Siikalatva, Pulkkila - henkirikos 29.11.2018

Ratkaisemattomat henkirikokset vuodesta 2010 alkaen
Forum rules
Uusien ketjujen nimissä tulisi mainita vähintäänkin tapahtumapaikka ja vuosi.
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 2494
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Siikalatva, Pulkkila - henkirikos 29.11.2018

Post by -Uta- » Mon May 20, 2019 1:50 pm

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2ba3 ... b54b5eb3e3
03.12.2018 klo 14:41

Avovaimonsa taposta epäilty siikalatvalaismies on vangittu
34-vuotias nainen kuoli teräaseella aiheutettuihin vammoihin.

Siikalatvalainen 44-vuotias mies on vangittu viime torstaina tapahtuneen puukotuksen vuoksi. Miehen epäillään tappaneen avovaimonsa teräaseella riidan päätteeksi torstai-iltana 29. marraskuuta. Ylivieska-Raahen käräjäoikeus vangitsi miehen tänään todennäköisin syin epäiltynä taposta. Mies on myöntänyt teon poliisin kuulusteluissa. Poliisi otti miehen kiinni sen jälkeen, kun tämä oli itse soittanut hätäkeskukseen.

Vähimmäisrangaistus taposta on kahdeksan vuoden vankeustuomio.
Poliisi ei tiedota asiasta toistaiseksi enempää. Syytteen nostamisen määräaika asiassa on 28. helmikuuta 2019.


44-v mies tappoi avovaimonsa Siikalatvalla 29.11.2018 :
https://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?t=26555


User avatar
-Uta-
Posts: 2494
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Siikalatva, Pulkkila - henkirikos 29.11.2018

Post by -Uta- » Mon May 20, 2019 1:54 pm

Riidan päätös: Mies yritti sahata avovaimon päätä irti ja löi vielä vasaralla - syytteet julki
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/59d9 ... ad9ce5e1ee
Tänään klo 10:20

Oulun käräjäoikeus alkoi käsitellä raakaa parisuhdesurmaa, joka tapahtui marraskuussa.
Oulun käräjäoikeuden Ylivieskan istuntopaikassa alettiin maanantaina käsitellä raakaa surmaa, joka tapahtui marraskuussa Siikalatvalla. Syyttäjä vaatii taposta rangaistusta miehelle, joka perheriidan päätteeksi tappoi avovaimonsa raakaa väkivaltaa käyttäen. Surmatyö tapahtui pariskunnan yhteisessä keittiössä. Mies löi aluksi avovaimoaan noin 30 sentin pituisella keittiöveitsellä vatsaan. Avovaimo aneli apua ja pyysi, ettei mies enää löisi. Mies löi kuitenkin uudelleen kaulaan ja viilsi kaulasta. Tämän jälkeen mies otti käteensä keittiösakset ja löi niillä. Seuraavaksi mies otti eri veitsen, löi tällä, viilsi ja pyöritti kaulassa. Syyytäjän mukaan mies yritti sahata naisen kaulaa ja otti sen jälkeen vasaran, jolla löi päähän kolmasti. Nainen kuoli.

Myönsi esitutkinnassa
Mies otettiin kiinni samana iltana kello 22.44. Esitutkinnassa mies tunnusti teon ja myönsi tapon. Käräjäoikeudelle toimitetussa kirjallisessa vastauksessa mies myönsi teonkuvauksen pois lukien tietyt täsmennykset. Hän totesi, ettei ollut tarkoitusta tappaa. Miehen mukaan nainen ryntäsi suutuksissaan hänen päälleen ja puukon isku toimi vastaliikkeenä. Mies sanoi että löi keittiösaksilla vain kerran ja kiisti pyöritelleensä puukkoa tai sahanneensa kaulaa. Asianomistajassa todettiin vastauksen mukaan 49 pisto- tai viiltohaavaa. Mies totesi, ettei ole näin monta kertaa lyönyt tai viiltänyt, vaan yhdellä pistolla tai viillolla on aiheutettu useita vammoja. Mies pyytää mielentilatutkimusta. Syyttäjä vaatii miehelle 10-11 vuoden mittaista ehdotonta vankeutta. Tuomio annetaan myöhemmin.

