että Jonas olisi tarkoituksella tehnyt Lisbethin kylppäristä käyttökelvottoman ja näin olisi ollut oletettavaakin, että hän olisi mennyt lähellä ulko-ovea olleeseen Tomin kylppäriin aamutoimiin.

Poliisi sössi bitcoin-valuuttaviestin kanssakin asiassa. He lähettivät "vahingossa" viestin kaappaajalle. Viestit siis oli lunnaskirjeeseen etukäteen lueteltu, tietty bitcoinmäärä merkitsi tiettyä viestiä. Poliisi lähetti määrän, joka ei vastannut mitään viestin sisältöä.
Toinen asia oli, että Tomia syytettiin siitä, että hän on poistanut vanhasta Nokia-puhelimestaan ensimmäiset soitot vaimolleen ko. aamuna. Tämä ei pitänyt paikkaansa, sillä vanhat Nokiat poistivat itse vanhempia viestejä. Asianajaja oli tämän hoksannut ja poliisitkin sitten kertoneet erehtyneensä.
User avatar
Queen
Posts: 2652
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Re: Norja - Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, 68-v.

Post by Queen »

Jatkan yksinpuheluani. :D

Katoamispäivän aikataulua:

Koska illalla meni myöhään teatterin vuoksi, aamun aikataulu pariskunnalla on ns. tunnin myöhässä normaalista.

*Klo 6.57 Lisbethin puhelimeen on tallentunut ensimmäinen soitto (tästä ei enempää tietoa ole)
*Tom herää klo 7, mutta makailee sängyssään vielä vartin verran. Kun hän nousee ylös, Lisbeth on jo keittänyt kahvia ja hakenut päivän lehden.
*Lisbeth istuu pienen pöydän ääressä oh:ssa kahvimuki edessään ja näyttää näppäilevän iPadiaan. Hän ei lue paperilehtiä yleensä. Tom istuu takkahuoneen tuoliin tutkimaan lehteä. He keskustelevat avoimen oven kautta edellisillasta.
Hagenit ovat puhuneet pitkästä viikonlopusta Kvitfjellin mökillä. Nyt sopisi, sillä Tom on pyytänyt liikekumppaniaan järjestämään tapaamisen Lillehammarissa. Matkustusmuodosta ja ajankohdasta keskustellaan. Päätöstä ei tehdä, Tom lupaa soittaa työstä tunnin kuluttua.

