Keuruu - Veikko Kivistö katosi vuonna 2008

Selviämättä jääneet katoamistapaukset
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Keuruu - Veikko Kivistö katosi vuonna 2008

Post by -Uta- »

Kopio Murha.Infosta:
Viesti Kirjoittaja Dothemath » Ke Kesä 18, 2014 5:39 pm

Poliisi kaipaa havaintoja kuusi vuotta sitten kadonneesta miehestä

Keuruulta kotoisin oleva Veikko Kivistö katosi vuonna 2008 keväällä. Mies nähtiin viimeksi Kolhossa, eikä hänestä sen jälkeen ole tehty havaintoja. Sisä-Suomen poliisilaitos on kiinnostunut kaikkia Kivistöä koskevista havainnoista, jotka on tehty kevään 2008 jälkeen. Kadonnut on syntynyt 1955. Tuntomerkit: pituus 176 cm, vartalo hoikkarakenteinen.

Mahdollisia havaintoja kadonneista voi ilmoittaa Keuruun poliisiasemalle p. 0295 448176 tai lähimmälle poliisiasemalle.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Keuruu - Veikko Kivistö katosi vuonna 2008

Post by -Uta- »

13 vuotta kateissa ollut löytyi Keuruulta - nyt puhuu kadonneen tunnistanut mies
Useat Keuruulla ja Haapamäen taajamassa muistavat kadonneena olleen miehen vuosien takaa.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/8bc8 ... f6471445d4
Juha Veli Jokinen
keskiviikko 13.10.2021 klo 19:49


Image
Keuruun poliisi löysi lokakuun 7. päivä 13 vuotta kadonneena olleen miehen. Tapaus on erittäin harvinainen. JUHA VELI JOKINEN

Keuruulla on viime päivinä puhuttanut harvinainen tapaus, jossa 13 vuotta kadonneena ollut mies löydettiin yllättäen hyväkuntoisena.

Iltalehti tapasi Keuruulla miehen, joka kertoo tunteneensa kateissa olleen, vuonna 1955 syntyneen miehen lapsuudestaan. He asuivat lapsena naapureina. Hänen mukaansa mustavalkoinen alkusyksyn valvontakamerakuva paljasti 13 vuotta kadonneena olleen miehen.

Hän kertoo harvinaisen tapauksen selviämisestä näin:
– Tuttavamme oli laittanut Facebook-ryhmään kuvan, missä kadonnut selvästi käveli päin kameraa. Tunnistin heti hänet ja vaimoni pyysi kuvan Facebookiin laittanutta henkilöä ilmoittamaan asiasta poliisille. Niin juttu alkoi selviämään.

Hän kertoo asuneensa lapsuudessaan miehen naapurissa lähellä Haapamäen keskustaa ja viettäneensä tämän kanssa aikaa nuoruusvuosina. Yhteisen ulkomaanreissunkin hän kertoo kaveriporukan tehneen 1980-luvulla Norjaan.
– En ole nähnyt häntä sitten vuoden 2008, hän on vain halunnut piiloutua.

Mies on poliisin mukaan ollut kateissa vuodesta 2008 lähtien. Hänet ilmoitettiin kadonneeksi vuonna 2014. Löytyminen on poliisinkin näkökulmasta harvinaista. Poliisi on kuitenkin painottanut, että ihmisellä on oikeus olla tavoittamattomissa.

Miehen lapsuudentuttavaksi esittäytynyt henkilö kuvailee kadonneen olleen paljon omissa oloissaan. – Hän on sellainen harmiton Havukka-ahon ajattelijan oloinen erämies, joka viihtyi paljon yksin ja teki katoamistemppuja ennenkin. Alibissa oli juttu hänen katoamisestaan vuonna 1982 ja silloin hirvimiehet olivat löytäneet hänet metsästä.

Hän muistaa kadonneen samoilleen aina metsissä. Hän kuvailee miestä oman tiensä kulkijaksi ja mukavaksi. – Kyllä sitten taas hänessä oli sosiaalinenkin puoli ja silloin hän hakeutui kavereiden pariin.

Poliisi vahvistaa yleisövihjeen
Iltalehti kysyi valvontakamerakuvasta tutkinnanjohtaja Markku Latvalalta Sisä-Suomen poliisista.

– Vahvistan vain, että yleisövihjeiden avulla Keuruun poliisi tavoitti ja tapasi kadonneen 7. lokakuuta. Hän on omasta tahdostaan ollut kadonneena, vuonna 2014 katoamistapaus tuli tutkintaan. Onhan tämä poikkeava juttu, joka kiinnostaa, Latvala myöntää, mutta ei kerron asiasta yksityiskohtia.

– Mitään rikosta ei ole tapahtunut, tämä kaikki on hänen yksityisasiansa, Latvala tiivistää.

Asui metsässä
Iltalehti tapasi Keuruun ja Haapamäen keskustassa monia, jotka tiesivät katoamistapauksesta ja muistavat kadonneen miehen. Eräs asukas kertoo muistavansa, että miehellä oli morsian tai parikin, mutta sittemmin hän oli yksin.
– Hän asui pitkään metsässä pienessä, askeettisessa korsutyyppisessä mökissä ja viihtyi yksin, eräs haapamäkeläinen muisteli.

Keuruulaisessa kahvilassa eräs mies kertoo tunteneensa miehen ja muistelee, että tämä oli osallisena talon palossa takavuosina. – Hän oli jo nuorena sellainen vanhapoika-tyyppinen mies. Hänellä oli erikoinen huumori, mutta mukava mies, ei ikinä mitään räyhäämistä tai harmia, keuruulainen nainen puolestaan muisteli.
Post Reply