Aleksanteri Pikkarainen /IL

User avatar
Queen
Posts: 2142
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Re: Siikalatva, Pulkkila - henkirikos 29.11.2018

Post by Queen » Tue May 21, 2019 10:06 am

Mies siis totesi, että ei ollut tarkoitus tappaa.
Siltähän tämä kuulostaakin, että halusi vain hieman opettaa naista:

Mies löi aluksi avovaimoaan noin 30 sentin pituisella keittiöveitsellä vatsaan. Avovaimo aneli apua ja pyysi, ettei mies enää löisi. Mies löi kuitenkin uudelleen kaulaan ja viilsi kaulasta. Tämän jälkeen mies otti käteensä keittiösakset ja löi niillä. Seuraavaksi mies otti eri veitsen, löi tällä, viilsi ja pyöritti kaulassa. Syyytäjän mukaan mies yritti sahata naisen kaulaa ja otti sen jälkeen vasaran, jolla löi päähän kolmasti. Nainen kuoli.

Vähintään
4 puukoniskua
1 saksilla lyönti
2 viiltoa + pyöräytykset
sahaus
3 vasaran iskua
eli ihan normi meininkiä.
Miten ihmeessä se nainen meni kuolemaan?

User avatar
-Uta-
Posts: 2494
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Siikalatva, Pulkkila - henkirikos 29.11.2018

Post by -Uta- » Tue May 21, 2019 7:27 pm

^ Niinpä, aika outoa, että noin vain otti ja kuoli!

User avatar
-Uta-
Posts: 2494
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Siikalatva, Pulkkila - henkirikos 29.11.2018

Post by -Uta- » Wed Dec 11, 2019 1:41 pm

Riita johti järkyttävään tekoon, jossa 45-vuotias siikalatvalaismies surmasi raa'asti avopuolisonsa useilla kymmenillä veitseniskulla.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/rii ... #gs.l6g6qt
Julkaistu 08.12.2019 08:33

Oulun käräjäoikeus on tuominnut siikalatvalaisen Toni Mikael Kolehmaisen 10 vuoden ja kolmen kuukauden vankeuteen avopuolisonsa taposta viime vuoden marraskuussa.
Veritekoa edelsi pariskunnan välinen riita siitä, millaisen tatuoinnin Kolehmainen tekee avopuolisolleen.

Kymmeniä veitseniskuja
Kolehmainen löi pariskunnan keittiössä avopuolisoaan ensin isokokoisella keittiöveitsellä niin, että veitsi upposi vatsaan ja uhri kaatui keittiön lattialle. Maassa oleva avopuoliso oli pyytänyt kumppaniaan lopettamaan ja hälyttämään apua tuloksetta. Seuraavaksi mies löi avopuolisoaan kaulaan sekä samalla veitsellä, että keittiösaksilla. Hän jatkoi vielä väkivaltaa toisella keittiöveitsellä ja lopuksi löi kumppaniaan vasaralla päähän kolmesti. Yhden iskun yhteydessä hän pyöritti veistä uhrin kaulassa. Kaikkiaan väkivallasta aiheutui kumppanille useita kymmeniä haavoja, jotka johtivat hänen kuolemaansa.
Oikeus määräsi Kolehmaisen mielentilatutkimukseen.

Silmitöntä väkivaltaa
Tutkimuksen tuloksena hänen todettiin olevan syyntakeinen ja kykenevä ymmärtämään tekonsa tosiasialliset seuraamukset mielenterveyshäiriöstään huolimatta. Kolehmaisen todettiin tutkimuksessa sairastavan vaikea-asteista epävakaata persoonallisuushäiriötä. Myös hänen kykynsä kontrolloida impulssejaan todettiin heikoksi. Kolehmainen on myöntänyt syyllistyneensä tappoon, mutta sanoi, että lyödessään uhria ensimmäisen kerran hänen ei ollut tarkoitus tappaa. Hän myös vetosi oikeudessa, että syyntakeellisuudesta huolimatta hänen sairautensa tulisi huomioida tuomion pituudessa. Oikeus ei tähän kuitenkaan tähän suostunut. Oikeus katsoo, että Kolehmaisen avopuolisoonsa käyttämä väkivalta on ollut silmitöntä ja teko on ollut erittäin raaka.
Miehellä on myös aiempaa rikostaustaa. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Post Reply