*Kun molemmat ovat vielä kotona, klo 8.44 Lisbethin puhelin soi, mutta hän ei vastaa siihen.
*8.45 Lisbeth soittaa takaisin, puhelu on Tomin työpaikalle henkilölle, joka vastaa palkoista. Lisbeth työskenteli firmassa osa-aikaisena. Puhelu kestää 10 min 16 sek. Kyse on Lisbethin tekemistä tunneista, mutta puhelussa keskustellaan viikonlopusta, koiranpennusta jne.
*Puhelu päättyy siis 8.56. Poliisi on myöhemmin todennut, että samaan aikaan talon ulkopuolella tapahtuu jotakin. Tarkkaan ei tiedetä mitä. Tapahtuma on kuitenkin tallentunut valvontakameraan. Se on epäselvä valo, saattaisi olla auton valo ja auto hopeanharmaa. Valvontakamera on vastarannalla Langvannetjärven rannassa, yli 400 m päässä Hagenien talosta. Valo näkyy 20 sekunnin ajan.
*Muutama minuutti yli 9 Tom lähtee työhönsä autollaan. Jonas on lainannut perheen Fordia, joten pihassa on vain Citroen. Tom ajaa Riksvei 159 pitkin, poistuu Thurmannskogenin kohdalla ja ajaa parkkiruutuunsa klo 9.14.
Matka on tallentunut valvontakameraan. Google Mapsin mukaan se kestää 8 min.
*Klo 9.10 Lisbeth lähettää tekstiviestin tyttärelleen. Hän kertoo teatterissa olleen mukavaa. Hän kertoo viestissä:" Me lähdemme vasta aikaisin aamulla, kun Lillehammerissa on tapaaminen n. klo 11. Voin olla lapsenvahtina illalla/yöllä."
*Klo 9.14 Lisbeth soittaa Jonasille. Puhelu kestää puolitoista minuuttia.
*Sähköasentaja Tommy Skansen soittaa 35 minuuttia sen jälkeen, kun Lisbeth ja Jonas ovat lopettaneet puhelunsa. Lisbeth ei vastaa. Asia olisi koskenut keittiön valaisimia.
*Jonas soittaa 10 min myöhemmin. Ei vastausta.
*Jonas lähettää äidilleen tekstiviestin, jossa ilmoittaa, ettei äidin tarvitse soittaa takaisin, hän nukkuu.
*16 min. myöhemmin Tom soittaa Lisbethille kaksi kertaa. Ajankohdaksi on ilmoitettu 10.07. Ei vastausta.
Tutkinnassa todetaan, että Lisbethin puhelin liikkuu noiden 4 vastaamattoman puhelun aikana. Tämän ilmoittaa Health-sovellus. Liikeanturi osoittaa jonkinlaisen putoamisen. Tallenne osoittaa monen portaan vertaista hyppyä kerralla. Liike on niin nopea, ettei ole uskottavaa Lisbethin loikkivan portaita alas sillä nopeudella. Poliisi kertoo, että Healthin tallenteesta ei voi olla varma, sillä tarkkuus on heikko.
*Klo 10.48 Lisbethin puhelimeen tulee tyttäreltä viesti, vastaus aiempaan äidin lähettämään viestiin. Tytär ilmoittaa, että he eivät tarvitsekaan lastenvahtia ja on iloinen vanhempien puolesta onnistuneesta teatteri-illasta.
*Tom jatkaa vaimolleen soittelua, turhaan. Kvitfjelliin menosta piti sopia.
*Tom kertoo, että heillä on työpaikalla avokonttorissa ollut kokous, joka on alkanut klo 9.45. Aiheena kirjanpito ja Kvitfjellissä sijaitsevan tontin myyminen.
*Kokouksen lopulla eli luultavasti klo 10.40 Hagenille tulee puhelu liiketuttavalta. Tämä on Tomille yllätys, josta ei ole sovittu. (Myöhemmin tutkinnassa on todettu, että tämä ei pitänyt paikkaansa, vaan että Tom soitti tälle liiketuttavalle). Puhelu kesti Tomin mielestä ainakin 40 min. (Tämäkään ei pitänyt paikkaansa). Aiheena oli sähköautojen latauspisteet ja markkinointisuunnitelma.
Poliisin mukaan oli siis niin, että Tom soitti tuttavalleen klo 10.38 ja puhelu loppui klo 11.12.
*Klo 11.30 Tom menee lounaalle. Hänellä on kotoa otetut eväät, Lisbethin tekemät leivät, mukanaan. Lounaspöydässä on 8 tuolia ja hän istuu vakiopaikalleen.
*Lisbethin puhelimen muisti osoittaa, että Tom soitti klo 10.06, 10.07, 11.13, 11.14 ja 11.17.
Poliisin mukaan Tomin antamat tiedot eivät pidä aikataulullisesti paikkaansa, sillä hän on kertonut, että kokouksesta ei voinut soittaa vaimolle.
*Lounaan jälkeisistä tapahtumien tarkoista ajankohdista Tom ei oikein osaa sanoa. Hän muistelee rentoutuneensa taukotilan hieromatuolissa ehkä 5 min., ehkä puoli tuntia. Se on hänen tapansa.
*Klo 12.33 tytär soittaa Lisbethin puhelimeen. Ei vastausta.
*Klo 13.06, 13.08 ja 13.18 Tom soittaa Lisbethille. Ei vastausta.
*Klo 13.19 Tom soittaa Jonasille ja kertoo, ettei saa Lisbethiin yhteyttä. Poika asuu lähellä vanhempien taloa. He keskustelevat 1 min 12 sek.
*Jonas yrittää heti edellisen puhelun jälkeen soittaa äidilleen. Ei vastausta. Jonas soittaa takaisin isälleen.
*Noin klo 13.30 (vähän ennen) Tom lähtee töistä ja kertoo kollegalle olevansa huolissaan vaimostaan. Tuohon aikaan päivästä ajomatka ei kestä montaa minuuttia. (
Kotona portailla on lauta, mikä ihmetyttää Tomia. Kynnysmattokin on vinossa. Ovi on auki. Tom tutkii talon.
*13.39 Lisbethin puhelin soi. Soittaja oli tytär. Ei tiedetä, onko Tom tullut jo tässä vaiheessa sisään. Tytär soittaa lankapuhelimeen klo 13.40, jolloin Tom vastaa siihen.
*Klo 13.45 Tom soittaa lankapuhelimella Lisbethin numeroon. Lisbethin puhelin on pöydällä vain muutaman metrin päässä, Tom ei kuule sen soivan. Soittoääni oli kuitenkin tutkimuksissa todettu olleen 2/3 eli melko kovakin.
*Kello 14 Tom soittaa Jonasille lankapuhelimella ja minuuttia myöhemmin tyttärelleen. Hän pyytää heitä tulemaan, sillä jotain kauheaa on tapahtunut.
*Klo 14.08 Tom Hagen soittaa poliisille ensimmäisen kerran.
---
Omia mietteitä:
Kummastuttaa eräs seikka. Tom kertoi työpaikkakokouksesta ja siitä, ettei kyennyt sen aikana soittamaan vaimolleen. Teletiedot kertovat kyllä toista, jos kokouksen aikataulu pitää kutinsa.
Minusta tämä poliisin jankkaaminen on todella outoa. Miksi yksinkertaisesti ei tarkisteta asiaa.
Kokousta ei yleensä pidetä yksistään, vaan siihen osallistuu useampi henkilö.
Kokouksesta yleensä pidetään pöytäkirjaa (Olen itse ollut sihteerinä kymmenissä kokouksissa.). Pöytäkirjaan merkitään paikallaolijat ja se, jos joku asianomainen on välillä tai ennen kokouksen päättymistä poistunut paikalta. Tällä on merkitystä päätöksenteon kannalta.
Miksi ihmeessä poliisi ei ole kysynyt kokoukseen osallistujilta asioista?
Miksi poliisi ei ole pyytänyt kokouksen pöytäkirjaa?
Jos he näin olisivat tehneet, ei asioista tarvitsi väitellä.

Toinen juttu oli tuo Tomin soitto liiketuttavalleen, joka koski sähköautojen latauspaikkoja. Miten vaikeaa on ollut kysyä tätä soittoa koskevia asioita siltä toiselta osapuolelta?

Muutoinkin tuntuu, että poliisi kovasti on esittänyt väitteitään eri asioista, kun asiat pystyisi tarkistamaan todella helposti.
User avatar
-Uta-
Posts: 5215
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Norja - Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, 68-v.

Post by -Uta- »

Kiitos Queen! :)
Image

---

Onhan tää Falkevik-Hagenin tapaus aika erikoinen sieppausmurha-arvoitus kun sitä ei onnistuta ratkaisemaan. Itsekseni olen kyllä ajatellut Tom Hagenia arvoituksen ratkaisuksi, mutta voihan se olla jotenkin toisinkin. Esim. se, että sen yläkerran kylpyhuoneen kattovalaisimen rikkoutuminen lasinsirpaleineen johti todennäköisesti siihen, että Lisbeth käyttikin alakerran kylpyhuonetta. Luulisi, että pojan syyllisyyttäkään ei näillä tiedoin voisi kokonaan sulkea pois ajatuksista.

IL uutisoi 7.5.2020 poliisin löytäneen videon Hagenien pihaan peruuttaneesta autosta. Auto oli nähtykin pihatiellä talon takana klo 9:05. Onkohan autosta annettu mitään kuvaa tai kuvasta julkisuuteen? Tai no... Aftenpostenin sivulta löytyvän videon perusteella on kyllä aika vaikea tarkemmin mitään kuvailla, joku tumma autolta näyttävä möykky siellä kyllä liikkuu... mutta jos joku on oikeasti nähnyt siellä auton klo 9:05, video tietysti vahvistaa hänen kertomustaan.

https://www.aftenposten.no/norge/i/yR3P ... inn-til-ha
Image
User avatar
Queen
Posts: 2652
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Re: Norja - Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, 68-v.

Post by Queen »

Nyt sain taas uutta intoa Utan kirjoituksesta. :D

Yksi autohavainto oli punainen BMV. Vihjeen antoi Irene-niminen nainen. Hän oli antanut lausunnon 14.1. eli 11 viikkoa katoamisen jälkeen. 31.10.1918 eli katoamispäivänä hän oli autoilemassa kokoukseen Åsin kunnan Brekkeveienillä, puolen tunnin ajomatkan päästä Oslon keskustasta ja noin 45 minuutin ajomatkan päässä Lorenskogin Sloraveieniltä (Hagien kotoa).

Kello oli ehkä 12.30 kun Irene kuuli jarrujen kirskuvan. Kolari oli lähellä, koska kuski ei ollut noudattanut väistämisvelvollisuutta risteyksessä. Auto oli punainen, melko suuri ja siinä oli Irenen mukaan "upea ja korea etusäleikkö". Tilanteen jälkeen auto seisoi vähän yli metrin päässä hänestä. Irenen auto oli suoraan auton takaikkunan kohdalla.

Takapenkillä oli nainen, johon Irene sai katsekontaktin. Nainen näytti katsovan kämmeniään kuin hän olisi sidottu. Hän vaikutti epätoivoiselta, hiukset olivat pörrössä. Hän liikutti huuliaan kuin pyytääkseen apua. Naisella oli ehkä valkoinen pusero. Hän oli Irenen mukaan kevyesti pukeutunut kylmään säähän nähden.
Etuistuimella oli kaksi miestä. Kuljettajalla oli huppu päässä ja toisella miehellä musta lakki ja musta takki.
Rekisterikilpi oli likainen, mutta Irene erotti auton merkin, se oli BMV X3. Auto oli syvänpunainen, mutta polttoainekorkin läppä oli teräksen harmaa!
Irene ei tehnyt asiasta ilmoitusta, koska ketään ei kerrottu uutisissa siepatun tms. Hän jopa epäili kuljetetaanko mielenterveyspotilaita sidottuna siviiliautossa. Irene oli maininnut näkemästään muillekin henkilöille (mm. kokouspaikalla sekä miehelleen). Kun Lisbethin tapaus julkistettiin kuvan kera, Irene oli tuntevinaan auton naisen Lisbethiksi.

Mikä tekee vielä mielenkiintoisemmaksi tämän Bemarihavainnon on toinenkin autohavainto. Hagien kodin lähellä on kerrostalo, josta näki suoraan Hagien kotiin.
Erään todistajan mukaan klo 8.30-10.30 välillä kerrostalon ja Hagien talon välisen nurmikon poikki ajoi auto. On harvinaista, että siitä ajetaan. Silminnäkijä kuvaili auton hopeanharmaaksi maasturiksi, ehkä Volkswagen Amarokiksi tai BMV X3:ksi. Hän ei nähnyt kuljettajaa.
Poliisi on ottanut senkin mahdollisuuden huomioon, onko auto sama, jonka Irene näki. Oliko auton väriä vaihdettu jollain keinoin (kalvolla tms.), jolloin auton muuttuessa punaiseksi bensakorkin läppä olisi jäänyt "värjäämättä"?
Oliko tämä se Hagien pihaan peruuttava auto?

Helmikuussa 2019 Hagen siirsi rahaa 1,3 milj. euroa moneroina vastapuolen tilille poliisien seuratessa hänen siirtoaan. Tällä hän yritti "ostaa" todistetta Lisbethin elossaolosta. Rahasumman vastaanottajasta ei saatu tietoa.
Oliko tämäkin siirto sitten lavastusta, kuka tietää. Jos Hagen olisi itse syyllinen vaimonsa murhaan, oliko tuo rahasumma palkkio teon tekijälle. Siihen en itse usko, että Tom Hagen itse olisi vaimonsa hoidellut.

Tässä tapauksessa on paljon mielenkiintoisia elementtejä. Mm. "Futurumin miehet" eli kaksi (erillistä) miestä, joiden on havaittu kävelevän Tomin työpaikan editse. Irenen näkemän auton miehet sopisivat kuvauksiin.
Mielenkiintoa herättää myös ns. kryptomies, pariskunnan tekemä avioehto jne.
User avatar
skoune
Posts: 1114
Joined: Sun Jul 08, 2012 9:34 am

Re: Norja - Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, 68-v.

Post by skoune »

Post Reply